arhiva: 17/01/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce este frica?
de caliopea la: 17/01/2006 23:20:00
ce este frica? nu putem stii decat daca am simtit-o; atunci am raportat-o la ceva, caci noi, oamenii, nu putem gasi esenta emotiilor decat daca le-am trait vreodata in raport cu vreun lucru izolat si efemer./ ne e frica de moarte. dar moartea nu e decat un moment in timp, o clipa nefericita care ni se pare ca vine sa ne ia totul. …de parca am fi avut vreodata ceva./ uneori ne e frica de viata. ne e frica de ce ar putea sa ne pregateasca, si, din nou, de ceea ce ar putea sa ne ia. avem mereu senzatia ca atat de multe lucruri sunt ale noastre, fara sa ne dam seama ca la numai un semn al destinului am putea ramane goi, despuiati de toate acelea pe care eram atat de siguri ca l  ...continuare .
9 comentarii
modifica
romanii si munca in strainatate
de reddana la: 17/01/2006 19:18:00
ce credeti despre parintii care-si lasa copiii in tara cu bunicii si ei pleaca la sute, chiar mii de kilometrii pentru a-si face bani pentru traiul zilnic?/ nu intreb doar sa ma aflu-n treaba...cunosc multi astfel de parinti care din dorinta de a le oferi copiilor lor un viitor mai bun, pleaca departe pentru a munci. nu e nimic rau in a-ti dori sa poti sa-i asiguri copilului tau tot confortul, dar oare ce cred ei - cei mici despre asta? cat de mult ii afecteaza despartirea de parintii lor?/ caz concret:/ asta vara, fiica-mea se juca in parcul din spatele blocului cu o colega de clasa, dar aceasta,. gasindu-si alta prietena intre timp, a batut-o pe fiica-mea - veti spune ca astfel de lucruri s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
zvonuri
de andleia la: 17/01/2006 13:33:00
se zice ca tacerea din mine se naste/ o data cu pasul ce pleaca din tine.../ se zice ca fericirea care ma umple azi/ se naste din zambetul din care decazi.../ se zice ca tot ce e astazi traire/ se naste din prea multa iubire.../ si se mai zice ca doar din tine/ eu m-am nascut/ si m-am crescut/ din lacrima uscata pe obrazul tau,/ din vantul care se umbla azi prin parul tau,/ din rasuflarea ta/ si din privirea ta...
comenteaza!
modifica
Expozitia internationala de caricatura
de robilix la: 17/01/2006 12:08:00
fundatia “inter-art “aiud , centrul cultural “liviu rebreanu” aiud, consiliul judetean alba, portalul aiudonline.ro va invita la festivalul international de epigrame, caricatura si umor, editia a ii-a, 27 - 29 aprilie 2006 aiud - romania, in cadrul caruia va avea loc expozitia internationala de caricatura./ expozitia internationala de caricatura / editia a ii-a, aiud - 2006 / www.aiud-art.ro / tema: zodiac / În aprilie 2006 centrul cultural “liviu rebreanu” aiud în colaborare cu fundatia „inter-art” aiud, consiliul judetean alba si portalul aiudonline.ro va organiza „festivalul de epigrame, caricatura si umor”, editia a ii-a. aceasta ezpozitie va fi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Expozitia internationala de fotografie umoristica
de robilix la: 17/01/2006 12:05:00
expozitia internationala de fotografie umoristica/ centrul cultural "liviu rebreanu" aiud, fundatia "inter-art "aiud, portalul aiudonline.ro, consiliul judetean alba,/ primaria municipiului aiud va invita la festivalul international de epigrame, caricatura si umor, editia a ii-a, 27 - 29 aprilie 2006 aiud - romania, in cadrul caruia va avea loc expozitia internationala de fotografie umoristica./ reguli de participare / sunt invitate sa participe persoane din întreaga lume, cu fotografii umoristice. tema este libera. / conditii de participare / expozitia este deschisa tuturor indiferent de vârsta sau pregatire. participantii se pot înscrie la festival cu 3-5 foto  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poezie-bucurie!
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:59:00
printre cruci si lumanari m-am facut cuvant/ si-am suspinat cu o lacrima albastra,/ sunt ferice de clipa ivirii mele pe pamant/ caci pot a scrie-acum pe la fereastra;/ sunt un romantic dupa chip si dupa glas/ si gandesc mereu prin poezie,/ prin orice vers mai fac un pas/ spre drumul catre suprema bucurie;/ si ceea ce traiesc e doar calda poezie/ si pe-acest pamant ea va fi eternitate,/ ea imi este "od'a bucuriei"/ si scaparea mea de moarte;/ printre cruci si lumanari m-am facut cuvant/ si-mi scriu istoria prin fiecare zi,/ e seara poeziei pe pamant/ si-mplinirea visului de-a fi!/ cristian-paul basarab,02.04.2004,cluj-napoca /
comenteaza!
modifica
Scrisoare...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:57:00
peste coapse moarte/ se-nalta trandafirii efemeri,/ peste cruci de lacrimi tremurate/ am facut parastasul clipelor de ieri.../ si-am cules in pumnul meu rece/ franturi de amintiri sfintite cu plans,/ si-am mangaiat cu vorbe timpul care trece/ si-am sters c-o alta lacrima praful ce s-a strans.../ departe sunt de voi,iubitii mei trecatori,/ departe,in desertul spinilor de gheata,/ si pe fruntea mea s-au stins atatia sori/ si-am ars de putinul dintr-o viata.../ acum,ramaneti dar cu bine,/ si bucurati-va de cel ce-am fost,/ caci ce-a fost,n-o sa mai fie/ si ce va fi imi pare fara rost./ cristian-paul basarab,16.06.2004,cluj-napoca /
1 comentariu
modifica
Frumoasa mea sprintara!
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:55:00
dintr-un suras dau glas acestor foi,/ cu sufletul plin de imensa magie a iubirii,/ mi-e draga clipa cand drag imi e de noi,/ si draga mi-e si viata prin aroma fericirii!/ iti sorb lumina din ochii-ti de cristal,/ si ma simt cuprins iar de tinerete,/ te-astept cu drag si la podul de la mal,/ intins pe iarba unei lumi de gaze saltarete;/ din mana ta,am sa iau bucat' din soare/ si-am sa-mi limpezesc fruntea cu ea,/ iti multumesc de-acest sambur' de splendoare,/ si de-un sambur' de-nteles in viata mea!/ laudat sa-ti fie numele,iubito,/ prin cantari solemne de amor/ pentru ce e si pentru toata viata ce-am trait-o/ de cand am inceput sa fiu nemuritor!/ incoronat de multumire si extaz,/ te a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Testament
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:53:00
visul meu se va sfarsi,/ incet dar sigur,/ ceasul se va opri,/ fi-voi al mortii picur.../ lasa-voi in urma iubire/ pentru cei sa ma iubesc,/ lumina cald-albastra/ a corpului ceresc.../ acelora care m-au iubit,/ fi-voi mereu viu in sufletele lor,/ cei ce de rau,pe mine m-au ferit,/ le voi da duhul sfant din nor.../ celor care m-ati urat,/ domnul sa va aiba-n paza,/ eu,iubire sa va dau am vrut,/ dar,voua,nici ca va pasa!.../ insa,voi cei care m-ati iubit,/ va voi pastra mereu in suflet,/ el este singurul care nu moare,/ in rest,totu-i destramare.../ voi,cei care n-ati vrut sa stiti de mine,/ v-am vrut si inca va vreau bine,/ insa,voi,asta,nu o stiti,/ nici nu o sa simtiti!.../ voua,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Prizonier durerii...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:52:00
o temnita-adanca imi e locuinta,/ prin gratiile de fier/ o raza pierduta imi este fiinta,/ inecata-n albastru cer.../ mi-e frig si umed e pamantul,/ in lanturi sunt prins,/ aici imi e mormantul/ in care lumina mortii s-a aprins.../ adus ca o salbateca fiara,/ nadejdea m-a lasat,/ sunt chinuire-amara,/ asta e tot ce-am meritat!.../ adanci prapastii,inima-nvechita,/ de reci taceri ranita,/ in corpu-mi ratacita,/ e pestera nelocuita.../ ochii mei in lacrimi inoata in tacere/ si ma gandesc ce sunt,/ durerea nu piere,/ ci mi-e drumul spre mormant.../ eu,lanturile mele,le zgudui cu manie,/ caci traiesc in haos,/ nu mai am tarie / si ma doare pan' la os!.../ dar,rana e adanca si patima c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Strain de mama...(Poem dedicat mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:50:00
in spatele unei vechi biserici,/ e racla ta,sub copacii mari,/ putreda de veacuri,/ ineacata-n sec pamant,de-atatia ani.../ pe pieptul tau,zace scumpa salba,/ ingalbenita de vechi pamant,/ zaci sub crucea-ti alba/ c-un zambet trist si sfant.../ si,langa ea,ingenuncheaz-un suflet care plange/ cu ochii ridicati spre cer;/ curg pe frunte-i sudori de sange/ si in gandu-i ger.../ un miros de brad/ adie-n tristul loc,/ si de-al vietii-ti nenoroc,/ trist acele-i cad.../ vad pasari zburand in stoluri,/ ceva a se schimba,mi se parea;/ dar,nu!ele fugeau,natura tresarea,/ iar eu,plangeam odat' cu ea.../ as vrea ca sufletul tau nobil,/ sa-mi apara iar in cale,/ sa fiu iarasi copil,/ sa ma-nchin  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Coboara,Doamne!...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:48:00
cu mana-ntinsa/ ma rog la dumnezeu,/ sa fiu o stea aprinsa/ pe-albastru cer.../ mi-e dor de caldura si lumina/ si plansul mi-e fierbinte;/ o...,cat as vrea,pacea ca sa vina,/ sa ma mangaie,incet,cuminte!.../ singuratatea domneste-n ochii-mi tremuranzi,/ si sunt cuprins de o cruda durere,/ ochii-mi,de liniste,sunt flamanzi/ si plang dupa putere.../ o...,osandit la tacere,/ vino,doamne,sa ma vezi,/ sunt statornic in durere,/ vino sa ma crezi!.../ vino sa-mi dai o alta viata,/ sa ma faci un om puternic,/ sa nu mai traiesc prin gheata,/ ci,sa razbesc prin intuneric!.../ te voi astepta,doamne,de vei voi sa vii,/ caci sunt robul tau,/ te astept sa vii,/ sa fiu si eu un fericit printre cei  ...continuare .
comenteaza!
modifica
La mormant...(Poezie dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:47:00
iti vin,mama,la mormant,/ sa-ti pun o floare,/ sa plang pe ast pamant,/ sunt singur si ma doare.../ mama,plang l-al tau mormant,/ langa sfanta cruce,/ esti doar pamant/ si nu ma pot duce.../ lacrimile-mi cad pe-al tau moramant,/ stropind sfantul pamant,/ stau langa-a ta cruce,/ te iubesc!nu ma pot duce!.../ odihneste-te-n pace,acolo unde esti,/ tu,mama,zana din povesti,/ plang l-al tau mormant,/ voi fi singur pe veci,/ esti numai pamant!.../ cristian-paul basarab,2 aprilie 2002,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
Ex nihilo nihil (Poem)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:45:00
un ceas de nemurire/ e doar un ceas de plans,/ cand din toate ale vietii/ ramane doar praful ce s-a strans.../ si noi,ca oameni,/ credem in ploaie si in vant,/ cand tot avutul nostru/ e doar o mana de pamant.../ din tot ce noi vedem,/ o clipa ne e un efemer cuvant,/ pe care-l rostim fara a-i sti sensul,/ fara a sti ca e finalul pe pamant.../ cu toate astea,/ ne doare,uneori,ca nu suntem eroi,/ si nu putem trecutul a schimba,/ ne doare ca suntem muritori.../ cu greu imi vine-a crede/ ca tot ce-a fost va mai fi sa fie,/ deocamdata-s stingher si rece,/ mi-e sete si dor de bucurie.../ noi suntem bieti oameni,/ uscati de vremea ce bate-n infinit,/ ne doare ca suntem oameni/ in secunda bi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Un alt Bacovia...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:43:00
cad picuri la ferestri/ si cade ploaia peste noi,/ viata-i o clipa de povesti/ ce n-o putem intoarce inapoi.../ loveste vantu-n univers/ si plang oameni pe trotuare,/ ne plange norocul,de sange sters/ si din lacrimi facem coroane.../ se stinge ultima lumanare,/ picurand ceara pe morminte,/ se-ncalzeste lacrima ce moare,/ ramanand in amintire eroice cuvinte.../ toamna,moare frunza unui pom,/ si ea pluteste trist prin vant,/ e anotimpul in care moare si un om/ si-aduce-n cimitir inc-un mormant.../ ma saruta melancolia/ cu buze reci de singuratate,/ eu sunt un alt bacovia/ cu viata vesnica prin moarte./ cristian-paul basarab,8 iulie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
Trandafiri cu petale ruginii...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:41:00
in gradina casei mele/ a crescut trandafirul cu petale ruginii/ si printr-o lacrima mi-am adus-aminte/ c-am fost si eu,candva,copil.../ sunt un muritor,/ ca si trandafirul cu petale ruginii,/ dar am invatat sa fiu om/ in a vietii clipa de-a iubi.../ ce frumosi sunt trandafirii/ atunci cand plutesti spre dumnezeu,/ cand culegi un bob de vant/ si-ti spui incet:sunt eu!.../ ce trista este vremea/ atunci cand frigul iernii incepe sa ma doara,/ cand primul fulg nascut din cer/ e trandafirul ce imi moare-n poala.../ vremea trece prin orologiile tarzii,/ cand suflarea devine vis,/ cand locul plans si plin de lacrimi/ speram sa-nvie trandafirul ce s-a stins.../ scumpul meu trandafir,iubita  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Zi de zi...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:39:00
in fiecare zi,curge o lacrima/ peste obrajii nostri pustii,/ si cerul plin de patima/ ne-nvata a ne naste si-a muri;/ in fiecare zi,doar lacrimile noastre se frang/ si cad pe ratacitor pamant,/ noi suntem muribunzi/ si lacrime de vant!.../ in fiecare zi,ne luam ramas-bun de la cineva/ c-o trista stangere de mana,/ c-un sarut,pierdut pe undeva,/ cu tristetea ca si el va fi s-apuna.../ in fiecare zi,se mai naste si mai moare un om/ si-o faclie s-aprinde pe cerul intins/ pentru cel ce-a fost om,/ pentru cel care s-a stins.../ in fiecare zi ne facem cruce/ si rostim supusi o rugaciune,/ totul e timpul care fuge,/ totul moare-n plecaciune.../ in fiecare zi,soarele rasare si apune/ lasand  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Viata ca un teatru...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:37:00
dorm ochi prin ocean de intuneric/ in ceasul noptii infinite,/ si se lasa vantul peste peoape,/ si se lasa vantul pe morminte.../ ingheata durerea in baltile de sange/ prin triste gropi infrigurate,/ si-aud cum plange vantul/ si vad singuratate.../ vorbeste tacerea in noaptea cea tarzie/ prin cimitirul de granit,/ si resturi asculta din sicrie/ istoria omului murit.../ triste ramuri ne bat in geam,/ triste ganduri ne cuprind,/ caci ploaia bate la geam/ si vedem picurii murind.../ praful noptii coboara peste noi,/ gonit de ploaie si de vant/ si timpul e noroi/ si spaima omenirii pe pamant!.../ caci noi suntem bieti actori/ pe scena stramta a viselor/ care se sting intr-un etern,/ juc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Lumanari si clopote...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:33:00
seara ne rugam la lumanari/ in biserica sufletului nostru,/ iar clopotele suna ragusit/ prin lumanarile aprinse domnului nostru.../ faclie de veghe suntem lumanarilor ce palpaie/ in capela miresmei de tamaie,/ unde,din cand in cand picura ceara/ peste crucea de tamaie.../ afara,sute de morminte/ se spovedesc clopotelor ce suna ragusit,/ doar noi suntem aducerile-aminte/ a celor ce-au murit.../ calda,ce calda esti,/ flacara a lumanarii sfinte/ atunci cand picuri ceara/ prin biserici si-n morminte!.../ dar,uite o stea,uite-o cum se roaga/ plecata peste clopote de-arama,/ uite-o cum se-nchina,/ la fel ca noi:prin lacrimi si prin teama!.../ ca un glas de lebada/ se aude plansul stelei l  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Per aspera ad astra..(Poezie dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:32:00
o,maicuta mea,maicuta draga,/ de ce te-ai dus,de ce te-ai stins,/ cine oare-o sa mai stearga/ rana si sangele prelins?.../ a noastra dragoste s-a frant/ si eu vad doar ce-a ramas:/ o picatura de ploaie si de vant,/ o mana de cenusa din viata-ti ce a ars.../ dar viata merge mai departe,/ caci asa a fost facuta legea:/ fara mama,fara frate,/ aceeasi viata merge mai departe.../ pe cand unii se nasc,altii mor,/ dar asta-i legea printre oameni:/ generatiile ce vin si trec,/ altele mereu,dar,totusi,oameni.../ sentimente de dor/ ma cuprind mereu/ pentru oamenii care mor,/ pentru odihna lor in dumnezeu.../ caci soarele rasare si apune,/ iar viata vine si trece,/ omul,prin cenusa,iese din lu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Noaptea plansetelor mele...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:30:00
ma inec in noapte,/ in intunericul ceresc,/ am uitat de toti,de toate,/ am uitat sa mai iubesc.../ imi patrunde frigul in suflet si in gand/ si stele plang cu raze reci,/ e-ntuneric pe pamant/ si rispipa de-atatea lacrimi seci.../ ma cufund in melancolie/ si ma topesc,ars de durere,/ mi-e frica de ce-o sa fie,/ mi-e frica de tacere.../ pana si luna sangereaza/ pireduta-n departari,/ si lumea-ngenuncheaza/ intre ast pamant si alte mari.../ cerul nu mai e demult senin,/ iar eu stau trist in lumina-felinar,/ lumea-i un ocean plin cu venin/ in care omul e doar simplu hoinar.../ si universu-i etern,/ asa cum e,cum a fost,/ pe hartie,aceleasi cuvinte,eu astern,/ si nici plansul nu mai are  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Singur...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:28:00
uneori,singuratatea e-atat de dulce,/ uneori,durerea e-atat de calda,/ as vrea ca,o clipa,toate sa se culce,/ dar numai in moarte sa nu cada.../ si parca singur sunt in univers,/ in mijlocul unui intuneric rece,/ parca,totul este sters/ si nici timpul nu mai trece.../ vremea sta in loc/ si toate-s asteptare,/ iar,o bucata dintr-un tot/ e singuratatea ce ma doare.../ astazi este astazi,/ desi,timpul e mereu altul,/ el mi se pare ca nu mai trece,/ caci,ramas-am muritor si rece.../ cu sufletul descult/ ce plange dupa ceasul de demult,/ singur sunt si singur stau/ si trist ca,din singuratate eu m-am smult.../ cristian-paul basarab,5 ianuarie 2003,cluj-n. /
comenteaza!
modifica
In amintirea unor oameni...(Poezie dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:26:00
prin ale mele ganduri,/ pastrez o moarta ce doarme printre sacanduri,/ pastrez o frumusete ce se sfarma/ in amintirea-acestor randuri.../ macar murii in pace,/ tu,acum,tarana care zace,/ trecut-ai de la viata la pustiu,/ in lumea care tace.../ pierduta-n adanca departare,/ te-ai dus,sfanta splendoare,/ cand erai o raza de lumina/ sacaldata-n galben soare.../ prin locuri departate,/ esti si tu schelet prin scheletele uscate,/ intr-un cimitir pustiu/ in care numai vantul bate.../ peste mine timpul trece,/ simtind-acum suflarea-ti numai rece/ prin care,astazi,se strecoara/ lacrimi,pentru a miia oara.../ inger,hai de te coboara,/ sa vezi privirea mea amara,/ fata-mi trista si ochii-mi p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Regina Eternitatii...(Poezie dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:24:00
prin timpul care trece/ mi-amintesc de tine,/ te simt-acum atat de rece/ in departarea ta de mine.../ si totusi,tarana neagra si moarta,/ tu,cea care mi-ai dat viata pe pamant,/ acum,sufletu-mi doru-ti poarta,/ venindu-ti la mormant.../ tu,cea care fost-ai inger peste univers,/ dormi-acum pe patul eternitatii,/ pe cand sufletu-mi sters/ e-o parte din steaua singuratatii.../ lacrimi de gheata cad din ochii-mi mari,/ in amintirea unei fiinte sfinte,/ ce a fost frica celor tari/ si care-acum zace prin morminte.../ as vrea sa-mi dai lumina vietii/ si curajul de-a zambi,/ sa fiu iar floarea tineretii,/ sa am bucuria de-a trai!.../ acum,cand viata mea amara/ e inima din steaua singuratati  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mizericordia...
de Cristian-Paul Basarab la: 17/01/2006 11:22:00
o floare-ofilita/ mi-e viata ce o car,/ o inima batrana,/ alba,ca de var.../ ratacind prin neant,/ alergand prin haos,/ obosit-acum de fuga,/ "mi-e sete de repaos".../ haide!infloreste,tu,cununa de spini,/ peste capu-mi batran si rece,/ da-mi totul sau nimic,/ eternitate sau timpul care trece!.../ de-o farama de extaz imi este dor,/ de zambetu-mi sarac,/ de eternitatea unei clipe de amor,/ acum,demult uitat.../ si totusi,ce sunt si unde sunt?/ viata din viata sau moarte din moarte?.../ un punct mic in univers,/ sau un nimic in toate?.../ mizerie din mizerie am iesit din univers,/ dintr-o viata faurita din tarana,/ peste pamantul de lacrimi sters,/ acum stropit cu sange de-al spinilo  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...