arhiva: 21/01/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De ce te urasc
de clody la: 21/01/2006 23:41:00
te urasc pentru ca nu pot sa te uit. te urasc pentru ca mi-ai spus sa nu ma indragostesc de tine si ai facut totul pentru ca exact asta sa se intample.te urasc pentru ca nu a contat ca ai fost prima mea iubire. te urasc pentru ca spui ca esti un golan, desi eu stiu mai bine. / te urasc pentru ca te bucuri ca un copil atunci cand ninge si cand eu iti spun ca as sta cu tine o viata si te-as pretui, nu-ti pasa. te urasc pentru ca m-ai mintit privindu-ma in ochi. / te urasc pentru ca mi-ai dat visuri si dupa aceea le-ai luat inapoi. te urasc pentru ca spui ca daca nu sunt eu, e alta./ te urasc pentru ca te-ai nascut cu multi ani inaintea mea. te urasc pentru trecutul in care n-am fost langa tine.  ...continuare .
87 comentarii
modifica
Zambesc
de Andre29 la: 21/01/2006 22:48:00
am vrut sa te scriu pe hartie ca pe un vis frumos.. sa te citesc si sa zambesc… nu am reusit… am vrut sa topesc ochii verzi cu care ma priveai si sa-i transform in doua litere ‘da’… nici asta nu am putut…. am vrut sa-ti transpun atingerile si sufletul cald in doua cuvinte ‘se poate’… nici asta nu a fost… in schimb povestea ce a iesit ar fi fost plina de nebunie, imposibil si ireal… asa ca te tin in mine…si zambesc…existi in mine.... nu am avut insa curaj sa te traiesc….
23 comentarii
modifica
Întrebare...
de celdesubdush la: 21/01/2006 22:39:00
e şi acesta/ un fel/ de iubire/ ascunsă în suflet/ nimic exterior/ nimic.../ se poate trăi oare/ alături/ de o astfel de dragoste?/ prefer.../ făţărnicia pisicii/ ce-şi alintă blana/ de piciorul meu/ o altfel de/ dragoste...?
12 comentarii
modifica
Crezul greco-catolic
de alviss la: 21/01/2006 22:16:00
cred intr-unul dumnezeu, tatal atottinatorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor;/ si intr-unul domn iisus christos, fiul lui dumnezeu, unul nascut, care din tatal s-a nascut, mai inainte de toti vecii; lumina din lumina, dumnezeu adevarat din dumnezeu adevarat, nascut iara nu facut, cel de o fiinta cu tatal, prin care toate s-au facut; care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, s-a coborat din ceruri si s-a intrupat de la spiritul sfant si din maria fecioara si s-a facut om; si s-a rastignit pentru noi in zilele lui pontiu pilat, a patimit si s-a ingropat si a inviat a treia zi dupa scripturi si iara va sa vine cu marire, sa judece vii si mortii,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Rum Coco
de planet hell la: 21/01/2006 19:56:00
se agita ingredientele intr-an shaker si se toarna in tr-un pahar de martini.se decoreaza dupa preferinte (cu o umbreluta preferabil :)
2 comentarii
modifica
inchistare, obtuzitate, usurinta sau comoditate...
de tudor ivanescu la: 21/01/2006 17:56:00
...citeam mai deunazi comentariul lui caprice (tocmai din america- tara libera) la "oamenii devin homosexuali/ lesbiene, sau se nasc asa?" si in primul rand m'a izbit limbajul colorat si violent la adresa bisericii romane. in general, chiar daca incearca violent sa denote scarba si dezgustul, un astfel de limbaj nu aduce puncte oratorului la capitolul incredere./ ... si totusi, referitor la biserica romana, sunt foarte curios cat de mare este increderea voastra in aceasta; si, de fapt, ce inseamna pentru voi biserica, ce ar trebui sa faca ea./ ...doar ca istoric, biserica ce seamana asa de bine cu cea actuala din romania, si nu numai, nu este cea care a fost "infierata si discreditata" de isu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Despre dorinte, cu pestisorul fermecat...
de M a o la: 21/01/2006 15:13:00
pescar fiind, ciudat pentru cei mai multi dintre romani pentru ca ii eliberez dupa respectivul pupic, mi-a picat si mie in carlig pestisorul auriu. nestiind, fraierul, ca oricum urma sa-l eliberez, a strigat la mine ca din gura de sarpe ca sa-i dau drumul in apa si-mi indeplineste, ghici ce, trei dorinte!/ <-ai un minut sa te hotarasti! ciraie el cu marinimie.>/ bineinteles ca mintea a-nceput sa zburde si neuronu' mi-a soptit imediat ca-n minutul ala n-o sa reusesc sa scot nici o soapta ragusita, asa ca i-am spus solzatului sa-mi dea macar trei minute la dispozitie./ <-ok! spuse el chiar bucuros. ai trei minute. si mai ai doua dorinte!>/ <"-du-te-n... icra ma'tii!"> as fi vrut sa-i spun, dar  ...continuare .
31 comentarii
modifica
„MASĂ DE MANEVRĂ“...(2005)
de pestisorul_auriu la: 21/01/2006 14:05:00
/ treişpe aprilie. dar nu marţi. asta-r mai fi lipsit… la finalul unei „alungite“ mini-vacanţe. de paşte. de la iliescu. drumul spre bucureşti trebuie din nou făcut. bagaje. deci taxi. prompt. ca de obicei. gara. tabelă. peron. aglomeraţie. ori, în accepţiunea unor anumiţi băieţi, „full“. nici măcar de aşi cu popi în coadă, nici invers. Întârziere. nu mare. ceva peste sfertul academic. adică, încă un sfert. câtă academie, pe peronul unei gări amărâte de provincie… dac-ar ştii eugen simion, cu siguranţă ar sughiţa…/ apeluri repetate. „…pentru evitarea aglomeraţiei, folosiţi u  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Decembrie… la buzău
de pestisorul_auriu la: 21/01/2006 14:00:00
/ e frig; da’ nu te agasează... bîntui pe străzi deşi noaptea chiar dacă din ce în ce mai puţin grăbită din 22 decembrie (solstiţiu sau echinocţiu, cine mai ştie…), s-a lăsat de ceasuri bune peste oraş… oraş? ce e ăla oraş? mai există şi altceva în afară de tine pe lumea asta? aşa să fie, şi tot nu prea te interesează… bine, bine să-i zicem aşa cutiei asteaia pîrlite în care te învîrţi şi pe care nu îl recomanzi nimănui să îl viziteze.., zici tu că nici centru nu are, dacă ai depăşit cu 500 de metri portocaliul - arhitecta carmen magazin să trăiască - palat comunal,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Sensul istoriei
de Bogdan ralsenin la: 21/01/2006 12:15:00
sensul istoriei/ / crizele istorice, care cunosc o deosebită acutizare în anumite momente ale istoriei universale au favorizat meditaţia în domeniul filosofiei istoriei. prima filosofie a istoriei o datorăm sf. augustin care a determinat viitoarele teorii ale filosofiei istoriei şi a concis cu unul din momentele catastrofice ale istoriei universale: dezagregarea lumii antice şi căderea romei./ În viziunea lui k. popper istoricismul este o filosofie socială, politică şi morală sau (imorală) şi a exercitat ca atare o puternică influienţă de la începuturile civilizaţiei noastre şi până astăzi./ o şcoală filosofică a “metodei ştiinţifice” a spus că ştiinţa  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Parmenide
de Bogdan ralsenin la: 21/01/2006 11:17:00
parmenide şi opera sa/ parmenide a fost filosof şi poet grec, născut dintr-o familie renumită, în elea, în sudul italiei şi a fost considerat şeful şcolii filosofice eleatice. a fost un om stimat pentru legislaţia concepută, care adusese prosperitate şi bogaţie oraşului. a fost admirat şi pentru viaţa sa exemplară./ discipol al lui xenophan, parmenide a scris în opoziţie conştientă cu credinţele lui heraclit, dată fiind aluzia evidentă la acest filosof: “cineva este si nu este mereu acelaşi şi mereu altfel, căci toate lucrurile evoluează în direcţii diferite”1./ despre biografia sa mai este cunoscut faptul că s-a oprit în atena intr-o calătorie efectua  ...continuare .
comenteaza!
modifica
educatia intre extreme
de Cristache Gheorghiu la: 21/01/2006 10:14:00
Între egoismul extrem şi altruismul extrem, omul real îşi găseşte calea lui proprie în funcţie de personalitate, mediu, educaţie şi multe altele. dintre cele două, egoismul este natural. „elanul vital” al lui bergson, „voinţa” ca sursă de viaţă la schopenhauer şi alte idei asemănătoare reflectă ceea ce natura face în orice moment, începând cu cea mai mică celulă şi terminând cu cele mai mari şi complexe sisteme biologice: vrea să se dezvolte pe seama mediului înconjurător. altruismul, în schimb, chiar dacă există în mod natural, nu atinge valori îngrijorătoare. viaţa este cea care îl învaţă pe om să ţină seama de ceilalţi, devenind astfel a  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Colegiul Medicilor respinge legile privind reforma in sanatate
de doctors la: 21/01/2006 10:03:00
<a href="http://news.softpedia.com/news/colegiul-medicilor-respinge-legile-privind-reforma-in-sanatate-ro-16656.shtml">colegiul medicilor respinge legile privind reforma in sanatate</a> - pentru ca legea sanatatii nu vizeaza fondul problemelor din sistemul sanitar [<a href="http://news.softpedia.com// ">stiri softpedia</a>]/ credeti ca asociatia profesionala a medicilor (in speta colegiul medicilor) ar trebui sa aiba un cuvant greu,decisiv de spus in legatura cu adoptarea si aplicarea legilor care ii priveste in mod direct?
4 comentarii
modifica
''CAPCANA PERFECTA''
de munteanu rodica la: 21/01/2006 09:15:00
este titlul unui articol din revista "farmacia ta"/ "simti ca orice ai face nu e bine?/ si daca ai face totul perfect vei putea fi acceptat si iti vei / gasi linistea interioara./ inseamna ca esti perfectionist./ unii se lauda cu acest lucru,dar de fapt este ceva de care trebuie sa te eliberezi./ ajungerea la perfectiune poate fi dureroasa pentru ca adesea este condusa de dorinta de a face bine cit si de frica unor consecinte./ este ca o sabie cu doua taisuri "/ / voi ce spuneti?/ si cum procedati?
56 comentarii
modifica
Optimistul, optimism, optimizat
de Gabriel Shoutzu la: 21/01/2006 03:02:00
cei mai importanti optimisti sunt maratonisti. ei nu se gandesc la nimic cand pornesc in cursa , nici macar la faptul ca maratonul este de 42 km, distanta buna ptr un cal. un optimist niciodata nu renunta. mai degraba isi propune sa petreaca la finalul cursei fara sa stie ca o singura picatura de alcool il poate omori la gradul de oboseala la care ajunge. / ………………………………………………………………………………………/ cand esti optimist vezi pamantul rotund, copacii verzi, cerul albastru si copiii razand. este culmea cum pot sa exgereze unii plecand de la informatii eronate, probleme de vedere si prea multa afectiune ……………/ pe un optimist nu  ...continuare .
7 comentarii
modifica
La geam
de Guinevere la: 21/01/2006 00:54:00
ploua intruna de cand se mutase in casa cea noua./ ii spusesera ca acolo ploua intruna dar i s-au parut vorbe goale, un cliseu ca oricare altul./ geamul plange picaturi de condens sub fruntea lipita de el, gandurile sunt departe, pe lacul din zare. mai sunt sapte zile, degetul se joaca spirale, deseneaza o gura si doi ochii, trei fire de par, masina de cafea se inneaca la bucatarie, un avion tuseste in zbor peste lac. nu pot sa merg. infig o unghie in carne, mai mult, mai mult. doare? sangele spune ca nu, e doar o chestie de gust si culoare, doare mai mult ca nu pot sa merg. casa de peste drum fumega gros pentru plamanii avionului aceluia, cateva veverite isi tot infig capul in pamant dupa  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: