arhiva: 09/01/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Madrid 2006
de Lascar Barca la: 09/01/2006 21:15:00
pentru anul acesta am ales sa ne petrecem vacanta din nou in europa.cam prin mai-iunie vom fi la madrid ,in plaza mayor,la o terasa , stind la taclale cu cel putin un cafegiu...:))/ inca nu am platit biletele asa ca orice sugestie este bine venita...../ ar fi o reala placere sa ne intilnim cu altii de la cafeneaua.com,sa ne dam mina , sa ne privim in ochi...:))ce mai faci, su prabhatam, good morning, bom dia, buenos dias, wie gehts, come sta? sukhamano? how are you? como vai você? cómo está? .../
81 comentarii
modifica
gandire logica vs gandire analogica
de alex andra la: 09/01/2006 21:14:00
freud spune undeva ca poetii, nebunii, copiii si femeile au gandire analogica (metaforica/mitica), in timp ce masculul adult si normal poseda o gandire logica. ei, ce ziceti?
48 comentarii
modifica
Despre situatia rromilor in Europa ( Spania)
de Rakoczy la: 09/01/2006 21:10:00
despre situatia rromilor in europa ( spania)/ / in spania traiesc peste jumatate de milion de rromi, mai multi decat in oricare alta tara din vestul europei. andalusia, in sudul tarii, este regiunea cu cel mai mare numar de rromi, aproximativ 350,000 sau 6% din populatie. ei au o importanta mare in regiune, fapt recunoscut de parlamentul andalusiei, care a declarat ziua de 22 noiembrie "ziua rromilor din andalusia"./ istorie/ istoria rromilor in spania incepe in 1425, cand regele juan al ii-lea de aragon acorda un permis de trecere pentru juan si tomas, care pretindeau ca sunt "conti din egipt". datorita perceptiei initiale ca rromii erau egipteni veniti in pelerinaj, acestia sunt numit  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Voi intrebati, voi raspundeti
de om la: 09/01/2006 20:57:00
va avertizez inca din start ca aceasta nu este o conferinta de dezbatere; ea se vrea ca o simpla rubrica de intrebari si raspunsuri scurte si la obiect, fara comentarii aditionale. uneori avem nevoie de un raspuns scurt si fara prea mult bla, bla; in plus este o mare pierdere de timp sa surfam prin toata cafeneaua ca sa gasim o conf care ar putea sa ne dea un raspuns la singura noastra intrebare…asadar scurt si la obiect./ intrebarile se pot pun din toate domeniile, de ex:/ -vreau adrese internet unde sa pot viziona gratis si in direct televiziuni de limba romana (asta chiar ca ma intereseaza pe mine :))/ -ce carti a scris autorul x-ulescu/ -cine imi poate trimite articolul x din revista  ...continuare .
165 comentarii
modifica
O perspectiva istorica asupra Romilor
de Rakoczy la: 09/01/2006 20:52:00
perspectiva istorica/ rromii au venit in europa ca o natiune unita prin limba, cultura si origine, dar in grupuri mici si raspandite pe o arie mare. prin urmare, rromilor le-au lipsit mijloacele prin care alte populatii isi apara interesele. ei nu au avut putere politica sau militara, o religie a lor sau un teritoriu cu care sa se identifice./ asocierea cu amenintarea islamica, pielea lor inchisa la culoare si stilul de viata nomadic au creat inca de la inceput o imagine negativa despre rromi in mintea europenilor. rromii practicau ghicitul ca ocupatie si foloseau blesteme pentru a se razbuna (pentru ca nu puteau folosi alte metode mai "conventionale"), astfel incat ei sunt asociati cu ma  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Imagineaza-ma !
de Emma Brad la: 09/01/2006 13:00:00
imagineaza-ma/ printre copaci desfrunziti / in fiece dimineata/ cand imaginatia se trezeste urland / din glezne strambe / inramate in nisipul umed./ sangereaza / bratele osoase ca niste limbi de flacari/ rasucite / mai aproape de cer/ mai adanc infipte in namol/ acolo unde tasneste orizontul din piatra filozofala/ si se porneste sa umble teleleu/ prin gandurile mele / povestind ,ore-n sir,/ istorii aflate in lupte crancene/ la hotarele unde se vindeau muzele poetilor/ imagineaza-ma / infasutata-n giulgiul azuriu al vietii/ dansand goala / pe teorii fumurii ce umbresc realitatea lupului moralist./ ma intorc la origini / invaluita intr-o lumina iluzorie/ departe de paradisul artificial / un  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Stare de ebrietate
de Emma Brad la: 09/01/2006 12:58:00
cand ma trezii, ma ridicai si incepui sa umblu/ o ploaie se porni tocmai atunci / bajbaind printre crengile ce-si facusera obiceiul / sa zdrangane ferestrele zabrelite/ umbra copacului despuiat topaia pe albul peretilor / si ma cuprinse nelinistea si pe mine./ topaiam precum ghemotocul de lana dat de-a dura / de ghiarele felinei albe ca ziua ce se crapa/ / vrand-nevrand topaiam / in ritmul dracesc ce ma tulbura / si parea ca eram cuprins de paranoia/ am nevoie de somn/ un somn adanc si linistit / fara urechi ciulite la zgomotul surd ce strabatea asfaltul murdar / de flegma premiata cu o bere ieftina in cinstea suflatorului/ / mi-ar fi placut sa fiu sticlar / sa modelez sticla cu sufletul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
TERRA SICULORUM.....SI ARDEALUL DE NORD date diverse
de Rakoczy la: 09/01/2006 12:37:00
populaţia: conform ultimului recensământ al populaţiei (1992), 1.624.959 persoane (7,12% din populaţia totală) s-au declarat maghiari, în timp ce datele estimative arată că numărul persoanelor care au ca limbă maternă limba maghiară depăşeşte 1,8 milioane (http://www.rmdsz.ro). 98,7% dintre maghiarii din românia trăiesc în transilvania. / terra siculorum...../ / / terra siculorum este inca din secolele 12-13 cunoscuta ca atare./ in general ea se intinde pe aproximativ 13.300 km2 si se refera la:/ 1- scaunul mures ,/ adica cam 3000 km2 in sud-estul actualului jud. mures, inclusi tg. mures./ populatie actuala: 332.000 locuitori;/ maghiari : 194.000 adica 58,5%./ roman  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Lacrimile tale m-au intors din drum
de valeria tamas la: 09/01/2006 12:27:00
/ lacrimile tale m-au întors din drum/ înflorisera în spatele meu alb/ dar intre cer si pământ aerul se transformase/ într-un zid peste care nu mai putea trece nici gândul./ / prea târziu mi-am spus/ clipele uneori se adună piatră pe piatră/ şi nimic nu poate sa spargă timpul zidit./ / aă plânge, dar lacrimile se transformă în fire de iarbă/ de căte ori îmi apari în gand o alta floare-mi înfloreşte în cale/ uită-mă maă rogi, uită-mă poate aşa durerea va dispare./ / păşesc.sub pasul meu aud zvâgnind inimile părăsite/ întoarce-te îmi spun , numai iubirile pot sparge zidurile/ pe care uitarea le îngroaşă clipă de clipă./ / mi-am pus pe mine ar  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Guerre
de valeria tamas la: 09/01/2006 12:13:00
iubito, / mi-e dor de tine,/ mi-e dor de trupul tău/ de iarbă tânăra încă neatinsă/ de mâna vreunui barbat,/ numai vântul gândului meu/ îţi mângâie umerii albi,/ dăltuiţi în fildeş/ şi-ţi sărută cu nesaţ spatele/ cu pielea albă şi moale/ ca o azimă caldă,/ îmi place să-ţi strâng / talia subtire/ între palmele mele / făcute inel/ lăsându-mă vrăjit/ de voluptatea şoldurilor;/ portalul coapselor tale/ mă ademeneşte,/ mă simt ca în faţa/ porţii unui castel/ închisă cu o mie de lacăte/ pe care dinţii mei ascuţiţi/ le deschide unul câte unul./ mă vei ierta pentru colţii mei/ înfipţi în zăpada sânului tău,/ dar fraga sfârcurilor mi-a trezit  ...continuare .
2 comentarii
modifica
taci frumos
de vania la: 09/01/2006 12:07:00
nu ma mai intreba nimic.nu ma mai privi lung si intrebator.taci...tine-ma de mana, incet, nu ma mai strange. de ce esti crispata...e o conventie. eu privesc in podele, tu nu scoti in cuvant - pare ca stim amandoi despre ce e vorba. incearca sa intelegi silabele din varfurile degetelor. poti sa iti inchipui orice : un miros minunat de ceai cu scortisoara (numarul 51 in ceainaria noastra favorita, parca...), un trandafir alb si altul rosu, un halat (tot rosu, dar inchis); inchipuieste-ti ca suntem unul, ca ne simtim, ca nu am uitat de noi, ca putem umple tot coridorul asta sec si pustiu de camin cu un sarut, ca sunt puternic, ca imi poti fi aproape...orice, numai tine-ma de mana si nu mai spun  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Oare ?
de picky la: 09/01/2006 10:49:00
iubesc ideea de femeie.../ acea faptura minunata,
102 comentarii
modifica
Teme de reflectie...!!!
de picky la: 09/01/2006 10:12:00
a. stanga-i de-a stanga dreptei si dreapta-i de-a dreapta stangii ?/ b. normalul e dat de majoritate ? atunci daca majoritatea devine abnormala, abnormalul devine normal ?
22 comentarii
modifica
Sa-i demascam pe cei ce batjocoresc LIMBA ROMANA
de Sibipot la: 09/01/2006 07:36:00
nu stiu daca am ales bine categoria dar fiindca in ultima perioada sesizez ca din ce in ce mai des este batjocorita limba romana m-am gandit sa trag un semnal de alarma si sper să fie bine primit./ ma agaseaza cand pe mai toate posturile de radio si televiziune dar si in presa scrisa apar din ce in ce mai des indivizi dar si individe care sunt certate totalmente cu limba romana si in afara de greselile gramaticale grave mai folosesc si cuvinte ale caror sens nu-l cunosc. nu ma refer la neologisme ci la cuvinte consacrate, recunoscute de academia romana. cel mai edificator este cuvantul locatie, locatiune. a apucat nu stiu ce mare vedeta si in prostia si dorinta de a fi cat mai original, sa s  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Principii
de Intruder la: 09/01/2006 03:42:00
ulise gogoasa avea principii. multe si ordonate frumos. / unul din principiile lui a fost sa-si pastreze numele de familie. taica-sau, marin gogoasa a fost carutas intr-un sat pierdut din gorj. cand a aflat ca nevasta-sa ii va naste un copil a decis pe loc: daca va fi baiat il va chema ulise, daca va fi fata o va chema penelopa. nimeni nu stia sigur de unde auzise un biet taran, de ulise si penelopa cand el nu citea niciodata nimic, nici macar ziarele. rudele banuiau ca pe undeva pe drumurile lui, cand transporta porumb, vin acru sau fasole si cartofi. daca-l intreba careva de unde stia el pe vremea aceea de ulise, dadea din umeri si nu zicea nimic; era scump la vorba si taciturn. / deci, cum  ...continuare .
11 comentarii
modifica
":Ati vazut cumva vreo ghilimea?
de micupicu la: 09/01/2006 00:03:00
eu sunt o ghilimea!da...insa ceva e in neregula...ati vazut vreodata o ghilimea singura?nu!de aceea eu vreau sa-mi gasesc ghilimeaua pereche!am incercat peste tot.la metrou:toti citesc "libertatea";nici urma de ghilimea!la facultate:totul i-un remix(de fapt lumea asta-i un remix,nu?).cred c-am sa ma transform intr-un apostrof...
6 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: