arhiva: 14/10/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Zidul cu flori de tei
de sweetfall la: 14/10/2006 20:35:00
privind în nudul de fereastră/ la margine de drum, în colţul stacojiu de cărămidă./ privind cu fascinaţie de nevăzător./ privind./ se-ntind cu zgirbulire şi timid../ se-ntind.../ nu pot să văd.le simt, le creionez./ lăuntricul ce vrea să iasă./ suav parfum şi delicat ţesut./ un uid nu naşte flori doar din sămânţă de scântei/ un vers stigmatizat nu se mai naşte din condei./ o lume-nchide ochii, suflă-ncet/ culori de roşu sângeriu se-amestecă în parapet./ din zid în zid.../ iar eu...privind la nudul de fereastră./ se-ntind cu zgribulire şi timid./ se-ntind.../ se-mbracă-n roşu./ se-mbracă în parfum,/ delir hipnotic, candlă şi scrum,/ În dansul palid,  ...continuare .
3 comentarii
modifica
620 de ani de la urcarea lui Mircea cel Batrin pe tronul T.Rom.
de andro_mariana la: 14/10/2006 20:16:00
primul domn care a dus o politica de cruciada a fost mircea cel batrin(1386-1418).aliante cu state crestine pentru a lupta impotriva expansiunii otomane.cea mai mare victorie la rovine 10 octombrie 1394(sau 17 mai 1395) despre care m.eminescu scrie atit de frumos in scrisoarea a-iii-a.in parlamentul romaniei s-a propus canonizarea sa alaturi de stefan cel mare si constantin brincoveanu.cum am putea sa contribuim si noi la aceasta recunoastere?
3 comentarii
modifica
Raiul
de claudia c la: 14/10/2006 16:23:00
un curcubeu in munti se-arata/ pe cer nori albi se-mbratiseaza/ iar floarea cea de colt mirata/ de raze dulci ce-o lumineaza/ nemuritoare sta culcata / in paradisul ce-o vegheaza./ plesuvii vulturi tot danseaza/ pe varfuri de zapada pline/ multi fluturi raul il picteaza/ iar pietrele in vad viseaza/ racoarea apei sa le-aline./ se joaca trestiile in soapte/ se mangaie usor in ploaie/ cand greieri sprinteni canta-noapte/ vazduhul pur devine-o foaie/ cu ceata ce se-asterne-n parte/ ca o poveste dintr-o carte./ iubirea noastra e o raza / ce straluceste-n intuneric/ ce-a devenit incet o muza/ sculptand treptat un rai feeric.
3 comentarii
modifica
insomnie
de nuul la: 14/10/2006 15:26:00
mi-a ramas in gura o plapuma de ciocolata.da,plapuma,pentru ca pe langa ea mi-a ramas caldura somnului in doi,mirosul adormitului,cateva soapte spuse pe intuneric;mi-a mai ramas si sarutul tau,dupa care am baut apa,am fumat o tigara,te-am sarutat din nou.m-am ridicat,mi-am asezat fusta de somn cald,constienta ca purtam doar chilotzi.sanii erau invelitzi deja de palmele tale...o noapte intreaga,gri.m-am asezat langa geam,cu aerul rece deasupra mea,imi priveam picioarele dintr-o data frumoase...si te mai iubeam inca o data in gand.ma mai gadilau buclele,parul...mi l-am dat de pe fatza...mi-a ramas in gura o plapuma de ciocolata.somnul acela nebun,cu halucinatii interioare,fara prea multe fapte  ...continuare .
1 comentariu
modifica
EGOISM, EGOCENTRISM
de GEORGI_GORGI la: 14/10/2006 12:55:00
sunt o egoista!!imi doresc cea mai mare felie de tort!!nu mi-e rusine s-o recunosc desi n-o fac de fata cu toata lumea.ce ziceti de expresia <prieten pana la bani> sau <frate, frate, dar branza e pe bani>!! parca nici asa.nu am mers niciodata pe aceste principii dar mi se pare ca astfel de conditii nu se pun intre prieteni. sau cel putin pt ceea ce numesc eu prieten! pana la urma, se pare ca ne iubim numai pe noi insine iar pe ceilalti, atata timp cat ne iubesc pe noi!/ lumea mea e plasata in cercul stramt al buricului meu./ cine zice ca nu e asa, are probleme de memorie!!parerea mea...
6 comentarii
modifica
Incantatie
de arthur la: 14/10/2006 09:47:00
lasa-ma sa-ti ating sufletul/ cu soapte si adieri / de sperante/ nascute din spuma/ marii/ asculta-i muzica/ si vom fi/ o clipa,macar/ unul langa celalat/ cautatori de comori/ aflate/ atat de aproape
22 comentarii
modifica
Despre “noi insile”
de scarlete la: 14/10/2006 09:25:00
“a fost odata” e despre trecut, acela care nu-i mai, neam. oh brother, ce-ofilita, insipida noutate!/ “este”, e cand ne pieptanam pe buda si-am poate cistigat la “lozinplic”. / ori poate-am prins metroul azi la timp, ori poate chiar avem de-acum masina mica. / / “va fi fiind” e-o chestiune sparta-n oala aia veche cu netoti./ iar “va fi fost” e cumparat de mult de-ai nostri dragi sarmaluind alene./ “va fi”? bea o cafea ori nu, ci asezat, netulburat, pe negindit / ma rog, trudeste a gindi:/ “noi insile”: a fost. cam prost. / “noi insisi” : numai din sudoare parca iese pin-la urma bine. /
8 comentarii
modifica
Propunere
de Margarita la: 14/10/2006 01:09:00
s-ar putea infiinta o rubrica numita "cautare autor" in care sa gasim toate insemnarile ori publicatiile de pe site ale unui anumit utilizator? cautarea s-ar putea face, de exemplu, dupa "nick-name".
3 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...