Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 02/10/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sa-mi canti cobzar batran ceva
de Jaros la: 02/10/2006 20:34:00
un cobzar batran canta odinioara, / viersul sau adulmecand tristetea / si deznadejdea-n ochii trecatorilor,/ din gura-i aurita si plina de povara / si mana-i noduroasa in toata batranetea / struna mangaia, alungand suspinul norilor./ vraja se lasa si ridica in fiece amurg, / atunci cobzarul isi canta flamand apusul / si iubirea pana-n rasaritul zorilor; / / ziua era mosneag si noaptea demiurg, / iar sloava sa nepretuita-ntransul / invata despre freamatul viselor./ gemea natura cand ii auzea strigarea / si apa susura incet plangand, / in tumultul istovit al zilelor,/ caci cobza sa canta suav in jalea / celor ce apar din cand in cand / in suflet si in zborul amintirilor/
comenteaza!
modifica
De ce-ai murit….
de Valeriu Cercel la: 02/10/2006 14:34:00
/ am fost la tata, cum vã spun,/ dãdea sã plouã, era vânt,/ cu nişte flori ca sã le pun/ Şi-o lumâmare pe mormânt ;/ alãturea, ingenuncheat,/ la alt mormânt, un ins rãnit/ se vãicãrea înlãcrimat :/ “de ce-ai murit, de ce-ai murit”/ se închina la cer cu jind,/ gesticula parcã lovit,/ din buze tot mişca bocind,/ “de ce-ai murit, de ce-ai murit”/ o lumânare pâlpâia/ lângã sãracu’ prãpãdit,/ de milã se topea şi ea,/ “de ce-ai murit, de ce-ai murit”/ l-am ridicat de subţiori,/ privindu-mã dezamãgit/ mã întrebã de douã ori,/ “de ce-a murit, de ce-a murit”/ “În viaţã dacã mai şedea,/ eram atât de fericit”/ Îndurerat din cap  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Nu ştiu să îţi spun ...
de celdesubdush la: 02/10/2006 11:58:00
... te iubesc. În vocabularul meu aceste două cuvinte capătă rezonanţe de dialect al unei limbi vorbite de 0,00001 % din populaţia globului. Şi pe buzele mele pronunţia lor e cât se poate de stângace ... şi tu ştii asta prea bine .../ ... şi mai ştii că fiecare zi cu ploaie în care te sun înainte de a pleca de acasă să-ţi spun să nu uiţi umbrela e un „te iubesc” nerostit .../ şi fiecare seară în care adormi în timp ce eu privesc la televizor, iar eu dau sonorul mai încet şi te adun în braţele mele ocrotitor e un alt fel de „te iubesc” .../ şi zilele când vin la tine cu dulciuri sau cu o cutie de nectar ştiind că-ţi plac e o declaraţie în plus  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Ce asteptam de la profesori?...
de zaraza sc la: 02/10/2006 10:36:00
vin cu o intrebare aparuta in vacanta mare. ca nici atunci nu pot uita parintii de scoala. am aflat ca li s-a spus profesorilor sa nu dea teme de vacanta elevilor. / va intreb daca vi se pare normal ca elevii de la profilul filologie sa nu aiba o lista de carti propuse spre citire in vacanta, lista facultativa, desigur. e adevarat ca mai demult cred ca se numea tot facultativa, dar la scoala erau intrebati ce au citit si asta avea o influenta asupra notelor elevilor. cred...oricum, nelamurirea mea este ce fac in vacanta elevii de la profilul de filologie. pot ei sa nu citeasca nimic in vacanta? orice elev ar trebui sa citeasca in vacanta, dar mai ales cei de la filologie, se presupune ca le p  ...continuare .
91 comentarii
modifica
expeditie pe Mont Blanc
de xtrem la: 02/10/2006 09:56:00
visez la muntii inzapeziti in miez de vara. la inaltimi care te fac sa te simti mic dar care, odata ajuns sus, iti dau aripi. iti dau sentimentul ca faci parte dintr-un miracol. / mi-a povestit anreea zilele trecute despre mont blanc. ea a urcat pe mont blanc, la 4807m. acolo unde nu poti ajunge decat bine echipat si antrenat. / unde pana pe la 3000 de metri, e simplu, urci cu telecabina, daca vrei. dar abia atunci incepe aventura: urci, te lupti cu viscolul, cu ceata, cu oboseala. dar cand esti sus, vezi lumea necuprinsa si uiti de frig si oboseala. / am scris despre povestea ei <a href ="http://www.xtrem.ro/doua_alpiniste_romance_pe_mont_blanc-n3-3-269.html">aici</a>
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: