arhiva: 27/10/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Beatrice se marita cu arabul
de Intruder la: 27/10/2006 22:05:00
- saru'mana...ce faceti? nu v-am mai vazut demult.../ - buna seara. ce sa fac? dumneata? te-ai mutat... / - da...ce mai e nou?/ - eeeee...mai nimic. / - hmmm.../ - auzi? o stii pe beatrice aia?/ - ?!/ - eiiii...aia cu multi frati! / - nu...eu nu cunosc mai pe nimeni.../ - cum n-o stii?? lungana aia dom'le! sta la scara doua.../ - in fine...ce-i cu ea? / - se marita cu arabu'! / - aha! care arab? / - un arab...ala c-o masina rosie; nu se poate sa nu fi vazut masina.../ - ma rog...treaba lor...ma grabesc sa.../ - un' te grabesti? stai sa-ti zic... / - nu ma intereseaza si oricum nu-i cunosc.../ - ...si ce daca? stai...ala, arabu'...o s-o duca de-aici.../ - normal.../ - nu-i normal! o duce aco  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Perfect vertical
de Intruder la: 27/10/2006 21:48:00
de data asta, fara cuvinte pornisem sa urc / perfect vertical. / incuiasem toate vocile din mine intr-o inima straina / careia i-am dat numele "piatra". / am stins repede focul sa nu izbucneasca incendii / in constiinta unora. / apoi, am baut eu apa ce-a ramas. / cand sa ies pe usa am dat nas in nas cu "nimicul". / nimicul meu nu-i mai deosebit de-al tau sau de-al lor; / are acelasi dangat de clopot ruginit / si acelasi topait de melc. / cineva mi-a spus sa privesc toamna asta frumoasa. / am privit cu atentie afara si chiar incepuse sa-mi placa / frunzele-n agonia caderii. / mi-am ridicat fruntea-n ploaie/ sa simt picaturi agatandu-se-n tample si-n idei. / cocorii, ca-n fiecare an, se luau la  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Bine ca v-am gasit
de insula din ziua de ieri la: 27/10/2006 20:58:00
bine v-am gasit,/ ma bucur ca v-am descoperit si ca in sfarsit voi putea lua parte la discutii ineresante.multzumesc ptr.parola dragi colegi cafegii si inasteparea confirmarii voi incerca sa 'donez' din creatziile mele intelecruale.sper sa fiu la inaltzimea asteptarilor voastre.
6 comentarii
modifica
Mai uite ca ma vazui bogat…
de sarsilovici la: 27/10/2006 19:24:00
da mai oamenilor am castigat asa din senin multe parale… / am vazut succesul, am tacut, nu m-am bucurat pe moment…am fost tacut …tacut am luat banutii, i-am impartit in conturi…mi-am luat concediu si….am plecat in alt oras unde eram un necunoscut… si m-am cazat la un hotel… m-am dusat si am coborat la cumparaturi…./ ete asa de unu singur…la tocat de bani…era portofelu plinut de carduri si ceva banuti mai mari…/ caut si eu magazinele alea cu fite si firme pompoase…/ intru ase cum eram eu imbracat mai saracut…arunc o privire spre tipele de vindeau…schimbul de priviri a fost scurt dar am inteles ca isi spuneau: ce e si cu taranu asta in magazin ? / uitai sa zi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
FUGA ÎN RITM DE TANGO
de mia_soledao la: 27/10/2006 09:20:00
chiar când a virat spre dreapta, ca să intre pe străduţa dintre blocuri, i-a trecut aşa, o “aripă”, prin suflet; ar fi vrut ca atunci când ajunge în parcare, la colţul blocului să-l vadă, fumând cu patimă, aşteptând-o; ea s-ar fi dat jos din maşina, s-ar fi apropiat unul de altul … când a intrat în parcare… l-a văzut… era acolo, fumând cu patimă, aşteptând-o… exact cum îşi imaginase. a coborât cu o oarecare încetineală dată de emoţia întrupării “previziunii”, s-au apropiat unul de altul şi el i-a spus scurt: “te aştept în maşina”. fără să ceară nici o explicaţie, ea a urcat, şi-a lasat bagajele de peste zi, a mai dat o dată cu pie  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Parodie americană
de Valeriu Cercel la: 27/10/2006 04:47:00
/ un bătrân arab trăia,/ emigrat de ani de zile,/ făr’ să aibe vreo belea/ lângă new york, şaişpe mile,/ respectând după canoane/ vechi tradiţii-saudite,/ dar şi legi americane/ având taxele plătite ;/ cu a lui nevastă (una !)/ Îi dădu alah în dar,/ un băiat , ca semiluna/ de frumos şi gospodar,/ căci prin casă şi prin curte,/ doar ahmed, c-aşa-l chema,/ treaba, fără să discute,/ toată, mă-sa o făcea…/ iar pe tac’su-l ajuta/ În grădina lor cea mare,/ la săpat, primul sărea/ gardul, doar dintr-o mişcare,/ că-ntr-o zi, sări măi frate/ făr' să dea examen scris,/ de-ajunsese-n facultate/ la sorbona, în paris (!)…/ …………………  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Prinsi intre lumi paralele
de codrinu la: 27/10/2006 03:55:00
romania de peste hotare este o combinatie fericita de bucurii simple. oameni care stau la aceeasi masa uitandu-se pe un ecran imens la pro tv international. mancarea care te face sa te simti ca la mama acasa. accentele din toate colturile tarii care vibreaza a fericire in acelasi loc. nostalgia de a fi roman. in afara granitelor veti gasi mereu mai multi romani mandri de ceea ce sunt sau au fost. putini isi vor blama tara. si mai putini ar decreta ca nu vor sa se mai intoarca pe meleagurile natale. / ma gandesc acum la „romanasii” care stau bine mersi si taie frunza la caini acolo acasa si-i judeca pe cei care au plecat atat de departe pentru un vis, pentru un trai mai bun, pentru o viata  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Prieteni de culoare
de codrinu la: 27/10/2006 03:54:00
moto: „n-am nevoie de un tovarăş care să se sară şi să dea din cap o dată cu mine. umbra mea face acest lucru mult mai bine” plutarh/ / e 2.00 noaptea. nu obişnuiesc să scriu la ore atât de târzii. dar se întâmplă uneori să ai nevoie de un prieten exact în această clipă absolut tâmpită din noapte. iei atunci telefonul de pe etajeră şi cauţi în disperare numărul de telefon care-ţi va da singurul lucru de care ai nevoie acum: un strop de încredere. undeva la mii de kilometri se află cel/cea care oricât de mult aş cădea în dizgraţie, ar mai găsi timp să-mi zâmbească. cât de greu mi-a fost să găsesc persoana care mi-ar ţine mână indiferent cât de  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Am pierdut Craciunul din mine…
de codrinu la: 27/10/2006 03:52:00
În oglinda amintirilor, copilul din mine priveşte cu uimire la pomul de crăciun, din celălalt colţ al camerei decorat cu…zâmbete. Ştiu că nimic nu este mai trist pe această lume decât un om care se trezeşte în dimineaţa ajunului şi nu se comportă ca un copil, aşa că încerc să... fiu fericit. Îmi doresc ca această zi să dăinuie pe parcursul întregului an, iar moş crăciun să-şi uite desaga la mine-n cameră. ghetuţele-s pregătite, inima-mi la fel…./ brusc, mă trezesc. văd tristul galaţi cu imobile mari în care trăiesc oameni cu suflete mici. văd sărăcia aproape scârboasă care dăinuie pe străzi, copiii cerşind, bătrânii tremurând pe la colţuri.  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Perduti in abis
de codrinu la: 27/10/2006 03:51:00
suntem pierduţi pe vecie. gândurile bolnave, comportamentul zbârcit, viaţa pe care o ducem umili în virtutea unor idealuri ce nu ne aparţin, ignoranţa, iluziile ratate şi invidia pe care o folosim ca scut, toate acestea atârnă greu în balanţa pe care, cu ruşine, o ducem deasupra capetelor. nu ne-a învăţat nimeni să iubim cu adevărat, să spunem lucruri frumoase chiar şi persoanelor cărora bucuroşi le-am soarbe sângele până la ultima picătură şi, mai ales, să preţuim singurul dar pe care l-am primit, într-adevăr, din dragoste: viaŢa. / nu ne-am fi născut dacă lumea nu ar fi avut nevoie de noi. facem cu toţii parte, vrând, nevrând, din acelaşi uri  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cosmar odios si placere inecacioasa…
de codrinu la: 27/10/2006 03:49:00
cu plecăciune mă închin acestei lumi de tâmpiţi notorii. scot pălăria în faţa voastră puternici înfrânţi, foşti (sau actuali) comunişti până în presele. m-am săturat să lupt împotriva voastră, duioşi meschini. speram să îndrept ceea ce nici măcar dumnezeu nu va mai reuşi să schimbe-n ţara asta: mentalitatea de om înfrânt. mi-e scârbă de toţi cei care aleg să plece capul şi să îndure orice pentru o bucată de pâine. sunteţi câini cu suflete de oameni, catâri cu spate de oţel. aştept momentul în care vă veţi lovi cu copitele din spate, neîndurătorii stăpâni. v-aţi obişnuit să vă plângeţi de milă, să lingeţi osul aruncat în scârbă d  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Vii printre cadavre de profesori?
de codrinu la: 27/10/2006 03:47:00
poate că ar trebui să agăţ în colţul din dreapta sus al paginii o plăcuţă pe care să scrie „acest eseu nu este atac la adresa profesorilor”. deşi este…/ mă plimb scârbit prin acelaşi liceul distrugător de suflete şi idealuri. profesorii pe care, din păcate i-am cunoscut în urmă cu patru ani, nu fac niciodată nimic nou: bântuie pe coridoarele largi şi triste, în amintirea timpului pierdut. fantomele lor se fugăresc jucăuşe în alintarea claselor. mă uit în jur şi văd tristeţea amăgitoare, mascată sub obligaţia zilnică de a copia aceleaşi teme expirate, date de aceeaşi profesorii împovăraţi de greutatea morbidă a gândurilor lor. o muzică macab  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Până unde ne îngroapă limitarea?
de codrinu la: 27/10/2006 03:45:00
sunt multe lucruri care ne fac viaţa mai uşoară. dintre toate, în acelaşi timp, există unul care ne distruge pe interior, încetul cu încetul: limitarea. omul, atât timp cât se mărgineşte la bucata sa de pământ, fie el şi-n mijlocul unei mlaştini împuţite, e la fel de fericit ca un ţânţar care suge sângele unei vietăţi, în timp ce aceasta doarme bine mersi visând la cai verzi pe pereţi. / fericirea cuiva se leagă mai mult de oala de fasole decât de orice altă delectare spirituală. de ce? tocmai pentru că oamenii sunt limitaţi, deşi nu cred sau refuză să înţeleagă acest lucru. e un soi de vanitate aproape bizară în toată povestea de faţă. abia într-  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Exmatriculat din viata
de codrinu la: 27/10/2006 03:44:00
mi-e frică de întuneric. nu de orice fel de întuneric, ci de cel în care trăiesc, cu voia lor, oamenii din jurul meu. Întrebarea meschină este dacă există un om printre mii de nebuni sau un nebun printre mii de „normali”. frumuseţea e că răspunsul nu-l voi afla niciodată…/ e mult mai uşor să-ţi impui propria realitate decât să trăieşti în cea construită de alţii. În lumea ta, eşti rege şi supus, bogat şi sărac dar, cel mai important, ai (pe) toată lumea la picioarele tale. / trecem prin viaţă ca o turmă de oi bezmetice care nu ştiu şi nu vor afla vreodată cu precizie încotro se îndreaptă. deşi destinaţia unică este stabilită încă din momentu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cine trage itele de deasupra capului tau?
de codrinu la: 27/10/2006 03:43:00
trăim într-o lume în care nu mai putem avea încredere în nimeni. oamenii pe care i-am plasat uneori cel mai aproape de sufletul nostru se dovedesc a fi cei mai mari ticăloşi pe care i-am întâlnit vreodată. ideea că nimeni nu ţine la nimeni este, pe cât de dramatică, pe atât de adevărată. de aceste lucruri ne dăm seamă însă abia când ne aflăm cu un picior în prăpastie, aproape în cădere liberă. ne lăsăm ghidaţi de sentimente, de ideile noastre, de mitul pe care l-am creat în jurul persoanelor iubite. incendiul din noi va izbucni odată şi odată. contează foarte mult dacă, exact atunci, persoana iubită va fi cu extinctorul lângă noi. dacă, nu suntem în  ...continuare .
1 comentariu
modifica
România - ţară de tâmpiţi şi hoţi / Procentul corect
de codrinu la: 27/10/2006 03:41:00
o întrebare meschină mă bântuie mai rău ca o fantomă. dacă am avea şansa să ne decidem singuri soarta, oare am alege alternativa favorabilă? sau, mai exact!, dacă ne-am putea întoarce-n timp (cei care au văzut „the butterfly effect” ştiu la ce mă refer) am reuşi să ne schimbăm trecutul ca să ne fie tuturor bine? oricum, ultima întrebare este mai mult utopică. de când ne interesează de alţii? totul ţine de o conjunctură mai mult sau mai puţin favorabilă. atunci când te naşti, eşti „obligat” să-ţi iubeşti familia. cu toate că nu tu ai ales să apari pe lume sau să ai parte de asemenea rude (uneori jalnice, patetice sau cum vreţi să le numiţi). / so  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Între destin şi băşcălie/ Poveste fara sfarsit
de codrinu la: 27/10/2006 03:40:00
azi e o zi în care mi-aş dori să nu mă fi născut. dintotdeauna m-am întrebat care-ar fi motivul pentru care apar astfel de momente în viaţa omului. bine, eu am încercat să înţeleg şi de ce se întâmplă să ai mai mereu parte de un(o) şef(ă) pur şi simplu bătut(ă) în cap şi tot n-am reuşit. dar asta e deja o cu totul altă poveste…/ mă irită ideea de „soartă”. dacă se întâmplă să te trezeşti cu faţa la cearşaf, dai vina pe destin. dacă ai luat o notă proastă, dacă te-ai certat cu persoana iubită, dacă nu mai era lapte la magazin, dacă blestematul de porumbel şi-a lăsat „amprenta” pe parbrizul mercedesului tău, întotdeauna acelaşi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dumnezeu se răscoleşte în mormântul din Rai
de codrinu la: 27/10/2006 03:37:00
nimeni nu crede cu adevărat în dumnezeu; totul este o simplă (sau complexă) prefăcătorie. religia a devenit doar o metodă de a scoate bani cu lopata din buzunarele celor care, la rândul lor, au impresia că sunt învăluiţi şi protejaţi de duhul sfânt. credinţa, din ce în ce mai firavă, se stinge precum un rest de lumânare care nu mai are puterea să lucească în infinitul obscur în care trăim. / religia încearcă să devină un element de manipulare colectivă. dezastrul este că reuşeşte să-şi facă efectul. oamenii au început să meargă la biserică pentru a afla ultimele bârfe şi pentru a fi… în ton cu moda. nimic mai mult, nimic mai puţin. lălăielile  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Arta de a nu trăi degeaba
de codrinu la: 27/10/2006 03:34:00
să nu trăieşti degeaba e o artă pe care cei mai mulţi dintre noi nu şi-o (mai) pot permite din comoditate, prostie, din dragostea de banal şi, mai ales, din cauza mării de mediocritate în care ne înecăm cu toţii. destinul loveşte fără milă cerându-şi tributul, aproape clipă de clipă. himera fericirii ne bântuie mai ceva ca o fantomă, dându-ne impresia că trăim şi că suntem bucuroşi de acest lucru. mă întreb oare ce preţ are fericirea noastră „cea de toate zilele”? – o sută de mii, un milion, un miliard, oricum nu contează. cu toţii sfârşim prin a ne întoarce în acelaşi infern în care valoarea banilor este la fel de importantă cu cea a gândacul  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...