arhiva: 04/10/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Pui la cuptor, in sare grunjoasa (reteta italiana)
de Alexandros la: 04/10/2006 23:54:00
reteta originala presupune existenta unei tavi din lut nesmaltuita, cu capac etans (tot din lut). / acele tavi (oale) se gasesc si la noi de vanzare prin targuri de ceramica populara./ puiul se pregateste(spalat, parlit) fara a fi insa despicat, iar in interiorul lui se adauga condimentele dorite, eventual legume si un catel de usturoi intreg, apoi se coase./ in oala de lut se pune sarea grunjoasa, pentru a forma un strat gros(cam jumatate din cantitate ori chiar mai mult)./ pe acest strat se aseaza puiul dupa care se acopera cu restul de sare. daca nu ajunge sarea initiala se adauga suplimentar pana e acoperit puiul cu un strat la fel de gros ca cel de jos./ se acopera cu capacul de lut./  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Poezioară de toamnă
de Valeriu Cercel la: 04/10/2006 18:19:00
/ o boabă de tămâioasă / Şi un bob de otonel,/ ea şi mândră şi voioasă,/ el muscat, aşa niţel,/ / jos la cramă se-ntâlniră/ lângă teascul nesătul,/ cicătelea auziră/ că nu ar fi must destul :/ “dacă anu-i secetos”,/ zise badea otonel,/ “mustul iese şi el gros,/ deasemeni puţintel”/ da’ şi lelea tămâioasă :/ “de e ploaie multă-n vară,/ iese lungă şi-aia grasă/ de cotnari, ca apa chioară !”/ “asta nu cred că se poate !”/ supărat nea’ zingfandel,/ “viile sunt pline toate,/ să n-avem noi tulburel ?!”/ sare friptă : ce e oare ?!/ Şi pastrama pe grătar,/ “iată vine-n graba mare/ de la vie, un plin car !”/ mai cu foc sc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
LUMEA MEA (2)
de luiyza la: 04/10/2006 13:30:00
lumea mea era ca o gradinĂ sĂlbaticĂ/ in care creŞteau buruieni iar copacii erau uscaŢi/ in care orice incerca sĂ creascĂ era dat la o parte/ Şi in care tristeŢea se simŢea in lumea sa./ / lumea mea era ca o gradinĂ salbaticĂ/ din care ramuri bĂtrane ale copacilor uscati/ treceau dincolo de gardul de sÂrme/ si incercau in zadar sa se bucure mĂcar odat’ / / lumea mea era ca o gradinĂ salbaticĂ/ obisnuitĂ atat de mult cu haosul din ea/ incat orice fĂramĂ de ordine si pace/ era sfĂramatĂ si transformatĂ-n trecut/ / in lumea mea, aceea ca o gradinĂ salbaticĂ/ incep sa rĂsarĂ din nou firicele de iarbĂ si flori/ iar copacii sunt tineri si frunzele lor/ tresaltĂ  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Proprietatea, Fondul Proprietatea "un moft"
de sea40man la: 04/10/2006 12:51:00
50 de ani nu au fost suficienti , inca 4-5 poate si mai mult pentru ca sistemul-ei(lacheii de curte rindurile 2,3-10 din structura) sa isi conserve si sa-si dezvolte afacerile imobiliare./ noi proprietarii de drept putem in schmb sa reintram in drepturi , conditia esentiala este una singura 'continuarea actiunilor in instanta impotriva statului roman", toate celelalte variante propuse de autoritati sunt praf in ochi, cine accepta actiunile la fondul teapa - "proprietatea" pierde totul./ supun dezbaterii publice acest subiect, asemeni tin sa precizez ca este esential ca romanii sa conoasca valoarea reala a tuturor despagubirilor, acestea se apropie de 11 mld euro./ atita timp cit romanul de ri  ...continuare .
1 comentariu
modifica
O vineri potrivita
de arianaiulia la: 04/10/2006 09:46:00
o vineri potrivita/ acum vreo cîteva zile, într-o vineri mai lipsită de perspectivă decît oricare alta, mă trezesc buimăcit şi puhav dar, spre marea mea uimire, destul de bine dispus. dormisem destul de prost dar visasem bine. mă îmbrac la repezeală cu ce găsesc (de la o vreme nu mai găsesc nimic în casa asta şi mă gîndesc serios să stau o noapte la pînda să văd cine-mi încurcă hainele de nu ştiu eu). aş fi vrut să mănînc ceva dar spaghetele (pe care avusesem lipsa de inspiratie sa le prepar cu sos) mi-au împarfumat tot frigiderul şi mi-au tăiat pofta. ce bine-ar fi fost dacă le-aş fi gătit cu levănţica in loc de usturoi! dar buna mea dispoziţie colabo  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Te chiuretez de ifose, eu, agă... (parodie)
de Rudy Himself la: 04/10/2006 06:59:00
te chiuretez de ifose, eu, agă,/ Şi amputez iubirea pân' la os,/ concupiscenţe sadice ne leagă/ de lustră când atârni, cu capu-n jos./ cu cicatrici nunceaku' te răsfaţă,/ Însăilând un cocoşat desen/ la asfinţit, pe trupul tău de ceaţă,/ ascult, suav, "nocturna" lui chopin./ cerşesc speranţe chioampe monalise,/ but only you eşti muza potrivită/ Şi-ţi voi dansa prin venele proscrise/ ca elvis în "o fată fericită"!/ poezia parodiata:/ baiatule/ de lory cristea/ mă desenezi, băiatule, întreagă/ Îţi sunt pe pânză toată, pân' la os/ prima iubire ştie să-nţeleagă/ de ce se-aştern culorile frumos./ pe mine acuarela se răsfaţă/ Într-un sărut al  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Când am intrat, erai lubrifiată... (sonet porno)
de Rudy Himself la: 04/10/2006 06:44:00
când am intrat, erai lubrifiată,/ scuipând seminţe, iute fac o cruce,/ frâu liber dând instinctelor caduce / ai poruncit: "acum ori niciodată!"/ emancipat, ştiuletele străluce/ În noaptea vlăguită de prostată,/ din coapse moi, dorinţa descuiată,/ mă scapă de izmene la răscruce./ sunt pregătit să-nsămânţez ogorul,/ eu, tractoristul sexi şi rapace,/ observ că la fereastră tot poporul/ priveşte cum îmi umblă-n carapace/ mânuţa ei, golindu-mi rezervorul.../ i`m breathless. iese puiul din găoace! /
11 comentarii
modifica
Sentimente
de nirvANA la: 04/10/2006 01:43:00
ce ironie amara salasluieste in gandul ca ma simt aruncata si parasita in aceasta lume a usilor inchise... exista posibilitatea ca cel care mi-a scris destinul pe o foaie subtire de calc sa fi ajuns la paroxism, vazand cum ma tarasc, slabita de puteri... cu toate acestea, incerc sa-mi adun energia sterila pe care am capatat-o, pentru a-mi descoperi un loc... doar al meu. sovaiala si nesiguranta se intalnesc la orice pas, la orice suflare... dar incerc. ma lovesc si sunt lovita... ce daca?... eu continui. tot ce mi-a ramas in suflet este un firicel nisipos de speranta. oare mai am nevoie de altceva, cand lumea poseda orice, in afara de sentimente? acesta este motivul pentru care ei nu ma int  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: