arhiva: 10/11/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Puterea obişnuinţei
de Valeriu Cercel la: 10/11/2006 20:01:00
/ nici nu era bine-nsurat,/ că de aseară se chiora,/ În noul lor certificat/ Şi-un lucru clar, nu-nţelegea,/ l-a-ntors pe faţă şi pe dos,/ l-a frunzărit chiar supărat,/ citi din nou de sus în jos,/ ceva nu era menţionat,/ a luat şi lupa, ce vorbeşti (!)/ cătă şi printre rânduri iar,/ făcuse tot ce nu gândeşti,/ un lucru îi părea bizar (?!)/ de-abia spre dimineaţă frate,/ a înţeles că nu avea,/ certificatul lor, ca toate,/ o dată când…se expira !/ valeriu cercel/
11 comentarii
modifica
Iarna baimareana
de nina_sovre la: 10/11/2006 19:49:00
fulgii ingramadeau serile maramuresene.../ ingropau asternutul urbiei baimarene.../ goliciunea interioara desena inexorabil/ durerea gandului palpabil!/ schitand forme si semne / a unei vieti solemne / suspine, lacrimi si durere/ culese-ntr-o avere/ de patimi si sperante/ visuri, cutezante...
6 comentarii
modifica
Ingerului plecat
de nina_sovre la: 10/11/2006 19:43:00
e oare atat de crunt/ sa-mi sorb cupa cu otrava?/ e firesc acum ca sunt/ scanteia din fierbintea lava?/ soarele amarnic se stinge,/ amurgul isi cheama lin tacerea / apusul e rosu de sange.../ sufletul meu isi ascunde durerea/ lumina zilei de maine,/ chemarea muta a singuratatii/ e vapaia chinului din mine.../ ce-mi rasfata calea vietii!/ mai am un ultim vis -/ sa-mi redai pentru -o noapte/ rechemand din paradis/ placerea clipelor curate!
12 comentarii
modifica
Timpul
de nina_sovre la: 10/11/2006 19:36:00
simt infinitul si efemerul timp / ce pentru multi se scurge iremediabil / in fiecare nastrusnic anotimp/ si parca uneori, crud de palpabil!/ cand il simt cum se topeste...tac!/ bate simultan cu ritmul pulsatiilor/ curge arzator ca si lacrimile ce zac.../ e mut ca si freamatul durerilor!/ prin el, stelele-si gasesc rostul,/ cu el soarele rasare si apune/ asa se-ngroapa ziua-n amurgul/ ce trece fara a spune./ ca un vesnic pacat, timpul iar tace/ rodeste ca o raza de lumina/ si mult si dens si plin de pace/ firea lumii amarnic suspina./ si eu imi ridic chipul in zare/ cu glas tremurand, curs din infern/ ma zbat intre lacrimi de sare/ dureri pe care vesnic le cern./ si flacara focului t  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Insemnari
de nina_sovre la: 10/11/2006 19:12:00
o vara baimareana scaldata-n poluarea marelui combinat si dizolvata-n praful sonor al bulevardelor aglomerate. o vara torida petrecuta in casa parinteasca, in ambientul familial cu entuziasmele si grijile cotidiene. / ies si ma plimb asimiland orice vociferare a strazilor zgomotoase. din prea multa singuratate imi vine sa opresc lumea din drumul ei si s-o intreb de propria-i soarta, dar ma razgandesc brusc pentru a nu parea nebuna. de ce si-ar dori strainii sa-mi destainuie propriul lor destin, pe care probabil nici ei nu si-l cunosc./ revin acasa. iata-ma acum, un ghemotoc de carne rotunda si frageda, un ghem de sperante si idealuri, o imatura robusta cautand vesnic ceva, da  ...continuare .
7 comentarii
modifica
TIMPUL , CAFENEAU, EU SI AUSTRALIA....DUPA INCA UN AN
de claudia enea la: 10/11/2006 19:01:00
timpul...noi il ucidem sau el ne ucide???/ a mai trecut un an in australia...celalat capat al lumii. si, doamne, cit m-am schimbat...citesc ce am scris in urma si mi se pare copilaresc....a trebuit sa "cresc", sa invat sa nu ma vait, sa nu pling, sa circul repede si ingeneral repede sa fac orice ca timpul...costa. cafeneaua pe care o am, cafenea adevarata nu virtuala, subzista doar pe motive de simpatie si ambient. nu sint o buna comercianta, mi-e greu sa zimbesc si par interesata de ce face cutare sau cutare.am senzatia ca timpul a stat in loc iar rutina ma face sa explodez uneori in gesturi sau fapte de care nu m-as fi crezut capabila.../ frustrare... asta este cuvintul favorit pe aici...p  ...continuare .
1 comentariu
modifica
blue
de alex andra la: 10/11/2006 19:00:00
pe steaua mea/ popicele zilei cad pe rând/ secerate de privirile tăioase ale jucatorilor/ la ruleta rusească/ ţipătul se stinge în tăcere/ acvila îşi pierde penele/ murind vultur albastru pleşuv/
6 comentarii
modifica
o fila rupta din jurnal
de nina_sovre la: 10/11/2006 18:52:00
voi ramane vesnic o neinsemnata, neinteresanta si monotona artista de picturi si scrieri banale si ieftine. o creatoare de kitch-uri probabil. aceeasi fetiscana preocupata de o sumedenie de lucruri, dar incapabila parca sa realizeze ceva maret sau unic.poate tocmai din cauza faptului k intru in esenta lucrurilor si nu reusesc sa ma cladesc deoarece sunt prea dezgustata de tot ce se petrece in jurul meu. / voi fi intotdeauna nisipul din clepsidra sau carciuma de duzina a unei literaturi efemere si golite de semnificatii. toate cuvintele mele se dizolva aici, pe aceasta pagina fara sa ajunga vreodata (probabil) la ochii unui posibil cititor. eu scriu pentru a ma descarca de o frustrare  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Ceva ...al meu
de Hell Ena la: 10/11/2006 18:48:00
"romanta raspunsului mut" a lui minulescu mi-a fost dedicata de catre fostul meu iubit..si aceasta a fost replica mea..nu am putut gasi un titlu sentimentelor contradictorii care ma stapaneau atunci.si nici acum dupa mai mult timp nu ma pot atinge in vreun fel d ceea c consideram atunci ceva important.:) banal,fara vreo valoare artistica, aceasta e intr-un fel povestea mea cu final deschis. :)/ / / de s-ar fi zis atunci ca visul meu banal/ blestem va fi, cosmar mortal,/ as fi jurat k toti sunteti nebuni/ dar stiu...acum tot eu adun franturi/ din visul meu distrus / de-a fi cu tine ani buni../ cu indoiala alaturi stau../ blestem sa am?/ sa nu pot sa iubesc?!/ nu tu, ci viata chiar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Societatea de consum
de nina_sovre la: 10/11/2006 16:18:00
suntem consumatorii unor imagini si evenimente.ne place sa ne scaldam in propria noastra simplitate si aroganta.cotidianul prefera imaginea, "originalul" de fapt redat prin plagiatura. azi, aproximativ toata lumea copiaza, imita ceva sau pe cineva deoarece suntem incapabili de a savarsi ceva cu adevarat maret. astfel se devalorizeaza si se dizolva personalitati, se altereaza euri! oamenii prefera vulgaritatea publica a limbajului si abundenta de violenta. aceasta "joaca" cotidiana nu reprezinta doar un ansamblu complex de imagini, ci un raport social intre indivizi, raport mijlocit de consum. un praxis la nivel mondial care s-a scindat in imagini consumiste si realitate.
22 comentarii
modifica
Diavoli ritualici
de Dumitriu Vlad la: 10/11/2006 07:54:00
satanice versuri/ din negura aduse/ cazand pe pamant/ ca niste frunze/ barne peste cruci/ cadavre'ndoite/ sicrie gaurite/ diavoli ritualici/ prin blesteme adusi/ sa sparga suflete/ in maretze lupte/ cu ingerii cei codasi/ lasand in urma/ praf si tzarana/ ridicandu-se la cer/ cautand un nou infern/
1 comentariu
modifica
Ai evadat.Sunt singur cu piticii...(sonet dă despărţire)
de Rudy Himself la: 10/11/2006 06:54:00
ai evadat.sunt singur cu piticii/ ce-mi joacă cinici rumba-n tărtăcuţă,/ zeiţă deghizată în maimuţă/ pe unde-ţi pasc lăptoasele capricii?/ mă va strivi sordida cămăruţă / Şi cine dracu-ţi va mai frige micii/ prestând docil erotice servicii/ cu zâmbetul senil de bunicuţă?/ când o sa vii de-a buşilea spre iarnă/ să te-ncalzesc la pieptul meu stufos/ tu vei zări un macho-ntr-o lucarnă/ jucând cu pinguinii "lapte gros",/ din dragostea ce m-a pocnit în goarnă/ nu va rămâne, beibi, nici un os.../
comenteaza!
modifica
inger in noapte
de aardelean la: 10/11/2006 00:53:00
un inger spre cerul albastru ,/ si-n drumul sau spre cer …/ el iti admira glasul ./ e glasul tau dulce care mereu mi-aduce…/ in suflet fericire ../ imi alina ranile din suflet / ce alti leau creat…/ acolo unde ma voi duce, / voi fi cu tine la fel de dulce, / si aripi de zambet si glas de copil, iti aduce… zarea ce spre mine duce, acolo eu te voi astepta … mereu … de eu plec …/ aduceri aminte sa ai pt un glas dulce./ cu ochii tai, ca de migdale, 2 safire , pietra tare / in lume ai privit si m-ai iubit/ tu, cpoil frumos cu glas de inger/ privire imbietoare, cand treci pe lunga ta carare / si flori si iarbai imbietoare ,plapuma sa - ti faca-n cale / si-atunci ci  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: