arhiva: 16/11/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Limba Romana:E corect sa raspunzi unei intrebari cu o intrebare?
de joeblack la: 16/11/2006 23:32:00
gramatical vorbind. desi se obisnuieste sa se raspunda cu o intrebare la o intrebare in anumite cazuri. intra in categoria gramatica? exista vreun profesor de limba romana pe aici care ar putea sa ma lamureasca?
1 comentariu
modifica
Infinitul
de pgaa la: 16/11/2006 23:05:00
ce este defapt infinitul ? aici ma refer mai putin la multimea numerelor ./ exista posibilitatea de comparare a infiniturilor ? exista infinit in timp si in spatiu ?/ ex : o dreapta de 1 cm este comparata cu o dreapta de 2 cm . in ipoteza se spune ca o dreapta contine o infinitate de puncte . deci infinitatea punctelor care formeaza dreapta de 1 cm este egala cu infinitatea punctelor ce formeaza dreapta de 2 cm ? de ce ?/ daca universul ca ansamblu de 4 dimensiuni reprezinta un "grafic" cu patru axe , aceste axe ar putea fi considerate drepte ? ar putea fi infinite ? este posibil ca acest lucru sa duca la o eventuala calatorie in timp - spatiu ?
13 comentarii
modifica
Repetiţie
de Sancho Panza la: 16/11/2006 22:24:00
poate îmi voi aduna cândva gândurile/ într-un bol de sticlă / - neapărat albastru – / şi o să cred că am cerul meu personal,/ poate din toate spasmele orelor/ voi face o poveste/ cu final fericit/  / până atunci/ vreau să fiu frunză,/ presimţindu-mi căderea./  / (clipa desprinderii trebuie repetată/ sub biciul soarelui;/ se poate plânge, uneori,/ în foşnete/ nicicând auzite)/ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
4 comentarii
modifica
Albastră
de Sancho Panza la: 16/11/2006 22:19:00
azi sunt albastră până-n măduva gândurilor,/ lângă tâmplă mi se zbate un răsărit târziu – / mi-aş măsura inima cu paharul tăcerilor/ în care am uitat să te mai ştiu./ Şi-i vara dulceagă în felinare, iubite,/ privighetorile-şi scutură guşa în triluri nebune, / noi nu avem curajul să trăim nici azi,/ n-o să avem puterea să murim nici mâine./ dar ia-mă-n palme, sunt doar praf de cuvinte,/ chiar de-ar fi să-ţi ard sângele îndelung.../ dintre toate poveştile lumii,doar pentru-a noastră/ zilele rostuite de zei nu ajung./ ia-mă pe buze,sunt otravă şi miere,/ am gust de mure şi de trandafir,/ şi-apoi uită-mă-n coltul stâng al zării,/ să mă deş  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Impietate
de Sancho Panza la: 16/11/2006 22:14:00
salcâmii, uzi,/ tac dumnezeieşte./ s-au înnoptat toate orizonturile / amintirilor,/ doar clipa zvâcneste,agonizând,/ singurătate/ în carnea fragedă a ierbii./ iartă-mi, doamne, cuvântul sărac/ şi răsuflarea – oprită la jumătate./ în cristalul acestei tăceri/ curgerea ei/ e impietate./ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
11 comentarii
modifica
Scrisoare cat un gand...
de Mita Ionut la: 16/11/2006 05:31:00
...am momente in care ma gandesc mult la tine...ma gandesc la noi ca la... un trandafir fara culoare, o capodopera doar schitzata, un gand neshoptit, o poza nefacuta, o amintire atat de vie ca te sperie, un vis frumos pe care nu tzi-l aminteshti dimineatza, un lucru care ashteapta sa fie terminat...oare de ce am aceste ganduri cate o data shi mult mai important de ce le rostesc in cuvinte de ce le scriu pe o hartie se ce le scot la suprafatza...sunt din adancul meu , un eu pe care nu l-am cunoscut inca dar pe care cu frica il descopar. oare am fost vreodata in stare sa gandesc asha, oare am tzinut in mine totul? atata timp? atata amar de timp? ce m-i se intampla shi de ce nu pot sa ma opresc  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...