arhiva: 19/11/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nedumerire
de Valeriu Cercel la: 19/11/2006 23:06:00
/ la spital, o domnişoară,/ subţirică şi uşoară,/ fi’nd în sala de-aşteptare,/ m-a luat la consultare,/ găsind pulsul ridicat,/ după cum a constatat/ Şi colesterolul mare/ cel aveam io în dotare,/ astfel, cu bunăvoinţă,/ pentru a mea suferinţă,/ mi-a prescris un tratament/ la ea în apartament,/ fi’n’că la noi în spitale/ nicicum nu-s camere goale ;/ ce mi-a dat, ce mia făcut,/ pulsul era dedesupt,/ cu fiole, vitamine,/ de colesterol ştiu bine,/ l-a tinut la un nivel/ (fata se-ocupa de el)/ acum, pentru tratament,/ i-am vopsit ‘n-apartament/ că uitai ca să vă spui,/ io-s zugrav, de clasa-ntâi :/ i-am făcut sufrageria,/ i-am făcut bucătăria,/ i-am  ...continuare .
3 comentarii
modifica
De ziua mea...
de Mult prea uitat la: 19/11/2006 22:13:00
ce rau ca nu e nimeni. pot sa imi cos pene in aripi si sa zbor prin casa. pot sa fiu eu, persoana cu tulpina rosie si cloroplaste albastre. ti-am vazut chipul la fereastra, ti-am deschis geamul dar nu ti-a placut inauntru. m-a batut vantul intr-un colt al sufletului si s-au rupt ganduri conjunctive. eu ma tem de crengi ascutite,ma strapunge, ce cuie mi se vor bate in cap?dar mai intai lesin pe pat si te chem sa ma inramezi apoi rup poza si plang, iar maine arunc apa dintr-o vaza, pe fereastra si uit sa pun una noua. mi-ar place sa te clonez intre doua celule de ale mele. acasa s-a stricat si doar lumanari rupte iti mai ard pe jos. sa nu-mi mai strigi ca te-am aruncat intr-un pahar cu smoala c  ...continuare .
1 comentariu
modifica
After the last day
de Mult prea uitat la: 19/11/2006 22:11:00
simulezi miscarea/ catre sfarsit/ se ascundea/ in diabetic infinit/ / te-ai urcat in rama/ si-ai intepat/ te-ai urcat in rama/ s-a uscat.../ / centripet ai disimulat/ s-a inecat/ ziduri galbene a intampinat/ a suflat/ / te-ai urcat in rama/ s-a intepat/ te-ai urcat in rama/ s-a uscat
4 comentarii
modifica
For thee
de Mult prea uitat la: 19/11/2006 22:09:00
tu si-o toamna? tu esti mai cald iar vanturi puternice scutura petale reci. mainile toamnei vor inceta sa mai apese, mai efemer. cateodata privirea luceafarului mult prea fierbinte straluceste iar soarele nu ne aseaza umbre pe asfalt. si fiecare rai din rai respinge cateodata dar frunzele isi mai scriu inca o regula. dar eternul octombire dintre ganduri se va ascunde si va pierde ce tu ai. nici intunericul nu se va lauda ca ratacesti in umbra sa caci mai durabil decat el vei fii. infinitul nu te va cuprinde si eternul se va consuma intr-o secunda, pentru tine. cat imaginatia ta poroasa invaluieste un fulg paralizat, cat aripi vor cuprinde cerul, cat nori vor zbura deasupra capului si raze voi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Impreuna
de julia noirdesir la: 19/11/2006 22:06:00
acum scriu doar pentru mine..pentru fericirea mea..pentru ceea ce simt.scriu pentru ca vreau sa impartasesc unui spatiu alb si gol despre o senzatie care iti umple sufletul pana la refuz.scriu pentru bucuria cuvantului care poarta in inlantuirea de litere ceea ce e dincolo de lumina soarelui si a stelelor..lumina care nu are sursa pentru ca izvoraste din sine....in ochii mei vad lumina aceea, si o vad cu ochii mintii si in ai lui...si asta ma face sa scriu, la o ora tarzie din noapte ca nu avem nevoie de baghete magice sa ne implinim visul, avem nevoie de "impreuna"...si asta avem deja./ ....si cand imi este greu, ma gandesc la cuvantul "noi"...si zambesc si ma simt mai puternica.mi-e bine.pu  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Fire de nisip ...
de celdesubdush la: 19/11/2006 20:47:00
spuneai odată că ţi-e teamă de felul meu de a citi oamenii .../ aş fi putut să încerc o viaţă întreagă să te citesc şi n-aş fi reuşit dacă o întâmplare simplă nu mi-ar fi desenat, într-o schiţă simplă, esenţa fiinţei tale./ dacă n-am fi venit până aici, la marginea mării, n-aş fi înţeles de unde vine tristeţea ta. am avut pentru o clipă imaginea puterii tale în van risipite. / ai ridicat în pumn o grămăjoară de nisip; ştiu, senzaţia e teribilă ... am trăit-o ... atâtea fire care închid în ele atâtea vieţi mărunte şi atâtea sute de ani./ priveai departe în larg şi-n nemişcarea ta păreai o zeitate a mărilor. te priveam şi nu reu  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Lumina
de nina_sovre la: 19/11/2006 20:24:00
lumina plange vulnerabil/ caci bezna o-ngroapa mereu/ cu negrul ei amabil/ ce – ascunde idealul prea greu/ caldura topea atmosfera/ lumina fugea de amurgul amar/ si insasi himera/ alunga gandul murder/ rup o fila din cotidian/ cautand lumina tarzie/ asezata pe – un colt de divan/ ma umplu brusc de furie/ constat cum formele dispar/ prin vazduhul negru si sec/ si totu-mi pare asa bizar/ cum negrul sfideaza lumina din bec!/ umbra difuza-mi sterge un gand/ ma rog sa rodeasca o lumina/ dar vazduhul de intuneric flamand/ cu – o placere meschina m-anina/
4 comentarii
modifica
De atata timp
de nina_sovre la: 19/11/2006 20:10:00
de atata timp s-au ros visand / atatea ceasuri surde, rand…pe rand !/ dintr-un reziduu de vointa/ se scurg ganduri de dorinta…/ sunt trista si m-adun gandind / la lucruri mici ce vin, idei topind/ in mintea mea mereu flamanda/ ce tese – o viata – ideal profunda!/ de atatia ani astept un semn/ atatea luni de plans solemn/ si multe idealuri ratacite/ de atatia ani in viata risipite/ si vidul secular m-apasa / peste – a vietii soarta roasa/ de atatea vise, multe randuri/ stranse-n acest timp de ganduri/ de atata timp s-au ros visand/ atatea ceasuri surde, rand…pe rand!/ in mintea mea mereu flamanda/ ce tese – o viata – ideal profunda/
7 comentarii
modifica
Ce-ar fi fost daca...?
de deutzza51 la: 19/11/2006 18:32:00
ieri,am alergat dupa soare, si am alunecat pe un nor mofluz... unde au cazut visele? visele copilariei pline de culoare si de puritate... le-as cauta, dar ar fi foarte greu de gasit ; si daca le-as fi gasit fie si inainte sa le pierd as fi constientizat valoarea lor. dare se pare ca este valabila acea vorba, mi-am dat seama ce-am avut dupa ce am pierdut...vise./ si totusi...asi fi putut sa ma cobor si sa le caut...sa le caut printre deznadejde si neincredere, sa rascolesc prin rautate si invidie ; intr-o lume mult mai cruda decat ma asteptam sa fie. oare am deschis ochii si...am preferat sa privesc in afara lumii mele perfecte ? ; am descoperit o realitate infricosat  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cum ar arata lumea noastra fara USA?
de dhkdukabh la: 19/11/2006 11:01:00
nu pot sa nu remarc atitudinea critica a multor cafegii la adresa statelor unite. fara a pune in discutie obiectivitatea sau lipsa de obiectivitate a unora, va propun un exercitiu:/ haideti sa ne imaginam cum ar arata lumea de azi, sau peste 30-50 de ani daca nu ar exista usa, de la cele mai prozaice subiecte( ca de exemplu anumiti cafegii care in loc de usa ar trai in europa, cum ar arata viata noastra fara coca-cola, windows, jazz,pe aripile vintului), si pina la cum ar arata harta politica a lumii(am vorbi germana, rusa sau araba? ) ./ deci, discutia e deschisa tuturor, nu numai celor interesati de politica, contributiile umoristice sint binevenite, misionarii si iubitorii de teoriile con  ...continuare .
135 comentarii
modifica
Eseu despre libertate...sau cam asa ceva
de MIss la: 19/11/2006 02:10:00
despre…/ /  delincvenţă /  percepţie socială /  media /  supraevaluarea ratei criminalităţii/ / să zicem că nu-i nici un dumnezeu şi nici un fel de iad şi rai, nu este păcatul, deci nu este rău şi bine. dar toţi trebuie să recunoaştem că este suferinţă şi plăcere şi că relaţia dintre ele, de cele mai multe ori, ne scapă. de multe ori, urmărind plăcerea, obţinem suferinţă sau, când nu ne aşteptăm, simţim în suflet o uşurare inexplicabilă, ca o odihnă. toţi oamenii caută plăcerea, până şi masochiştii aleg suferinţa pentru că ea le provoacă plăcere. nimănui însă nu-i place suferinţa, singurătatea şi boala./ am put  ...continuare .
2 comentarii
modifica
te sărut, viaţă
de darius_lazu la: 19/11/2006 00:30:00
venit-a vreme să botezi,/ acest geam această stradă,/ sufletu-i trădezi,/ uşa-i inchisă,am ramas afară/ picuri negri în zăpadă, / sânge roşu da să cadă, / roşii degete de fată,/ cu ele mă mâgâiai odată/ lacrima-mi subţire închin,/ acestei vieţi şi-ncă suspin, / e rece şi-e pustiu,/ mă voi culcan-trun sicriu/
24 comentarii
modifica
Gri
de darius_lazu la: 19/11/2006 00:23:00
păru-acesta nu va mai fi,/ dezmerdat de-a ta iubire,/ gândurile acestea-mi dau murire,/ ce era viu odată, închis in gri/ ochi curioşi intunericu-i inoată/ închişi ei stau,orbiţi de lumea deşartă/ iată! loial corbii ma aşteaptă/ e frig in coşciug, nici măcar o şoaptă/ ţarâna-ngroap-amea iubire,/ subt crucil-eterne vaduve suspină/ ingerii morţi cântă la clavire,/ cântec morbid, sufletului pierdut inchină
comenteaza!
modifica
Identitate...
de adryanyta la: 19/11/2006 00:12:00
identitate… / daca stau bine si ma gandesc, imi dau seama ca nu sunt nimic altceva decat un firicel de colb straveziu orbit de sentimente, ce bantuie strazile si caile ascunse ale fiintzei mele, fara un scop anume.da! asta sunt: o particula infima din univers ce alearga aiurea , cade, se ridica, vuieste mai tare ca vantul, cauta…oare ce caut? / dupa atata drum parcurs ma opresc o secunda.oare unde ma aflu? o voce calda dar trista imi sopteste: “ai patruns in adancul inimii tale!” mai fac doi pasi in cautarea unui licar de lumina dar nimic…e bezna totala, un intuneric sumbru si rece.ametzita de negura cad…simt cum cioburi de gheatza imi sfarteca corpul.ce sa fie? n-am de unde sa  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...