arhiva: 07/11/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Facerea!
de Paracletos la: 07/11/2006 23:10:00
singur era omul cand a creat pe dumnezeu.si omul a luat chipul de lut si a suflat deasupra lui cu bunatate,iertare si dragoste si toti urmasii omului l-au tinut minte.asa fiind,omul a vazut apoi soarele rasarind si apunand,a vazut lumea animalelor si lumea lui si despartire a facut,a vazut pamantul si oceanul...si creator a facut pe dumnezeu...si omul s-a facut copil in fata lui dumnezeu si dumnezeu era raspuns./ si omul fericit era ca gand de alta viata il astepta dupa viata asta si in doua a taiat drumul vietii lui si drumul rau nume de iad a primit si drumul de bine rai se chema./ praf peste anii multi au trecut si copii omului ca nisipul marii s-au raspandit si au luat pentru ei ce nu era  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Vise cu ingeri
de andleia la: 07/11/2006 22:51:00
ooo…./ se naste soarele../ si zici ca-i raiul pe pamant… atat e de aproape… si tremur…/ m-alinta raza lui…/ si totul e senin si calm… incat… nu-mi vine sa cred…/ mihail e pe pamant….imi zambeste…/ ii zambesc…/ oare ingerii au voie sa iubeasca?/ lumina divina ii joaca in par…/ acelasi material, acelasi suflet…/ acelasi ochi senin, acelasi zambet…/ nu-mi vine sa cred cat e de aproape si-l pot atinge si-i pot simti suflarea calda pe obrazul meu rosu…/ mi-e rusine…/ e inger…/ si eu sunt om…/ e atat de sus…./ si eu sunt atat de jos…/ cum o sa-l pot atinge vreodata?/ cum o sa-l pot eu saruta vreodata?/ sau cum o sa-i simt suflarea blanda, de miel curat si ne  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cum ar fi
de andleia la: 07/11/2006 22:49:00
cum ar fi sa te cunosc pana la ultima picatura de sange?.../ sa iti stiu ritmul suflarii/ si sa vorbesc in acelasi timp cu el,/ de frica sa nut e deranjeze?/ cum ar fi sa stiu ce minciuna o sa spui peste 7 ani,/ ca si aceea pe care ai spus-o cand ai spart primul geam…?/ cum ar fi sa stiu cand te alinta ploaia/ si sa vorbesc cu soarele sa te usuce?/ cum ar fi sa stiu in ce balti ai sa calci/ si cand ai sa taci,/ pierdut in ochii mei/ pana-ntratat incat n-o sa mai stii de ei…?/ sa-ti stiu fiecare linie,/ sa stiu cu ce e umpluta ea/ si cum se unduieste dupa vantul ce te bate/ si dupa ceasul de departe…/ cum ar fi sa te cunosc/ si sa nu te mai pot uita,/ sa nu pot sa recunosc/ decat privire  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Confesiunile unei cinice
de andleia la: 07/11/2006 22:46:00
eu trebuie sa scriu asta pentru tine… ca sa te pot invata cum e sa stii ca nu stii nimic… ca sa iti pot arata ce n-ai sa vezi nicicand cu ochii… ca sa inveti s-auzi ce nici secunda nu aude…/ adica sa-ntelegi cum si de ce de azi mai trece timpul care azi uita sa ne mai suspende intre tavanuri si plafoane afumate, intre cratite si oale nespalate…/ eu trebuie sa iti desenez cu degetul pe tabla tot ce de azi nu uita sa te doara si cand te uiti acolo pe perete sa iti amintesti si cine esti, si unde pleci…./ eu nu pot sa imi aduc aminte de nimic si-mi scrijelesc mereu in frunte tot ce eu cred ca pot uita si nume si loc si fiinta sfanta-n care cred si poate soarele pe care-l inteleg…  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Facerea(...de mine!)
de Paracletos la: 07/11/2006 22:43:00
singur era omul cand a creat pe dumnezeu.si omul a luat chipul de lut si a suflat deasupra lui cu bunatate,iertare si dragoste si toti urmasii omului l-au tinut minte.asa fiind,omul a vazut apoi soarele rasarind si apunand,a vazut lumea animalelor si lumea lui si despartire a facut,a vazut pamantul si oceanul...si creator a facut pe dumnezeu...si omul s-a facut copil in fata lui dumnezeu si dumnezeu era raspuns./ si omul fericit era ca gand de alta viata il astepta dupa viata asta si in doua a taiat drumul vietii lui si drumul rau nume de iad a primit si drumul de bine rai se chema./ praf peste anii multi au trecut si copii omului ca nisipul marii s-au raspandit si au luat pentru ei ce nu  ...continuare .
6 comentarii
modifica
iluzii
de alex andra la: 07/11/2006 21:16:00
iluzie 1 / e ora opt şi cafeaua aşteaptă în ibric să i se aşeze zaţul. Între timp mă uit pe fereastra de la bucătărie la crengile schiloade, care-mi bat cu degete noduroase în geam. ascult astor piazzolla. toamnă la buenos aires. senzaţie de vânt rece, de frunze ude lipite de pământ, de asfalt, de suflet. vioara ca un şfichiu de bici. pun pe masa două ceşti... o să ieşi de la baie cu prosopul înfăşurat în jurul mijlocului, cu părul lipit de tâmple, atât de prezent fizic, atât de viu... o să-mi zâmbeşti absent, privind peste mine, ştergându-mă din dimineaţa ta, astăzi, ca şi ieri, ca şi alaltăieri, ca în ultimele luni... aud uşa de la baie. t  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Unu,doi,trei
de arthur la: 07/11/2006 20:53:00
trei paşi până la lună, / sau tot atatia sa-nconjor pământul/ doar trei sunt paşii pân la tine/ atâta cât ar face gandul…/ un dar şi-un dacĂ nu-s oprelişti, / aş face timpul să se-oprească/ doar trei secunde mi-ar ajunge/ o lume-ar sta să te privească…/ mi-ar fi de-ajuns a ta privire,/ Şi de nu cer prea mult….doar un surâs…/ În amalgamuri de ceasornic/ un surogat …ca un răspuns / poseidon şi-a luat tridentul / Şi l-a înfipt în colţi de vreme/ doar trei secunde stă pământul/ atâta doar…şi nu te teme !!!
7 comentarii
modifica
A fost odata
de arthur la: 07/11/2006 19:40:00
s-a dus demult amorul…oare ? / acuma iti arunc timid ocheade / nu ti-ai dat seama.doare? / de ce iti par doar vorbe fade?/ ranita in orgolii… zari uitate / iubirea-ti pare un cuvant strain, / nimic nu crezi ca inca poate / amarul sa-l inghita.sunt hain?/ ramasa intre vorbe,uitata in cuvinte / aduce vorbe moarte, lumina ta ma minte / masuri de orgi si piane, dezacorduri / o, viata mea pustie, ucis-am zeci de corduri / naimita mi-e privirea, ti-s ochii amintire / amorul cant fals, pe strune de iubire/ poate-am uitat ca drumul catre soare-i greu/ odata l-am urcat cu tine, acum imi pare rau / prapastii am privit,le-am ras strident in fata / acum tristetea-i singura ce ma …rasfata
8 comentarii
modifica
De-a v-ati ascunselea
de arthur la: 07/11/2006 19:08:00
deschide-ti aripile sufletului / sa iti primesc imbratisarea / inimii/ calda, pura, senina / cu toata puterea fiintei mele / zbaterea ta de zi cu noapte / si de noapte cu zi / ma incanta si ma infioara / deopotriva / iti simt de departe / falfaitul aripilor / invizibile si imense, / mangaierea lor... binefacatoare / ma intreb: / oare nu obosesti / niciodata din starea asta de zbor? / fac mainile palnie la gura / si te strig cu glas mut / sfasiat de emotia/ nevederii tale.
comenteaza!
modifica
For my best friend
de NygmA la: 07/11/2006 19:06:00
vezi tu prietene, suntem un fir de ata/ ce intram prin fiecare gaura de bold/ a femeilor astea ieftine/ vrem sa coasem vesnicii in inimile lor/ si sa luam capatul atei sa-l inodam/ la mijlocul strazilor astea fara de capat/ ale capitalei/ femeia asta cu sufletul in forma de o/ ma vrea pentru o vesnicie sau o viata?/ spune-i tu prietene ca mi-am lasat sufletul/ la jocul asta mizerabil de barbut al vietii/ si la femeile astea cu inima in forma de l/ / tu prietene drag,asteapta-ma cu o bere/ blonda si varstnica/ cara-mi sufletul asta fara ochelari de vedere/ la cursurile alea fara de mine si fa-mi cadou/ un tren numai pentru mine/ sa care inima asta fara de capat....
comenteaza!
modifica
Mai...ramai?
de arthur la: 07/11/2006 19:00:00
miez de mai/ sorocul aniversarilor/ neimplinite/ sa fie un sindrom/ sau o stare de fapt?/ hai sa dam cu banul/ si sa vedem/ ahhh/ a cazut pe dunga/ murphy/ razi cumetre,razi/ viata merge/ si de-a rostogolul/ impinse de la spate/ sau pravalite peste noapte/ orele ascunse/ ne fac in ciuda/ un glas se aude/ in noaptea gandurilor/ il iau pe cel mai ascuns/ si-l scufund in mare/ ca o geamandura/ neghioaba si natanga/ razbate la suprafata/ strigandu-si ..neputinta/ ma urc pe un cal alb/ si fara spume/ il man la intamplare/ si uit de al tau nume...
comenteaza!
modifica
Passo Doble
de arthur la: 07/11/2006 18:59:00
ne redescoperim sau ne aducem aminte cine eram sau cine voiam sa fim ...intamplator,pret de o secunda sau de mai multe :),la raspantii ale existentei noastre sau..pur si simplu in contexte cu totul si cu totul intamplatoare. imi placea ideea de jazz, ritmul, senzatia, o anumita stare indusa de o forma de jazz...poate comerciala, poate nu....nu stiu...redescopar o "pasiune" uitata si necultivata gratie :) internetului...sunt mii si mii de voci care emit in virtual, live sau inregistrate,legal sau nu, cu reclame sau fara...hmm, incep sa redescopar stare mea de spirit,poate demna de o sansa in plus sau de o cauza mai buna...ca un bazar al sentimentelor puse la naftalina, ca frumoasa din padurea  ...continuare .
comenteaza!
modifica
everN
de NygmA la: 07/11/2006 17:58:00
verdele ochilor tai oboseste dand buzz/ inimii mele picate in ping time out si calul asta/ biciuit abia merge/ uita-te bine, suntem noi in caleasca asta numita/ fericire/ palma asta greoaie va sta niciodata lipita / de sanul inimii tale si vom face dragoste/ in intunericul noptilor fara de zi/ si gandurile tale zilnice vor prinde noapte/ cu fiecare femeie ce va trece in paturile mele diferite/ unghiile frumos vopsite alb, vor bate zadarnic/ in coaja inimii mele nefierte/ orele anului tai stau intr-un termos 'dragalas',/ iar cararile astea in forma de l, se vor inhiba/ intr-un o simplu si/ eu probabil voi fi un x si ne vom jucam/ pana la egal/ asfaltul de pe bucur obor va contura chipul tau/ d  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Sacrificiu părintesc
de Valeriu Cercel la: 07/11/2006 17:56:00
-putem trăi şi noi civilizat ,/ Într-o banană, măr, sau chiar o pară ?/ o întrebă, ieşind dintr-un rahat/ un viermişor, pe mă-sa, viermişoară ;/ -putem trăi oriunde minunat,/ la asta nu facem discriminare (!)/ dar viermişorul, foarte intrigat,/ veni din nou, cu-o altă întrebare :/ -de ce atunci, să-mi spui, aţi preferat/ Şi tu, chiar şi bunica ce e-n viaţă,/ ca să trăim cu toţii-ntr-un rahat/ de care mi-e lehamite şi greaţă ?!/ -să îţi explic, este mai complicat,/ căci adevărul, poate să te doară,/ Însă eşti mare-acum şi educat :/ acest rahat, este a noastră ţară (!);/ a fost o dat’, a fost ca niciodat’,/ atât de mândră şi tare bogată,/ de g  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Mea Culpa
de NygmA la: 07/11/2006 17:44:00
e vina mea cand sufletul te striga/ cu 45kb/s si tu esti ca o pacatoasa/ cu multe pierce-uri in inima, ce vrea sa intre in/ biserica-familie/ e vina mea ca sunt dealer-ul cu cuvinte de noapte/ iar tu consumatoare/ ca altfel, fara tine, draga mea nu m-as putea hrani/ si plati datoriile inimii/ e vina mea ca nu iti pot contura cuvintele iubirii,/ ca altfel, am fi clienti pentru o zi-vesnicie taromului/ e vina mea ca m-ai iubi o viata, minus eternitate/ si ridurile tale ar completa anii mei pierduti/ e vina mea ca suntem impreuna si o viata despartiti/ in curand vei ramane fara download si / muzica mintii tale va incerca sa cante pe mute/ dar eu am casti draga mea si voi auzi mai putin/ decat mi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Frăţia telecomenzii
de Realdo la: 07/11/2006 15:54:00
frăţia telecomenzii/ - românica, te iubesc! - (1)/ aseară / mi-am făcut sepuku în faţa televizorului/ mi-am exhibat angoasa/ şi ecranul mi-a răspuns / dezonorându-mă şarmant:/ ia mai du-te-n plasma mea!/ tastatura telecomenzii/ dispusă democratic/ îţi dă voie să dispui discreţionar/ de fiecare terminal de semiviaţă / la care te conectezi;/ mă uit la ei şi / mi se plimbă şenile de tanc pe spate/ tv = totalitarian velvet/ inevitabil adorm călătorind/ de la piramidele construite episodic/ şi schimbul de mame vitrege ce rag în cor/ “zapez pentru tine”/ până la filmul b, mereu acelaşi frate geamăn/ al rating-ului de ţară/ cultura bromur  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cine vrea sa stea de vorba cu Bygot?
de Motzoc la: 07/11/2006 15:42:00
stimati cafegii!/ m-am intors din concediu refacut psihic, cu alte ganduri si idei!/ ca sa nu va mai plictisesc pe 99% dintre dvs.,m-am gandit sa postez acest text, pentru cei care vor sa stea de vorba cu mine, pe subiectele pe care le doresc dansii! poate vor fi si asemenea useri!/ oricum, eu va astept!
73 comentarii
modifica
toamna in tara sufletului
de leonora fonoca la: 07/11/2006 14:03:00
flutura-n atingerea vantului frunzele, / intr-un tango cu ring de dans in crengi parlite; / se iubesc in doua, apoi in trei-/ demential. / e frig,/ ecran e geamul si-o tara-ntreaga casa mea./ romantica fortat gandesc la tine.../ si tu si eu muncim acelasi gand-/ in clipe diferite./
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...