arhiva: 12/12/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Am iubit un om
de rita david la: 12/12/2006 22:24:00
am iubit un om. el nu. m-am nascut toamna si am inteles ce este cu mine, tarziu, abia in cel de-al cincilea anotimp. atunci cand incepusem sa mor incet. zburau pescarusii in tabloul meu ca nebunii. am observat insa, mai tarziu, ca si ei incepusera sa moara, unul cate unul. / am organizat o licitatie. vindeam: vise ponosite, priviri albastre , amintiri despre barbati second-hand, iubiri cu cifru, pisici albe , poezii nascute sub cenusa unor ani, pulsul slab de sub tampla iubitului meu, corabiile de pe fundul oceanelor din mezozoic,thasosul asa cum nimeni niciodata, poate, nu l-a reinventat si mintile pe care tot iubitul meu de atunci, le pierdea intr-o vara, in corfu..../ am iubit un om./ nic  ...continuare .
2 comentarii
modifica
stelute...
de julia noirdesir la: 12/12/2006 22:04:00
"pe cer rasareau stele de jucarie". / il vedeam printr-o stea.era asa cum il visasem. / imi spunea sa ma uit sub brad. / dar eu nu puteam sa imi iau ochii de la el. / stelute, stelute in par imi prindea. / inima lui, inima mea. / fulgi de nea. / el venea, ea pleca. / el privea, ea tacea. / el iubea, ea iubea. / "pe cer rasareau stele de jucarie". / si jucarii de stele, o mie./
2 comentarii
modifica
Fascinatie
de flavie la: 12/12/2006 20:20:00
...cerul e de-un roz crepuscular.atmosfera e alba si-mi pare ca a-nceput sa curga./ pe fundalul acesta neobisnuit,proiectati cu tus negru,copaci scrijeliti de-o mana tremuranda,cu trunchiuri ce miros a iarna./ e ciudat;vantul mereu miroase iarna a frig,iar vara,a mere verzi si flori pastelate./ e o ceata densa.atat de densa,incat nu-mi vad fiinta.poate ca m-am dispersat si eu;poate ca raman o adunatura de molecule imprastiata de vant../ pasesc.cu mainile intinse,caci stiu ca le-am intins,pasesc pe linia luminata in rozaliu./ undeva,departe,cerul,stiu bine,trebuie sa fie albastru../ ceaiul e amar si inchis in cana de portelan gros si galbui.as zambi..privesc pe geam si trunchiurile strambe m  ...continuare .
8 comentarii
modifica
eu sunt amantul vagabond
de lupisor la: 12/12/2006 16:25:00
eu sunt amantul vagabond mereu/ ce calc pe buzele-ti înciresate/ si mã încurc -nemernic derbedeu!-/ în aurul întunecat din pãrul tãu/ si-n ochii tãi ca douã nestemate./ eu sunt -sã nu mã bei cu cana!-/ fântâna ta cu apã vie/ iar unda mea îti rãcoreste geana/ si-ti înfioarã sânii pe sub ie./ */ ce-am sã te fur o datã, cosânzeanã,/ si-am sã te duc în satul meu/ ca sã-ntelegi si tu ce-nseamnã/ tãrâm uitat de timp si dumnezeu./ acolo-s oamnenii mai blânzi, mai buni/ iar ploaia parcã-i de mãtase/ si sunt castele de furnici pe sub goruni/ si toate-s, cosânzeano, mai frumoase./ în satul meu si iarna si furtuna/ sunt dulci ca pruncul alãptat la sâni./ mosnegi  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Oracol
de leilanur la: 12/12/2006 08:54:00
chiar ieri,/ inca, credeam intr-o speranta/ in vise efemere si-n iubiri,/ prin tine, eu prinsesem viata,/ ce univers si ce inchipuiri./ acum te uiti cu ochi plecati la mine/ lasindu-ma sa cred vinovatii?!/ ai asteptat ca sa ghicesc momentul/ un basm murind in umbra unei fantezii?/ dar tu mai sti iubitule, mai stii?/ iti mai aduci aminte,/ cum tresareai in somn inspaimintat/ si te-adormeam din nou/ cu capul pe-al meu san,/ n-ai grija n-am plecat,/ nu am plecat./ simt! si nu-ti pasa ca ma pierd/ in densitatea temeliei/ cutremurata dupa-atatia ani,/ si inca, cum!/ oh, dar tu fugi de tine insati / nu de mine,/ la fel ca si un armasar confuz, nebun,/ speriat ca in oglinda lacului,/ se va ved  ...continuare .
2 comentarii
modifica
erezie
de alex andra la: 12/12/2006 07:23:00
l-aş adora ca pe zei/ i-aş depune pe altar/ ofranda cărnii şi sângelui meu/ chip cioplit i-aş face/ din pâine/ din piatră/ din perne/ din vise/ numai de-ar vrea/
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...