arhiva: 22/12/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
colindul sufletului
de Lady Allia la: 22/12/2006 22:31:00
mi-e dor de fulgii din privirea ta/ ce mi se-mprastie in suflet si-n privire/ si muta de atata fericire/ din neaua ce mi s-asternut in viata/ imi fac un ingeras de dragoste si daruire./ din stralucirea calda a iubirii tale/ un bradulet de sentimente am facut/ si l-am impodobit cu zambet si caldura/ cu tot ce-s eu, ce am si am avut./ primeste-ma in casa sufletului tau/ caci vin sa iti colind iubirea/ si-aduc cu mine toata fericirea/ de-a fi a ta si de a fi al meu!
8 comentarii
modifica
reflectii asupra fiintarii lui trebuie
de Homo Stultus la: 22/12/2006 18:45:00
adanciri fragmentare in negura. negura unui eu care se dumireste, o dumirire perpetua. dimineti in care iti pipai gandurile. sunt inca aici. priviri in oglinda unde trupul incepe sa nu mai arate inmuguriri ci asfintiri. efortul ce trebuie asumat in iesirea catre ceilalti. tocmai pentru ca trebuie, te simti din ce in ce mai putin dispus sa il accepti. multi au nevoie sa le confirmi ceea ce cred ei ca ai fi, ca doar asa se simt in siguranta. / cu alte cuvinte o lupta continua de automotivare in incercarea de a construi relatia, poduri "catre". / cafeaua neagra poate sa fie o motivatie. uneori ca sa pui piciorul jos din pat e suficient gandul la ea. / dar cum ar fi ca intr-o dimineata sa te tre  ...continuare .
51 comentarii
modifica
craciuneli
de maan la: 22/12/2006 15:23:00
daniel - un gand bun de la mine tie si familiei, craciun fericit!/ alex_andra - ma bucur ca mi-ai oferit privilegiul de-a te cunoaste. am vorbit serios cand am spus ca te invidiez./ alex_boldea - multumesc pentru literatura de calitate/ anisia - ma inveselesti mereu!/ baloo - o plecaciune-n fata unui om curtenitor/ cri cri - s-acuma in postura asta din cauza ta. ai sa dai sama, ti-am zas-o! incep incet-incet a te-ndragi./ mylady guine - mi-ai suflat in ureche cand imi inchipuiam ca nu mai aud! saru-mana!/ maotzdeung - de-abia acum te vad si regret ca n-am vazut mai demult/ pasagerul - vei ramane ce cred ca esti!/ valeriu cercel - intotdeauna zambete!/ sanchitei mele - te-as apara de viata, da  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Timp de bucurie!
de sarsilovici la: 22/12/2006 14:41:00
m-am gandit asa ca ar fi acum in perioada asta a sarbatorilor de iarna timpul de a ne bucura!/ sa ne bucuram chiar daca n-avem nici un motiv de bucurie!/ am citit nu stiu unde ca intr-o familie mai saracuta in ziua de craciun aveau si ei un colt de paine drept ospat! l-au impartit cu voiosie in priviri! / perioada asta a fost ciudata pentru mine dintotdeauna! da sar peste toate si vreau sa ma binedispun si eu asa in mod fortat! vreau sa ma vad bine sa ii vad bine pe cei din jurul meu sa-mi zic ca e de vina atmosfera asta a sarbatorilor cu ger afara , cald in case si in familie!/ poate fiecare din lumea asta este bine , nu-i in nici ungher motiv de galceava, ura, durere sau tristete!/ sa darui  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Eu..cealalta femeie.
de anaisanais la: 22/12/2006 03:50:00
vreau sa vorbesc despre ea.despre cealalta femeie din viata lui.despre femeia care apare la un moment dat de nicaieri,gaseste locul vulnerabil din sufletul lui ca nimeni altcineva si care se insinueza tacut cu tot arsenalul de miscari languroase si soapte pe care tu,iubita lui,ai uitat ca le mai posezi./ tu si cu el aveti un trecut,aveti amintiri de care radeti amandoi,amintiri care va emotioneaza,aveti gesturile voastre,intimitatea voastra.ea cu el nu are nimic.nu are trecut,nu are prezent decat atunci cand poate el,si mai ales nu are viitor.si totusi el o vrea,o prefera,o alinta o bucura zi de zi si o face sa para parte din viata lui.tu afli.la un moment dat,poate ca nici nu vroiai sa stii,  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Poveste adevarata despre Mos Craciun
de Valeriu Cercel la: 22/12/2006 03:31:00
poezioală desple mos clăciun/ copiii lăi, m-au supălat/ la glădiniţă cu o veste,/ că mos clăciun, e o poveste,/ nu e, si nu a existat,/ că nu ale nici sănioală,/ nici balbă albă, nasu’ rosu,/ chial au si râs, că noaptea mosu’/ pe cosu casei nu coboală ;/ am fost atât de indispus/ si-am plâns cu laclimi suspinând,/ pe mos clăciun îl stiu decând/ pe mine balza m-a adus,/ da’ ca să mă conving, am stat/ cu ochii mici sub plăpumioală,/ făcându-mă că dolm de-aseală/ să-l văd si io măcal odat’ ;/ Întl-un tâlziu, palcă plin vis,/ l-am auzit în dolmitol/ pe la pălinţi, venind în zbol/ că ei aveau geamul deschis,/ tiptil apoi, s-a dus glăb  ...continuare .
1 comentariu
modifica
POVESTI
de Muresh la: 22/12/2006 01:06:00
Îmi amintesc uneori de o ediţie de lux a operei lui dante în traducerea lui coşbuc. cea mai buna traducere "ever", parerea mea, "no harm intended". cind am parasit românia, la vama mi s-a spus ca n-o pot lua: "aparţine patrimoniului naţional", a spus vameşul intinzind o mîna pofticioasa spre carte. "tot aşa şi "fraţii jderi", domnu', şi ea ţine de patrimoniu”. asta, ultima, purta semnatura lui sadoveanu. o semnase cu ocazia vizitei lui la liceul national din iaşi, cu schimbarea numelui sau în "liceul mihai sadoveanu". mai ţin minte şi azi dedicaţia: "pentru x, [adica eu], cu urari de grabnica insanatosire". pasami-te, eram bolnav, acasa în pat cu temperatura constanta vr  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...