arhiva: 05/12/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
In umbra amintirii tale, poezie de pe strada
de Le_Blanc_Lis la: 05/12/2006 17:14:00
imi amintesc ca era vara,/ intr-o seara, cand ne adunam cu totii la o tigara,/ la o bere rece, la o vrajeala./ facusem eu o gluma, nu rase nimeni, / dar am auzit totusi pe cineva,/ rase la tampenia mea./ stateai ascunsa printre ei,/ cand te-am vazut, am venit langa tine,/ ceilalti m-au inteles, nu au mai vorbit cu mine./ stateam cu tine si radeam, mai dezbateam ceva si despre "ue"/ cand l-a un moment dat mi-ai aratat "m..e"./ am inceput sa rad, si te-am prins de mana cu pricina,/ dar ai reusit sa plesnesti, cu cealalta..cu vecina./ mi-ai dat cam tare, mi-ai spus ca nu ai vrut,/ si m-ai mangaiat pe fata...cred ca ar fi trebuit sa te sarut./ asha au fost si serile urmatoare,/ stateam, vorbeam,  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Sangerare
de Shtevia la: 05/12/2006 17:05:00
aripa obosita cade pe umerii mei trişti,/ lasându-mă fără repiraţie/ lung întinzând mâna cu care/ îmi ia tot ce am adunat de-un timp/ încoace, timp numit eternitate./ şi sunt adunate acolo vise, speranţe,/ sentimente, bucurii, tristeţi, râs şi plâns,/ iubiri, frustrari, amaraciuni şi vinul-pelin/ turnat fără istov în cupa zilnicei mele vieţi;/ transformând totul pentru a rafina,/ dar nu există nicicând tihna începutului,/ nu-i pacea florii emanând vara din ea/ fiind ea însaşi chiar vara./ lacrimi de sânge mi se preling/ în sufletul închis în trup,/ lacrimi care mă inunda dureros/ în fiece clipa şi care curg fără oprire,/ adunându-se într-un ghem de ace  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Zidul
de Shtevia la: 05/12/2006 17:02:00
stateam de partea timpului./ de cealalta parte era haosul, mirarea de a nu fi./ Între era zidul de ceaţa galbena a uitarii./ am întins mâinile şi am început sa pipai zidul,/ era acolo, dur şi elastic, viu şi neviu/ idee şi materie, gând şi ne-gând/ respira imperceptibil, nemişcat şi ostil./ o clipa am crezut ca o sa îmi înhaţe mâinile/ Şi mi-am imaginat cum voi fi fara mâini./ cum aş mai fi putut alina durerea cuiva?/ cum aş mai fi mângâiat parul cuiva?/ cu ce aş mai fi atins buzele şi sufletul cuiva?/ În ce aş mai fi prins lacrimile cuiva?/ dar zidul statea nemişcat şi nu mi-a înhaţat mâinile./ aşa ca am continuat sa ma preling pe lânga zid,/ atingându-l  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cum pana mea să nu mă-ndrăgostesc?(Declaraţie dă dragoste-4-)
de Rudy Himself la: 05/12/2006 07:34:00
cum pana mea să nu mă-ndrăgostesc/ când, graţios, mălai azvârli la raţe/ Şi-n cor godacii, ca să te agaţe,/ ofrande cu şorici îţi hărăzesc?/ cum pana mea să nu te îndrăgesc?/ griveiul tău de buci vrea să mă-nhaţe/ iar când din blugi au mai rămas trei aţe/ apar şi eu dintre coceni, firesc… / cum pana mea să nu te mai iubesc?/ pe uliţi clevetesc eterne ţaţe/ că mi-ai donat cârnaţi să bag în maţe/ nu comentez, prefer să îi halesc!/ p.s: Îngurgitez şi mă gândesc la tine/ când muşc din pulpa fragedă de vacă,/ te iubi mult, tu însă nu. ce dacă?/ mă consolează tortul cu praline…/
5 comentarii
modifica
Distrofie: ultimului Craciun fictiv (prin ochi de fosil)
de Rudy Himself la: 05/12/2006 07:28:00
replica la"elegie ultimului crăciun aievea (prin ochi de copil)" de adelina ionescu/ locuiesc, de-o vreme-ncoace, cu genunchii strânşi la piept,/ Într-o casa naşparlie, fără colţuri, ce e drept,/ cu ferestre moi în care vise reci se răzvrătesc,/ uşa se deschide (logic) înspre iarnă (când bocesc),/ iarna-nchisă-i în colinde rebegite cam de mult,/ iar pereţii nu păstrează decât spiritu-mi ocult,/ scrinul negru de la nunta bunicuţei fără dinţi/ azi îşi doarme moş crăciunii geriatrici şi cuminţi/ (sunt atât de mulţi la număr încât, doamne, nici chiar eu/ nu le fac recensământul, deşi-s fată cu liceu!)/ Şi-ngeraşii cu-aripioare. toata lumea lor rotundă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
TIMPUL LIBER
de Charon la: 05/12/2006 00:10:00
mai intai, aveti timp liber? / notiunea de timp liber, este destul uzitata in zilele noastre si te-ar duce cu gandul spre acel timp din zi in care iti doresti sa faci altceva decat rutina zilnica. timpul liber se refera la relaxare. cati dintre noi mai au timp liber? ce faceti in timpul liber?/ eu prefer sa ies in natura, la plimbare prin padure, prin parc. prefer compania prietenilor si imi petrec de multe ori cu ei timpul liber.dar cand nu poti iesi in parc sau nici cu prietenii nu poti sa petreci ce faci? cum iti petreci timpul liber cu tine insuti? meditezi la zilele ce au trecut? iti faci planuri? citesti? te joci pe calculator? / oare care este cel mai adecvat mod de a-ti petrec  ...continuare .
1 comentariu
modifica
o cutie de chibrite
de Homo Stultus la: 05/12/2006 00:08:00
preocuparile marilor oameni pe care i-a avut omenirea de-a lungul istoriei sale s-au canalizat intr-un singur sens; cautarea adevarului. / bineinteles ca aceasta preocupare generica are mai multe dimensiuni care trebuie clarificate. cand spun elemente ma refer la realitati existente de sine si, in acelasi timp, existente prin oportunitatea relationarii intre ele si cu altele care pot fi de aceeasi natura sau de natura distincta. / prima dimensiune ar fi in fapt o definire a adevarului. aici este de fapt si principala determinare a drumului pe care il parcurge cautatorul pana la sfarsitul demersului sau. daca consideram ca indestulatoare o perceptie conceptuala a adevarului, adevarul ca notiun  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...