arhiva: 06/12/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
'CONCURS' POVESTIRI ULTRA-SCURTE DE CRACIUN
de Marlene_ la: 06/12/2006 16:50:00
cehov spunea despre concizie ca este sora geniului si mama virtutilor.../ concizia in literatura a exercitat intotdeauna o mare putere de seductie. se publica din ce in ce mai mult l proza scurta, povestirile, pe care anglo-saxonii le clasifica in scurte, foarte scurte si ultra-scurte. cele din urma, relatari de fictiune care au maxim 200 cuvinte, reprezinta ceea ce se poate povesti in timpul in care inghitim in sorbituri rapide o ceasca de cafea, in spatiul pus la dispozitie de o carte postala atunci cand e trimisa de undeva de departe si avem atatea de spus... / ma gandeam, acum ca se apropie craciunul de ce nu organizam un concurs de povestiri ultrascurte avand ca tema craciunul. puteti  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Gustul nimanui
de potoceanu mihai la: 06/12/2006 14:56:00
macinam cu dintii capatul creioanelor putrezite incercand sa fac loc nucleului ,minei .comunista imagine,stiu,dar acelasi gust il aveam de fiecare data cand ieseam pe acea poarta hiperbolizata,lovindu-mi privirea de anuntul sinistru al destramari artei ,,atentie cad ornamente!”./ curatam uitat pipa gustand din tutunul ieftin ce se risipea in frigul din iarna luat parca de aripi de libelule.era ultima ploaie a iernii.de-acum va ninge mi-am zis macinand ierburile uscate cumparate din ultimele mele economii.de-acum imi va fi mai bine.gustam pt ultima oara viata si merita … chiar merita ./ urmarile conturau un trup transparent .noaptea alunga clipa de glorie si printre degete-mi curgeau peret  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Mărturisirea unei fete visătoare
de albinuta la: 06/12/2006 12:50:00
a fost cândva/ un el, şi-o ea;/ băiatul o iubea,/ iar fata, îl iubea, şi ea, dar mult mai mult visa./ visa la marea cea albastră/ cu valuri ne-nţelese,/ la noaptea din fereastră/ ce-aduce vise-alese.../ de-atâtea vise ce-a visat,/ ea n-a putut zări/ iubirea lui de crin curat/ Şi, vai! Îl părăsi.../ o lacrimă a răsărit,/ din ochii lui de-azur.../ acum, că ea l-a părăsit/ era atât de singur.../ singurătatea îl durea,/ dar, mai ales trădarea ei l-a sufocat./ el ştia doar că o iubea/ Şi-i era greu să creadă c-a plecat./ l-a părăsit! bietul băiat!/ l-a părăsit, şi pace!/ Şi greu a îndurat.../ "dar asta e!" şi-a zis, "nu am ce-i face!"/ Şi iată c  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Am indraznit
de Le_Blanc_Lis la: 06/12/2006 11:04:00
am indraznit sa ma ridic,/ sa vorbesc, sa critic,/ sa ma cred hyperion,/ personajul mitic./ dar pentru fiecare exista si un demiurg,/ ce controleaza tot, sau cel putin incearca../ mi-am gasit si eu demiurgul,/ ce ma observat de cum am vrut sa imi rostesc gandul./ cine esti tu, ca sa cutezi,/ la gandul ca ai putea sa controlezi,/ cand tu esti mai simplu decat crezi/ vai de tine tinere,/ vai de gandul ce te bate,/ ca ai putea sa fii mai sus,/ nu esti nici macar ca un soare ce'a apus./ dar eu vreau sa fiu, sa fac, sa merg, sa plec/ nu mai vreau sa ma aplec,/ la fiecare vant ce-mi sufla'n fata,/ vreau sa merg cu fruntea sus,/ chiar daca ma indrept inspre apus./ vreau sa fiu precum soarele, rege p  ...continuare .
7 comentarii
modifica
adagio
de bluevoice la: 06/12/2006 09:29:00
adagio/ / mai vreau o ninsoare/ pe inima mea!/ in alb sa-mpresoare/ cu nea peste nea!/ / Şi vreau sa mai ningă/ pe mâinile mele/ ca ele s-atingă ,/ cu fulgi, mii de stele !/ / sa ningă pe frunte/ omatul din greu ,/ zapada s-asculte/ din cugetul meu!/ / ninsoarea sa facă/ troiene din mine ,/ iar stelele tacă/ de gheată, verbine!/ / să mă înzăpezesc/ intr-un alb absolut ,/ Şi apoi să gândesc/ la un alt început!/
1 comentariu
modifica
de luna
de bluevoice la: 06/12/2006 09:23:00
de lunĂ/ pe înserare/ nights in white satin/ dezintegrare/ ace de cetini/ ritmul vibrează/ descatusează/ in funigei/ atomii tai/ atomii mei/ in artificii/ parfum de tei/ fluturii ei/ esarfă/ pe harfă/ dans alb/ in satinul / de lună/ nu au mai fost/ atomii mei/ atomii tai/ au fost ai ei/ au fost de lună.../
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: