arhiva: 28/02/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Din mojiCIZMELE romanilor...
de ayoka parol la: 28/02/2006 22:58:00
...sau ce se intampla in vizita la 90% dintre romani – in fata traditiei nu sufla nici un nivel de instruire.../ pe primul loc - descaltatul la usa: ,,domnule, fii amabil si lasa-ti si demnitatea la usa!…nu, nu te mai sterge, oricum te descalti…”/ avantaje si dezavantaje:/ -descult te simti la fel de comod ca si gazda care poarta papuci (tie pot sa-ti inghete picioarele…mai ales daca treci si pe la baie);/ -nu murdaresti incantatorul covor made in persia (,,il am de pe vremea lui ceusescu, uite ce bine se tzine!” – ,,pai, cred!…”)/ -nu-i infestezi casa omului; / -dai impresia ca esti foarte bine crescut (descaltatul la usa e insemnul deplinei elegante), prin urmare vei  ...continuare .
21 comentarii
modifica
adincimi in inima
de Scarlet la: 28/02/2006 22:28:00
in suflet uscat mi-e ca-n sahara nisipul/ o oaza ar fi sa-ti vad o data chipul/ o gura de aer ar fi- fiinta ta,/ cand respir sub apa , s-o am in preajma mea./ un uragan in universul meu starnesti/ lumea cu capu'-n jos mi-o 'ntorci-nu stiu cum reusesti/ spune-mi te rog ,ca totu-i doar in mintea mea/ ca sa-mi mai pot regasi :pierduta-mi linistea./ in fata ta sunt o cetate fara ziduri/ sparand ca tu sa poti citi si printre randuri./ dar nici un sol nu pleaca viu din cetatea mea/ ce in tacere isi asteapta infrangerea./
comenteaza!
modifica
vinovat de nepasare !
de sapere_aude la: 28/02/2006 20:29:00
a cui e vina ca traiesc pe un pamant distrus? a cui e vina ca traiesc printre oameni care uita ce inseamna a fi om tocmai din cauza ratiunii si a 'civilizatiei'? a cui e vina ca vreau sa fiu diferit de ei?/ a cui e vina, ca dupa ce am incercat sa inteleg si sa cunosc lumea asta, am ajuns sa nu-mi mai pese de cei din jur, sa nu-mi mai pese de mine; sa nu-mi mai pese de consecintele actiunilor sau non-actiunilor mele. / a cui e vina ca nu mai am vointa si ca nu fac nici ce-mi place, chiar din cauza dezinteresului profund care m-a rapus./ a cui e vina luciditatii mele care nu ma lasa o clipa sa stau linistit si sa ma bucur de viata  ...continuare .
12 comentarii
modifica
in deriva...
de dragaOtee la: 28/02/2006 13:56:00
m-am trezit singura in mijlocul unei multimi…ma priveau cu ochi rai. cautam o fata cunoscuta , un zambet de compasiune fie el si sters…nimeni si nimic nu ma putea salva. durerea punea incet incet stapanire pe mine. ma durea tot…trotuarul pe care calcam, umbra pomului din coltul strazii, oamenii care mergeau tinandu-se de mana. plangeam intr-una fara rost…fara oprire, mergeam in deriva pe o mare de lucruri care purtau toate numele tau…nici o scapare, nici o portita secreta care sa ma duca spre tine…simteam ca traiesc intr-un glob de sticla inchis ermetic de unde aerul dispare cu fiecare respiratie …soarele in loc sa ma ajute ma orbea…unde esti?/ unde esti? / primeste-ma inapoi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
viata in matrice
de proletaru la: 28/02/2006 13:08:00
am abordat acest subiect ca rod al unor discutii nu neaparat în contradictoriu despre big brother, evident, nu cel din celebra emisiune ci din romanul lui orwel "1984". o forma a acestei filozofii o intalnim în productia "matrix" si de care incepem sa ne lovim si în viata reala. analogia cu cele doua universuri din matrix e una exagerata dar nu nerealista./ filmul este o fictiune si prezinta o discrepanta evidenta si exagerata intre ceea ce acolo era viata reala in care oamenii sunt doar simple surse de energie si ceea ce stim despre existenta, asa cum ea ne apare in imagini./ nu voi sustine o asemenea filozofie in sensul matrix. pot spune cu certitudine cã umanitatea a ajuns  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Cele o mie de fete ale nebuniei
de Honey in the Sunshine la: 28/02/2006 00:29:00
nebunia e prezenta in arta oricarei culturi si oricaror vremuri. de la "medeea", la "regele lear", la "don quijote", la rigoletto, la "sosia" lui dostoievski, la "zbor deasupra unui cuib de cuci", modul de a privi nebunia (si bolile psihice in general) a evoluat in diferite directii./ nebunii literaturii secolelor trecute erau sinonimi cu bufonii, vazuti mai degraba ca niste comedieni decat ca persoane bolnave care au nevoie de ajutor./ literatura moderna, insa, propune o alta fatata, cea a nebuniei "serioase". in acest caz vorbim despre proteste, despre incapacitatea de a accepta lumea asa cum e, despre pretul pe care oamenii "liberi" trebuie sa il plateasca. / asadar o viziune oarecum  ...continuare .
45 comentarii
modifica
viata ucigasa
de Prophet_slim la: 28/02/2006 00:06:00
mor oameni ucisi de viata?/ poate cei ce cred ca ea/ poate, vrea si te rasfata/ sau iti spune chiar in fata/ cand vrea ca sa mori in ea/ si s-apuci pe alta viata?/ nu. ea nu te-avertizeaza/ chiar de-o vezi ca schioateaza/ si ca nu mai are mult.., si-apune/ un episod incet depune / si precipita pe suflet../ inima, mintea, deopotriva/ vad ca nu e nici un raget/ ca e viata ce-mpotriva/ ta este cand nu te-astepti/ si cand nu mai vrei sa astepti./ oamenii ucisi de viata mor/ doar daca a venit timpul lor/ chiar de nu sunt pregatiti/ sa infrunte sunt meniti/ soarta, viata, moartea, toate/ ce ne sunt de undeva.. date./ / (00.26,28,02,2006)
5 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...