arhiva: 05/02/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Pixul meu
de Valeriu Cercel la: 05/02/2006 23:27:00
pixul meu, cam vechi saracu’,/ pasta înca mai avea,/ iar talent, avea cu sacu’,/ foarte bine le scria,/ da’, sa vezi ce s-a-ntâmplat:/ Într-o noapte, dracu’ ştie!/ unei babe i l-am dat/ sa semneze o hârtie;/ baba l-a luat frumos,/ da’ de scris nu a mai vrut,/ ca l-a luat cu susu-n jos/ Şi biluţa i-a pierdut,/ a suflat în el, l-a-ncins,/ i-a dat palme, l-a frecat,/ pixul meu era decis:/ de semnat nu a semnat!.../ decând pixu-am reparat,/ pasta e, biluţa are,/ de baba n-am mai scapat,/ este mare…scriitoare!/ valeriu cercel /
2 comentarii
modifica
Caricaturile lui Mahomed
de Pasagerul la: 05/02/2006 22:51:00
12 caricaturi ale profetului mahomed, publicate in luna septembrie de un ziar danez(jyllands-posten), reluate mai recent si de alte ziare europene(le monde, france soir, la stampa, die welt), au stirnit valuri de protest in lumea mulsumana./ caricaturile pot fi vazute la/ http://permanent.nouvelobs.com/cgi/edition/aff_photo?cle=20060202.obs4859&offset=1/ va invit la discutie:/ 1.unde se termina libertatea presei si dreptul la libera exprimare si unde incepe blasfemia?/ 2.este reactia justificata?/
413 comentarii
modifica
Intrebari
de nesigura la: 05/02/2006 21:02:00
de ce stau cu mainile intinse/ in apa cerului/ ascultandu-mi anii tineri/ ce au sunat a cantec?/ de ce respir surasul tau/ cand iti descopar vocea/ intre doua cuvinte/ nerostite inca, si/ scurmand neantul/ de ce drumurile escaladeaza/ cerul cu urmele lutului lor/ peste pasii gandului meu?/ de ce imi cioplesc o columna/ de vasc/ si ca o egoista/ te inchid in inima ei?/ raspunde...
2 comentarii
modifica
Dar insufletit
de cactus la: 05/02/2006 17:19:00
strangea catelul la piept, ghem de blana speriat de inchisoarea bratelor. se lipise de el si inimile bateau la fel. blanita ii era uda de lacrimi tremurate, care taiau in ea carari, carari. / alerga pe strazi de teama sa o vor prinde gandurile si o vor trage in lumea lor. atat mai avea pe lume. catelul. il purta ca pe un trofeu de iubire, prelungire de suflet./ pasul i s-a linistit, puiul a adormit. misca o ureche deranjata de o lacrima rebela. / nu a exista vreodata un dar mai frumos si mai iubit decat acel catel…venit sa lumineze negrul existentei. darul care i-a adus intelegerea ca pe el nu-l va putea avea niciodata. ceruse suflet, primise dar insufletit.. inca o inlantuire in amintiri  ...continuare .
comenteaza!
modifica
imi spui?
de cactus la: 05/02/2006 16:29:00
imi spui ca esti urat/ ca sa raspund: o, nu…/ frumusetea tineretii./ se revarsa din tine./ e oare-n legea firii/ ca mugurul cel tanar / sa se apropie de floare/ astfel/ decat sa-i simta parfumul?/ raspunde la-ntrebare!/
comenteaza!
modifica
bariera
de cactus la: 05/02/2006 16:15:00
trebuie sa pun bariera / imaginatiei./ iti spuneam ieri/ ca risc sa nu/ ma mai intorc,/ daca inot prea in larg/ este tentanta departarea/ si lunga intoarcerea./ nu am primit/ un ghem de lumiona/ sa-mi arate drumul/ inapoi spre mine./ daca ajung prea departe,/ pot iesi din ceea ce sunt/ pot intra in ceea ce esti/ si poate-mi place ce gasesc,/ dar pretul incatusarii/ intr-altul, e prea mare,/ n-am suflet sa-l platesc./
comenteaza!
modifica
Incalzirea... din neglijenta
de chostelush la: 05/02/2006 15:51:00
ma simt vinovat/ incalzirea globala./ efectele de sera au consecinte din ce in ce mai mai ciudate. temperaturile foarte ridicate alterneaza brusc, cateodata, cu cele scazute. iernile, sunt fie lipsite de zapada, fie bogate in nameti ce-ti aduc aminte de alte vremuri. masinile sunt tot mai multe. fabricile nu reusesc sa satisfaca cererea pietii. taierea padurilor a devenit o prioritate, cel putin la noi. este culmea sa te imbogatesti de pe urma a niste copaci care dau oxigen. m-as bucura, ca astfel de oameni, sa sufere de pe urma greselilor pe care le-au savarsit. o tornada i-ar pune pe ganduri serioase. dar ii judec pe altii. ma bucur cand mi se s  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Iubirea de mama
de mikiduta la: 05/02/2006 15:46:00
este o zi superbă de vară.familia starling, din sudul californiei pleacă împreună cu cei doi copii, lizzy şi daniel, într-o călătorie cu iahtul.totul era perfect, soarele strălucea puternic emanând cu razele lui aurite căldura care se făcea simţită chiar şi pe fundul oceanului, peştii de diferite culori şi mărimi făcând din când în când câteva salturi armonioase la suprafaţa apei./ la un moment dat, ceva strică această mini-vacanţă de vis-este vorba de combustibilul prost administrat iahtului.acesta se opreşte la mijlocul drumului, într-o zonă foarte periculoasă: cercul celor mai puternice spirite rele ale oceanului.domnul starling încearcă să pornească m  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Computer Virus Fells Russian Stock Exchange
de doctors la: 05/02/2006 15:40:00
<a href="http://rss.slashdot.org/slashdot/slashdot/to?m=3135">computer virus fells russian stock exchange</a> - [<a href="http://slashdot.org// / / ">slashdot</a>]/ se pare ca virusii informatici sunt neiertatori,putand provoca pagube importante atunci cand ataca.cum credeti ca ar trebui actionat pentru a evita sau macar pentru a repara in timp util aceste pagube?
2 comentarii
modifica
O secunda
de cactus la: 05/02/2006 13:15:00
am intrebat timpul/ daca vom fi-mpreuna/ si a tacut./ am intrebat timpul / cat ne este scris/ si timpul mi-a soptit:/ o secunda/
comenteaza!
modifica
pata de lumina
de Prophet_slim la: 05/02/2006 12:32:00
ce alba e fericirea/ si ce neagra-i amagirea/ tot deodata acel nimic/ nu mai doare nici un pic/ parca niciodata, vreodata/ nu a fost, nu va mai fii/ si deodata lumea toata/ ii celebreaza pe cei vii./ ca sa simti nemarginirea/ ce abisul o masoara/ nu-ti ajunge nemurirea/ la care tanjeai odinioara/ ca sa poti vedea vreodata/ ochii trebuie sa ti-i pui/ pe frunte si niciodata/ sa vezi, sa stii si sa si spui/ si sa nu mai fie odata./ (12.49,05,02,2006)
comenteaza!
modifica
Sorin Oprescu nu revine la conducerea Spitalului Elias
de doctors la: 05/02/2006 11:54:00
<a href="http://news.softpedia.com/news/sorin-oprescu-nu-revine-la-conducerea-spitalului-elias-ro-17497.shtml">sorin oprescu nu revine la conducerea spitalului elias</a> - dupa ce a recastigat sefia spitaluilui elias de doua ori, acum oprescu renunta la ea [<a href="http://news.softpedia.com// ">stiri softpedia</a>]/ ce credeti ca l-a determinat pe sorin oprescu sa renunte la conducere,mai ales dupa ce a recastigat-o in justitie?este vorba de demnitate personala sau de altceva?
comenteaza!
modifica
Granitele sexului normal.
de tatiku la: 05/02/2006 11:06:00
dragi cafenegii, suntem aici o multime de oameni maturi si mai ales responsabili. suntem tineri inteligenti, frumosi, prietenosi si ne place adevarul./ ca atare, va propun un subiect fierbinte, chiar clocotitor: pana unde impingem granitele sexului normal? cu alte cuvinte, cine are caderea morala sa ne spuna unde se termina comportamentul "normal" si unde incepe destrabalarea, orgia, devianta, imoralitatea.../ daca te duci la spovedanie, preotul duhovnic iti spune una./ daca te duci la psiholog, el iti va spune alta./ parintii vor spune cu totul altceva./ revistele pentru adolescenti spun diferit./ cele de adulti te incurajeaza sa te lasi dus, ba chiar te pot soca, desi ce mama naibii t  ...continuare .
149 comentarii
modifica
Recomandà-ne CARTEA sau AUTORUL tàu preferat de astàzi
de dandi la: 05/02/2006 03:25:00
autorul : andrei makine sa nascut în rusia în 1957.a scris sapte romane printre care 'testamentul francez' / pentru care a primit in 1995 premiul goncourt, premiul médicis ex aequo si premiul goncourt a liceienilor. / traieste si scrie in franta./ cartea : requiem pour l'est/ "ma stiam acum incapabil sa spun adevarul timpului nostru. nu eram nici un martor obiectiv, nici un istoric, nici mai ales un intelept moralist. puteam doar sa reiau aceasta naratie intrerupta atunci de noapte, de drumurile ce ne asteptau, de noile razboaie."/ un doctor militar, angajat al serviciilor de spionaj sovietice, retraseaza halucinantul destin al bunicului nicolai si al tatalui pavel, opresiunile din  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Cosmar
de Cesar ZAZA la: 05/02/2006 03:04:00
luptam cu soarta si nu primeam infringerea.../ cazut pe brinci, in clisa, ma impotriveam intru-una/ sudori de singe pe chipu-mi alb ca varul/ si amarnica-mi strigare stirnea in slavi furtuna/ un spirit neindurator, mai intunecat ca noaptea, / se coboara, sufletul sa-mi fure./ o pace uriasa sta sufletul sa-mi rupa,/ dar nu voiam infama intunecime./ in spiritul intunecat jucau sclipiri de miere/ si sub veninul groaznic, dulceata-mi arata./ dar falcile inclestindu-mi, amageala o respinsei,/ batindu-ma cu moartea, uitasem de viata!/ deasupra fara tihna, furtuna mugea, simtindu-mi infringerea!/ in sufletu-mi ranit, o vaga amintire de lumina.../ o lumina dulce, promisiunea-mi amintea:/ ca ori  ...continuare .
comenteaza!
modifica
... si eu!
de Tarelly la: 05/02/2006 01:21:00
... şi eu!/ Încă un pas pe via dolorosa.../ genunchiul se îndoaie sub povară.../ arsura unui bici..o lovitură.../ cine spunea de cruce, că-i uşoară?/ Încă un pas...o rană...o durere.../ o lacrimă strivită pe obraz.../ cine credea că drumul spre golgota/ ducea spre biruinţă...prin necaz?!!!/ Şi-am tot făcut un pas...şi încă unul.../ satan privea rânjind la chinul meu!/ el nu ştia că fiecare rană/ m-apropia mai mult de dumnezeu!!!/ habar n-avea! de fiecare dată/ când mă trântea cu sete la pământ,/ durerea mea se tansforma-n putere,/ ca să îmi amintească cine sânt./ fiindcă urcând pe drumul spre golgota,/ alături de isus am fost şi eu!/ Şi când  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...