arhiva: 19/03/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
A...sia ...
de celdesubdush la: 19/03/2006 20:31:00
literele curg uşor ... trei vocale şi o consoană ... muzica lor o regăsesc în mine ... ecou al unui râs zglobiu de copil pierdut de mult dincolo de pereţii atâtor vârste ce m-au cuprins şi m-au eliberat la fel de brusc .../ mă văd departe ... departe ... lângă o grădină japoneză .../ aşa e ea ... aparent simplă ... o suprafaţă variabilă acoperită cu prundiş şi nisip fin, pe care se dispun un număr de pietre mai mari sau mai mici cu diferite semnificaţii .../ măiestria grădinarului îşi spune cuvântul în alegerea pietrelor ca mărime şi formă şi în găsirea locurilor de dispunere optime./ o piatră mai mare joacă rolul de „piatră a contemplării  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Moebius
de arthur la: 19/03/2006 18:12:00
iubind am invatat sa te uit,/ uitand am invatat sa traiesc,/ traind am invatat sa iubesc.../ din nou
6 comentarii
modifica
intreaba-te ca sa intrebi ...
de live_2day la: 19/03/2006 15:39:00
ce-nseamna sa te maturizezi?? cand devii constient si responsabil de viata?? cum treci "pragul"?? cum/cand are loc acea schimbare radicala?? o data pt totdeauna?! / cand vrei sa te regasesti pe tine insuti ... ce ar trebui sa cauti??/ cat de looser trebuie sa fii si sa astepti sa treaca timpul, gandindu-te la viitor ... si doar gandindu-te ??? gandindu-te ca orice ai face nu te ajuta cu nimic??? / ce bine ar fii daca ... nimeni nu m-ar baga in seama ... si daca nu ash exista .../ live 2day like u'r going 2 die 2morrow(demult, tare demult ...)
1 comentariu
modifica
Senin de primăvară
de Lucia Daramus la: 19/03/2006 15:11:00
lucia daramus/ senin de primăvară/ stele, stele în noapte mai aproape/ mult mai aproape pictate albastru/ lunecos în zăpada alb de primăvară/ din cer. verdele picură/ ca un ulcer închipuit/ inflorescenţă multiplă de sînge poetic/ îţi numeri degetele pe masa de scris/ întotdeauna îţi iese cu unul în plus/ întotdeauna lung şi albastru/ clipocind chel de alcoolul verde de paris/ sau de voroneţ albastru/ pipăi...fîlfîind cu sania timpului/ izbirea din asfalt, oja lăsată cadou./ pe noptieră se scaldă şi azi ochii tăi/ caută umbra piciorului meu gol de femeie/ tu surîzi cînd fardu-mi atîrnă pe pleoape/ ca o betonieră pentru un nou cartier/ iubeşti şi dinţ  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Transdisciplinaritatea – o nouă viziune asupra lumii
de Lucia Daramus la: 19/03/2006 15:02:00
lucia dărămuş/ pro saeculo, 2006/ transdisciplinaritatea – o nouă viziune asupra lumii/ - interviu cu academicianul basarab nicolescu –/ / basarab nicolescu, academician, este specialist în fizica teoretică la c.n.r.s, însă îşi depăşeşte zona de cercetare pur ştiinţifică punînd bazele transdisciplinarităţii. datorită acribiei intelectuale manifestată în lucrările de gen – ion barbu, cosmologia “jocului secund, l’homme et le sens de l’univers-essai sur jakob boehme, théorèmes poétiques, la transdisciplinarité, manifeste, les racines de la liberté, etc - basarab nicolescu primeşte numeroase distincţii: doctor în fizică al université pierre e  ...continuare .
comenteaza!
modifica
OMUL, CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI...
de ayoka parol la: 19/03/2006 14:19:00
despre niciun om pe care il intalnesti in decursul vietii tale nu poti spune ca apare degeaba. ai face o greseala. trebuie sa stii ,,sa-i stabilesti locul si intrebuintarea care i se cuvin, pentru ca, ajutat de el, sa-ti indeplinesti scopurile” (cum spunea machiavellic mihai cocineanu). de aceea, fiecare om, indiferent de comportamentul sau, trebuie acceptat si apreciat, pentru ca are rolul lui in devenirea ta - fie ca e binevoitor (dupa posibilitati), fie ca nu; indiferent daca are intentie sau doar instinct./ dupa influenta fizica pe care o exercita asupra noastra, oamenii care par in prima faza ca ne incurca viata (dar care sunt de fapt niste comori insuficient apreciat  ...continuare .
comenteaza!
modifica
intamplari uimitoare cu oameni obisnuiti
de cireasa la: 19/03/2006 12:17:00
pe langa intamplari gen stirile de la ora 5, in lumea asta si parca la noi mai mult ca nicaieri se intampla unele povesti care par a fi desprinse din filmele sf. oameni obisnuiti, povesti de loc obisnuite. poate vi s-au intamplat chiar voua? / cireasa
comenteaza!
modifica
Maya
de klepsy la: 19/03/2006 11:20:00
universul - exista cica de vreo cinci miliarde de ani. or so./ omenirea civilizata - cica de vreo zece-cinspe’ mii. or so / io si tu, de mai putin de-o suta, ori mai degraba cincizeci. de ani./ / despre maya: maya-civilization pieri din motive necunoscute noua. nu a fost tocmai o “civilizatie”, vazuti dumnealor fiind de noi azi; si pe buna dreptate, caci barbari fura (fiindca-si sacrificau uneori copiii). a fost totusi o civilizatie, macar din perspectiva / a ceea ce-au facut/lasat/cunoastem, ca metodologie, cel putin./ la vremea la care burebista, lasind la o parte faptul ca l-a sprijinit pe pompei si nu pe cesar (sucker, huh ?), inca-ncerca sa gaseasca un parteneriat de afaceri  ...continuare .
3 comentarii
modifica
mici, dar zilnice placeri
de klepsy la: 19/03/2006 09:23:00
stim ca marile bucurii sint acelea ce conteaza. stim insa ca din astea nu-s decit citeva in viata si ca de obicei foarte mult timp si efort personal (in afara de noroc), le pregatesc venirea. in asa masura incit, daca vin totusi, epuizarea psihica de-a lungul drumului umbreste uneori satisfactia visului implinit./ motiv pentru care, asteptindu-le pe cele mari, mici placeri n-ar trebui sa fie ignorate numai fiindca nu sint mari bucurii./ care sint micile dumneavoastra bucurii usor de obtinut, posibile, previzibile si usor reproductibile in viata de zi cu zi? le apreciati existenta asa dupa cum ar merita-o?/ ...cafeaua fierbinte, aromata (cu sau fara tigara, dupa preferinta) in zori sau  ...continuare .
15 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...