Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 02/03/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
NOI.....ROMANII.....
de cascada la: 02/03/2006 19:39:00
am terminat studiile inainte de 1989. imi aduc aminte ca toti dascalii mei din scoala primara si pana la ultimul an de studii, cu obstinatie imi inoculau ca suntem un popor blind , bun, primitor, iertator , milos, curajos si altele care mai de care ,incat la un moment dat, aveai impresia ca de fapt tot acest popor este format numai din ingeri care locuiesc intr-un rai. dar, dar au venit evenimentele din 1989 cu intregul alai care continua si pana azi. parca dintr-o data toate cate le-am invatat au fost niste minciuni. nimic nu este adevarat. hai sa o luam cit de cit de pe la mai inceput. si zice cronicarul ca stefan"era nu mare la stat, dar iute si de graba varsatoriul de singe". oare ce a v  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Si ingerii exista? De ce oare?
de angelis la: 02/03/2006 19:02:00
de ce oare exista ingeri m-a intrebat astazi cineva?/ adica cum sa ne ajute in ce facem noi obisnuit, zi de zi?/ dar de ce am nevoie sa ii intreb, eu oricum ma voi descurca cum pot, zise interlocutorul meu./ ei au locul lor, de fapt, nu au ce cauta in viata mea, ei se ocupa numai de ce este spiritual. / si adica ce, sexul nu poate fi spiritual, zic eu, adica facut din iubire?/ omul nu prea a inteles ce spun. / cand vorbim de spirit vorbim de implicarea inimii, sufletului in tot ceea ce facem./ si totusi este greu de inteles./ de ce ne incapatanam sa separam totul? felii de viata./ de ce nu putem sa vedem totul ca intreg. pentru ca suntem parte dintr-un intreg: oameni, animale, plante. / sunt  ...continuare .
1 comentariu
modifica
...
de zi_mi_noapte_buna la: 02/03/2006 18:30:00
da, am ramas cand trebuia sa plec/ si am vorbit cand trebuia sa tac.../ da, am plans mult cand trebuia sa rad/ si-am detestat ce trebuia sa plac.../ am inchis ochii si-am vrut sa visez/ cand trebuia sa stiu ce e real/ si am vazut interesant / ce altora li se parea banal.../ m-am resemnat cand trebuia sa sper/ si-am ascultat cand trebuia sa tip/ am cautat ce se stia pierdut/ si am deschis ce trebuia sa-nchid.../ da, am zburat cand trebuia sa cad/ si am stiut ce trebuia sa uit/ am ocolit ce trebuia s-alint/ ce trebuia sa am nu am avut../ ...si te-am iubit cand nu voiam sa simt....
1 comentariu
modifica
Adio,eu,adio,tu!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:47:00
intr-o lume condusa de nebuni,/ noi n-am invatat nicicand a fi mai buni,/ tara-i,azi,inundata-n suferinti/ si moartea-i prea aproape de parinti.../ nu ne mai chinuiti/ c-un vechi pachet de biscuiti,/ pachet de galben mucegai,/ sarmani oameni fara trai!.../ nu,nu ne mai amagiti/ pe noi,muritori batjocoriti,/ nu mai faceti tara asta,goala,/ un teatru fara scena ori fara sala!.../ nu,nu ne mai rasfatati cu durere,/ nu,nu ne mai premiati pentru tacere,/ nu,nu ne mai alungati ultima speranta/ ori ultimul vis c-o farama de romanta!.../ prin namol si prin ruine,/ nu,nu ne mai luati si-aceasta paine,/ avem si noi copii,acasa,/ ce tot intreaba de parinti si cer la masa!.../ si cand dam foc f  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Suta de lei...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:44:00
e tarziu,e tarziu prin-aceste felinare,/ e tarziu acest oftat prin ochii mei,/ si totusi...,totusi mai plang sperantei,/ cand vad ce-nseamna suta de lei.../ pe mica mea fereastra cad ploi,/ ploi de dor,ploi de dragoste de lume,/ si pe tampla mea se rastignesc sudori/ sange din sangele meu,botezate cu un nume;/ iar vorba mea,nu-i vorba multa,/ ci doar frantura dintr-o viata,/ frantura dintr-o clipa nenascuta/ de-atatea troiene de oameni intru gheata;/ prin balti statute si largi,/ doar broastele-s mai fericite ca noi,/ doar mormolocii-s pentru-o zi,regi,/ biete efemeride fara cale de-ntoarcere-napoi!.../ e tarziu,e tarziu prin orice vorba,/ e tarziu glasul ochilor mei grei,/ si noaptea  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Valuri de apa,valuri de lacrimi!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:42:00
de ce calci atatea frunze/ si uzi noaptea cu ochii-ti de patimi?.../ ci,doar glasul tau acum ma arde,/ ce valuri de apa,ce valuri de lacrimi!.../ marea-albastra,rastignita prin mister,/ ofteaza-n abisuri neintelese si reci,/ iar drumul lung,iarasi ma ucide,/ prin viata sa nu mai trec,prin viata sa nu treci;/ comori de oase batrane,/ te-ndeamna la istorii fara sens,fara suflare,/ ci,doar pe taramul tau sterp si plans/ mai crezi in lumanari si destramare.../ si nimic,nimic din tot ce vezi,/ nimic nu mai naste pe nimeni,/ ci,doar,doar umbre mai rad fatarnic/ de mine,de tine,de semeni.../ arde pe rug speranta toata/ si jarul fierbinte,jarul ma doare de patimi,/ caci,pe limba mea saraca si  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Romania : Memorialul Rusinii
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:40:00
cand taci,atunci doar lacrima vorbeste/ despre ce-ai trait in ziua asta,/ si graiul omenesc,din plans,atunci traieste/ toata saracia,nimicul si napasta.../ in miezul durerii ma cobor si eu/ si mor prin strigatul crud al fiintei tale,/ neant viu e-aceasta tara de un leu/ si haos cand toate-aluneca la vale!.../ pe-un pamant cotropit de-atati tigani,/ ma simt strain in tara mea,/ neinsemnat e totul sub porunca atator huligani/ ce ne fura speranta si lumina dintr-o stea!.../ intr-o natie furata si mintita/ traim acelasi balci de piata,/ negociem pretul la prostia cea mai reusita/ pentru inc-un gram de viata!.../ si la taraba cea mai mare/ mai dai de inca un escroc/ ce-ti vinde doar gogosi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ne-om aduce-aminte iar...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:29:00
candva, ne-om aduce-aminte iar/ de speranta nascuta din cercuri de lumina,/ candva, ne-om aduce-aminte iar/ sa plangem lung pe limba noastra,/ caci, pe veci, moartea n-are vreun hotar/ cand viata n-are inceput,/ candva, ne-om aduce-aminte iar/ de cel mai amar si crud regret/ al unui prezent ce nascut-a alt trecut;/ si cand in brate iti vei tine mama/ vei lacrima iar, tot pe graiul de copil,/ caci, ea e femeia ce-a rodit candva o viata,/ caci, ea e femeia ce ti-a scris in frunte un destin/ iar astazi, tot langa mama ta/ ingropi aceasta clipa cu vorbe dulce, alese, / si tot cu mama ta alaturi/ te vei inalta la ceruri,/ printre fluturi,printre pasari, printre stele,/ prin iubirea perpeetua a iub  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dincolo de noi...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:25:00
cu sufletul,cu sufletul bolnav,infrigurat,/ stau singur in casuta mea,casuta mea,/ astazi,nimeni nu mai vede/ ca lumea-i o saracie ce ne-a inmormantat/ ultima speranta,ultima dorinta/ si lumina dintr-o stea;/ cu privirea rastignita peste foi,/ vad o romanie,o romanie-ngenuncheata,/ astazi,doar melancolia mai salveaza onoarea,/ onoarea suferintei,onoarea disperarii/ de-a fi trait cu-o inima-nghetata;/ ma doare,ma doare-aceasta rana,/ rana sangeranda a unui crud destin,/ cand,si-aceasta zi,/ maine va muri,/ impreunate maini,/ amin./ ma doare,ma doare-orice cuvant,/ cuvant nascut din condei de sange si sudoare,/ disperati,inca mai credem spre-nceput,/ in renasterea noastra ferice,/ dar nu mai ar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Viata,mama ei de viata!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:21:00
clopote albe,clopote negre/ bat trecerea noastra pe pamant,/ amintind de parinti,de copii,/ de bunici,de tot ce e mai sfant;/ si dincolo de noi/ e-o alta lume:/ lumea celor care-au fost,/ lumea celor care-au plans/ si plang ca ne merge-n viata prost;/ cand singuratatea-i mai tare ca moartea,/ atunci,lacrima-i mai dulce ca amarul,/ si viata-i o fila cu sange si durere,/ o fila de lacrimi ce-au umplut paharul;/ caci,in viata am invins/ si-am fost invins/ de pasari,de oameni si de flori,/ acum ma cheama mama si tata/ sa mor si sa inviu cu ei/ dintr-o lacrima de zori;/ in viata am fost si imparat,/ in viata am fost si cersetor,/ acum ma cheama vantul si marea,/ ma cheama mama,la ea,cu dor;/ caci,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cartea...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:19:00
aici,aici e truda mea,/ aici,prin foi murdare de picuri de sudoare,/ si-am facut o carte pentru o stea,/ steaua din care m-am ivit cu iubire si rabdare;/ cuvantul e tot ce am frumos,/ tot ce am cald,omenesc si primitor,/ cuvantul e o suferinta in repaos,/ prin care esti si vesnic,esti si trecator;/ condeiul e unealta sfant-a dumnezeirii/ si prin mana mea,el naste cruda realitate,/ si-ndemnat mereu de heruvul dulce-al iubirii,/ visez adesea la speranta si dreptate;/ calimara e oceanul in care ma scald mereu/ si cu trupul,si cu sufletul,si cu gandul,/ orice fila e-o lauda suprema acelui dumnezeu/ ce m-a lasat s-ating si cerul si pamantul;/ aici,aici e viata mea,/ aici,prin foi hranite c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De Paste...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 16:00:00
moartea-i un drum spre inviere/ la clipa ce tocmai a trecut,/ cand secundele se schimba-n ere/ si cenusa se preface-n lut.../ un dor de viata te cuprinde/ cand iti privesti mama cu speranta,/ si-n ochii tai si-a ei,o lumina se aprinde/ si buchete de flori te indeamna la romanta;/ apoi,o imbratisare te face fericit,/ fericit ca esti om,fericit ca stii iubi/ si flori,si pasari si-un soare proaspat rasarit,/ fericit prin dumnezeu si fericit prin a trai;/ imbracati cu haine din privirea cea divina,/ am fost alesi sa nastem asta sarbatoare,/ partasi la-nvierea lumii,prin porunca cea senina/ si martori la moartea mortii dincolo de soare;/ aici este-un nou inceput,/ cand omul,prin credinta,i  ...continuare .
comenteaza!
modifica
abandonic
de Radu Herjeu la: 02/03/2006 15:45:00
când e noapte/ şi totuşi întunericul îţi arde retina/ mai ai nimic de spus/ şi totuşi te vorbeşti/ când mai ai nimic de gândit/ şi tu rămâi doar o idee/ mai ai nicăieri să te duci/ şi totuşi pleci/ când nu eşti singur/ pentru că nici singurătatea nu te vrea/ moartea nu doare/ şi asta poate să te bucure/ când te-ai părăsi/ dar n-ai cui
13 comentarii
modifica
O poezie stiuta pe de rost...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:36:00
mama,mai naste-ma o data,/ saruta-mi fruntea,tata,/ caci unic sunt si unic raman/ amintire de cenusa a sufletului batran!.../ cu dragoste de rastigniti,/ ma rog-acum pentru parinti,/ sa se-ntoarca-n tineretea lor,/ sa nu mai fie pe pamant oameni care mor.../ ridic tricolor inlacrimat/ peste clipa ce-a lasat/ doar cenusi si bun-ramas,/ amintiri si cuvinte care-au ars.../ fara sa simt/ traiesc vise ce ma mint,/ si mi-e dor de libertate,/ de adevar si de dreptate!.../ ramaneti cu bine,oameni buni,/ printre lumanari,laude,cununi,/ caci eu raman ce-am fost:/ o poezie stiuta pe de rost./ 30.04.2005,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Ars murire...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:35:00
ntr-o lume fara culoare,/ noi nu mai suntem romani,/ doamne,mai da-ne,rogu-te,rabdare,/ sa starpim maleficii pagani!.../ pe strazile tarzii,/ lacrimile noastre curg,/ noi nu mai suntem copii/ si mamele noastre plang.../ intre peretii goi,/ sufletul sta inlantuit,/ da-ne,doamne,timpul inapoi,/ sa simtim si noi ca am trait!.../ omu-i un flutur' fara flori/ si-uneori,viata n-are viata,/ orice clipa te invata doar sa mori/ tot cu gandul la speranta.../ aceasta zi ma doare,/ ma doare plansul de prezent,/ omu-i un cer fara soare/ intr-un timp indiferent.../ sarutati fruntea la copii,/ sarutati mana la batrani,/ plangeti pe mormantul celor tarzii/ si-mpreunati aceste maini!.../ varsati p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Durere romana...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:34:00
singur stau in casuta mea sarmana/ si scriu acest poem al pustietatii,/ apoi privesc cum cad lacrimi din icoana/ peste manuscrisu-mi singuratatii.../ si ma simt cuprins de teama/ in asta lume-n care sunt,/ o,mama mea,la tine tu ma cheama,/ sa uit ca trait-am pe pamant!.../ m-am nascut singur,ca singur sa raman/ incercand a-ntelege efemerul din noi,/ ma topesc si ard in acest popor batran/ ce n-a stiut sa dea timpul inapoi.../ si ma simt plictisit de clipele ce mor,/ clipe care-mi bat la fereastra tremuranda,/ orice vers ma face-a fi nemuritor,/ caci moartea,aici,nu poate sa ajunga.../ cuprins de-o lacrima divina,/ eu ma sterg de vesmintele-mi uitarii,/ caci,mult ne-a trebuit sa vedem  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Glorie jalnicei noastre Romanii!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:32:00
pe strazi s-au aprins lumini tarzii/ si oamenii se-ndreapta-ncet spre a muri,/ eu imi fac temut crucea de final/ intinzand peste lacrimi,pod la mal.../ si noaptea rece cazut-a peste noi/ si stele plang prin mizeria acestei lumi,/ doamne,vino de ne da timpul inapoi/ si da-ne o speranta sa fim mai buni!.../ viata-i facuta din vise fara de sfarsit/ in care muritorii spera la un trai decent,/ ma doare clipa ca inca n-am murit,/ ramanand acestei lumi indiferent.../ caci ma arde orice clipa care vine/ si ma simt o secunda neinteleasa care trece,/ de ce,doamne,se face intuneric din lumine,/ de ce lumea a ramas atat de rece?!.../ macar de-as fi un fir de vant,/ n-as mai fi asa de plictisit de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Adio,Romania!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:13:00
in vale de izvor/ copacii tremura in vant,/ e liniste in toamna cea rece/ si-i intuneric ca-n mormant.../ pe strazile pustii/ alearga oamenii grabiti,/ vino,doamne,o clipa pe pamant/ si fa-ne mai cuminti!.../ e greu ceasul de neinteles,/ e greu sa te intorci la ceva frumos,/ trecutul ramane trecut ingropat in pamant/ cand orice clipa e un haos.../ si flori cad pe morminte,/ si lumanarile ard trist,/ e momentul sa plangem o clipa/ privind la icoana unui crist.../ e liniste in casa nostra/ si ne mangaie usor melancolia,/ toate-s vechi si toate mor,/ adio,romania!.../ noi suntem un manunchi de trecatori,/ noi suntem urme de trecut,/ au ramas pasii nostri prin pamant,/ si-am lasat tot c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Romania si noi...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:11:00
romania,romania si noi/ prin venin si ruine-am mers,/ am facut castel din noroi/ semnat cu un ultim vers.../ cu focul ce arde in vene/ varsam lacrimi fierbinti,/ ne mangaie durerea pe la gene/ semnata cu multe rugaminti.../ taria de a-nvinge e departe,/ taria de-a trai e-un vis,/ din zi se face noapte,/ si totusi,n-am ajuns la paradis.../ cu-ambele brate ranite/ facem inca semn la nemurire,/ sa nu mai intre diavolul cu coarnele-i rarite/ sa ne ia si-ultima farama de iubire.../ romania,romania si noi/ prin venin si ruine-am mers,/ am facut castel de muritori/ semnat cu un ultim vers./ 25.09.2003,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Romania
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:09:00
pe strazile pustii/ s-a nascut melancolia,/ si inca a ramas prin orele tarzii/ sa vegheze peste romania.../ la usa sufletului nostru/ bate vantul de durere,/ e tot ce-a mai ramas din romania mare,/ iar "restul e tacere".../ si pe umerii nostri/ a cazut steaua de otel,/ suferinta,mama,suferinta,/ toate lacrimile-s la fel!.../ la alt capat de lume/ timpul pare ca ne-a uitat,/ noi vom ajunge regi cand fi-vom nimic/ peste tine,romanie,diamant!.../ romanii inca mai spera/ sa fie poporul cel mai insemnat,/ insa nimeni nu-ntelege ca nimicul naste tot nimic/ cand esti o mana de pamant si de scuipat.../ romanie,romanie,/ ai grija de morminte si de morti,/ mai da-ne inc-o vesnicie/ sau fa-ne  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Lume de tarana...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:07:00
imi caut linistea in acesta lume de tarana/ si locul prin razboiul clipelor ce mor,/ caci sunt si eu soldat pe frontul plin de sange,/ cand pe-atatea cruci s-a scris:esti muritor!.../ iar focul biruintei demult ramas-a stins/ si nici felinarele,pe langa case,nu mai ard,/ imi caut linistea si locul in lumea de tarana,/ cand mizeria,de viata nu pot s-o mai despart.../ si cu atatea mii de vise si ganduri de placere,/ omul insusi e-un vis atat de efemer,/ incat,orice bucurie e-o lacrima tarzie/ si-orice lacrima e-un zambet spre infern./ 12.01.2004,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Basarabia
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:05:00
am pus mana de la mana/ sa vin sa te salut,/ sa-ti aduc-aminte de limba romana,/ romania mea de peste prut!/ am venit la fratii mei,/ sa-i vad si sa-i ajut,/ sa ma-ntorc acas' la ei,/ romania mea de peste prut!/ carpatii,de tine tot intreaba,/ caci,la chisinau,ei nu sunt,/ vino inapoi,sora basaraba,/ romania mea de peste prut!/ sa nu mai rasfoim istoria,/ a ce-am avut,a ce-am pierdut,/ ci sa facem romania mare/ cu romania mea de peste prut!/ sa aducem pacea,sa uram razboiul,/ de-acum incolo,pe vecie,/ sa spalam trecutul si noroiul,/ sa ne nastem iar romani in alta romanie!/ 15.09.2003,cluj-napoca
comenteaza!
modifica
Danseaza,iubito!...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:03:00
ploaia din cer danseaza cu noi/ si vantul se misca printre ramuri,/ danseaza,iubito,valsul inainte si-napoi/ caci ploaia ne bate la geamuri!/ iubito,canta cu mine melodia/ pe care trupurile noastre se unduie usor,/ iubito,canta,canta melancolia/ si de-atata dans,nici eu nu mor!/ iubito,danseaza prin vant/ caci ploaia,ritmul tine,/ danseaza,iubito,si uita de cuvant/ si tine pasul valsului din simfonie!/ iubito,fii lebada ce danseaza pe ape/ atunci cand valurile te mangaie usor,/ fii o barca si lasa lopetile sa-ti scape/ si de-atata dans,nici eu nu mor!/ 22.07.2003,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Flori-albastre...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 15:00:00
din toate cate vin si mor/ doar tu esti floarea mea albastra,/ esti ingerul culcat pe-un nor/ si mandra pasare maiastra;/ cu zambetul sau cald,/ cu mireasma parfumului de tei,/ asta-i iubita mea,/ iar eu,povestea ei;/ cerul tau,e si cerul meu,/ zambetul tau e si bucuria mea,/ credem intr-acelasi dumnezeu/ prin iubire,numai prin ea!/ si zbori pe aripe de vant/ prin intinsul univers,/ esti si om,si inger in alb vesmant/ si floarea ce-o voi fi cules;/ dulceata buzelor tale/ mi-a indulcit clipa ce mi s-a dat,/ caci sfantul inger cu brate goale/ a venit la crestet si m-a sarutat;/ "lumina din lumina"/ ai aparut pe-acest pamant,/ si toate portile ma duc la tine/ prin iubire,dragoste,cuva  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pierduti in suferinta...(Poem)
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:58:00
in casa-mi mohorata,/ cu pereti vechi si ferestri murdare,/ o inima statea posomorata,/ tinzand catre uitare.../ o slaba lumina/ se varsa peste fata-mi batuta de chin,/ peste fata-mi de lacrimi plina,/ in care domneste durerea pe deplin.../ si sufletul si gandul mi se-ngradira/ cu ale suferintei legi,/ si ele m-osandira/ si-osandira viata lumii-ntregi.../ a mea viata/ plange prin clipele ce-mi surad/ cu lacrimi reci,de gheata,/ plange-amar,gemand.../ as vrea sa am bratele tari,/ ca de mine,pietrele durerii sa fie-mpinse,/ sa le-azvarl in prapastii mari/ si luminile sperantei,sa fie iar aprinse.../ sa fie lumini frumoase,/ peste fruntea mea,peste a voastra,peste a lor,/ sa fim iar o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Spre tacere eterna...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:55:00
de ce plang florile in orice dimineata,/ de ce mor oamenii-n fiecare zi?.../ o,doamne,e trist c-am uitat de viata,/ e trist ca nu pot a mai trai.../ caci lumea asta-i doar o zdreanta/ si,ah,pe cat de trista,pe-atat de mare!/ lasati-ma s-ascult a mortilor romanta/ si sa ma-mbrac in vesminte de uitare!.../ iar la fereastra mea,va curge ploaia in siroaie/ si-n odaie,un suflet bacovian tresare,/ voi muri,dar voi fi etern prin trista asta foaie,/ cand fi-voi stea intre pamant si mare./ 21.01.2004,cluj-napoca/
1 comentariu
modifica
Tertine...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:54:00
de dupa ape lun'-acum rasare,/ din intuneric,o boaba de lumina se iveste/ si se-aprinde cerul dincolo de mare;/ printre codrii adie vantul,/ sus se leagana si frunza/ si jos murmura pamantul;/ pluteste barca-ncet pe valuri/ si se stinge trist in jos de lac,/ la podul dintre maluri./ 13.07.2003,cluj-napoca
comenteaza!
modifica
Astept s-apari
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:52:00
sunt condamnat,iubito,/ ca mainile noastre nu se pot impreuna,/ si-n casa-mi de la mal de apa,/ ca nu sunt eu,ca tu nu esti,mie mi-e totuna;/ recunosc ca nici nu cat/ stralucirea-ti albastrei rochii,/ speram doar singura sa vina/ sa-mi mangaie genele si ochii.../ dar n-a venit,caci pasu-ti nu-l aud/ si ma tem,iubito,ca nici nu vei veni,/ iar in casa-mi de la mal de apa/ tot singur 'oi trai.../ caci printre plopii nemarginirii/ vantu-a moarte tipa,/ ma doare ca n-am putut a ne iubi,/ putin,asa,macar o clipa./ 10.07.2003,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Oare noi?...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:49:00
intr-o oarba lumina/ noi parem biete naluce,/ suntem doar o umbra plina de vina/ si timpul care fuge.../ de aceea,eu va-ntreb:/ oare noi suntem cei ce suntem?/ oare noi,oameni suntem?/ pentru ce-am iesit in lume,/ care-i lacrima ce-a curs pe-al nostru nume?.../ noi am ales nemarginirea/ si sa ne topim in infinit,/ si-am pastrat plansul si mahnirea/ norocului de-a fi trait.../ de aceea,eu va-ntreb:/ oare noi ne mai rugam la dumnezeu/ asa cum o faceam demult,candva,mereu,/ oare noi mai rostim o rugaciune,/ oare noi mai facem plecaciune?.../ nu!...noi mancam doar o paine veche si sarata,/ dospita din putred mucegai,/ painea noastra,de lacrimi mii,udata/ si stropita de sange-al vietii nostru trai  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Disperare...
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:48:00
mi-e frica,mama,/ mama,mi-e frica de luna si de soare,/ ca ziua e prea scurta/ si noaptea-i prea mare,/ mi-e frica de nori,/ mi-e frica de stele/ ca e frig si e noroi/ si bezna-n gandurile mele!.../ mi-e frica de ploaie,/ mi-e frica de vant/ ca trupul mi se-ndoaie/ si cade la pamant!.../ mi-e frica,mama,/ mi-e frica de mine,/ de chipul meu,/ de clipa ce-o sa vie!.../ inainte ca sa mor,/ iti ofer un trandafir,/ sa pastram dulcele amor/ prin foi de trandafir!.../ si daca vreodata,eu voi invia/ si el va invia/ aducand in lume,/ aducand iar dragostea!.../ si daca voi rade,/ si el,atunci,va rade,/ iar daca voi plange,/ el va varsa petale de sange!.../ mama,mi-e frica,/ mi-e frica de noapte,/ de or  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ce-a mai ramas...(Poezie dedicata mamei mele)
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:46:00
s-a stins lumina ta in cer,/ lumina-albastra,mama,/ si plange-acest sambure de cer/ cu-o lacrima de mama.../ si peste umerii mei goi/ a cazut o stea albastra,mama,/ a venit sa ne lumineze si pe noi/ amintirea surasului de mama.../ azi,in fata ochilor mei/ pastrez de-a pururi stralucirea ta/ si-al tau parfum din flori de tei/ venit in lume dintr-o stea.../ si-asa va fi mereu/ viata fara tine,mama,/ invatand sa planga chiar si dumnezeu/ de ce-a-nsemnat sa fi fost mama.../ 30.03.2003,cluj-napoca/
comenteaza!
modifica
Nu Romania!
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:44:00
atatia dintre noi nu mai stiu sa planga/ de-atatea greutati si suferintele din zi,/ si unii,nu mai stiu sa rada/ de-atatea petreceri si betii!/ falnica e prostia ce se-nalta intre noi,/ si trebuie mereu se ne supunem poruncii sale,/ caci timpul nu-l putem intoarce inapoi/ facand un alt pamant si-o alta mare!/ falnica e si minciuna omeneasca/ ce mereu ridica ziduri peste generatii,/ si-astfel,floarea vietii n-o sa infloreasca/ si-or sa ramana ei,inmormantatii!/ astfel,n-am sa pot intelege patria romana/ si-acest popor mereu batjocorit,/ privesc tricolorul si pun pe biblie-o mana/ sa uit ca aici nu e de trait!/ feriti-va copiii de-un viitor amar/ si faceti din prezentul lor,iar copilari  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poezie-bucurie!
de Cristian-Paul Basarab la: 02/03/2006 14:42:00
printre cruci si lumanari m-am facut cuvant/ si-am suspinat cu o lacrima albastra,/ sunt ferice de clipa ivirii mele pe pamant/ caci pot a scrie-acum pe la fereastra;/ sunt un romantic dupa chip si dupa glas/ si gandesc mereu prin poezie,/ prin orice vers mai fac un pas/ spre drumul catre suprema bucurie;/ si ceea ce traiesc e doar calda poezie/ si pe-acest pamant ea va fi eternitate,/ ea imi este "od'a bucuriei"/ si scaparea mea de moarte;/ printre cruci si lumanari m-am facut cuvant/ si-mi scriu istoria prin fiecare zi,/ e seara poeziei pe pamant/ si-mplinirea visului de-a fi!/ 02.04.2004,cluj-napoca
comenteaza!
modifica
Frica de ridicol
de LoneRider la: 02/03/2006 12:18:00
de mult timp ma chinuie un gand, gand caruia nu puteam sa-i dau nume, ci mai degraba il simteam./ frica de ridicol in viata de zi cu zi este acerba. nu ma refer la ridicolul clasic, flagrant. jumatate din situatiile in care suntem pusi si jumatate din subiectele pe care am vrea sa le abordam intr-o singura zi, oricare ar fi ele, par perimate, fumate. iar tot timpul incercam sa fugim de aceste situatii, sa ocolim aceste subiecte chiar daca ele nu fac parte din trairile noastre anterioare./ de ce?. nu creaza situatia aceasta plictis? cand toate subiectele ti se par abordate ce iti mai ramane sa faci? cand toate trairile ti se par consumate ce ti se mai pare incitant in viata de zi cu zi?/ c  ...continuare .
1 comentariu
modifica
o idee...va rog!
de o.c la: 02/03/2006 10:43:00
in ce ati investi bani in romania din zilele noastre?
6 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...