arhiva: 11/04/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fara haine
de andleia la: 11/04/2006 22:48:00
ma faci sa ma uit in ochii tai,/ sa cred ca lumea se sfarseste-acolo,/ la fel cum a-nceput in ei.../ ma faci sa-ti simt si pleoapa-n zbor,/ asa tacut si tainic,/ peste albastra ta privire.../ tu reusesti sa imi arati/ ce sfanta e tacerea,/ cand unica biserica ce e deasupra/ e ceru-albastru,/ inchis in pleoapa de sihastru.../ ma faci s-aud ce canta frunza/ si cum se rasuceste de durere,/ 'n sine, pana jos.../ ma faci sa simi ca stii/ ca pana si nemurirea toata/ a ta e, cum a fost si pana acum.../ ma simt atat de goala/ si atat de plina-n fata ta!/ omul, femeia-si pierd misterul de demult,/ ca sa devina un mister de netrecut.../ ma faci ca azi sa regasesc/ in ochii tai pierduti in mine/ tot ce-  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O afirmatie...
de muselk la: 11/04/2006 21:58:00
desi vehiculata ideea,conceputa de mari filozofi si ganditori ai acestui pamant,imi surade si mie.si suna cam asa: in fiecare din noi exista o scanteie divina,si depinde de mine daca o voi aprinde si o voi transforma in flacara,sau o voi stinge si va deveni scrum,cenusa.destul de adevarata afirmatia,oarecum pertinenta,dar foarte valabila.e doar o afirmatie,o parere...voi ce credeti?
8 comentarii
modifica
"Un om bolnav este numai un trup''
de elide la: 11/04/2006 20:58:00
''un om bolnav este numai trup." o spune thomas mann, cioran si cred ca si altii.v-ati gindit la boala, la boli grave in care suferinta fizica nu are durata ci e pina la capat?/ ma refer numai la suferinta fizica./ cind ma gindesc la asta, ma gindesc la crestinii care s-au lasat cindva sacrificati de lei pentru credinta lor si ma tem.sunt slaba in fata durerii si nu vreau sa aflu cit de mare e credinta mea dar ma gindesc fara sa vreau la asta.voi va ginditi la asta?
8 comentarii
modifica
Confesiunile unei mame
de cosmiK la: 11/04/2006 18:41:00
m-am hotărât sa scriu aceste confesiuni in memoria mamei mele pe care vreme îndelungata nu am reuşit sa o înţeleg si care a dispărut din viata mea la o vârsta dilematica lăsând o mare enigma in urma ei. / am grupat aceste confesiuni intr-un jurnal al mamei mele pe care ar fi trebuit sa-l descopăr după moartea ei si care ar fi avut menirea sa elucideze enigma care plana asupra vieţii si a morţii sale./ nu voi ştii niciodată care au fost adevăratele ei gânduri desi anumite discuţii pe care le-am purtat, casetele pe care mi le-a lăsat mostenire la nişte buni prieteni, scrisorile pe care mi le-a trimis mie sau altora si care au ajuns in posesia m  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Obiectele de care ne simtim atasati
de vania la: 11/04/2006 14:49:00
de ce obiecte ne simtim atasati? care sunt lucrurile care ne aduc aminte de o intamplare frumoasa, de o perioada infloritoare din viata noastra, de un prieten care nu mai e, de bunica, de mama ori de o iubita de demult? ce obiecte umplem cu nostalgia noastra?
10 comentarii
modifica
doi in eclipse
de Enache Ionut la: 11/04/2006 14:18:00
copitele au luat faţa câmpiei/ sub ele mocnesc asimetric/ heruvimi cântând la harpe albastre/ în mituri noi regurgitează/ inimi pe care idolii le sorb/ copacii se desprind de frunze/ se rotesc în sens invers/ eclipselor inelare/ mugurii se desfac în c l i p e/ clipele tac/ eu - capricorn din alt mit/ tu - unicorn pe frunte/
comenteaza!
modifica
cotidian
de valeria tamas la: 11/04/2006 11:36:00
daca ai sa ma cauti / ai sa ma gasesti intre mine si tine/ vesnic cautandu-ma / vesnic cautandu-te/ am sa te ating/ am sa ma ating/ ai sa ma atingi/ uneori ai sa ma simti in tine/ uneori o sa te simt in mine/ alteori suntem alaturi / dar atat de departe/ ca secole se vor scurge / si nu ne vor putea contopi/ doar noptile te simt/ cum ma cauti pe bajbaite/ cum bati la portile mele/ cum ma rascolesti/ cum tremuri/ cum curgi in mine/ salasluiesti o vreme agonizand/ si apoi totul se sfarsete/ dimineata ne regasim in doua fire de lumina/ doi calatori/ a caror drumuri se intretaie/ doar la ceas de noapte/ sa-si imparta painea cea de toate zilele./ nu am sa pot sa spun niciodata / daca e simplu vis/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
EVAHGHELIA LUI IUDA
de cezarok2 la: 11/04/2006 11:02:00
pentru ca e mare zarva printre clerici ,hai sa ne dam si noi cu parerea.ce credeti de evanghelia lui iuda? nu am avut cum s-o citesc (....!!!) dar am urmarit cateva emisiuni .defapt nu am citit nici o evanghelie,doar le-am rasfoit./ mie mi se pare ca toate evangheliile ( se pare ca au fost f multe-dar s-au ales-???- doar 4) au fost subiective, iar cele cunoscute de noi astazi au fost alese in functie de interesele politice,sa le spunem de la vremea aceea./ cum pot sa difere intre ele , daca sunt fapte relatate de cei 12 apostoli? nu au fost toti martorii celor istorisite? daca ei se contrazic atunci noi ce sa credem? sau e o dovada sa nu mai credem? cine calauzeste omenirea atunci? a fost iud  ...continuare .
28 comentarii
modifica
cum tratezi un "commitment phobic" ?
de little miss perfect la: 11/04/2006 10:30:00
... sau macar frica de a se implica intr-o relatie de durata, frica de a fi ranit?
14 comentarii
modifica
Suntem oare "fabricati" dupa acelasi STAS?
de sarsilovici la: 11/04/2006 10:23:00
fizic avem cu totii aceleasi organe. cu totii avem creier, inima, ficat rinichi, organe genitale,etc si totusi ne deosebesc foarte multe chestii. am citit o tema lansata de cineva pe site: 'indispensabili sau intersanjabili ?'. cum viata noastra e un lung sir de compromisuri mai devreme sau mai tarziu vom lua 'locul' cuiva undeva sau 'locul' nostru va fi luat de cineva. ma intreb oare avem noi pe lumea asta 'un loc ' al nostru o pozitie personalizata? daca am fi 'fabricati dupa acelasi stas' ar insemna ca toti am putem fi la un moment dat 'prelucrati' (taiere, polizare, slefuire,.. ) de fapt viata e cea care ne prelucreaza fizic dar mai ales psihic... deci daca teoretic toti suntem oameni si  ...continuare .
13 comentarii
modifica
cuvinte...
de anouk la: 11/04/2006 00:50:00
cuvintele sunt dame de companie,oferindu-si trupul oricui le-o cere,primind,in schimb,alti si alti parteneri de joaca,unii sublimi,altii grotesti,in timp ce sufletul lor s-a pierdut pe undeva,in timpul calatoriei...violate iar si iar,de milioane de muritori,altii decat tine,le gasesti obosite,folosite,golite de viata,plictisite si plictisitoare,asteptand sa le oferi ceva nou.in schimb,te lasa sa le folosesti...uneori,faci dragoste cu ele,alte ori,doar sex,dar intotdeauna te alegi cu impresia ca sunt ale tale,ca-ti apartin.cata naivitate!ele nu apartin nimanui.nu au apartinut niciodata si nici n-o vor face vreodata.chiar din momentul in care au fost daruite lumii,dupa ce-au fost zamislite,apar  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Incredibila si trista poveste a candidei erendira...
de anouk la: 11/04/2006 00:31:00
lumea ar trebui avertizata inainte de a citi povestirile lui marquez.cel putin cele din volumul "incredibila si trista poveste a candidei erendira si a bunicii sale fara suflet".dumnezeule!imaginile pe care le creaza sunt atat de puternice,de toxice,incat auzi materia descompunandu-se,citindu-le.sunt ca o bautura foarte tare:te ispiteste s-o-ncerci,apoi simti cum contururile lumii si chiar cele ale propriei dimensiuni se estompeaza,ramai buimac,in mijloc de seara si de drum,uitand inceputul si spulberand sfarsitul cu un dispret adonic.ma vor bantui mereu...imaginile apocalipsei prezente,din care facem cu totii parte...imaginea mult prea pamanteana a ingerului cazut...a lumii de dincolo de mar  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...