arhiva: 28/04/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
chiar şi şarpele/cu clopoţei mă sărută
de marinela serban la: 28/04/2006 23:39:00
n-ai un nai de iarba naibii/ mi-s din cer – / cu scai şi sfinţi/ zurgălăi de plimbat pe drum/ îi săruţi!/
4 comentarii
modifica
sa fiu fluture
de cactus la: 28/04/2006 22:59:00
...ca sa fiu flutute/ a trebuit sa simt durerea/ cresterii aripilor./ nu a fost usor sa primesc/ atata lumina direct in inima.../ am invatat sa parasesc/ sa caut, / si sa am puterea sa ma rup/ de parfumul florilor./ ...am sa ostenesc intr-o zi/ este firesc sa fie asa.../ voi cauta o tulpina / parasita de petale,/ care sa doreasca sa fie/ o floare ca un fluture./
2 comentarii
modifica
cercetare
de crispsi la: 28/04/2006 20:21:00
buna ziua tuturor! ma numesc cristina, sunt studenta la psihologie in timisoara si fac o cercetare pe tema avortului. pentru aceasta am intocmit un chestionar care se poate completa si in format electronic si am nevoie de putin ajutor, daca aveti buna vointa. m-as bucura in mod special de colaborarea femeilor casatorite care au trait experianta unui avort provocat (sau a mai multora). daca doreste careva dintre dv. sa ia parte la aceasta cercetare, ma poate contacta pe adresa de mail (hristm@yahoo.com) si ii trimit chestionarul in format electronic. chestionarul este anonim, iar pentru cele interesate, pot oferi la sfarsit un rezumat asupra concluziilor cercetarii. va multumesc mult!
25 comentarii
modifica
Exista schimbare in oameni?
de mamarutza la: 28/04/2006 19:48:00
" un el si o ea...se intalnesc, se plac,petrec timp impreuna si...incepe analiza:/ / el: e desteapta, spirituala,frumusica,dar....cam plinuta, nu prea corespunde sabloanelor mele de silueta,dar nu-i nimic, am sa o schimb eu,in timp.../ ea: e simpatic, istet, prezentabil, dar...cam necizelat, nu prea stie sa se comporte, e si putin cam increzut,dar nu-i nimic, am sa il schimb eu, in timp..."/ / cei doi au o relatie frumoasa, trece un timp si se casatoresc.iar acum urmeaza cica, schimbarea./ chiar credeti ca se poate schimba ceva?/ el incepe sa o trimita pe ea la sala de fittness, ea reactioneaza bine prima data pentru ca ia lucrurile ca un semn de interes din partea lui pent  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Dragoste
de inees_led la: 28/04/2006 18:43:00
sami spui daca ma iubesti sau nu/ pentru ca esti un dulce sarut al iubirii/ ca o lacrima de fericire/ noaptea albastra a sinceritatii/ sufletul curat al vietii/ chiar daca totul a trecut / focul vietii a reinceput / eu sunt aici/ tu esti aici / nu are rost sa ne prefacem / sufletele noastre acum iar zboara / si ca doua pasari/ ne vom intalni / pe pragul cerului/ iar visul va deveni realitate / pentru tine, pentru mine/ vino daca vrei / si vom vedea impreuna / frumosul curcubeu / al sufletului tau / al inimii mele
14 comentarii
modifica
Manie stinsa
de inees_led la: 28/04/2006 18:20:00
deschizand usa aparentei / am inundat calea/ iar soarele iubirii / imi usca jalea / sunt ca un ulcior plin/ de utopii desarte / in care teama si visele/ impletesc un drum spre moarte / renasc din cenusa unui sunet / negand o realitate si un suflet/ veriga lipsa intr-un chip de lut / divinitate ai pus in mine / strigatul mut/ venind din imensitate/ o lacrima plina de pacate / corabie navigand printre lucrurile desarte / aceasta armonie de contraste/ am pierdut o beatitudine religioasa / doar necazul imi arata o taina / harul si divinul/ mi-au daruit o haina/ dar mi-am prins picioarele in radacinile mistice / iar capul mi-e plin de vise / imagini si analogii/ paradoxuri ai unei lumii vii.
comenteaza!
modifica
Albastru
de inees_led la: 28/04/2006 18:07:00
fiinta din samanta / pajiste de dorinta / amintiri de eloccinta/ amorul din suferinta/ oaspete din fiinta/ umbra a unei credinte / macinand superstitii/ gravura unui solstitiu/ spuma unui principiu/ devierea unui indiciu/ spirit de sacrificiu/ in universul ambiguu/ a ramas doar strigatul/ mireasma unui zambet/ ocult din armistitiu/ sacru,totemun si supliciu/ abisul,sacrificiul/ contemplare de izvoare/ albastru e negru in zare.
1 comentariu
modifica
Abu Dhabi
de marikas_2005 la: 28/04/2006 17:48:00
dragi prieteni.sunt oarecum nou pe acest site si vreau sa va spun ca imi place foarte mult ce se discuta aici,mai ales faptul ca se pot afla multe lucruri.eu chiar maine seara am sa plec in emiratele arabe unite, mai exact in abu dhabi sa lucrez ca ospatar la un hotel de 5 stele.desi am asa...o frica in mine,cred totusi ca o sa fie bine. deci,pe viitor o sa am cu ce "alimenta" cafeneaua noastra cu poze si comentarii care mai de care mai speciale. va salut shi va astept cu eventuale intrebari despre ce vreti sa aflati. va salut
comenteaza!
modifica
ŞAH
de Valeriu Cercel la: 28/04/2006 14:37:00
/ la mine-n satu’ cu miniştrii,/ e-un colţ vestit de când ma ştiu,/ unde se-aduna toţi şahiştii/ În parcul mare, cişmigiu;/ nici nu se duce roua bine/ de pe boscheţii adormiţi,/ pioni şi cai, regi şi regine,/ deja arata obosiţi,/ de ploua, fulgera afara,/ rocade se fac sub umbrele,/ caii, nebunii, parca zboara/ pe albe-negre patraţele,/ de dimineaţa pâna-n seara,/ partidele se scurg de zor,/ ca-i toamna rece, calda vara,/ Şahiştii sunt în raiul lor,/ e-un colţ unde n-auzi nimic,/ doar “şah”, ori “mat, sau ca-i remiza/ Şi-apoi se-aude doar un pic/ un început nou de repriza…./ sub luna plina, pe-noptat/ chiar spiritele joaca şah (!)/ printre boscheţ  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pacatul din "Postu' mare"
de Valeriu Cercel la: 28/04/2006 14:32:00
ma luase popa, sa va spui,/ când botezai pa ion, la rost,/ a socotit cu deştu’ lui/ pa calindaru’ al dîn cui,/ ca s-a-ntâmplat sa-l fac în post;/ da’ ce ruşine, io creştin,/ cu-atâta lume fi’nd da faţa,/ ca începui sa ma închin,/ sa fac matanii, sa suspin,/ sa o dau dracului da viaţa…/ muierea mea, ce sa mai zic (!?)/ sa-ngalbenise ca şi ceara,/ de a ramas de-atunci cu-n tic,/ sa uita-n calindar un pic/ de câte ori sa lasa seara;/ da’ dupa ani, azi dimineaţa/ În zori, cu leana şi ionel,/ furam la şcoala primii-n faţa,/ (de ce mi-a fost mai tare greaţa)/ ca sa-l înscriu pa puradel,/ cum sa-ntâmpla, şi dom’ parinte/ veni cu fetele lui, doua,/ io cu r  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Zbor
de sparky la: 28/04/2006 12:09:00
motto/ “toata viata mea am cautat esenta zborului./ zborul,ce minunatie!”/ brancusi/ / / voia de de multa vreme sa se intoarca in sine. simtea cu toate fibrele fiintei ei ca daca ar fi facut-o , ar fi putut zbura. zilele trecute nevoia de zbor sfartecase tot ce era impacat in ea profanand precum un demon toate gandurile ei, cutremurand-o pana la obsesie, lovind-o in fiecare clipa sfichiuitor, pana la o durere surda,mocnita, sacaitor de stridenta.noaptea trecuta visase ingeri. respiratia lor in spate,  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Microbista
de Caramelita la: 28/04/2006 10:12:00
/ / microbistă/ momentul cheie este disperarea,/ vine, laşă creatură, pândeşte inima în diastolă,/ triplează miza durerii,/ Înşfacă liniştea când tocmai ţi-ai aprins ţigarea/ de după.../ Îţi taie calea, blochează retragerea,/ ocoleşte anticorpii, alte măsuri serioase de apărare,/ podestul fericirii îl doboară, trage pământul de sub picioare, / În cădere ţi-l pune spectaculos în cârcă,/ să cari ca prostul desagii păcătoşilor/ Şi atenţie.../ centrează, şut şi...gol!/ gol, gol gol!!!!..../ strigătul comentatorului umple hăurile căscate printre / spaţiile interstiţiale,/ aleveolele vibrează la unison,/ ecoul strigătului innebuneşte timpanul,/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Parazitii
de Caramelita la: 28/04/2006 10:11:00
paraziţii / / la unii se pun pe intestine./ la alţii circulă prin vine,/ sunt animale colorate / subţiri şi lungi,/ nementolate/ cu veriguţe inelate,/ sunt specii rare, adaptate,/ la pasul rar al evoluţiei/ dându-i lui darwin chiar soluţia,/ veriga lipsă / din eclipsă./ În lumea cea din celuloză,/ sunt paraziţi în simbioză/ paduchi şi pureci, mici minuni/ ne ronţăie de prin străbuni./ de ani şi luni./ /
comenteaza!
modifica
moartea mai bate la usa sau da buzna?
de sarsilovici la: 28/04/2006 08:10:00
scormonind prin maldarul prafuit al amintirilor gasii cateva situatii in care dansa, doamna cu coasa, mi-a batut la usa. nu i-am deschis . imi aduc aminte, de parca s-ar fi intamplat ieri . aveam vreo 4 sau 5 ani , era iarna si am plecat cu tata si sora mea cu saniuta.tata grijuliu vroia sa stea si el cateva ore in aer liber cu progeniturile sale, dat fiind faptul ca de obicei serviciul nu-i oferea prea mult timp sa mai stea si cu noi. aveam o sanie mare ,inalta, trainica. o comandase tata unui nene meserias si iesise un lucru bun. si acum e sania parcata prin podul garajului si cred ca va mai purta si pe nepotii mei. ne-am dus la marginea orasului unde era o panta spre un satuc.pista buna pe  ...continuare .
5 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...