arhiva: 05/04/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intelectualitatea Romaneasca
de Intarziatul la: 05/04/2006 23:19:00
as dori sa stiu ce/cine anume reprezinta intelectualitatea romaneasca?!/ persoane recomandate de o organizatie culturala?? sau cate un suflet ratacit pe internet ,auto-declarat intelctual??/ voi ce parere aveti?
8 comentarii
modifica
SPECIALItatea casei:PROSTIA
de katty rentea la: 05/04/2006 23:01:00
specialitatea casei:prostia/ / inca o data ma sufoca plansul. nu vreau sa mor fara a fi cunoscut fericirea. nu mai vreau sa ma trezesc dimineata si sa-mi spun:”iar va fi ca ieri! iarasi cand ma voi intoarce de la scoala voi sta in camera mea de-un verde murdar si voi incerca…..ce voi incerca? imposibilul!”/ e imposibil sa spargi teasta unui om si sa-i umpli golul cu idea de fericire, de libertate, cu faptul ca nu trebuie sa-i judece pe ceilalti dupa aparente. de foarte multe ori aparentele insala. in spatele unui om “mizerabil” sau chiar penibil, descoperi o mare personalitate, un caracter puternic cu o mare sens  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Mitul cosmogonic
de Ioana Vintila la: 05/04/2006 22:40:00
la început a fost cuvântul,/ un mugure/ stăpân şi singur,/ mângâindu-şi apele/ în plin azur./ alături,/ răul fidel şi-aţâţător/ ascunde sub unghiile-i / fărâma unui nou ţărâm./ tărâmul lui.../ apele-i/ spălau pumnii/ ca-ntr-un bocet prevestitor;/ nisipu-i / mângâia ochii/ într-o luptă în abis,/ şi-apoi.../ spulberându-se în larg./ Şi din bobul de lut/ el a făcut pământul,/ piramidă de clişee,/ încătuşere prometeică/ a primordităţii./ omul.../ chip faustic/ al răzvrătirii noastre,/ rămăşag al cerului,/ al unui demiurg făcut uitat/ în mitul de-altădată./ omul.../ cosmogonie a sufletului/ pus pe tava conştiinţei./
1 comentariu
modifica
Despre oameni si animale
de dima carmen la: 05/04/2006 17:34:00
uneori oamenii nu pot comunica/ de parca-ar fi fiinti straine/ in asta lume din intimplare intilnite/ ce parca vin din locuri cu totul diferite./ nu au nici semne, nici limbaj comune/ ce simt si ce gindesc s-o poata spune./ si stai si te intrebi cum de un animal / ce limbi straine nu cunoaste, / nici a vorbi articulat nu stie/ cu altul se-ntelege de minune/ de parca impreuna ar spune-o poezie./ ele se vad, se simt si se miros / si daca corespund e pentru-al speciei folos./ dar care va sa zica/ e loc pe lume si pentr-un alt limbaj/ ce multa minte nu prea cere / in schimb e datator de pace si placere. / ca oameni m-ai bine-am invata / de la un animal a ne purta,/ caci de jignire el nu a auzit/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
CE E CUVINTUL?
de dima carmen la: 05/04/2006 17:29:00
ce-i cuvintul?/ sunete iesite/ dintr-o gura, din gitlej/ printre corzi articulate/ si prin minte cica procesate./ cuvintul il ridica si tot el il coboara/ pe-a cel ce il primeste / dar si pe acela ce limba-si misca/ sa-i dea drumul afara. / cuvintul te mingiie, cuvintul te-n fioara,/ cuvintul te-amageste cind crezi ca te dezmiarda/ si tot el te alina, cind lumea nu ti-e draga./ cuvintul naste poezie, cuvintul naste cintec,/ cuvintul naste arta dar si descintec./ tot el da invatatura si povata/ ce cale e mai bine sa iei in viata./ dar si lesne te poate amagi/ cind lene sau nestiut iti este a gindi./ el poate naste si fauri destine/ dar tot el e cel ce te darima / de nu mai sti ce e cu tine.  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Demon, personaj in procesul de gestatie al lumii
de Ioana Vintila la: 05/04/2006 17:26:00
[...] dumnezeu vs demon. mitul folcloric al creaţiei/ „demonul... este o înfruntare mândră a cerului; este un dispreţ pentru fatum şi o presimţire a incapacităţii lui”. / v. g. belinski/ Într-o cercetare critică asupra folclorului românesc, n. cartojan aminteşte despre un mit cosmogonic, pe care-l rezumă astfel, după o variantă din moldova: „Înainte de creaţiunea lumii, era un noian întins de apă peste care se plimbau dumnezeu si satana. cand dumnezeu s-a hotărât să facă pământul, a trimis pe satana (în fundul mării) ca să ia de acolo sămânţă de pământ în numele său şi să i-o aducă deasupra apei. de două ori se scufundă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Parfumuri si pietre pretioase
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:29:00
parfumurile sunt o stare de spirit, aura care ne invaluie, discret, aproape intim, individualizandu-ne, definindu-ne, facandu-ne sa depasim bariera anonimatului – fata de noi insene si fata de ceilalti. parfumul meu nu e al tau, nu e al ei, nu e al nimanui, e unic si irepetabil, nu seamana cu niciunul din parfumurile lumii, desi cu aceeasi mireasma „imbie”, poate, altele multe femei. eu sunt mai mult eu prin parfumul pe care-l respira pielea mea, dupa care tanjeste ea in zorii unei dimineti sau la apusul soarelui, care-l innebuneste pe barbatul de langa mine, invadandu-i intreaga fiinta, toate simturile, persistandu-ma in nari si in suflet, in podul palmei sau printre perne./ parfumu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Puterea in cuplu
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:26:00
intr-un cuplu in adevaratul sens al cuvantului nu se pune problema de putere. un cuplu e puternic prin el insusi, prin capacitatea celor ce il formeaza de a fi un tot, doua entitati care se confunda, doua individualitati ce se completeaza reciproc, se intregesc prin minunea de a darui si a primi iubire./ dar, din pacate, in majoritatea cazurilor, lucrurile nu stau asa. in iubirile zilelor noastre (sau, poate, ale tuturor timpurilor) fortele sunt inegale, lupta pentru suprematie in cuplu se duce cu inexplicabila indarjire, cu orgoliu nedisimulat, cu patima absurda. de parca sufletele pereche nu ar privi in aceeasi directie si nu si-ar construi acelasi drum pe care sa paseasca sigur, fara ambi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Lacrimi de bucurie
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:20:00
in toate visele mele de fetita si adolescenta m-am vazut mireasa „printului meu pe cal alb”, m-am surprins adesea uitand de mine in favoarea acestor vise, le-am alimentat din povestile altora, traite sau inventate, m-am imbatat cu iluzii si sperante. care au intarziat sa se materializeze./ anii au trecut cu o repeziciune nedreapta, am devenit din ce in ce mai ancorata in realitate si am invatat sa-mi construiesc fericirea din bucurii marunte, in asteptarea fericirii celei mari. cu luciditate mi-am asumat o realitate pe care am luptat s-o schimb./ si rabdarea mea a fost rasplatita. cand nimic nu prevestea implinirea viselor, minunea s-a petrecut. asa cum mi-am dorit, romantic, de poveste  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cupluri atipice
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:11:00
intr-un univers al paradoxurilor un cuplu atipic tinde sa devina tipic. ne indreptam din ce in ce mai mult spre diversitate, reusita unui cuplu nu mai rezida in suprapunerea perfecta, identificare, ci cautam sa ne completam, sa fim unul prelungirea celuilalt, cautam placerea disputei, provocarea./ dar, fireste, ochiul ager al lumii nu poate boicota decat ceea ce vede. diferentele din culise nu atrag dispretul public. ne grabim sa catalogam, sa judecam, sa executam. banuim interese ascunse in spatele unei tineri gingase de mana intre un domn respectabil la varsta deplinei maturitati (daca exista asa ceva) si o pustoaica cu privire rebela, etichetam iubirile dintre sexe aidoma ca pagane, devier  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Furtuna
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:07:00
furtuna/ / e liniste.../ dar atata furtuna in sufletul meu./ ceva in mine plange/ zbuciumul ma doboara, ma frange./ e liniste.../ dar atat de putina pace in inima mea./ un foc launtric e vesnic nestins/ de ce oare nelinistea in mreje m-a prins?/ e liniste.../ atat de multa in jur, dar absenta in mine./ as vrea sa tip, s-o distrug, s-o sugrum,/ sa alerg sa gasesc un nou inceput de drum./ as vrea sa schimb culorile lumii,/ as vrea sa schimb culorile timpului,/ dar nu pot sa fac niciun pas./ e atata liniste.../
1 comentariu
modifica
Decizie
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:04:00
decizie/ / a inghetat si ultima lacrima,/ a murit si ultimul suras,/ de mana cu mine/ am incetat sa mai fiu eu./ florile au acelasi miros/ dar altul./ pasarile ciripesc la fel ca mereu/ dar altfel./ eu pasesc in acelasi ritm/ dar nu e pasul meu./ fiind mai saraca, imi merit pacea?/ franturi din sufletul meu pot cersi iubire?/ daca azi in mine mai plange ceva/ e doar dorul de tangential./ a tanji dupa alta fiinta/ inseamna a regreta ca m-am nascut eu/ si nu s-a nascut altcineva./ daca ma nasc astazi/ se vor naste alte anotimpuri/ si alte culori/ si alte vise./ de mana cu mine/ incep sa fiu eu,/ ucigand patimi si dureri,/ ucigand universul/ cu lacrimile din el,/ dar si zambetele lumii  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Slabiciuni
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:02:00
slabiciuni/ / hei, omule!/ de ce razi?/ de ce te simti mandru?/ razi, omule, razi.../ caci tu nu stii/ ca ai piedut.../ eu am invins./ sufletul meu m-a scapat, ce biruinta!/ chiar daca victoria s-a hranit/ cu-atata suferinta./ tu crezi ca-n viata-i important / in spate averi sa cari./ dar trebuie sa afli:/ bunatatea-i slabiciunea oamenilor mari./
1 comentariu
modifica
Lacrimi
de venerahoffmann la: 05/04/2006 16:01:00
ochii mei plang, / sufletu-mi plange/ in incercarea de a razbi./ sunt lacrimi amare, sunt lacrimi de sange./ ma zvarcolesc in noroiul iubirii,/ incerc sa m-agat de speranta, dar cad,/ incerc sa castig in lupta cu viata,/ dar prapastia mortii ma-nghite, nu scap./ eu nu inteleg lumea./ dar parca soarele-ntelege de ce straluceste pe cer.../ exista o soarta-n toate/ de ce sa ma doboare-un mister?/ ochii mei nu mai plang,/ dar sufletul meu incontinuu tot plange./ el tot mai aspira, el vrea sa iubeasca/ dar pe cine? dar ce?/
1 comentariu
modifica
Indispensabili sau intersanjabili?
de thebrightside la: 05/04/2006 15:23:00
mi-a 'picat' in maini un volum a lui pascal bruckner - "iubirea de aproapele." (le-o recomand celor interesati de experientele erotice ale unui mascul de 30 de ani satul de monotonia monogamiei)/ pana la pagina 70, cred, n-am gasit aproape nimic palpitant. exceptand afirmatia:/ nu suntem indispensabili, ci intersanjabili. (daca nu erai tu, era altul.)/ cum subiectul a fost dezbatut partial in cafenea, si concomitent in mintea mea, m-am gandit sa va intreb, dragilor:/ de cate ori ati gandit/spus: "nu pot trai fara tine."? / de cate ori ati gasit "marea dragoste" si mai apoi din nou?/ de cate ori ati crezut ca iubiti "cu toata fiinta" si peste o vreme ati constatat ca se po  ...continuare .
50 comentarii
modifica
Cine esti?
de susanu gabriella la: 05/04/2006 14:56:00
cine esti? tu... cel ce eu iubesc?/ stau langa tine ,si simt o vant care bate de departe ,/ si parca canta,parca urla, parca ,parca...ceva nu inteleg,/ te iubesc, oare asa este mereu iubirea?/ ceva, cineva, undeva, sa razi, sa plingi, sa..../ fii mereu nestiutor.../ sau poate / ai fost mereu asa./ sanatate oricum..........................
1 comentariu
modifica
Explicatii, nu justificari!
de Calin-Stefan Ragalie la: 05/04/2006 12:14:00
@florin constantinescu:/ "am trimis ieri un mic material - sa-i zicem stire - pe fotomagazin, in/ care anuntam castigatorii. in continuarea acetor informatii, am adaugat pe cele referitoare la modul de organizare de anul viitor, care sunt extrem de important de stiut de catre comunitatea fotografilor din romania ! poate ne explicati si noua de ce aceste informatii au fost sterse si stirea s-a publicat trunchiat."/ stimate domn,/ materialul trimis de dvs. a fost publicat la rubrica "stiri" sub titlul "premiile salonului national "mihai dan-calinescu". intrucat se referea la castigatorii editiei 2006 a salonului, am considerat ca nu se incadreaza in titlul mentionat si prezentarea intentiilo  ...continuare .
comenteaza!
modifica
riga criptocomunista si lapona smenel
de constantin cozmiuc la: 05/04/2006 11:51:00
riga cryptocomunistĂ Şi lapona Şmenel / constantin cozmiuc/ la sfârştitul marelui mileniu, românia fusese deplasată în estul europei de către cei care nu ştiau că respectivul continent se întinde pânâ în urali şi, ca atare, satelitul moscovei gravitează undeva prin centru. după ce tătucul negru al moscovei l-a învins pe hitler, românii au căzut în sclavie, de unde nu s-au mai ridicat până în luna ultimă a ultimului an din deceniul penultim din secolul ultim al marelui mileniu de o mie de ani./ pentru români răsărea, sau cel puţin aşa credeau ei, epoca celor trei p: pace, prosperitate şi progres. o mână de oameni trăiau dă mult, mai dă dămult, între  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ziua in care vine profetul
de constantin cozmiuc la: 05/04/2006 11:46:00
/ ziua În care vine profetul/ constantin cozmiuc/ ziua se apropia de sfârşit. / piaţa cochetă a oraşului închipuia un dreptunghi cu două clătiri maiestuase pe laturile scurte, iar pe celelalte două clădiri vechi o încadrau ca nişte ziduri medievale ce apărau o oază de verdeaţă, cu lampadare de pe vremea străvechilor lăutari. În dreptul lor, dispuşi la distanţe aproximativ egale, un şir de prăpădiţi jegoşi aşteptau mila publică, îngăduiţi de stăpâni azi ca pe o favoare, căci în restul zilelor centrul istoric le era accesibil pentru jeguri ca ei  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Singuratate
de kidnapped la: 05/04/2006 11:13:00
ieri a murit un elefant psihopat/ credea ca poate zbura/ si nu a murit pentru ca a incercat / zbura oricum/ in fiecare noapte/ se balacea in nori / tacea in fiecare zi/ se uita trist la elefanti/ dar nu mai conteaza de ce a murit/ e tarziu/ pluteste printe campiile de zari/ se balaceste in nori/ azi noapte in aceiasi turma/ a mai murit un elefant/ era o ea/ se credea pasare/ trambiteaza-ti zborul/ cine stie / ce falfait de aripi / iti va raspunde/ din tuma/
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...