arhiva: 06/04/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
clepsidra
de Hated Dol la: 06/04/2006 20:59:00
zilele trec toate precum una. cum se nasc, asa mor. traiesc intr-o continua si ambigua asteptare. nu stiu ce astept, dar totusi, astept ceva. o schimbare, care sa curme monotonia. noaptea e o povara tot mai greu de suportat. iar ziua e uneori prea lunga. o stare aparte. e visul care nu se termina dupa ce somnul a incetat, dar oare visul a inceput? sau daca a inceput, cand s-a petrucut lucrul acesta? e parca o calatorie pe al carei drum nici nu mai stiu cand am pornit. sunt undeva la mijloc, prins in nesecatul izvor al timpului. doar ca timpul nu trece neobservat. e atat de egoist si de perfid, incat nu uita sa isi lase pecetea pe unde a trecut. cine a incercat sa invinga timpul, nu a avut pa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Un domn Trandafir contemporan cu noi
de un nasture la: 06/04/2006 18:42:00
"cel care m-a ajutat sa-mi creionez un drum in viata; cel care mi-a daruit dragoste nu declarandu-mi ca ma iubeste; ci daruindu-mi, daruindu-mi stiinta de a gasi solutiile ecuatiilor nu numai din matematica ci chiar a celor din viata personala.respectati-l si iubiti-l nu numai pentru voi ci si pentru viitorul vostru !va multumesc ca existati "....pe cine aveti drept model? cine va este mentor ?
41 comentarii
modifica
Nurnberg
de vania la: 06/04/2006 13:34:00
ce ne ramane din nurnberg? ce se mai stie azi despre procesul asta? de ce ne-ar mai interesa? cum ramane cu neuitarea istoriei?
1 comentariu
modifica
oda rusinii
de valeria tamas la: 06/04/2006 12:27:00
intoarce-te poporul meu/ cu fata inspre dumezeu,/ invata sa te regasesti/ in vechile porunci ceresti./ / invata iarasi ce-i mandria/ arata-ti iarasi omenia/ iubirea fie-ti necuprinsa/ onoarei tine-i torta aprinsa./ / ridica fruntea barbateste/ nu te lasa mereu calcat,/ caci viitorul se cladeste/ prin bratul tau neintinat./ / nu va lasati romani batranii/ cu inima plangand de dor,/ ajunsera sa fie cainii / mai iubitori ca fii lor./ / voi guvernanti, sunteti azi primii/ in topul mare al rusinii/ ca v-ati ales sa fiti cu totii/ averii stramosesti azi hotii./ / cand tara geme de durere/ in loc sa-i potoliti amarul,/ preocuparile vi-s terne,/ cum sa va umpleti buzunarul./ / de saispr  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tu iarta-i si pe ei, ma iarta si pe mine
de valeria tamas la: 06/04/2006 12:21:00
/ / acasa cand ma duc, ragaz cate putin/ imi fac ca sa ma plimb prin tintirim./ acolo-s adunati ca sa ingroase lutul,/ cei pusi ca sa uneasca prezentul cu trecutul./ dar lumea asta rece si pustie/ in ochii mei si-n suflet este vie,/ caci gandul meu se-ntoarce an de an/ si satul este viu cum il stiam./ mi-s dragi si morti cum dragi mi-au fost si vii/ in suflet mi-au sadit doar bunatate,/ ii iarta doamne daca au facut pacate/ si-n ziua judecatii intoarce-i printre vii./ la tine doamne chemati-s dupa lunga truda/ luatu-i-ai aproape sa ii ocrotesti/ te rog marite doamne sa-i iubesti/ greseli de-au savarsit, sa nu-i privesti cu ciuda./ ca viata-n lungu-i sir, cu bune si cu rele/ ne-ndeam  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Acasa
de valeria tamas la: 06/04/2006 12:13:00
/ ce bine-i sa te-ntorci acasa/ sa simti in suflet bucuria,/ acolo de nimic nu-ti pasa/ traindu-ti doar copilaria./ se leagana ciresii-n floare,/ mirese-n salile de bal,/ si merii, roze domnisoare/ ce salta-n ritmuri de caval./ e-atata soare. in gradina/ se-ntrec mici pasarele-n cant/ si-n revarsarea de lumina/ pogoara raiul pe pamant./ grivei, batranul, sta la poarta/ si da din coada ne-ncetat/ ce mult se mai jucau odata/ ce dor i-a fost.la asteptat./ / apare mama-nlacrimata,/ stergandu-si lacrima cu sortul;/ bunicii tineri deodata/ in brate-si strang cu drag nepotul./ sub stresini doua randunele/ fac galagie-n jur de cuib,/ s-or intreba poate si ele / surate, n-or fi-avand prin  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Convalescenta?
de sarsilovici la: 06/04/2006 11:15:00
cu totii am trecut prin perioade post-boala. ca fost o chestie fizica ca a fost ceva sentimental toti am trecut pe acolo. acum ca a venit primavara ma simt ca am trecut in perioada asta de convalescenta, dupa ce o iarna intreaga am fost 'bolnav'. va-ti simtit vreodata ca va traiti parca viata prin altii ? la ce mod? pai merg pe strada si ma uit la trecatori . pe ei ii vad ca se urca in masini, traverseaza, se saluta intre ei, se uita in vitrinele magazinelor, rad de un betivan care a adormit pe trotuar, etc. nu ma bucura toata aglomeratia asta dar ma ingrozeste linistea. pai daca ar fi liniste, sau cel putin sa percep asta, pai inseamna ca-mi traiesc singur viata? atunci inseamna ca ma bucur  ...continuare .
comenteaza!
modifica
siluete
de cameleon la: 06/04/2006 10:53:00
am sa pastrez acest cerc/ lumina umeda in care se mai vede toamna/ chemandu-ne/ imi voi aminti de aceasta dorinta a frunzelor/ de a ne cuprinde/ de gustul acestei clipe care nu ne mai margineste/ de siluetele noastre intinse spre cer/ acolo/ in inima toamnei ne vom iubi/ cu toate simturile la vedere/ cu explozii in lant de lumina.../ pentru aceasta privire/ cu care ne-a strigat/ cerul /
1 comentariu
modifica
Cum sa exprim?
de dima carmen la: 06/04/2006 09:52:00
nu intelegi ce vreau sa spun?/ nu intelegi ce strig cu gura muta?/ nu intelegi ca eu suspin!/ nu intelegi ca nu pot sa exprim/ tot ce gindesc si tot ce simt?/ e mult, e greu si dificil,/ e vechi si-n mine strins de ani,/ e prafuit si naclait/ de timp, de frig si de destin. / sunt ani de cind vreau sa vorbesc/ dar limba eu mi-o stapinesc/ caci nu-s cuvinte-n asta lume/ ce este-n inima si suflet / sa o poata spune! /
comenteaza!
modifica
Gesturi
de dima carmen la: 06/04/2006 09:45:00
gesturi simple, gesturi scurte/ ce contin un gind ascuns,/ gesturi care vin din amintiri/ si trecut de nepatruns. / gesturi ce evoca frica/ de ce-a fost, de ce va fi/ gesturi din cosmar venite/ din nopti reci, din nopti pustii/ gesturi care-apar atunci/ cind nu poti sa spui ce vrei/ gesturi ce-aduc ginduri si idei/ ce din minte n-au iesit/ prin cuvinte, prin vorbit/ ci prin mina, printr-un deget/ prin miscare de sprincene / prin mers vioi sau chiar alene/ prin picioare impiedicate/ sau in laturi aruncate/ prin rotiri de tors/ sau intepeniri de os/ prin grimase sau prin zimbet/ prin privire luminata / uneori intunecata/ printr-un ris, viclean siret/ prin oftat sau prin r  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De ce traim? Sau traim pentru cineva anume?
de AndreiCanache la: 06/04/2006 09:39:00
un subiect interesant din punctul meu de vedere./ voi de ce traiti? sau pentru cine traiti?
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...