arhiva: 01/05/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fluturi in amintire...
de flavie la: 01/05/2006 21:46:00
de ce sunt fluturii asa de fragili?de ce mor atat de repede?...iar tot ce ramane din ei este o biata umbra sidefie,pe care o imprastie o pala de vant...mor si fluturii,mor si amintirile...uneori,am impresia ca sunt facute doar ca sa ne chinuie...sa ne faca sa ne amintim de trecutul in care zburam si eram vii...mai poate oare un fluture ranit sa zboare?...mai poate el sa se ridice?sa-si rupa acele infipte in aripile lui mari si trandafirii?/ ironie sau nu,imi vin in minte niste versuri...:'pot sa mai renviu luminos din el ca pasarea phoenix?'putem sa ne revenim vreodata dupa durere?niciodata complet...un fluture cu aripi lipite nu va mai zbura niciodata asa cum facea odata...copilarii...asta s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
placinta cu iaurt
de Carmen Ionesco la: 01/05/2006 18:47:00
se pun 4 foi pe fundul tavii .(fiecare foaie se stropeste cu ulei si se presara cu zahar tos ), in asa fel incit sa ajunga la marginea tavii./ se amesteca : iaurt, zahar (eventual stafide) coaja de lamiie oua si gris si se toarna in tava / se pun si celelalte foi (stropite si presarate ..fiecare in parte )si / se pune la cuptor / seamana cu o placinta cu brinza / se pot pune mai multe foi pe fundul tavii...
comenteaza!
modifica
Biblia si canonul ei(continuare)
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 17:13:00
care sunt cateva criterii divine pe baza carora s-a stabilit canonicitatea celor 66 de carti ale bibliei?inainte de toate,documentele trebuie sa aiba legatura cu ''interesele" lui dumnezeu cu privire la pamant,avand puterea de a-i intoarce pe oameni la inchinarea sa si de a stimula respectul profund fata de numele,lucrarea si scopurile sale in legatura cu pamantul.ele trebuie sa ofere "dovada"inspiratiei lor,respectiv ca sunt rezultatul actiunii spiritului sfant.ele nu trebuie sa promoveze nicidecum superstitia sau inchinarea la creaturi,ci sa indemne la iubire si seviciu pentu dumnezeu.in nici una din scrieri nu trebuie sa existe ceva care sa fie in contradictie cu armonia interna a intregul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Voluptuar
de Realdo la: 01/05/2006 15:13:00
poate n-aş fi ştiut să preţuiesc nopţile mele cu tine,/ daca nu mi-aş fi cumpărat viaţa asta de la un second hand./ poate-ai fi fost doar un trend./ aşa, mă bucur să alerg, să strabat./ sunt bărbat./ te ascult cum te stingi într-un ţipăt şoptit./ peste lună, prin geam, un nor ne priveşte statuar./ peste puţin vom trece, vom trece şi-aş vrea să fiu la fel la sfârşit./ ca acum, ca acum, voluptuar…/
2 comentarii
modifica
Azi sunt medium
de Realdo la: 01/05/2006 15:12:00
dacă mâine n-aş mai fi/ pe gâtul tău tânăr/ muşcătura mea tânără/ (foame discretă vânătă)/ ar mai supravieţui/ vreo două trei zile/ dacă mâine n-aş mai fi/ la pieptul tău tânăr/ la pieptul tău rotund/ (aureolă sfârc blând)/ nimeni n-ar mai dormi/ visând foarfeci şi zambile/ ca nişte flori ne ducem/ hăcuiţi captivi într-o vază străină/ în ape irespirabile/ (cu cozi tăiate egal) - / frumuseţi separabile/ ca nişte flori ne trecem/ (mă iubeşte nu mă iubeşte)/ cu fiecare petală ne apropiem/ e momentul prim-ultim/ îmi arunc seminţele / şi mă duc – ce sevraj sublim/ sughiţi sughiţi/ fiindcă la tine mă gândesc/ te-nfiori te-nfiori/ fiind  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Şapca mea comunistă
de Realdo la: 01/05/2006 15:10:00
n-am fost când bunicul se uita pe cer aşteptându-i pe americani./ când m-am născut, îngheţata era 1 leu şi 50 de bani./ Şi când s-a făcut 3, tata a început să alerge sprinten printre gloanţe; el şi alţi huligani./ stăteam la coadă la pâine./ (de ce dai pâine la câine?)/ eram mici, şi eu, şi câinele./ ca bărbat mi-ar fi fost greu; între femeia mea şi mine/ s-ar fi întins 9 fabrici si 9 uzine./ aveam 8 ani./ ea avea 7 ani jumate./ Îi silabiseam poveşti şi îi prindeam cordeluţa la spate./ (eu vreau să mă fac stu-ar-de-ză)./ am văzut într-o revistă cum se face o freză./ am luat un pieptene şi am rugat-o să mă lase./ eram ca două frunze de dud,/ a  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Deci e prima oara cand postez...
de sinner la: 01/05/2006 14:40:00
as dorii sa stiu cine a inventat culoare rosie, stiu , poate se v-a spune , "e nebun", "alt tampit" etc dar oameni buni , chiar cine?/ se spunea despre o "teorie a chibritului" , eu cred ca e mult mai complexa si tocmai de aceea oamenii , o ocolesc sau o iau in deradere, oricum , eu chiar as dorii sa vorbesc cu oameni care sant interesati sa gaseasca raspunsuri la acest gen de intrebari, pentru ca eu consider ca daca tot , sunt "manipulat" atunci sa stiu si de ce.....
5 comentarii
modifica
Cum scapam de infractori?
de ondine la: 01/05/2006 14:17:00
intoarsa in romania ortodoxa, am fost jefuita la drumul mare chiar in ziua de pasti. intr-un cartier considerat absolut decent si sigur. as fi putut sa jur ca, nu cu mult timp inainte, respectivul tinuse si el o lumanare in mana la inviere, rugandu-se probabil sa-i ajute dumnezeu la furat si sa nu-l prinda politia. cred ca nu avea nevoie sa se roage prea mult - oamenii sunt lipsiti de aparare si politia oricum nu face nimic. / nu am putut sa nu ma intreb cum se explica paradoxul unei rate a infractionalitatii atat de ridicate intr-o tara care se pretinde 80% crestin ortodoxa. de ce in lumea araba, acolo, la teroristi si nenorociti, nu se prea intampla asa ceva. de ce in lumea civilizata, cu  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Banii si viata
de Cassandra la: 01/05/2006 14:02:00
imagineaza-ti ca dispui de un buton pe care daca-l apesi vei obtine imediat 1000 $. cunosti insa ca de cite ori apesi butonul, undeva in lume in schimbul banilor, se stinge viata unui om. / ce vei face? vei apasa butonul? de cite ori? ;)
43 comentarii
modifica
Biblia si canonul ei(continuare)
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 13:44:00
colectia sau lista cartilor acceptate ca scripturi inspirate si autentice este denumita adesea "canonul"bibliei.initial,trestia(in ebraica:qane)servea drept vergea de masurat,daca nu era la indemana o bucata de lemn.apostolul pavel a aplicat termenul grecesc"kanon"unei "reguli de conduita",precum si "masurii marginilor"(teritoriul repartizat lui).astfel,cartile canonice sunt cele cu adevarat inspirate(?)si demne de a fi utilizate ca indreptar de stabilire a credintei,a doctrinei(!) si a conduitei corecte.daca folosim carti care nu sunt "drepte" ca firul de plumb,"cladirea"noastra nu va fi dreapta si nu va face fata la testul inspectorului suprem.(urmeaza stabilirea canonicitatii).
91 comentarii
modifica
mai usor ar fi....
de alidee la: 01/05/2006 13:33:00
"mai usor ar fi sa mor,/ sa veghez asupra ta/ sa suspin adanc de dor,/ sa-ti trimit de sus o stea/ mai usor ar fi sa mor/ sa privesc de sus la tine,/ sa te mangai cu suspine,/ sa vad ca te gandesti la mine/ mai usor ar fi sa mor,/ sa plutesc usor pe-un nor/ sa-ti trimit o lacrima,/ sa stii ca te iubesc cu patima./ / alinutza/
comenteaza!
modifica
sfidarea
de byon la: 01/05/2006 12:39:00
sfidarea/ / credeam in fiecare zi ca viata este o lupta, o framantare si totala lipsa de libertate./ am ajuns pana in situatia in care fericirea devenise imposibila./ aveam impresia ca toti ceilalti comploteaza impotriva mea si a eului meu intr-nn fel de claustrare negativa in care sufletul privea exterior un trup purtat de vant, fara busola, dar pe o cale buna, indiscutabil morala./ eram in fiecare din cei ce pe langa mine treceau si, privindu-ma prin ei, ma observam undeva intr-un fundal de poza gol, rusinat, cautand un loc unde sa ma ascund de ei, sa nu ma vada./ disperarea mea cuprindea si disperarea lor; credeam ca pacatele mele sunt  ...continuare .
2 comentarii
modifica
acuzatii
de byon la: 01/05/2006 12:35:00
acuzatii/ orice imposibilitate devine mai devreme sau mai tarziu suferinta. constiinta lucreaza sub multiple taisuri- am putea spune insa ca exista caractere ce nu poseda constiinta, sau pur si simplu constiinta lor este nula. este precum febra musculara: ai dureri in urma unui efort fizic indelungat; remediul nu este odihna ci pur si simplu reluarea activitatii./ exista o constiinta a adevarului si o constiinta a adevarului tau, iar atunci cand aceasta contravine celei dintai se naste suferinta. adevarul tau este fara adevarul celorlalti./ nu exista suferinta obiectiva: cum poti masura plansetele unui bebelus sau migrenele, sau cum poti intelege sentimentele unui animal la taiere. /  ...continuare .
comenteaza!
modifica
schitul
de byon la: 01/05/2006 11:40:00
schitul/ / reprezentarea inversa a dumnezeului crestin este diavolul. acesta din urma, privit in deplinatatea sa istorica este mult mai complex celui prim./ este ceea ce este si un dumnezeias./ se identifica cu omul prin insasi definitia sa./ omul insa, creatura incompleta, jumatate dumnezeu, jumatate diavol, este intotdeauna pus sa aleaga intre cele doua punti, vesnic existente, suprapuse conditiei sale de muritor./ dilema survine insa dupa moarte - daca nu ar exista revenirea, oamenii ar trai fara intentia ca altcineva , un alt muritor, ar putea lua locul trairii tale./ impulsurile autodistructive vin atunci cand realizezi ca nu poti fi asemeni lui dumnezeu; incerci, te straduiesti  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Biblia si canonul ei
de DAN-GABRIEL la: 01/05/2006 11:29:00
ceea ce se cunoaste astazi drept biblie este,de fapt,o colectie de documente antice scrise sub inspiratie divina.acestea au fost redactate si compilate intr-o perioada de peste 16 secole.in totalitate,aceasta colectie de documente formeaza ceea ce ieronim a denumit pe drept in limba latina "bibliotheca divina".aceasta biblioteca are un catalog,respectiv o lista oficiala de publicatii,care cuprinde numai acele carti care intra in sfera si specificul acestei biblioteci.toate cartile neautorizate sunt excluse(!).dumnezeu este marele bibliotecar care stabileste criteriul pe baza caruia sunt incluse scrierile.astfel,biblia are un catalog fix care contine 66 de carti,toate produse sub indrumarea sp  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Raducanu & Tavitian for Europe
de Harry Tavitian la: 01/05/2006 10:36:00
pianistii johnny raducanu si harry tavitian vor sustine doua concerte/ de jazz la budapesta si viena, la inceputul lui mai. / "nu cerem si nu asteptam nimic de la europa. mergem sa daruim ceea ce/ avem mai de pret: bogatia noastra spirituala" (harry tavitian). / / concertul de la budapesta, intitulat "the new sounds of europe" e/ organizat cu ocazia zilei europei - 9 mai, la initiativa institutului/ cultural roman din capitala ungara, intr-una din cele mai cunoscute/ sali din budapesta (millenaris park). / http://www.millenaris.hu/engine.aspx?page=showevent&content=europanap_05_09_06/ vor mai participa szakcsi lakatos béla trió (ungaria), theodosi/ spassov trio (bulgaria), wolfgang  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Amaraciune
de Carmen Ionesco la: 01/05/2006 08:22:00
sunt de mai mult timp in situatia in care nu mai am portita de scapare spre speranta .si nu stiu cum sa ies din mocirla unui proces in care pierd cu toate ca (se pare ..)ca am dreptaea de partea mea . ce folos? justitia este tot asa de corupta si nu pot dovedi nici macar asta .oribila este liana care ii tine pe toti si cu cutitul politicii nu am cum sa tai .iar in privinta banilor , ce sa mai vorbesc !as fi putut cistiga numai daca as fi platit ..sapte..avocati care sa lupte cu hienele judecatoresti .nu exista nici o posibilitate sa cistigi cu simpla dreptate , asta este clar!!nici macar nu le mai pot dori binele ceea ce pentru mine este grav .oribil !
comenteaza!
modifica
Retete "Euforia"
de GreenEyes.is la: 01/05/2006 07:41:00
buna ziua!/ postul de televiziune "euforia" difuzeaza o emisiune, care dureaza cateva minute, cu retete culinare! / mi se par deosebite, dar nu reusesc sa le notez! / haideti sa scriem, in aceasta "conferinta", fiecare ce prinde! si sa adaugam la numele retetei, "euforia", ca sa facem distinctie!/ sunteti de acord?/ incep eu cu o prima reteta interesanta!/ salata de varza "euforia":/ o jumatate varza alba - razatoare mare/ o jumatate varza rosie - razatoare mare/ (marimi potrivite)/ 3-4 morcovi - razatoare mare/ ceapa verde - tocata/ 1 ardei rosu, iute - julien/ se amesteca toate si se adauga urmatorul sos:/ maioneza + praf curry + sucul de la o lamaie + sare + piper/ pofta buna!/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
"Hopa Mitica"
de GreenEyes.is la: 01/05/2006 07:28:00
buna ziua!/ mai tineti minte? cand eram noi mici, exista o jucarie "hopa mitica"! era o papusica de lemn, care se balansa cu nasul intr-un pahar cu apa! care era principul de functionare?/ va multumesc!/
5 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: