arhiva: 14/05/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Alex Mihai Stoenescu şi cărţile sale
de Marius1989 la: 14/05/2006 23:41:00
de cîţiva ani, întîi la realitatea tv, apoi şi la alte televiziuni, ne este prezentat istoricul alex mihai stoenescu. eu am citit doar cărţile sale despre revoluţia din 1989. iată cîteva comentarii despre cărţile sale - istoria loviturilor de stat în românia - vol iv (2 volume, primul publicat în 2004, al 2-lea în 2005, amîndouă la editura rao): / prejudecatile birocratice ale lui alex stoenescu / http://ro.altermedia.info/istorie-alternativa/prejudecatile-birocratice-ale-lui-alex-stoenescu_2764.html/ securitatea În revoluŢia din 1989, dupĂ pĂrerea lui alex stoenescu / http://ro.altermedia.info/opinii/securitatea-in-revoluia-din-1989-dup-prerea-lui-alex-stoenescu_370  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Istorie pescareasca
de Valeriu Cercel la: 14/05/2006 23:06:00
luându-ma prieteneşte,/ amicii mei mi-au cam tot zis,/ sa pot şi eu sa dau la peşte/ ar trebui sa-mi iau permis;/ mergem mereu, de câţiva ani/ Şi dând la peşte pasionaţi,/ la ştiuci, la crapi sau la bibani,/ venim acasa delectaţi,/ Însa permis, eu nu mi-am luat/ Şi asta nu din indolenţa,/ ci pentru ca am remarcat/ nici cea mai mica diferenţa,/ de dam la somn, sau la ce dam,/ ca-i mamaliga, râma vie,/ cu toţii peştele îl luam/ de la aceeaşi pravalie !/ valeriu cercel/
comenteaza!
modifica
Poveste de iubire (clasica)
de Valeriu Cercel la: 14/05/2006 18:01:00
iubitul meu, amorezat chiar bine,/ sub luna plina-asear’ înflacarat,/ În versuri chiar, nu mint, mi-a declarat/ ca e topit şi moare dupa mine ;/ ne-am desparţit ca de-obicei, se ştie,/ (regret şi-acum ca n-am facut pacat)/ caci peste noapte, cu el s-a-ntâmplat/ un accident, o mare tragedie ;/ cu disperare-l cat de dimineaţa/ Şi-având noroc cu vârf şi îndesat/ l-am regasit, era deja salvat,/ saracu’, mai dadea semne de viaţa;/ aceasta scena nu o pot uita :/ de-abia mai respira şi transpirat,/ În pat zacea lungit şi nemişcat/ la cea mai buna prietena a mea !/ valeriu cercel/
comenteaza!
modifica
spitalul blestemat
de bizon adrian la: 14/05/2006 15:59:00
lungi coridoare se astern tacute si bolnave,/ ticsite de pasii de papuci, de oameni deveniti epave,/ si printre toti urmasii bolii cea din umbra,/ o targa scartiind se aproprie atat de sumbra./ doar un cearceaf alb acopera o viata,/ doar patru roti duc un vis, acum, de gheata./ din fetele lor impenetrabile la moarte,/ cunosti…traiesti…urasti a vietii crude fapte./ s-a dus inca un suflet, inca un urlet nemuritor,/ s-a dus inca o speranta, inca un copil visator,/ si n-a mai ramas nimic mai mult in urma sa…/ doar un corp inert condus de cei ce nu stiu a visa./ nici nu conteaza de am fi tineri ori batrani,/ pe vietile noastre ni se arata cu nu suntem stapani,/ doar niste bucati de ca  ...continuare .
2 comentarii
modifica
fara cuvinte
de bizon adrian la: 14/05/2006 15:52:00
doar usile se-aud cum plang/ cand ,dupa ele se mai strang/ copii de mame ,soti de sotii/ prieteni dragi cu-a lor copii/ pe bancile de dintre pomi/ copii renasc din falnici domni/ iar florile ce ei le calca/ se intaresc cu lacrimi parca/ si iti promiti atunci sa uiti/ de viata ta,de viata altor multi/ pe rand si sufletu-ti sa plece/ ca viata ei sa nu mai sece…/ sa o privesti in ochi ea vrea/ cand stie ca,nu mai poate sta/ sa vada ceea ce ramane/ din viata ei pe-aceasta lume/ sa te repezi la sanul ei/ iubirea toata sa i-o iei/ s-o porti in inima mereu/ sa tea jute cand ti-e greu./
comenteaza!
modifica
De neluat in seama!
de sarsilovici la: 14/05/2006 15:22:00
ma gandeam si eu ce atrage 'ochiu'? adica atentia oamenilor.. dupa cum sunt oameni si oameni vor fi atrasi si isi vor pleca atentia la chestii ce-i zgandara pe fiecare.... a intrebat un nene profesor pe cineva odata:'ce iaste muzica?' si prostovanu o raspuns' iaste acel lucru care gadila urechile in mod placut..'.. ma rog ceva de felul asta..deci fiecare cu ce il doare si fiecare e atent la ce stimuli primeste din exterior.... acu stau si eu si ma intreb daca eu atrag atentia asupra mea? nu aici, ci in viata de zi cu zii... cred ca gresesc da nu prea sunt bagat in seama in viata de zi cu zii...da asta e si intentia mea ? sa fi in centrul atentiei presupune sa ai ceva de spus sa reprezinti cev  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Exercitiul daruirii
de BigDefender la: 14/05/2006 14:58:00
e tot mai greu sa gasesti un prieten bun si drept.apatia si lancezeala generala parca s-au intins ca o pecingine si peste relatiile dintre oameni.cati mai sunt cei care-si lasa la o parte propriile afaceri,preocupari,treburi,ca sa-ti intinda o mana de ajutor?cati mai sunt cei care isi reformuleaza programul zilnic,isi redistribuie prioritatile si isi ignora chiar interesele,numai pentru a fi langa tine atunci cand ai nevoie?/ cati mai sunt cei care vin in intampinarea cererilor tale cu o discretie si o eleganta pe care nu le poti uita apoi?/ tot mai putini,caci vremurile impun gesturi din ce in ce mai telegrafice si intre oameni./ sa nu mai avem,oare,ochi pentru a vedea suferinta de langa noi  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Iubirea ca o coajă de lămâie
de bluebird la: 14/05/2006 09:57:00
nu înţeleg sau nu mai vreau să- nţeleg/ de ce chipul tău şi-a pierdut strălucirea./ a ajuns o lămâie stoarsă sau coaja acelei lămâi/ în care viaţa şi-a introdus un deget şi încet sau mai repede/ a întors-o pe dos. albă, scorojită, amară, uscată…/ păstrează încă parfumul tău unic. de bărbat, de iubit./ Îmi amintesc că te-am sărutat pe frunte şi- ai zâmbit;/ nasul tău un pic coroiat s-a mişcat un pic şi, nu pot uita/ cum un zâmbet obraznic a încolţit mai întâi pe jumătate/ apoi, încet, încet a cuprins întregul izvor de cuvinte. m- ai mângâiat uşor,/ cu palma ta albă deschisă larg spre iubire.Îmi place palma ta caldă./ Îmi plac degetele ta  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Între noi doar ecoul
de bluebird la: 14/05/2006 09:51:00
rămasă nestinsă ţigara a ars. foşnetul hârtiei arse doare./ aud şi acum lacrimile îngenunchiate în faţa icoanei cu ochii/ umezi de viaţa întoarsă din calea zilelor şi nopţilor sfâşiate răsucite/ nefiresc de dorinţe. moarte. aşternutul adulmecă urmele trupului gol/ locul tău o prăpastie adânc înfiptă-ntre noi. singuri fumăm hârtii răsucite/ parfumate-mentol. fiecare crispat numărăm clipele pe degete ca doi copii mari şi goi/ ochii plecaţi aruncă imagini. paharele pline de vin rămân între noi. / furăm fragmente de gânduri risipite în joacă de la unul la altul./ plictiseală citesc în ceaşca ta goală. cafea. uscat praful fin desenează drumuri./ timpul  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...