arhiva: 31/05/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Stare sufletească
de celin51 la: 31/05/2006 12:52:00
stare sufletească/ / m-a trezit puternicul aer al dimineţii, rece, încărcat de sfinţenie şi parfumat de mirul veşniciei. o nerăbdare copilărească mă stăpâneşte şi simt cum nu pot să treacă prin mine toate trăirile ce-mi năpădesc întreaga fiinţă. soarele era singurul care avea dreptul să intervină în această simfonie sublimă a dimineţii, transmisă în fiinţa noastră pe cale telepatică, însă, cu o discreţie divină, acest lucru deja se întâmplase./ a exprima prin cuvinte ceea ce simt înseamnă deja o alterare a armoniei şi a sublimului. imaginaţia, inspiraţia şi intuiţia nu sunt suficiente; ele tr  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Bunicul Solomon
de Muresh la: 31/05/2006 08:42:00
bunicul solomon / bunicul solomon sta in prispa lui si se desfata cu mamaliguta rece si brinza iute. pe masa mai vezi o ceapa cit tote zilele pe care bunicul solomon o sfaramase cu pumnul lui mare si ciolanos. nicolina, iasi. anii '40. bunicul ofteaza cu mare incantare la fiecare imbucatura si da multumiri domnului pt. hrana lui regeasca. in colbul curtii se joaca nepotul lui, un copilas blond si bucalat de vreun an - un an si jumatate. "iar o sa-mi faca un perdaf hana (fiica-sa) ca-l las sa se murdareasca", gandeste batrinul, "dar nu-mi pasa. putin colb nu a stricat inca nimanui". "frumusel nepotul asta al meu, primul "barbat" dupa cinci fiice. pacat ca nu am si eu un fiu. cine va spune kadi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Coruptia
de Muresh la: 31/05/2006 08:39:00
coruptia/ as vrea sa va relatez o intimplare in legatura cu acest subiect./ era in 1997. terminasem o vizita in romania. prima dupa peste 30 de ani. ma intalnisem cu fosti colegi si prieteni. cu doi din ei corespondasem, cu mari intreruperi, e drept, in toti anii care au trecut. situatia lor materiala era proasta, dar asta e o poveste pt. alta ocazie. dupa 17 zile placute, iata-ma la aeroport in drum spre casa. vama. ma intreaba vamesa ca intr-o doara, fara sa ma priveasca in ochi: "v-au mai ramas ceva dolari?" cam zapacit de intrebare ma gindeam ce sa-i raspund. ramasesera ca mi-s economicos, dar ce-i treaba ei?, gindeam. sfinta naivitate. deh, lipsisem cam mult de "acasa". nu mai eram obisn  ...continuare .
5 comentarii
modifica
patul nuptial
de A V I la: 31/05/2006 01:38:00
patul nuptial/ / alb cu negru, grasimi si fanfara/ ea sensibila, el cam obosit./ mi-as fi putut gasi un alt iubit,/ nu gras, sa dea pe dinafara./ gandind ea la un posibil viitor,/ daca nu merge, dau divort./ / rasul unui om vesel si grosolan,/ completat de urlete si fluieraturi,/ pentru femeia din patul nuptial./ mi-ai facut zeci de mofturi!/ ar fi trebuit sa-l ascult pe tata,/ nu esti decat o curva cu pretentii!/ demnitati, surplusuri si sperante,/ excese de tot felul./ acordul legii de a iesi in libertate/ nu, spune crestinismul!/ dupa ura, ei inca se bucura de ce le-a ramas/ intr-un insensibil amor in patul nuptial.
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...