arhiva: 01/06/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Şcoala noastră românească
de Inginerul la: 01/06/2006 18:09:00
marele pedagog francez jean piaget remarca faptul că transmiterea de cunoştinţe nu este principalul scop al învăţământului.altele sunt obiectivele, a căror îndeplinire le facilitează tinerilor o integrare normală şi de succes în societate.examinările periodice îl obişnuiesc pe elev cu simţul responsabilităţii,necesitatea respectării orarului îl învaţă cu respectarea programului de lucru de mai târziu,relaţiile cu profesorii, diriginţii etc,îi induc simţul ierarhiei sociale şi profesionale ş.a.m.d. Şcoala în concluzie este extrem de importantă pentru trecerea din lumea poveştilor şi a purităţii în viaţa reală, cu greutăţile şi cu satisfacţiile ei,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
"As vrea"
de corghi la: 01/06/2006 14:31:00
as vrea/ as vrea o pasare sa fiu / zburind in frig sau cald/ sa nu mai vad atit pustiu/ pe pamintul cu asfalt/ as vrea ca-n jungla sa fiu leu/ s-ajut oamenii la greu/ sa nu vad orbi si rataciti/ romani aici din greu munciti/ as vrea ca eu sa fiu un lup/ ca din carte foi sa rup/ sa le impart pe la romani/ caci sunt sclavi iar la stapini/ as vrea sa fiu zimbrul din carpati/ sa te plimb romane , sa arati/ sa vezi ca-n tara ai mai mult/ creeaza ca tu poti ,esti cult/ as vrea sa fiu un pegas ca sa zbor/ sa nu uit tara, mama, fiii lor/ bunicii tai lasindu-ti vorbe mari/ studiind ,muncind pe pamintul care-l ari/ as vrea sa fiu un urs polar/ ca din gheata eu sa sar/ sa-i ajut pe sclavi ro  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Marea dragoste
de overminded la: 01/06/2006 13:04:00
nu-mi place oceanul. nu l-am văzut decît de departe, în ilustrate şi imagini perfecte, dar îl ştiu. acel ocean de mări îngemănate, convieţuind imens şi plictisitor într-un concubinaj milenar, nu-mi poate spune nimic, deşi nu l-am ascultat niciodată. nu cred că va şti vreodata oceanul vesel şi turcoaz al iubirilor împărtăşite, să-mi citeasca mie amărăciunea de pe trup şi să-mi vadă tristeţea din ochi. Şi chiar dacă, pînă la urmă, firea mea nestatornică mă va trăda şi mă va îndemna să gust dintr-un dulce paradis tropical, ştiu că va fi doar o simplă aventură, după care am să mă întorc, spăşită, la ea…/ iubesc marea mea verde-tulbure-albastră  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Revedere
de overminded la: 01/06/2006 13:02:00
la telefon nu-i spusese de ce vroia sa o vadă. insistase aşa, fără argumente, deşi le-ar fi putut avea, măcar pentru a pune la punct detalii meschine, cum pare, de fapt, orice detaliu legat de un divorţ. ar fi vrut să nu mai fie nimic de spus, să nu mai ştie nimic, să nu fie nevoie să se mai prefacă în faţa lui, a celorlalţi…în faţa ei…/ trăia chiar suportabil în scurtele perioade de negare, cînd înceta să mai caute răspunsuri la întrebări ce n-ar fi trebuit să se nască vreodata. se surprinse începînd să facă puţină ordine şi nu-şi putu reprima cochetăria de a-şi da cu ruj. Îşi aprinse o ţigară şi o fuma nervos, gîndindu-se de ce oare trebuie s  ...continuare .
1 comentariu
modifica
E mai usor...
de toXicutza la: 01/06/2006 08:48:00
"e mai usor sa cumperi o carte decat sa o citesti,e mai usor sa o citesti decat sa o intelegi"(william osler)/ am dat intamplator peste acest proverb..si am meditat mult asupra lui..voi ce parere aveti?ce credeti ca a vrut sa spuna william osler prin acest proverb?
6 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: