arhiva: 12/06/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
eşuare
de CostinT la: 12/06/2006 20:19:00
eşuat. Înghiţeam apă./ val cu val, algă cu algă, mă umflam/ încet./ mă făceam mare mare de tot,/ cât un monstru de zeppelin./ prietene bun, în mine se zbăteau toţi peştii./ eşuat. Împreună cu iahturile ei./ Îmi doream o nuntă frumoasă,/ pe cap, cu ultimele puteri,/ încercam să-mi potrivesc coroniţe din atoli./ prea mici, prea mici, ţipau albatroşii./ oh doamne, în mine se zbăteau toţi peştii./ nu şi-a pierdut suflarea nici măcar o sepie./ de bună voie şi nesilit de nimeni. eşuat./ Îmi doream o nuntă plină de nuanţe,/ ca o mare plină de scoici adormite/ de gândurile tăcutei / kashiri
1 comentariu
modifica
Se plimbă
de Ovidiu Ivancu la: 12/06/2006 19:52:00
se plimbă, ţinându-se de mână,/ două clădiri importante ale oraşului/ (banca naţională a româniei şi primăria)./ zâmbesc neîncrezătoare şi ironice/ când le anunţ/ (pe un ton afectat, ce-i drept)/ că idila aceasta se va transforma/ într-un poem de dragoste./ am grijă să le urmăresc, discret,/ de la distanţă./ le văd paşii mergând în aceeaşi cadenţă,/ involuntar,/ şi, în timp ce eu mă aflu încă/ în transa necesară/ scrierii acestui poem,/ cele două clădiri se aşează pe bancă, în parc,/ aşteptând venirea serii/ pentru a se putea săruta în linişte/ (personal, nu înţeleg această pudoare)./ eu,/ terminându-mi poemul de dragoste,/ primul meu poe  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Popescu a murit dimineaţa
de Ovidiu Ivancu la: 12/06/2006 19:49:00
popescu a murit dimineaţa,/ într-un moment extrem de nepotrivit/ pentru sănătatea lui interioară./ vă voi explica imediat de ce :/ popescu avea, o dată pe săptămână,/ dar fix o dată pe săptămână,/ vise erotice./ nu spunea nimănui despre ele,/ deşi soţia nu s-ar fi supărat/ auzind că popescu,/ în afară de taxe, impozite şi bugete/ (era contabil),/ mai are şi altceva în cap./ noaptea morţii era tocmai/ una dintre acelea în care avea/ de obicei, vise erotice./ popescu muri fără să-şi fi terminat visul.../ se înfăţişă la judecata de apoi/ cu visul erotic neterminat/ şi generă în lumea de dincolo/ un haos cum nu se mai văzuse vreodată./ se împingeau oamen  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Rănită iremediabil
de Ovidiu Ivancu la: 12/06/2006 19:44:00
rănită iremediabil,/ victimă inocentă a unei voluptuoase/ poveşti de dragoste,/ femeia hotărî să se sinucidă./ aşteptă până ce soţul ei/ plecă în oraş pentru a-i face amantei sale/ necesara vizită zilnică,/ legă frânghia de grinda casei,/ punându-şi alături săpunul cu miros de levănţică./ Îşi aranjă rochia scurtă, îndoind manşetele bluzei/ în aşa fel încât să se poată vedea/ braţele puternic bronzate,/ îşi compuse un zâmbet de eroină/ sfâşiată de dileme,/ exact aşa cum văzuse ea în filmele de oscar,/ răvăşindu-şi părul/ în amintire atâtor bărbaţi care,/ trezindu-se dimineaţa alături de ea,/ îi spuseseră că era frumoasă aşa, cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ingerul strazii
de tanar la: 12/06/2006 18:05:00
nu mai iubesc nimic din ceea ce-am iubit/ si sufar in tacere zi de zi,/ caci nu iubirea-i cea ce m-a ranit/ ci simplul fapt ca nu mai pot iubi./ putini sunt cei ce sunt la fel ca mine/ si mai putini sunt cei ce nu-s la fel,/ dar fiecare are-un scop in sine/ si fiecare are-n viata-un tel./ ma intristez cand am gandesc ca maine/ voi fi poate mai trist decat acum,/ stingher si amarat precum un caine/ murdar si-nfometat, lasat in drum./ si cati ma vad si iute-ntorc privirea/ dar nu-nainte sa se uite lung,/ sa-si depaseasca, cu ce vad, inchipuirea;/ dar mie mi-e rusine sa-i alung./ ii las sa ma priveasca cu uimire/ si cu dezgust, caci sunt si eu scarbit,/ cu toate ca mai sper la fericire,  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Credinţă
de Ica la: 12/06/2006 11:13:00
o rugă-ar fi să fie în toate viaţa noastră,/ o rugă îndreptată mereu spre dumnezeu,/ căci el ne-a dăruit-o pe eva dintr-o coastă/ să nu rămânem singuri, să nu ne fie greu./ lumina ne-o menise să nu rămânem orbi,/ ne-a dat căldura-n suflet asupra cu-o suflare./ Şi-n loc de mulţumire am devenit toţi snobi/ Şi nu avem tăria să-i cerem azi iertare./ ne-a dat şi frumuseţea; a rupt-o chiar din el,/ ne-a dăruit iubirea, dar ce facem cu ea?/ când ura ne rămâne mereu singurul ţel,/ minciuna, desfrânarea uşor se pot vedea./ dar unde-i umilinţa? Şi unde e iertarea / prin care să se-aline a inimii durere?/ noi am primit păcatul, n-am ascultat chemarea / Şi ne-  ...continuare .
comenteaza!
modifica
SPRE BUCALE
de esteu la: 12/06/2006 00:03:00
spre bucale / În bucureşti am venit în februarie ’98. omul face pentru bani de toate. călătoreşte, chiar cu gîndul neîntoarcerii. era a doua ieşire în capitală. prima dată mă rătăcisem, dar pînă la urmă tot am intrat la galeriile edmond unde-am lăsat bani buni pentru un rahat de pictură. un cadou de nuntă, un cadou gîndit de un tîmpit. Şi-acum, a doua oară. ceva mai pregătit./ « ce faci acolo, te scobeşti ? » sfîrşitul de iarnă venise o dată cu promisiunea unui job de $ 300 pe lună. trebuie decît să escaladezi nişte antene ameţitoare pentru montarea unor aparate de transmisiuni. « prichindelule ! trebuie să poţi ! » posesorii de telefoane mobile a  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: