arhiva: 13/06/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Eseu scurt
de live_2day la: 13/06/2006 23:22:00
sunt si eu un eminescu ... un bacovia ... / eu sunt el, pe care'l citesc. am iubit si eu. am suferit si eu. am plans si eu in felul meu. m'am citit pe mine insumi si m'am regasit din nou ... (chiar daca nu stiam ca trebuie sa caut ceva ca sa'i pot spune gasit) ... dar nu am scris./ am fost si eu pe mal de mare, sau cocotat intr'un copac, intins pe spate, privind la cer si - simteam ... gandeam, iar apoi uitam. acesta'i farmecul ... ar spune unii - eu spun: cu nici un rost!/ a scrie, poti spune, e viata vesnica - eu cred e moarte cruda! si revenim, te pierzi pe tine...te pierzi din totul in nimic, doar pentru inc'o regasire ... citindu'te din nou pe tine./ e fara rost, va spun, a stii pe  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Obiecte pierdute
de Valeriu Cercel la: 13/06/2006 22:23:00
“pierdut poşeta piele fina/ de dama roz şi cu bretea,/ În fund şi-n faţa cu meşina,/ la cârciuma de la şosea” ;/ doar ce-am ieşit, eram în hol,/ m-am dus şi eu pân-la veceu,/ cu acte, ruj, aveam şi-un pol/ În hârtiuţe de un leu,/ trusa de unghii, fixativ,/ (ca rar ma duc la coafeza)/ batiste, pixuri, laxativ,/ ce nu aveam, cheia franceza…/ “cine-a gasit-o, sa ia totul,/ o rugamimte aş avea :/ trimite-acasa idiotul/ pe-al carui umar atârna !”/ valeriu cercel/
comenteaza!
modifica
inocenta
de petale.albe la: 13/06/2006 21:21:00
ana e.p./ *****/ / dor de legenda vie/ / falfairi de aripi nestiute/ coboara in ses alb intins/ ochii arunca fulgere si rugi/ dezlegari de blesteme si dureri tacute/ inima e un platou deschis indigo/ catre un univers inocent/ in maini cenusa trecutului meu / devine izvor de lapte cu iz de legenda / dorul de inaltimi ia forme diafane vii, scurse prelung fluturari din lumina ./ ******/ / inocenta/ / in pantec nufar indigo/ pe piept cirese coapte/ ochii/ bat zorii cu falfairi verzi / cristalin / prin palme imi geme molatec/ cuvantul/ topit / miezul din mine se scruge prin talpi/ si infloreste in urma-mi...a primavara / *********/ / muguri  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Intrarea permisa numai cu copilul
de cosmacpan la: 13/06/2006 21:08:00
mi-as fi dorit sa deschid o pravalie unde fiecare sa poata veni cu tot felul de vechituri care il incomodeaza acasa dar pe care nu se indura sa le arunce. de ce? pentru ca intr-un astfel de loc lumea poate schimba sau poate cumpara ceea ce altuia nu-i mai trebuie. niste amintiri, niste regrete, niste vorbe spuse in doi peri, ma rog ca la talcioc. sunt meserii si sentimente pe cale de disparitie. telali au disparut luati de vant (nu de vanturi). tiganii cu “haine vechi” si “sticli si borcani cumperem” s-au dus catre alte zari. tocilarii si geamgii sunt mai rari ca “un suras in plina vara”. asta ca sa amintim de “meserii”. cat despre sentimente? aici fiecare poate spune ceea ce  ...continuare .
91 comentarii
modifica
Un drum de la Medgidia la Constanţa
de ARTEMISS la: 13/06/2006 11:50:00
ce poate fi mai plictisitor?/ drum cu maşina,/ cu părinţii,/ 26 de grade la umbră/  maşina gri metalizat, aproape neagră – / şosea cu gropi sau poate/ câteva înălţături/ pe ici, pe colo,/ gâze ce vor să iasă/ (până şi ele simt ceva ciudat)./ În maşină se fumează;/ mă uit în geamul fumuriu şi/ observ că mi se desprinde părul,/ dar lasă că nu mă vede nimeni;/ telefonul sună în disperare:/  ce faci? unde eşti? când ajungi?/ lăsaţi-mă dracului în pace,/ vin eu în viaţa asta!/ Şoferi ce intră-n depăşire/ deşi e linie continuă,/ era să călcăm un câine,/ ăla din faţă are bmw/ dar merge cu 30 la oră./ am ajuns în oraş/ dar până în  ...continuare .
13 comentarii
modifica
somnul ca un halat alb de asistenta
de Realdo la: 13/06/2006 09:43:00
se caută o clădire înaltă, cu un ultim etaj, cu o fereastră deschisă de la care poţi vedea cerul. neapărat clădirea trebuie să aibă o parcare, de preferinţă goală, sau o curte betonată, fiindcă ce s-a născut din ţărână se va izbi de ciment. Şi fără copaci între fereastră şi beton! ( fiindcă viaţa tinde să oprească viaţa în căderea ei)./ nu se lasă bileţele sau scrisori de adio, e ingrat. cei ce rămân în urmă au dreptul la o ultimă ghicitoare. dacă toate pregătirile sunt făcute şi intimitatea este asigurată, se mai verifică o dată decizia, apoi urmează, simplu, gestul: se aruncă trupul prin fereastra deschisă, în zbor neplanat, în picaj ne  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Povara frumusetii
de Baloo la: 13/06/2006 08:54:00
de putin timp casc si eu ochii pe cafenea. ma simt ca intr-un parc cu multe mese cu banci. stau la o masa ca imi place subiectul de discutii, dar pot pleca daca nu-mi mai place si-mi pot gasi o alta. fascinant. cand eram ceva mai tanar, la intalnirile de familie, eram de servici sa ascult povestile batranilor, cele auzite deja de o gramada de ori, pentru ca eram politicos si nu se mai ascultau intre ei. ma simteam privilegiat pentru ca eram un ascultator dorit. eram singurul care asculta. pentru ca nu puteam pleca la alta masa./ acum pot sa vorbesc si eu, pentru ca stiu ca nimeni nu trebuie, din politete, sa ma asculte./ dar ce vreau eu aici? altceva. si anume m-am intalnit des in timpul, de  ...continuare .
50 comentarii
modifica
FERICIREA SI ... EU
de stefan oana la: 13/06/2006 08:22:00
ce mult imi place sa scriu! sa fiu asa cum imi place mie.dar nu stiu de ce simt asta numai in anumite momente,in momentele grele. am citit undeva ca numai oamenii care sufera cu adevarat sau trec prin momente grele ori chiar sunt bolnavi, pot profera lucruri cu adevarat deosebite.nu stiu..,poate asa este./ ma tarasc prin lume din ce in ce mai greu.paradoxal ar trebui sa fiu fericita. in priniciu am aproape toate motivele. dar nu ma mai pot bucura de nimic. nu mai stiu sa simt. nu mai stiu sa multumesc si sa ma multumesc, nu mai stiu sa plang, si nu mai stiu sa rad, sa fiu fericita, sa scriu, sa citesc, sa traiesc. nici sa gandesc nu mai stiu, sau nu mai pot. nici sa ma rog si nici  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Francmasonii...
de Sovaj la: 13/06/2006 00:24:00
am auzit de multe ori de masonerie...de francmasoni.../ nu sunt foarte documentat despre acest subiect...nu am avut de unde../ stiu doar k sunt o organizatie 'secreta' ... si am auzit ca 'ei ar conduce lumea' .../ ce e adevarat si ce nu ?
9 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...