arhiva: 15/06/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cea mai buna soacra din lume
de Valeriu Cercel la: 15/06/2006 20:18:00
atât de multe rele despre soacră/ s-au scris, s-au spus şi se mai cleveteşte,/ c-ar fi otravă, cium,ă c-ar fi acră…/ la mine însă, nu se potriveşte…/ Şi nu c-aş vrea ca să vă bag în boale,/ nici să mă laud, ori să fac gargară,/ v-o spun pe bune, nu-nşir vorbe goale :/ cunosc o soacră, extraordinară!/ de-atâţia ani triănd cu ea în casă,/ nu ştiu să-mi fi făcut o mutră acră,/ e o femeie, bine chiar aleasă,/ că d-aia zic, mai rar o aşa soacră (!)/ de cum mă scol din pat de dimineaţă,/ (doar să vedeţi de mine cât îi pasă !)/ n-apuc măcar nici să mă spăl pe faţă,/ cafeaua şi ţigara-mi sînt pe masă,/ apoi când plec, frumos ea îmi a  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Anunţul tău.. AICI!
de Cri Cri la: 15/06/2006 16:15:00
ca să nu mai fie “ un anunţ-o conferinţă”, propun să le scriem pe toate în acelaşi loc./ serios ori hazliu, inventat sau citat, orice anunţ e binevenit./ trollarea permisa (nu obligatorie!) :)) / si acum… start!/ “pisică a junglei, vesela şi înşelătoare, cu agenda plină de prieteni, caută cinic atrăgător, dar emoţional opresiv, pentru sex de junglă, răzbunare în miez de noapte şi o relaţie sălbatică.” / (hazel dixon cooper)/
257 comentarii
modifica
Prin fereastra
de boberte la: 15/06/2006 14:32:00
prin fereastra/ printre crengile uscate,/ privesc apusul sfasiat./ un porumbel cu aripi frante,/ zboara prin portocaliul cald./ / si din albastru nemiscat,/ aluneca iubirile blande,/ si-atunci un nor imbucalat/ intinde mana si le prinde./ / 'ce cautati aicea jos?'/ tuna un crunt vant./ 'plecati cu jocu-vi voios,/ plecati de pe pamant.'/ / pe-un mic fir de iarba,/ un gandacel danseaza/ privind, in jos, la lumea-i slaba:/ 'eu sunt rege!' el viseaza.../ / curcubeul la orizont s-aseaza,/ serpuin printre blocuri inalte./ un pescarus zapacit deviaza/ al vrabiilor zbor iute.../ / nu pot trai fara tine./ ma simt inebunit./ cum sa continui, pe lume,/ cand, tot ce-am iubit,/  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Mici cuvinte
de boberte la: 15/06/2006 14:29:00
noi/ usor patrunde-n suflet si ma fugareste/ pe campuri mult ferite de lumina ochilor,/ si simt apatic cum se hraneste,/ sublima si meschina ierarhie a oamenilor./ / invicibilul/ moartea ma-urmareste pas cu pas/ moartea va urmareste pas cu pas/ in urma pasilor mei un strigat las/ sa o goneasca./ / /
comenteaza!
modifica
Despre ...
de celdesubdush la: 15/06/2006 12:19:00
... iubiri .../ ... ce nu mor niciodată .../ ... ci-n curgerea lor constantă ne adună sufleteşte de pe drumuri .../ ... şi ne promit o viaţă mai bună .../ ... şi de dragul cărora suntem dispuşi să renunţăm la multe .../ / am în faţa ochilor o oglindă fermecată şi în spatele meu o altă oglindă, obişnuită. cea din spate se încăpâţânează să reflecte toate plecările mele din viaţa femeilor ce m-au iubit ... şi poate puţin din plecările lor. / oglinda din faţa mea, cea fermecată, refuză să-mi reflecte chipul ... în apele ei adânci zăresc ca prin ceaţă chipul femeii mele ... trăsăturile ei sunt uşor estompate, de parcă se fereşte s-o rec  ...continuare .
1 comentariu
modifica
sunt oare prea nostalgica?
de providence la: 15/06/2006 11:24:00
am primit un mail...cu un continut tare dragut, si avand in vedere ca-mi place din ce in ce mai mult forumul acesta, m-am gandit sa va trimit. fara comentarii....poate va amintiti si voi cateva.../ aceasta este o scrisoare nostalgica, adresata celor/ care fac parte din generatia noastra, generatia x./ nascuti la inceputul anilor 80, vedem acum in anul/ 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai / scumpa decat atunci cand au cumparat`o ei, si realizam/ ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50/ de ani./ nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici/ despre razboaie sangeroase, dar ne pricepem la istorie / si la politica mai mult decat cred batranii, care/ bombane i  ...continuare .
13 comentarii
modifica
pentru o iubire de mult apusa
de alida2005 la: 15/06/2006 10:16:00
te privesc si parca sa vrea sa-ti spun :"we are ment tobe together babe",dar ....te mai privesc o data si imi spun:"shut up crazy woman!"/ privesc viitorul langa tine si ma gandesc cum as putea sa traiesc singura intr-o lume atat de mare? fiindca tu si eu constituim o singura persoana, acel androgin din vremurile mult apuse./ incerc inca o data sa te mai privesc si tu...tu nu mai esti...sa fi tu oare o dorinta arzatoare insamantata adanc in suflet, materializata intr-o iluzie optica? imposibil : au fost timpuri in care te-am atins, am simtit voluptatea sarutului fierbinte si mangairile catifelate ale aripilor tale care ma purtau departe, spre taramuri necunoscute../ de mult te auzeam cand imi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Agonia unui muribund
de alida2005 la: 15/06/2006 09:53:00
de ce ti-e frica de mine, porumbel inocent?/ te-as putea ranii in pumni-mi grei, te-as zgaria in mainile-mi ca rocile?...de-ai stii tu iubite porumbel cate as avea sa-ti spun....oh! tu divinitate! tatal tuturor! ajuta-ma sa zbor, sa fiu pura! dauieste-mi graiul necuvantatoarelor.../ tu iubite porumbel, zboara spre zarile intunecate ale sufletului meu, reda azurul tenebrelor cenusii, si invaluita de aura ta, sa ma pot inalta la cer putata pe un nor alaturi de tie, sa atingem culmile inaltului, perfectiunea.....oh! dar perfectiunea nu exista....nici tu, iubte porumbel nu existi......nici macar eu. suntem proiectii a unui ceva ce vrem sa fim. eu sunt poiectia ta, iar tu...,tu iubite porumbel, es  ...continuare .
comenteaza!
modifica
SUFLET
de sinziana iacob la: 15/06/2006 09:39:00
/ so...so you think you can tell.. heaven from hell..blue sky from pain..can you tell a green field...../ nenumarate cuvinte si -inchisi in noi - un cu totul alt univers..cu totul alte ganduri..alte dureri,atatea dureri...sunt altele decat cele din oglinda..oameni pentru oameni...fugim unii spre altii,infometati,insetati,doriti...si cand ne atingem parca am dori sa fugim si mai departe...mult mai departe..de omul ale carui maini le-am atins..buzele...ochii..ce spun?nu-mi dau seama..el isi da?fugi!!!nu privesti in urma.fugi!/ ce-ai in palma?un nasturel...cu elefanti..l-ai furat...nu,el mi l-a dat...ba nu,el ti-a dat buzele...suntem niste amarati..numai lucruri marunte..amagi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
În zona aceasta
de Ovidiu Ivancu la: 15/06/2006 06:05:00
În zona aceasta copacii cresc strâmb/ de la jumătate în sus./ am încercat să-i plantez invers,/ înfigându-le viitoarea coroană în pământ/ şi lăsând la suprafaţă rădăcinile;/ a trebuit, neputincios, să constat/ că, orice aş face,/ în zona aceasta copacii cresc strâmb/ de la jumătate în sus;/ am mers în mâini,/ oferind astfel ochiului meu/ o imagine răsturnată a realităţii/ în speranţa că, privite ca-ntr-o oglindă,/ lucrurile îşi vor schimba sensul./ Şi-aşa, mergând în mâini,/ a trebuit neputincios să constat/ că, orice aş face,/ în zona aceasta copacii cresc strâmb / de la jumătate în sus./ am tăiat pădurea,/ lăsând numai acele jumătăţi  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Timpanele – organe pline de cuvinte
de Ovidiu Ivancu la: 15/06/2006 06:03:00
timpanele – organe pline de cuvinte/ care nu sunt ale mele/ aşa cum nici pixul cu care scriu/ nu-i al meu./ l-a uitat careva la mine/ Şi acum îl încerc/ (să văd ce-i poate şi lui capul),/ Înainte ca acest poem să devină/ o enervantă declinare / a unui pronume posesiv/ trebuie să constatat că în poezie/ avem câteodată atât de puţine de spus/ încât am face bine / să lăsăm lucrurile din jur / să vorbească în locul nostru./ Şi pixul acesta…/ am încercat să-l învăţ să se revolte,/ să nu mi se mai supună,/ dar cum nu-mi aparţine/ şi cum este mai îndărătnic decât altele/ ar trebui să scriu cu el un volum întreg/ pentru a se deprinde/ cu exerciţiul libe  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ţara asta
de Ovidiu Ivancu la: 15/06/2006 06:02:00
Ţara asta nu va fi niciodată/ parte integrantă a pedantei europe./ avem vocaţia (nu neapărat tragică)/ a orientului (sic!),/ ironia subtilă şi vulgară a unui pierde – vară,/ ignoranţa superstiţioasă / a celor abia coborâţi din copaci./ Ştiu că unii mă vor întreba:/ - domnule, tot ce zici dumneata,/ e de rău sau de bine?/ la întrebarea asta/ gena mea orientală se revoltă/ aducându-şi aminte că toleranţa are limitele ei…/ tot ce zic eu aici e un fapt,/ o convingere…/ ce? mă-ntrebaţi dacă ştiu geografie?/ Ştiu atât cât să spun că europa/ ne-a inclus prin moftul unei ştiinţe oarecare/ numită cartografie…/ cum?! cine îmi dă dreptul să mă exprim a  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Sic, sic...
de serojka la: 15/06/2006 00:58:00
sic, sic... / vreau sa traiesc/ sa-ti fac in ciuda, viata./ tu nu ma meriti,/ poate nici eu/ dar vreau sa te traiesc,/ sa-ti fac in ciuda
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...