arhiva: 17/06/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
InGeRi PierdutZi
de lamania la: 17/06/2006 23:12:00
era una din zilele acelea innebunitoare de vara caniculara pe care o poti intalni in tara noastra doar in dobrogea si baragan./ luni. o zi obisnuita, un inceput de saptamana ca oricare alta in constanta(orasul ingerilor ce-si pierd speranta)…/ cand s-a trezit alex era deja 11:25 a.m. un tip destul de ciudat ar fi caracterizarea data persoanelor de genul lui, venind din partea celor care nu-l cunosc. poate chiar era putin mai deosebit…un fel de cautator al propriei identitati in cele mai ciudate moduri si locuri cu putinta./ 'ce caldura se gandeste. cre’ c-o sa ma duc sa fac o baie mai tarziu.'si se indreapta spre bucatarie sa-si ia ceva de mancare. nu-i era foame. fratele lui era t  ...continuare .
5 comentarii
modifica
ce semnificatie au numele noastre?
de helene la: 17/06/2006 20:05:00
cred ca e foarte important sa stim semnificatia numelor noastre.../ mi-ar place sa stiu ca parintii mei s-au gandit totusi la semnificatie.../ spre exemplu,atunci cand am auzit semnificatia numelor mele am avut o senzatie de satisfactie si au inceput sa imi placa mai mult../ elena=raza de soare/ alina=nobila/ (cred k mi se potrivesc...:d)/ care este semnificatia numelor voastre?/ va intereseaza aceasta?
17 comentarii
modifica
vaccin anti-cancer, religia impotriva rezultatelor stiintei
de Cassandra la: 17/06/2006 19:52:00
fda (food and drug administration) a aprobat de curind un vaccin care protejeaza cu o eficacitate de 100% impotriva infectiei cu papiloma virusul uman, cauza cea mai importanta a cancerului cervical la femei (al doilea in prevalenta dintre cancerele mortale in usa). in timp ce unii vad stirea primului vaccin anticancer ca pe un miracol, multe organizatii religioase conservatoare se opun vaccinarii justificind ca acesta va incuraja promiscuitatea in rindurile adolescentelor. aceste organizatii au inceput deja sa activeze impotriva folosirii vaccinului, promovind abstinenta si respectarea moralei iudeo-crestine pentru evitarea contagierii cu papiloma virus. aceste asociatii au luat naste  ...continuare .
77 comentarii
modifica
întrupare (1)
de alex andra la: 17/06/2006 18:48:00
mă îngâni cu înserarea/ mă sui şi mă cobori / pe valul inspiraţiei tale / aeriană şi nocturnă/ pasăre albastră/ întrupare (2)/ mă chemi cu puterea gândului/ îţi răspund cu tăria pământului/ lut cald şi moale/ pe înţelesul/ mâinilor tale de olar priceput/ întrupare (3)/ te strig întrupându-te/ sunetele se opresc la capatul auzului/ te ascund de ochii lumii/ în deşertul meu albastru/ de la margine de vis/ /
4 comentarii
modifica
Rosu
de little miss perfect la: 17/06/2006 17:12:00
ce roşu!/ priveşte cât de roşu e verdele ăsta din ochii tăi./ ai luat foc! (o spun finuţ, doar mă ştii, încerc să mă ascund după metafore)/ vi, priveşti, atingi, zâmbeşti posac./ tremur/ „vrei să arzi?” (tu nu vrei foc, tu vrei arsură)/ „mai târziu, regretul meu scump,/ azi sunt prea apă să iau foc/ prea aer ca să te ating.../ mă aşteptam să mă respiri... dar nu.../ tu priveşti, întinzi bricheta/ Şi mă fumezi”/ te-am fumat şi eu.../ m-am afumat şi ai clipit/ „nimeni nu m-a mai fumat / până la capăt” / chiştoc ce eşti! Şi nerecunoscător.../ ai zis distant/ am zis distanţă ca între un „t” şi un „u” ce nu formează un întreg...  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Inima ta
de boberte la: 17/06/2006 17:08:00
inimi mari si inimi mici,/ inimi rele si inimi bune,/ o mare de inimi in lume,/ pentru cei inalti si chiar pitici./ inimi calde-foc, inimi gheata reci,/ inimi netede-oglinda, inimi cu serpi,/ inimi dulci ca mierea, inimi seci./ dintre toate, mai rosie, mai mare,/ inima ta, granita cruda dintre ele,/ pe jumatate au aruncat ingerii aripile,/ jumatate a-inghit-o a iadului negure./ inima sa ti-o feresti: de otelul bine/ ascutit, al sagetii trasa de cupidon orbeste;/ o inima ranita s-o iubesti, nebuneste,/ sa te feresti sa te-ndragostesti de... mine./
1 comentariu
modifica
Prabusirea
de Shekrah la: 17/06/2006 16:47:00
eram inchis in gura lor imensa unde nici aerul nu strabatea fara sa se chinuie. si era cald, respiram greoi si nu era un singur loc in golul acela imens unde sa ma asez si sa respir aer curat, aer rece. ma plimbam agitat dintr-o parte intr-alta, fara stare, fara aer. nu era pic de aer acolo. doar o caldura insuportabila, o canicula fara soare, fara lumina. o bezna fierbinte. imi simteam obrajii arzand, iar sangele din ei evaporandu-se. la rastimpuri razbateau din gura lor nebuna un strigat surd si un miros detestabil. cadeam atunci in genunchi pe limba moale si umeda si imi prindeam capul in maini blestemand clipa in care mi-am pierdut constiinta. clipa in care visul m-a furat si m-a varat in  ...continuare .
1 comentariu
modifica
HUMANITAS - remember 1991- 1996
de petale.albe la: 17/06/2006 15:04:00
carti ce as dori sa le achizitionez , aparute in perioada 1991-1996 la humanitas :[ multe sunt pierdute sau imprumutate si nerecuperate]/ jurnalul de idei - noica[ 2 vol]/ junalul metafizic - noica [ 1 vol]/ lao tze- dao de king [ 1 vol]/ eonul dogmatic - lucian blaga/ aromoterapia/ / ** altele cautate si dorite de mine in biblioteca mea/ luntrea lui charon - blaga lucian [ inca nu au editat-o niciodata]/ despre constiinta filozofica - lucia blaga/ pietre pentru templul meu - lucian blaga [ aforisme]/ discobolul - lucian blaga [ aforimse ]/ elanul insulei - luician blaga [ aforisme]/ zamolxe, mister păgân - lb/ tulburarea apelor - lb/ arca lui noe - lb/ *********/ filozofia p  ...continuare .
comenteaza!
modifica
mişcă-ţi fundul, putoare!
de esteu la: 17/06/2006 13:23:00
/ / mişcă-ţi fundul, putoare !/ În tot cazul, era vară, o după-amiază, şi adevărul plutea ici-colo: purtam cu mine o lene de vreo doi ani şi continuam să mă simt ok. curînd, foarte curînd, mi-am spus, vîntul care se tot agita o să vrea să fie un vînt ceva mai furios. am auzit apoi lenea tramvaiului împingîndu-l plictisită spre marginea oraşului. e de-nţeles, doar ne aflăm în centru. pînă la capăt e atîta de mers… si de cîte ori pe zi… lenea îmi crescu din nou, aproape pe nesimţite, ca un puf fin pe lobul urechii, iar vîntul începu, într-adevăr, să devină furios. totul, pe-aici, în jurul meu, era calm. pesemne aşa trebuia să fie./ x x x/ dup  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cel mai iubit dintre pamanteni...Preda
de For ever la: 17/06/2006 12:09:00
daca dragoste nu e nimic nu e...ha ha ha...si daca e ce aduce ea?traim intr-o tara a posibilitatilor egale cu zero,o tara a coruptiei chiar si intelctuale.nu mai avem decat dragostea,dar si la asta avem nevoie de inspiratie de la altii.l-am luat pana si pe saracul valentin ca nu ne ajungea dragobetele.dragostea trece prin stomac,vorba saracului roman,amarat si necajit,ca in lumea in care traim dragostea e cea mai mare problema.bine,sa zicem ca e in floare dragostea,totul e bine ,dar daca in tara asta nu-ti mai permiti o casa decat daca esti patron de smecheri,si mai vine si iarna,cum mai rezista floarea asta a dragostei?daca inflatia e in top si pensionarii vor cat mai multe retete degeab  ...continuare .
11 comentarii
modifica
mi-e drag poemul ăsta
de L0r3 la: 17/06/2006 11:09:00
mi-e drag poemul ăsta că m-aş muta într-ânsul/ ca un hulub ce doarme sub aripa maternă/ visând că de la streşini o muzică eternă/ îi va opri pe îngeri să-i podidească plânsul/ pe bolovani desculţă în apă pân' la brâu/ mă curăţeşte râul de toată-ncrâncenarea/ prin gheaţa lui simt focul ce-mi arde-acum spinarea/ şi inima îmi bate în pietrele de râu/ geneza-aici e pură profan sunt numai eu/ nemeritat mă umplu de toată-această fală/ a munţilor şi-a apei în hainele de gală/ şi mă visez la toate părtaş cu dumnezeu
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...