arhiva: 23/06/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
stau în copac cu îngerul/ mestecând frunzuliţe de nuc sălbatic
de marinela serban la: 23/06/2006 21:58:00
tinereţea este falnică/ dar se micşorează/ genţianele sângelui/ improvizează/ întunecimi festive/ îngerul cu vin pe buze/ îmi ţine lecţii scriind cu smoală/ seara e violent viorie/ umbră umblă-n gând / tămâie!
2 comentarii
modifica
viţă-de-vie neagră de/-nfumurare
de marinela serban la: 23/06/2006 21:55:00
muşcată/ cu dor de pan/ de pântecul tău trag/ navigatorii-/ culegători de castane albe/ pe care le-ai consumat/ la petrecerea de/ florile alunului/ de la clubul fotografilor/ nălucilor!
11 comentarii
modifica
Ce ti-a daruit viata?...
de helene la: 23/06/2006 21:31:00
viata in ansamblu este darul cel mai de pret pe care il poti avea...trebuie sa stii sa te bucuri de el,chiar daca nu intotdeauna ti-a oferit prea multe.../ esti cu adevarat multumit de tine...de viata ta...?ma refer la lucrurile materiale,dar mai ales la cele sufletesti.../ ce iti mai doresti...si inca nu ai primit de la viata?/ esti genul de persoana care isi doreste mai mult sau te multumesti cu ce ai?/
2 comentarii
modifica
Campania ”Un pachet fumat-un spital salvat!”
de K.L. la: 23/06/2006 21:15:00
mi se confesa nu de mult cineva, în timp ce stăteam la coadă să plătesc gazul:/ - singură cu trei copii, cu un salariu de trei milioane de lei pe lună, mi-e tare greu.au fost zile când mă culcam şi îmi doream să nu mă mai trezesc,ştii?/ -Şi ce te-a ţinut în viaţă?/ -gândul la ei, la copiii mei.Şi ţigara de dimineaţă.Ştiu că trebuie să mă scol s-o fumez./ -Şi tu, ca om?mai ai vreo bucurie? / -eu,nu.pentru mine toate zilele sunt la fel./ -Şi razele de soare?cântecul unei păsări?cerul senin?lumea, viaţa?/ -cât de crude sunt toate acestea când sufletul ţi-e trist , când copiii tăi privesc resemnaţi spre un viitor cenuşiu... / În aceeaşi zi –  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cugetarile unui sofer incepator
de K.L. la: 23/06/2006 21:03:00
 regrete/ pe vremea lui Ţepeş ,dacă lăsai punga cu galbeni la drumu’ mare, după o săptămână o găseai tot acolo.În zilele noastre,lucrurile au evoluat aşa de mult încat la şpagă ţi se dă şi rest./ vama nădlac, ora 21.coadă. ghişeu. vameş : « actele la control ».Îi dai tot ce-ţi cere, n-ai nimic de ascuns. eşti obosit, te grăbeşti.Ţi se înapoiază actul. « trage pe dreapta.» te conformezi. aştepţi mult, constaţi că lumea te-a uitat.Întrebi şi tu : « nu vă supăraţi, eu pot pleca ? »Ţi se răspunde mârâit : « am zis eu că poţi ? paşaportul la control(iar ?), şi mai pune ceva-n el (aha).»ce să pui ?frunze ? te cauţi prin buzunare  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cineva
de K.L. la: 23/06/2006 21:01:00
cineva / o ceru de nevastă la modul clasic, cu florile-ntr-o mână şi inelul în cealaltă , îngenunchind pe covorul din sufragerie./ zâmbetul îi pieri de pe buze.Îl ajută să se ridice şi-i vorbi cu glas duios:/ - mircea, ştii că te iubesc, însă dragostea şi căsătoria nu-s acelaşi lucru./ -cum? roşi el ,descumpănit.pământul îi fugea de sub picioare./ ea tacea şi se tot uita la covor. În seara aceea s-au despărţit./ peste mai mulţi ani se întâlniră la petrecerea cuiva./ reuşi s-o întrebe la o cafea , în bucătăria gazdelor, “de ce”./ nu mai privea la covor, dar nici în ochii lui nu se putea uita. Îi răs  ...continuare .
9 comentarii
modifica
VIATA
de chandrany la: 23/06/2006 13:58:00
viata,d-zeu ti-a dat,/ si mai tarziu, tot asta ti-a luat./ viata a fost in grija ta/ din prima clipa,pana-n ultima./ viata ti-ai trait-o cum a venit/ clipe frumoase,pan' la infinit,/ rele multe si marunte,/ iar necazuri...si mai multe/ ai trait/ si-ai fost iubit,/ din clipa cand pe lume ai venit,/ pana cand tu ai murit./ pe multi i-ai ajutat,/ si nici unul nu ti-a-ntors ajutorul dat./ toti vor de la tine ceva,/ acel '' ceva'' de care-n viata se pot bucura./ nu esti decat un om,/ care-si traieste viata ca un pom./ e sadit si ingrijit,/ el creste,doar pentru ca-i stropit./ la fel e si omul ,ca si pomul,/ il hranesti de mic cu biberonul,/ il inveti cum sa vorbeasca,/ si de necazuri sa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
frumusetea
de chandrany la: 23/06/2006 13:44:00
dar pfrumusetea-i trecatoare,/ cand nici nu te-astepti, ea dispare./ nu poate fi cumparata,/ dar nici furata./ cand esti tanara si frumoasa,/ toti baietii-ti cad in plasa./ daca tu nu le dai atentii,/ ei cred ca ai pretentii./ tu le treci cu vederea/ insistenta si-astepti vremea,/ cand o s-apara ''el'',/ un baiat finut si...frumusel./ si-atunci ei se vor intreba:/ ce are el,de-l prefera ea?/ e mai frumos ca noi?/ si-ncep a face taraboi./ pe ei nu-i interesa/ gura lumii ce spunea,/ ca s-au luat din interes/ si ca banii ii vrajesc./ iar cu totii s-au inselat/ caci relatia lor a durat,/ pan' la adanca batranete,/ cand au fost parasiti de frumusete./ chiar si ultimul minut cel mai ave  ...continuare .
comenteaza!
modifica
filosofia vietii
de chandrany la: 23/06/2006 13:24:00
viata,nu este decat o munca ,greu de realizat,in care trebuie sa-i multumesti pe toti,dar singurul nemultumit vei fi tu,omul nefericit,care n-ai fost in stare sa lupti pentru libertatea ta,pentru fericire,si, care sfarsesti prin a regreta ca te-ai nascut sa suferi. / degeaba ai bani daca nu esti fericit,degeaba traiesti daca-ti-e interzis sa iubesti,degeaba visezi daca nu-ti doresti inde-ajuns de mult sa evadezi din interiorul sufletului tau,sa renunti la monotonia ce-a pus stapanire pe viata ta,umbrindu-ti idealul pe care tu singur ti l-ai creat./ viata e cruda daca nu stii si nu poti sa-i faci fata;cu toate ca esti puternic,te simti atat de slab in fata ei,renuntand la tot  ...continuare .
5 comentarii
modifica
oniric
de anca_si-atat la: 23/06/2006 04:42:00
m-am saturat de raceala/ buzelor tale/ moarte/ de-atata vis/ uscate/ de-atata jale/ de-a mea/ aruncata/ peste-un gand nebun/ sfasiata/ de urlet de tun/
comenteaza!
modifica
despartire
de anca_si-atat la: 23/06/2006 04:39:00
am inteles cand mi-ai trantit usa in nas/ si,fireste,am plecat sa-mi schimb look-ul/ mi-am tuns toate visurile albe/ ca sa nu se mai vada ca incarunteam de fericire/ am inteles cand mi-ai trantit usa in nas/ hai sa ne uitam pe geam/ si sa uitam de cate ne-am facut/ iubindu-ne/ am inteles cand mi-ai trantit usa in nas/ sufar sa simt ca ochii lumii dor/ cand se indreapta spre umilinta noastra de a fi/ oameni alergand in directii diferite / in aceeasi incapere/ am inteles can………../
comenteaza!
modifica
un sarut ... iar si iar ...
de dana_white_flag la: 23/06/2006 00:06:00
s-a lasat iar seara peste noi … si marea e mai neagra … si cerul mai intunecat … as fi vrut sa ma plimb pe malul marii si sa fie liniste … sa-mi port talpile goale prin apa inca incalzita de la soarele de peste zi … simt asprimea nisipului si a scoicilor sfaramate … simt mirosul de alge aduse de valuri, uitate undeva pe mal … si simt vantul cum imi mangaie pielea arsa de soare … / cum mult nu mai e si noaptea pune stapinire pe locuri, ma gandesc sa stau un timp si sa privesc valurile lovind tarmul … ma asez turceste pe nisip … foarte aproape de apa … si daca un val mai indraznet imi uda trupul si hainele, nu ma supar … e ca un sarut pe care-l primesc iar si iar …/ st  ...continuare .
8 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...