arhiva: 28/06/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
peisaj din tessin
de marinela serban la: 28/06/2006 23:55:00
în salonul roşu în care/ ani de-a rândul ai înghesuit/ moviliţe de entuziasm coroniţe de/ premiant alte abţibilduri/ nimeni nu intră să-ţi râvnească/ întristareaşi descurajarea/ bătăliile pierdute şi / bombonierele cu înfrângeri/ vor veni destui pentru/ risipa ta de idealuri/ colecţia ta de orizonturi largi/ garderoba ta cu veşminte de speranţă/ închide toate uşile şi toate ferestrele/ pune un sigiliu mare pe/ frumuseţea ta interioară/ vor veni destui să facă din tine un cabaret./
comenteaza!
modifica
frica de patru pereţi
de marinela serban la: 28/06/2006 23:50:00
nici urmă de uşoara epidemie de cruzime/ dintr-o dată îţi faci o idee despre/ o relaţie matematică a culorilor/ debordezi de curcubee şi de comori/ nici urmă de eurile murind pe capete/ înghiţite de monologul orgoliului/ nici urmă de frica de patru pereţi/ nici urmă de prăpastia de var în care/ totul părea definitiv pierdut/ în înserarea care coboară contează/ prea puţin cu ce ochi te priveşti/ şi-apoi dragostea provoacă mai puţin rău/ decât mândria ce poartă pe ascuns golurile/ dintre două vârste cârcotaşe/ -------------/ în camera sa telurică/ textul mult aşteptat / orgolios cum îl ştim/ se posedă în întregime/ reproducându-se.
2 comentarii
modifica
Fantomele din cartile de limba romana
de Dark_Grave la: 28/06/2006 19:53:00
am 17 ani si imi place bacovia.cred ca este prea putin inteles si prea putin studiat in liceu.m-a scarbit faptul ca profa de romana a trecut peste el foarte usor si repede, de parca nici nu ar fi fost in carte!asta ca sa nu mai comentez pe marginea saptamanilor petrecute analizand si intorcand pe toate fetele poeziile lui eminescu.de ce se incapataneaza unii sa ne impoaie capul cu aceleasi fantome din cartea de romana?eu zic ca cei ca eminescu, caragiale, goga, alecsandri, arghezi, etc si-au trait traiul si si-au mancat malaiul.cum ramane cu alti scriitori ca mihail sebastian care a scris niste povesti de dragoste absolut superbe, net superioare altora pe acre noi le studiem la scoala?de ce n  ...continuare .
3 comentarii
modifica
A fi sau a nu fi jurnalist?
de LaPlusJolie la: 28/06/2006 16:48:00
am inceput studii de jurnalism in romania acum mai bine de trei ani. am fost foarte entuziasmata la inceput, pana si tatal meu, sceptic la inceput, incepuse sa creada ca am sanse in meseria asta./ pe parcurs m-am dezumflat eu...poate din cauza nivelului scolii din romania, poate din cauza mediului de presa ostil din romania, nu as stii exact sa va spun./ in belgia, ca student erasmus m-am scaldat mai mult in domeniul relatiilor publice. ceea ce m-a facut sa reconsider serios optinea mea de viitor...infinit mai bine ca salariu, fara sa mai pun la socoteala satisfactia aceluiasi tata, pentru postul caldut si munca facila pe care va trebui sa o prestez./ dar tot nu sunt decisa sa renunt la ce vr  ...continuare .
14 comentarii
modifica
facultate?
de Loana la: 28/06/2006 14:59:00
oare mai are rost sa ma chinui sa invat pentru admiterea la drept (buc)..(nu-mi permit o fac particulara).. din moment ce e atat de greu, nu numai in timpul facultatii ci mai ales dupa... si in plus is si din provincie.. fara pilele si cunostiintele cu care is dotati multi dintre studentii de acolo...?/ sau sa renunt la idee?/ as vrea sa stiu mai multe legate de fac.de drept facuta in b.
11 comentarii
modifica
Unchiul Avram
de Muresh la: 28/06/2006 14:28:00
/ unchiul avram/ avreimic s-a născut în 1902. de mic a dovedit aptitudini deosebite. la 8 ani a construit un receptor radio care în loc de galenă avea un cartof. prea multa osteneală cu învăţatul nu şi-a dat. fugea de la scoala să pescuiasca în iaz. la 17 ani a trecut examenul de bacalaureat cu o nota medie a carei diferenţă faţă de nota minimă tindea spre zero cu mare vioiciune. Şi vine avreimic la tat-su, bunicul meu, şi-i spune: “/ "tataie, vreau să învăţ la conservatorul de muzică”/ "muzăcant, scripcar, să cănţi la nunţi şi bălciuri cu ţiganii. nu, tu ai să fi advocat." Şi se pune avreimic pe tocit avocatura şi termină cu un an mai devreme. primeşte  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Mai e nevoie de cuvant?...
de sweetfall la: 28/06/2006 12:36:00
in vesnicul declin si-n agonia ultimului gand/ cand prin cupole, simetrie/ si linii curbe fumegand,/ o lume-ntreaga pierde verbe.../ ...mai e nevoie de cuvant?/ intr-un salbatic univers/ in care omul nu-si zareste umbra,/ nevoia abisala de limbaj,/ un altul, fara de cuvant,/ un cuget interzis, ascuns/ prin randuri de pasaj/ ce sta ascuns in peisaj/ ..miros de ploaie si mormant.../ prin efemere cimitire/ gropari privesc spre ultimele frunze.../ cand bacovianul mers domol / isi duce veacul prin namol,/ cand indoliatul vechi limbaj/ s-a saturat de-o aparenta viata,/ un mucegai in ambalaj/ ce te izbeste drept in fata./ se-arunca-n groapa de pamant/ un univers ce de milenii-ncearca sa se nas  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Experienta negativa legata de lentile de contact
de nippsache la: 28/06/2006 10:57:00
intr-o zi m-am gandit ca ar fi o idee sa scap de ochelari pentru o perioada. asa am ajuns in renumitul plaza bucuresti, la o renumita firma, optiplaza. am cerut lentile, mi-au facut teste tot cu lentile, dar alte dioptrii, pe motiv ca nu aveau in dotare. am cumparat si mi-am usurat portofelul de 100 ron. nu vad cu ele. am fost la alt medic si surpriza: ochiul meu are nevoie de o raza mai mare de curbura, adica ceea ce mi s-a prescris initial nu mi se potriveste. renumita firma nu doreste sa mi le schimbe si imi tot spun ca le pare rau, de la opc inca nu am vreun raspuns. ieri am cumparat alte lentile, cu care vad, gratie unui medic bun. / din nou iresponsabilitatea medicilor din romania si de  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...