arhiva: 15/07/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Să râzi cu gura de plastic
de bluebird la: 15/07/2006 23:45:00
"de-atâtea ori să pierzi zgomotos reluând bucurii"/ (ioan ratiu)/ să râzi / cu gura de plastic/ a fericirii / jucate mereu/ pe scena de lemn / cu podeaua roasă de carii/ perdeaua lăsându-se des/ să-ţi dea timp / într-un colţ/ să ştergi pe furiş / lacrimile/ de sub grosul fard- / mască inutilă/ reapari luminat / cu urmele clare/ drum de dureri / pe obraz prăfuit/ să spui senin:/ e un joc!/ nu plâng dragii mei!/ râd... pentru voi!/ termini replica / cu glas tremurat/ ieşi din scena / aplauzelor false/ te prăbuşeşti / în culisele visurilor / sfărâmate/ râzând!/ reuşită bucurie.../ /
comenteaza!
modifica
Să nu pleci când plouă
de Realdo la: 15/07/2006 23:15:00
băiatul ieşi din casă puţin după prânz. voiau să-l culce, dar maică-sa cedase smiorcăielilor. În fond, era ultima zi de vară, ultima zi în satul bunicii. “să nu te duci departe, gabi. la şase vine tata să ne ia.” mama îi deschise poarta masivă de lemn, care se urnea greu, proptită într-o singură balama. “Şi vezi că s-ar putea să plouă, să nu-mi vii ud acasă”./ mama se întoarse in curte. Împachetau de zor, ea şi bunica. mai erau câteva valize de umplut, mobila plecase cu un camion de dimineaţă. În hol, ceasul vechi cu pendul se balansa într-un timp suspendat./ În drum, linişte. trecu doar o căruţă din aceea mare, cu platformă, ridic  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Muzica Rock!
de tatiku la: 15/07/2006 19:47:00
pentru ca am avut un schimb de replici cam gaunoase cu unii dintre amicii mei de aici, vreau sa discut cu voi despre muzica rock./ eu personal consider ca muzica rock, cea inceputa prin anii 1970, a maculat si a stricat muzica cu mesajul ei rebel si dezlanat, a acaparat fraudulos gusturile tinerilor pe care i-a atras intr-un demers rau, i-a spurcat, i-a obosit inainte de vreme, i-a rasculat, a zguduit lumea dar fara sa puna nimic in loc./ din punct de vedere muzical e jale. dinamica a sporit enorm, zgomotul ce sa mai vorbim, efectele electronice sunt supralicitate fara alt scop decat ca sa socheze, versurile sunt mereu confuze si cam prea plebee. cat despre "muzicieni" nici nu ma mai obose  ...continuare .
146 comentarii
modifica
Ganduri aiurea....
de sarsilovici la: 15/07/2006 19:30:00
uite ca ma lovii o intrebare ..umbla si ea hai-hui prin dovleac...oare ce o fi aia de crezi tu ca ti-ar fi jumatatea..? cica ma intreba ea aia de cred ca-i zice constiinta..poate gresesc dar parca aud uneori o voce...m-am tacnit oare? da probabil..cineva imi spune in gluma ingineru tacnit.../ da ca sa fiu un pic mai serios sa ma lupt si eu cu intrebarea asta..poate doar pentru mine acum a devenit o intrebare.../ nu ca nu as putea dormi noaptea din cauza ei..parca m-am hotarat sa devin mai nesimtit..am vazut ca oamenii atunci cand sunt prea amabil si ii ajut asa si mai pe degeaba au tendinta la un moment dat sa nu ma mai respecte..si atunci nu e buna nesimtirea...? eu zic ca da ..la ce sa fiu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Polonicul....
de pescadorul la: 15/07/2006 18:08:00
ba, cred ca o sa ploua, a inceput misu sa faca pe prezicatorul... ce ma iar ti-e foame si-ti ploua in gura, l-a luat la rost viorel... imi miroase a ploaie fraierilor si simt la incheieturi... mie imi miroase a tampit si ma injunghie intre coapse cand ma gandesc la sora-ta, am intervenit si eu uitandu-ma totusi la cer. cat vedeai cu ochii nici o urma doar spre dunare se zarea o dara alburie ca un fum. / chiar nici un pericol de sus si doar faptul ca mihai sarise peste masa de dimineata si acum aiura de foame, nu putea sa ne strice aventura. ne aflam pe canal la manastirea via oltenita si dupa vreo 80 de kilometri de condus pe asfalt si inca 4 pe aratura batatorita de tractoare ne de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ma innebunesc sa te-alerg, minune!
de thebrightside la: 15/07/2006 16:36:00
ma innebunesc/ sa te-alerg,/ minune!/ ma secera temeri,/ ma bantuie frici…/ dar mie nu-mi pasa,/ soptesc doar,/ naiva,/ hai, vino, minune!/ hai, vino, aici!/ barfi-r-ar o mie/ de ganduri nebune:/ “nu-i bine!”/ “mai taci!”/ “ia, gandeste!”/ “ce zici?”/ eu n-am sa le-ascult,/ caci nu-mi pasa, minune!/ de-o mie de ganduri nebune/ de frici. / nu-mi pasa de paznici!/ nu-mi pasa de lume!/ hai, vino, minune!/ hai vino, aici!/
31 comentarii
modifica
tata, doar fotografii (8)
de Dan Iancu la: 15/07/2006 16:34:00
în paralel încep să descompun/ memorii/ unghii şi carnea mai ales/ de pe legăturile cu mine / cel de peste umăr/ nici nu ştiu dacă bucăţile din mine, care cad mai tot timpul prin casă, se pot pune una lîngă alta pentru judecata de apoi. ar fi trebuit să-ţi păstrez într-o oală mai mare dinţii şi sângele cenuşiu acoperit cu formol. oricum rămîne întrebarea ce vor face cu tine la primăvară, ultima înainte de apocalipsă./ în toate acestea dau de tine / colorat şi viu/ cît pot să fie de bune/ cadrele încă păstrate aminte./
3 comentarii
modifica
tata, doar fotografii (7)
de Dan Iancu la: 15/07/2006 16:33:00
în zilele cu oarece soare,/ e iarnă de-acu,/ aduc imagini în liniştea privirii pierdute/ uneori vagi sunete/ tresar în alb negrul unei fotografii răpuse/ poate ar trebuie să întind mîinile/ a cuprinde e un soi de apărare, o bezmetică lipsă de sprijin cînd a avea e totuna cu a fi. de fapt în limbile vechi tu n-ai existat, cum nici eu nu voi fi fost într-un tîrziu şi mă îndoiesc de-a ne vedea vreodată. nici alt tărîm, nici altă dimensiune, nimic nu ne va mai fi să punem lucrurile la punct, presupunînd că vom fi alţii, mai răbdători./ am sfinţit crucea din mozaic hodorogit/ mama se agita/ poate acum va sta locului/ funcţionăm atărnaţi de termene plăţi sau  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tata, doar fotografii (6)
de Dan Iancu la: 15/07/2006 16:30:00
aniversările răboj ostenind pietre/ rostogolite peste degetele/ unui sisif personal/ adăstînd între acte/ întrebînd/ ce dracu' tot mai întrebi parcă n-ai şti/ că răspunsul e un soi de ecou/ al unora mai vechi petrecuţi deja/ în nunţi memorabile/ cu stele făclii/ ...şi crucile de marmură roz de la intrare cu urme de crapături şi epitafuri scrise cu creionul ca pe pereţii veceurilor dragostea scatologica descărcare. nu, aici pămîntul s-a lăsat pînă spre aproape nivelul celorlalte mări şi oceane de tină din care venim în care ne tot ducem pînă la glezne pînă la brîu pînă la gît şi peste încît zmeul zmeilor suntem noi, tată. auzi? / uneori te şi în  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Salvati Rosia Montana - Acum este momentul!
de MindBomb la: 15/07/2006 16:28:00
contesta acum studiul de impact asupra mediului/ acum tu decizi soarta rosiei montane! guvernul romaniei trebuie sa-ti auda vocea pentru a lua decizia corecta. campania salvati rosia montana este acum pusa pe treaba, gata sa opreasca acest proiect minier catastrofic. cu sprijinul tau, putem lua o piatra de pe sufletul fiecarui roman. autoritatile sunt obligate sa ne asculte si avem timp pana la 25 august 2006./ ce inseamna proiectul gabriel resources? proiectul de exploatare minieră intensivă cu cianuri de la roşia montană pune în pericol viaŢa în Ţara moţilor, deschizând calea producerii celui mai mare dezastru ecologic din europa de est. se vor distruge: 5 munţi, un patrimoni  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tata, doar fotografii (5)
de Dan Iancu la: 15/07/2006 16:28:00
da, moartea îmbătrîneşte/ cît o porţi cu tine ca pe-o faptură gingaşă/ surdă de-a dreptul / la mîna mea ce ţi se zbătea deasupra ochilor/ la firul de aer care încă mai curgea/ de-a lungul fricii tale de subînţeles/ acu ceva vreme m-am sculat în noapte să aud cum e un sfîrşit. nici nu bănuiam cum este, aşa cum nici n-am ştiut că-i cutremur şi ziceam că ne atacă ruşii. trepida doar liniştea cu care te priveam acolo, singur, întors în ţărîna caldă. de aici, de dincolo încă-ţi vorbesc, obişnuit cu viaţa din care-mi faci parte. împărţim pîinea cuvintelor şi peştii amintirilor alunecoşi ca uleiul de-l pui pe frunte la subsuori şi pe tălpile drumur  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ZEI GRECI -vs- ZEI ROMANI('interpretatio romana')
de ayana20 la: 15/07/2006 12:26:00
zeus -> jupiter/ jove/ hermes -> mercur/ afrodita -> venus/ ares -> marte/ apollo -> apollo/phoebus/ poseidon -> neptun/ hera -> iunona/ athena -> minerva/ artemis -> diana/ hades -> pluto/ eros -> cupidon/ demeter -> ceres/ hefaistos -> vulcan/ dionisos -> bacchus
comenteaza!
modifica
Concert Harry Tavitian & Orient Express la Samfest
de Harry Tavitian la: 15/07/2006 10:36:00
„orient express-ul” va opri, din nou, in satu mare! poftiti in vagoane.../ / joi 20 iulie 2005, supergrupul „orient express” condus de pianistul harry tavitian, va concerta la teatrul de vara din satu mare, in incheierea primei editii a festivalului de jazz samfest./ / orient express-ul a debutat la inceputul anului 1999. „de aproape trei decenii preocupat de includerea unor motive folclorice in muzica sa, integrat in ultimii ani unor formatii multinationale alcatuite din muzicieni ai estului europei, tavitian a dorit sa reitereze atare incitante experiente artistice cu tineri muzicieni din romania, alcatuind grupul orient express” (florian lungu). formatia a fost invitata sa c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Joc orb
de euler la: 15/07/2006 00:53:00
tresar in acest loc/ in care nici luna nu patrunde/ cautandu-ti mainile/ intr-un joc orb,/ descoperind ca fiiecare particica din tine/ a trupului tau traieste o viata independenta/ descoperind o miscare subtila in adancuri/ a corpului tau vezuvian,/ o febrilitate neinteleasa a carnii;/ pipai cu degetele/ in cautarea unei tigari/ al carui fum/ va inota prin fiecare vers/ ca o corabie ce imprastie valurile/ intr-o mare a buzelor tale,/ si colorata de ochii tai/ ce-mi respira in suflet…/ iar sanii tai ce-i ating usor/ ca puful puilor abia scosi din ou/ intr-o mireasma/ a nisipului rece,/ incearca timid sa se-ascunda sub palmele mele/ ca un copil/ dormind usor la pieptul mamei;/ m-afund fericit  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: