arhiva: 16/07/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cum s-o vedea lumea de jos....?
de sarsilovici la: 16/07/2006 21:58:00
m-am intrebat mai demult cum se vedea lumea asta a nostra de sus../ de la etajele inalte, din elicopter, de pe acoperisul vilei de pe cupola 'maibahului', din satelit de pe luna..../ in seara asta ma intreb cum se vede oare de jos...de acolo de la demisol, subsol, canalizare, beci, din boscheti, de langa tomberoane.../ voi fi apostrofat ca habar nu am ce aia mizerie si lipsuri si foame si.../ da poate e asa..am avut noroc sa fiu crescut de niste parinti de conditie medie si nu mi-a lipsit mancarea si mai nimic din ce isi doreste un copil..ma rog zic eu ca am avut suficient cat sa ma dezvolt..si am ajuns acu sa zic ca ma intretin singur, am bani si de tigari si de iesit prin oras.../ deci nu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Au trecut zece ani ...
de celdesubdush la: 16/07/2006 21:26:00
sunt încă tânăr .../ ... şi savurez acest privilegiu ca pe o îngheţată ce refuză să se topească. plimb senzaţiile înainte – înapoi, spre cerul gurii, şi vigilent privesc în jur să nu apară brusc cineva care să-mi ceară să renunţ .../ verile astea sunt de belea ... când au trecut anii şi când din grija tezei de-a doua zi la liceu am trecut la tonele de hârtii ce-mi sufocă biroul?/ fac o paranteză pătrată: aţi observat ce frumoase sunt femeile vara? ... ca fructele coapte, ne flutură pe sub gene priviri de vacanţă şi-şi etalează cochete bronzul, pielea răsfăţată de soare ... deşi nu merg pe plajă prea des, fiecare pas din străzile care în cel  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Frontiere
de alex andra la: 16/07/2006 17:08:00
uneori sunt greu de trasat. alteori le stergem in mod deliberat./ ma refer la frontiera dintre realitate si fictiune, pe de o parte, si la cea dintre real si virtual, pe de alta./ de pilda, am observat ca pentru unii useri fictiunea se confunda cu realitatea, orice text fictional e interpretat ca fiind musai autobiografic. am atras odata atentia asupra caracterului ludic al postarilor din "trancaneala nearistocrata", cat si al celor din / "haideti sa ne jucam de-a literatura", fara efecte notabile./ tot asa, incercarile de transfer dinspre virtual spre real in plan pur psihic (nu vorbesc aici despre intalnirile reale ale unor useri) sunt, ma tem, moneda curenta prin cafenea. de exemplu, jocu  ...continuare .
67 comentarii
modifica
La adio, in fata unui pahar cu bere
de julia noirdesir la: 16/07/2006 14:16:00
intotdeauna am urat despartitirile. de aceea iti scriu, pentru ca vreau sa ma intelegi. dar mi-a placut sa stiu ca atunci cand plec, sa stiu ca plec, dupa cum spunea si un personaj dintr-un film...pentru prima data, m-am saturat sa strang nopti in sir perna udata cu lacrimi si sa imi compun un discurs care sa te faca sa accepti mai usor ca vreau sa plec de langa tine. plec si gata. iti las toate clipele frumoase petrecute impreuna, parfumul trandafirilor de pe strada mea, fumul teraselor in care ne pierdeam noptile, orasul cu luminile lui palide, iti las toate "te iubesc-urile" pe care ti le-am spus...nu-ti fur nimic din ce-ti apartine, doar plec. e dimineata in care m-am indragostit de alt  ...continuare .
comenteaza!
modifica
cultura intru istorie
de Homo Stultus la: 16/07/2006 11:34:00
se vorbeste de multe ori despre o dimensiune sau alta a culturii. in zilele noastre cel mai adesea demersurile sintetice cu privire la cultura esueaza lamentabil in abordari eclectice. semnalul este clar, fondul, viul care se concretiza in actul creator a disparut. / perspectivele cele mai des intalnite nu sunt constiente de dimensiunea profetica pe care o cultura vie trebuie sa o includa. prin incercarea de a aborda cultura din punct de vedere istoric cadem in exterioritate. prin istorie aratam specificitatea formei dar nu si unitatea fondului. / fiecare forma de cultura are la baza o anumita ierarhie de valori ce se poate regasi si in alta forma. ceea ce le desparte este tipul de experiment  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Îndrăgostit (Poem în proză)
de Gheorghe Florescu la: 16/07/2006 02:14:00
te-am văzut, iată, neaşteptată, perfectă fată. m-am scufundat de bine-n tine. Şi m-am topit, adânc lovit, nedureros - chiar voluptos, mângâietor, nerăbdător, în chipul tău. nu eram eu, poate orfeu. nu mi-ai zâmbit, doar m-ai privit, pătrunzător, sfredelitor, iscoditor, molipsitor, adâncitor, atrăgător, agăţător, înghiţitor, fermecător... ce vrăjitor!... m-ai înghiţit, m-ai adormit, m-ai regândit şi retopit. am prins apoi să văd scântei, precum la zei, prin ochii tăi. apoi te-ai tras şi m-ai lăsat, acaparat şi frământat. Şi m-am dospit, m-am... molipsit. În gândul meu a tot lucrat, din ochiul tău, chipul de zeu. m-am aplecat, am căutat, cu corp str  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...