arhiva: 28/07/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
iti
de gyovana la: 28/07/2006 22:01:00
era un drum alunecos si plin de gropi in orasul ita. metropola cu usa mereu deschisa si cu gemurile intredeschise pentru vantul care poposea mereu in asteptarea zilei de maine. pe strazile acestui oras umbla aiurea clovnul cu nasul rosu si cu palarie ciudata. el mergea mereu si ii invesela pe oamenii care alergau dintr-o parte in alta, pe langa zidurile lor. pe ziduri li se perinda umbra care atunci cand disparea deveneau nervosi si agasati ca si cum li s-ar fi pierdut indentitatea. clovnul pe nume niti nu avea nici umbra si nici zid. era trist uneori ca nu isi avea si el indentitatea marcata undeva in aceasta metropola. dar rolul lui era ca atunci cand oamenii isi pierdeau umbra el sa vina s  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Danut,copil de marmura
de a_lex_is la: 28/07/2006 20:03:00
te privesc cum intinzi manuta spre mine. semeni cu un copil desenat pe o coperta de revista si esti legat de mine printr-un juramant sacru. te-am daruit preotului spre a-ti ierta pacatul, mogaldeata cu ochi caprui si cu zambetul pe buze.te-am dorit fata pentru a te impodobi cu beteala, te-am dorit fata ca sa imi semeni, te-am dorit fata din egoism. ai plans in bratele mele pentru ca apa rece te-a speriat, dar te-ai linistit apoi cand mi-ai simtit inima langa a ta./ cate ganduri ai simtit poate tu, in bataia mea de inima! esti mic, esti atat de mic. te iubesc tocmai pentru ca langa tine ma simt mare, desi inca sunt si eu un copil./ stii ce esti tu acum? esti nici mai mult nici mai puti  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Inscriptie pe perete
de a_lex_is la: 28/07/2006 19:44:00
timpul vindeca ? un suflet sincer de langa mine mi-a spus ca asta este fals.timpul ucide.recitesc acum sentimente scrijelite cu unghiile pe zidul inchisorii din mine, si unghiile ma dor intocmai ca pe poet. de ce o inchisoare ?pentru ca mi-am zis ca iubesc si am inchis totul pentru a nu scapa din mine sentimentul. am scrijelit pe peretii mei cu unghiile sangerand, si acum, din libertate citesc si zambesc. nu sarcastic, nu cu durere, zambesc ca la amintirea unui prieten caruia ii revad oasele dupa 7 ani,intr-un ritual : iubirea. ai trait inchisa in mine si ai murit. cand te-am vazut pentru prima data zburand libera pe deasupra mea, mi-am dorit sa te am, sa te tin in colivie, pasare frumoas  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Mări...oara (I)
de Gheorghe Florescu la: 28/07/2006 19:33:00
a mai fost odată,/ tot ca niciodată,/ o frumoasă fată/ mândră şi moţată,/ gingaşă, curată,/ lacrimă, surată,/ binecuvântată,/ alb-imaculată,/ cu aleasă stare/ În satu-i cel mare,/ blondă, ochi albaştri/ ca doi aprinşi aştri,/ iar în casa ei,/ părinţi şi fraţi trei,/ mare iubitoare,/ munci istovitoare,/ ea făcea curat,/ În odăi, sub pat,/ tot ea îngrijea/ orătănii toate,/ vacile de lapte,/ ea deretica/ patul, pe saltea,/ apă aducea,/ mâncare făcea,/ cosea ziua toată,/ putea fi curtată/ c-avea ii, fustiţe,/ Şorţuri şi cosiţe,/ mândră-aşa era / că ea lumina/ noaptea ca luna,/ ziua când trecea/ parfum adia,/ feciorii făceau/ planuri şi-o curtau/  ...continuare .
2 comentarii
modifica
patride (1-3)
de midan la: 28/07/2006 18:24:00
1. avalanş / / de prea multã sãlbãticie nu se mai petrece nimic în exilul înnourat al minelor mele, observ şi nimic nu mã urneşte de-aici de prea multã însingurare, printre euri retrograde captiv şi-ntre sineuri proprii, automigrând./ zuzu pleacã de pe munte./ uşa peşterii se izbeşte-n sesam şi cutremur./ avalanş, mã rulez dupã ea./ / 2. patrulând / / beţi din cãnuţe aer cu lapte!/ câte cineva o sã mã strige la fiecare a patra paginã, doar cã eu mã voi fi ridicat dintre rânduri sã nu-nlemnesc./ la stânã mieii cresc albi, ca pruncii mei cu slove îmbrãcaţi şi câteodatã uitaţi./ te caut filosofalo încropind în v  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Elogiu acestui site
de razvyq la: 28/07/2006 15:51:00
pentru mine acest site constituie locul unde putem fi sinceri, deschisi, cateodata chiar fara perdea, fara masti, fara ipocrizie, fara falsa pudoare etc./ intrebarea mea este una simpla. credeti ca o cafenea adevarata unde oamenii se intalnesc fata in fata, pe viu, ar putea "gazdui" atata sinceritate, atata deschidere asa cum imi doresc sa cred ca exista pe acest site, unde nu avem nici un motiv sa purtam masti asa cum purtam in viata de zi cu zi?
2 comentarii
modifica
Arunci banii pe fereastra?
de anisia la: 28/07/2006 14:21:00
...pai am cumparat asta ieri - aud vocea unui individ care vorbea in tel, presupun cu partenera de viata. azi nu mai cumparam nimic, o atentioneaza ferm si inchide convorbirea./ ma pune pe ganduri. cat cheltui pe zi? nu ma intereseaza cifre... mult, putin, prea mult, destul? si pe ce se duc banii? cred ca sunt suficient de impulsiva, cand e vorba de achizitionat ceva. voi? sunteti firi cumpatate, in ale bugetului? sunt zile cand simtiti ca ati aruncat banii pe fereastra? se intampla se existe zile in care sa nu cheltuiti nici o lescaie? / shopping-therapy este o "activitate" renumita mai mult in randurile femeilor. dar exista si barbati cu o astfel de inclinatie?/ prioritati  ...continuare .
50 comentarii
modifica
cine se simte decretzel?
de miruliru la: 28/07/2006 13:55:00
sa ridice doua degete!/ cu ce credeti ca ne-a ajutat pe noi, "decretzeii" educatia primita in anii comunismului, ce ne-a daunat si ce nu, si ce suntem acum?/ adica, dupa ce depashim discutia aia despre decretul care le-a obligat pe mamele noastre sa ne faca, a mutilat femei si a nenorocit familii, dupa ce epuizam tema asta, ramanem noi, "decretzeii". suntem mai buni, mai prosti, suntem generatie de sacrificiu?/ "omul nou" care trebuia sa fim, a ajuns "omul modern" sau a ramas doar un proiect gandit de o minte bolnava?/
13 comentarii
modifica
Viata ca un vis ....
de rolia la: 28/07/2006 12:37:00
cred ca toti visam .unii viseaza colorat ,altii in alb si negru .si ,....cei cu asta ,cui ii pasa .visele se implinesc ,sau se spulbera in neantul din care au venit .si pentru ca e soare ,si vara ,si a inflorit caprifoiul ,......visul continua sa existe . scriu cu sentimentul ca fac un lucru inutil .adresa e vaga ,...... iar tu ?..............a trecut o eternitate de cand ne-am intalnit ,o alta de cand ne stim ,o alta eternitate de cand ne-am promis ca ............. .mai tii minte ? ,/ "iubirea (adevarata) e un lucru foarte rar ,(pe care nu toti o intalnesc ), iar atunci cand o gasesti ,nici un pret nu e prea mare ca sa o pastrezi "........tu spuneai asta sau doar mi-am inchipuit?.iti amintes  ...continuare .
5 comentarii
modifica
UNDE AM GRESIT?
de Motzoc la: 28/07/2006 10:02:00
am inceput ca dan-gabriel pe acest forum,apoi m-am transformat in big defender si in final in bygot./ am gresit fata de ceilalti useri si de moderatori folosind un limbaj inadecvat si lipsit de buna cuviinta./ in plus am agasat prin diferite mesaje personale oameni care nu aveau nici o vina fata de frustarile mele./ m-am infuriat si nu nu m-am putut calma decat dupa un anumit timp in care nu am postat nimic./ pe aceasta cale imi fac ''mea culpa" si imi cer in mod public scuze fata de toti cei care s-au simtit ofensati de replicile mele./ cu stima si respect,dan-gabriel./ ps.daca nu aveti nici o parere pro sau contra voi ramane in continuare un user anonim,fara a mai deranja pe cineva./ acela  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Poarta Cerului...
de Lady Allia la: 28/07/2006 10:00:00
da.../ cerul se pare ca si-a deschis din nou poarta/ dupa care nu pot sa ajung decat cu gandul.../ cu sufletul.../ poarta la care zilnic bat cu amintirea/ si o sarut plangand/ caci neputinta doare.../ da.../ cerul se pare ca si-a deschis a nu stiu cata oara poarta/ si a nascut ingeri plini de dragoste/ si stralucire...,/ iar eu imi scriu cu inima pe poarta/ caci vreau in ea mereu sa-i am cu mine.../ toti ingerii ce cerul mi-a luat.../ ............................si am sa pun puncte, puncte...pentru ca mi-e dor de ingerii mei de dupa poarta.../ - sarut mana bunica.../ - sarut mana bunicule.../ - bine v-am gasit trei ingeri.../ - va sarut sufletele tuturor si...doamne...?!...dincolo de poar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Trei ingeri...
de Lady Allia la: 28/07/2006 09:52:00
au fost printre noi...trei ingeri...,/ iar azi cerul zambeste/ ca poate sa le sarute sufletele atat de frumoase/ cerul plange de drag de ei,/ iar noi cei care i-am cunoscut/ si i-am iubit/ am ramas goi de...trei ingeri.../ am ramas sa zambim amintindu-ne zambetul lor,/ am ramas prieteni amintindu-ne prietenia lor,/ am ramas plini de durere,/ am ramas sa plangem.../ durerea de a fi goi de zambetul a trei ingeri.../ cerul...a mai primit inca odata/ ceea ce numai cerul poate intelege/ caci noi doamne...nu vom putea intelege/ de ce ne-ai privat de pasii lor/ printre pasii nostri/ si...stii doamne...?!.../ tare ne mai lipsesc/ trei ingeri...!!!/ ..................................................  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Scrisoare de la capătul patului
de Realdo la: 28/07/2006 09:52:00
platitudine: îţi scriu pentru că nu eşti lângă mine. am vorbit adineauri la telefon, dar mi-e aşa de nedestul că trebuie neapărat să umplu patru coli cu scrisul meu puternic înclinat dar deloc obedient, cu literele astea lungi şi fragile ce se rostogolesc în curba unui bumerang şi vin înapoi snopi, cuvinte./ inserez: între episodul nostru de dragoste furibundă – atât de pregnant că ne face gravizi, grei de o iubire ce devine la rândul ei înrămată, poveste în poveste – şi orele în care ne-am privit în ochi până mi s-a înroşit mie albastrul iar negrul tău s-a luminat, trebuie să-ţi spun. să mă spun. ceva despre lumea mea de dinainte de tine, c  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Ce-i poetul?
de Lady Allia la: 28/07/2006 09:45:00
ce-i poetul?...ce-i cuvantul?.../ lacrimi, zambet, soare, vantul,/ chiot, tipat, vai si piscuri,/ disperare si iubire, suflet, gandul.../ e un drum pavat de cioburi/ si franturi de vise sparte,/ e un plans cu lacrimi surde,/ un buchet de frunze-uscate,/ un copac cu flori carunte/ ce ne cad pe suflet moarte.../ e o pietricica mica,/ e un munte, e-o carare.../ dor de ploi, de nopti si zile,/ raza plina de iubire,/ fericire si tristete/ este-un val cu dor de mare.../ ce-i poetul?/ e cuvantul ce picteaza pe hartie/ in culori si-n dansuri albe/ sufletul ce-n ganduri scrie.
2 comentarii
modifica
Loc pentru "giugiuleli" :)))))))
de alex andra la: 28/07/2006 07:58:00
de ce nu si un spatiu "oficial" pentru flirt, daca tot se practica la modul "parazitar" prin diverse colturi ale cafenelei ?/ cine incepe ?/
345 comentarii
modifica
Exercitiu de decenta
de DINU IONESCU la: 28/07/2006 06:36:00
desi regulamentele site-ului cafeneaua.com sunt foarte complete si clare(inclusiv indemnul:"nu hraniti troll-ii!"), cativa utilizatori continua sa se manifeste fata de autorii de texte, chiar pe spatiul temelor propuse spre dezbatere de acestia, intr-un mod , pe care eu, cel putin, l-as caracteriza ca fiind necivilizat, suburban, ba chiar , jignitor, pe alocuri.../ este posibil ca multi dintre dvs. sa fi observat aceste "schimburi de idei",unii chiar au reactionat, lucru care le face cinste.../ pe de-alta parte , in ceeace ma priveste, recunosc, ca , desi ma consider un bun crestin, am defectul de a raspunde , in acelas mod, celor care ma provoaca, adica, penteru a fi mai exact, daca  ...continuare .
8 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...