arhiva: 03/07/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
La balta cu vise...
de sarsilovici la: 03/07/2006 22:10:00
am fost pe inserat la pescuit la o balta. sunt incepator in ale domeniului si n-am prins nimic..poate mi-ar fi parut rau daca prindeam vreun pestisor.si totusi as fi vrut sa prind un pestisor de asta din visele noastre..putea sa fie si albastrui sau orice alta nuanta nu ar fi contat..ma uitam asa la luciul apei..vantul se linistise si broscutele isi incepeau ritualul si imi oracaiau la urechi...nu a fost deranjant...ma uitam la ele cum ma priveau..ce isi spuneau oare ? le deranjam habitatul sau poate eram la fel de ciudat si degajam curiozitate ca orice nu-i din specia lor..n-am inteles nimic din oracaitul lor...da a fost frumos si linistitor si am mai uitat de ale mele cele rele cele complic  ...continuare .
comenteaza!
modifica
empatia
de petale.albe la: 03/07/2006 21:21:00
empatia este un simt psihic sau un simt spiritual al omului ?
11 comentarii
modifica
Cine a rasfoit DILEMATECA?
de vania la: 03/07/2006 17:03:00
revista lunara aparuta la sfarsitul lui mai, sub patronajul dilemei vechi si mi se pare cel mai inteligent produs de gen de pe piata culturala.pentru cei care ati rasfoit-o, cum va place? (pentru cei care nu, dati si voi o fuga pana la un chiosc de ziare :)
21 comentarii
modifica
În căutarea fratelui pierdut(fragment)
de paparuz adrian la: 03/07/2006 13:30:00
desi isi lasase barba, nepotrivita, dupa parerea mea,nici caracterului,nici fizionomiei,se lasa usor tradat,sau asta mi se parea doar mie ,fratelui,cunoscandu-l prea bine,de o neliniste interioara,o spaima ce-i rascolea intregul trup,angoasa care il metamorfoza, inconstient, desigur, intr-un animal speriat care presimte cu certitudine ocatastrofa iminenta. masca, pe care probabil si-o fixase in cateva clipe,in fata oglinzii,inainte de a venii sa ma caute, se dezlipise incet,riscand sa cada chiar acolo, pe masa acelei carciumi de cartier,langa cafeaua prost pregatita, si paharele patate de g  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tu
de paparuz adrian la: 03/07/2006 13:16:00
tu.../ şi o iau de la capăt.../ tu, tu, tu!/ nu-mi rămâne nimic,/ decât numele tău izbit/ de privirea-mi goală;/ tu.../ mi-e frică şi strig,mi-e groaznic de / frică,/ mereu voi striga;/ tu...şi o iau de la capăt!
2 comentarii
modifica
iubire nu exista
de paparuz adrian la: 03/07/2006 13:09:00
/ iubire nu există,/ exista doar creduli,/ iluzii şi speranţă/ şi visuri de nebuni.../ / iubire nu există,/ ci,numai dor de ea,/ minciună şi orgolii,/ putinţă de-a putea..../ / iubire nu există,/ e-un fel de dumnezeu,/ în care crezi o viaţă/ şi-l tot aştepţi mereu.../ / iubire nu există,/ de nu crezi în minuni,/ ci,doar dureri sfinţite / în lacrimi de nebuni!/ / ,/
14 comentarii
modifica
hai sa repetam bucuria primei iubiri
de valeria tamas la: 03/07/2006 12:20:00
hai sa repetam nebunia primei iubiri/ tu sorbindu-ma din priviri cu nesat/ eu fastacindu-ma de prea multa teama/ ca totul e doar un vis ce s-ar putea sfarsi./ / strange-ma de mana si acum ca si atunci/ iubirea va curge in valuri fierbinti/ vom simti un nod cum ni se pune in gat/ roiuri de fluturi ne vor curge prin vene in loc de sange./ strange-ma in brate,vreau sa-ti simt inima batand/ respiratia ta sa-mi curga ca o ploaie calda pe umeri/ eu sa rosesc, tu sa transpiri si sa tremuri/ cand buzele mele se vor odihni pe buzele tale intr-un sarut./ / iubeste-ma.hai, iubeste-ma cu intensitatea iubirii de atunci/ lasa-ti iubirea sa-ti curga ploaie de vara in suflet/ inima mea si inima ta bata  ...continuare .
1 comentariu
modifica
telenovela - indicator cultural
de loredanaghidarcea la: 03/07/2006 12:06:00
cu riscul de a fi ironizata,am o marturisire: imi fac lucrarea de licenta pe telenovele. mai precis pe diferentele culturale existente in tarile din america de sud si prezentate in telenovelele produse in fiecare tara. sunt destul de interesata de opinii care sa aiba legatura cu asta. nu stiu ... daca ati observat diferente , cum vi se pare societatea prezentata in telenovela mexicana (spre exemplu) in comparatie cu societatea romaneasca. sa vina de aici antipatia multor romani fata de telenovela (faptul ca nu e relevanta pentru societatea noastra)? daca ati fost intr-o tara din america de sud, exista diferente notabile intre societatea din telenovela produsa in acea tara si societatea reala  ...continuare .
16 comentarii
modifica
O idee pentru poezie!
de Andem la: 03/07/2006 10:23:00
anul acesta, in luna martie, a fost lansat la sibiu primul volum de video-versuri din romania, "poetry&motion_1". / volumul se compune sub forma unui film de durata medie (~23 min) si contine montaje de text, sunet si video. o munca de 5 luni ( editare0 si 4 ani ( creatia versurilor) a adus cu sine o idee deosebita pentru spatiul romanesc: video-versul. / pentru a-i da o continuitate ideii, invit poetii, scriitorii si artistii, la o colaborare multimedia: de ex, la lansarile de carte sau la performance-uri, atasarea unui proiector si realizarea unor montaje in functie de versuri. / s-ar putea sa va placa ideea din moment ce implica o mai mare interactivitate decat aceea a unei prezentari sim  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Schizofrenia- intre constiinta si cruda realitate
de razvyq la: 03/07/2006 10:01:00
sunt in fata unui monitor citind un comentariu foarte trist dar extrem de patrunzator, care ma misca profund despre o fata, asistenta medicala in germania, al carei frate sufera de o boala psihica cronica cu evolutie progresiva, o boala perversa care acapareaza psihicul uman si il duce in locuri unde noi oamenii asa zis “normali” nu putem patrunde si intelege. este vorba despre schizofrenie, aceea boala ticaloasa care scindeaza psihicul si dupa cum spunea un psihiatru il transforma intr-o oglinda sparta cu multe cioburi in care se reflecta diversele forme ale realitatii./ acum aproximativ un an si jumatate sotia mea a avut prima criza, prima acutizare a bolii. pana atunci nimic nu ma pu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Am putea privi
de bluebird la: 03/07/2006 06:44:00
am putea privi / doar / zâmbetul clipei / sinceritate,simplitate/ fără cuvinte,gesturi / ce umplu / secundele / complicându-le/ transformându-le-n ore/ întuneric-lumină/ se perindă-ntre noi/ clipind,/ reuşim poate, / să suspendăm / fericirea/ undeva,/ dincolo / de / oglinda zilei/ s-o furăm,păstrăm / ireal / de frumoasă/ în adâncuri / de ochi
comenteaza!
modifica
Persecutarile in timpul regimului comunist, mit sau realitate?
de cartouche la: 03/07/2006 05:20:00
as vrea sa aflu din experienta altora daca persecutarile din timpul regimului comunist au fost doar legende sau realitate./ eu, am depus actele de plecare din tara intr-o perioada politica destul de dificila si a trebuit sa merg pe asa numita 'cale legala'. / nu am avut curajul sa fug peste granita si nu am avut destui bani si destule relatii sa plect intr-o calatorie peste hotare din care sa nu ma mai intorc. deci singura solutie a fost sa merg la serviciul pasapoarte si sa completez o cerere de stabilire permanenta in strainatate./ au urmat sase ani lungi de asteptare, cu vizite regulate la biroul pasapoarte cu invitatii la comisia judeteana a comitetului de partid.../ cu toate astea nu a  ...continuare .
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...