arhiva: 04/07/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Starea de mirare a cuvintelor
de Lucia Daramus la: 04/07/2006 22:29:00
lucia dărămuş/ starea de mirare a cuvintelor/ eu sînt cuvîntul, spuse cuvîntul lucia. Şi s-a minunat, rostuindu-şi povestea./ nu ştiu nimic şi nu mi se pare nimic de la sine înţeles, drept pentru care mă mir. mirarea aşezată în cuvînt aduce limpezire asupra lumii unui scriitor, aşa cum lui van gogh lumea i se descoperea din spatele mirării culorilor. miza scriiturii este însăşi miza de a fi în mirare, de a fi cu ochii aerisiţi, pentru a vedea mirarea trecerii, a marii poveşti. generaţiile de iarbă vin şi trec, oferind locul celor grăbite s-apară, fără a lăsa nimic în urmă. iarba tînără se iveşte pe un loc virgin. aceasta este adevărata minune: să pl  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Hei, hei, poezie!
de Lucia Daramus la: 04/07/2006 22:27:00
lucia dărămuş/ hei, hei, poezie!/ trăieşti în astăzi/ pînă la prînz holocaust american/ îmblînzirea amiezii cel european/ seara te va găsi cărînd tava de la o masă la alta/ lucian blaga va fi tot o lebădă mută/ cu şorţul pătat de slugărnicie/ îţi spui – bine mîine va fi/ mîine vei scrie marea poezie/ cînd bine va fi, va fi ca şi cînd/ nu te va durea nimic, nici împinsul la tavă/ mîine, mîine, nu astăzi/ vei scrie marea poezie/ dar pînă atunci înghite un pumn de tristeţe / holocaustul astăzi, un pumn de acetaminofen numai bun/ acetaminofen pentru poezie/ pentru marea poezie care îţi spune mai bea/ hai, mai bea, încă un pumn de acetaminofen/ şi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
un mod tampit de a tine la cineva...
de petale.albe la: 04/07/2006 19:00:00
un mod tampit de a tine la cineva e sa-l urmaresti / s-o urmaresti si sa nu faci nimic din ceea ce ar avea nevoie...doar sa-i dai mereu de inteles/(impresia) ca-ti pasa si atat tot !
5 comentarii
modifica
Pentru tine
de DragosAlexandru la: 04/07/2006 18:57:00
te-as iubi viata intreaga,/ sa sti cat imi esti de draga./ vocea ta.. imi pare o vioara,/ ochii tai de caprioara/ frumoasa ca o floare,/ zambeste si va fi soare/ ce imi aduc aminte??/ vocea ta si frumoasele cuvinte/ / eu nu o numesc poema pentru mine toate creatiile mele sunt "fraze in rima" sunt tanar nu stiu ce sa fac cu ele am in jur de 40-50 dar uitati una scurta care o tin minte mereu.
2 comentarii
modifica
GINDURI
de angyal la: 04/07/2006 18:25:00
cind eram de o schioapa doream sa ajung sa scriu o carte care sa atraga pe altii sa placa ,ceva deosebit./ a trecut mult timp de atunci dar inca nu sint sigura ca nu voi incepe sa si scriu/ viata mi-a oferit cele mai deosebite si ciudate situatii / am trait din plin fiecare clipa si simt ca e cu mult deosebit/ de viata unui om obisnuit/ poate odata daca impulsul interior ,focul care arde ca o torta in suflet si mentine viata imi vor spune:acum e timpul atunci chiar voi incepe/ adevarul este ca nici nu realizez ca am sau nu talent pentru a scrie/ pur si simplu astern gandurile pe hirtie
17 comentarii
modifica
inocenta
de petale.albe la: 04/07/2006 17:20:00
inocenta/ / in pantec nufar indigo/ pe piept cirese coapte/ ochii/ bat zorii cu falfairi verzi / cristalin / prin palme imi geme molatec/ cuvantul/ topit / miezul din mine se scruge prin talpi/ si infloreste in urma-mi...a primavara / %%%%%%%%%%%%%/ / inocenta/ / / fiinta alba/ desfasurata ca o ploaie/ de maini batrane si arse/ ce-i scurg ca un susur sangele vioriu/ pe mintii secate de prostie / desfatate si crude/ limpezimea cerului e durerea/ seaca a sufletului supt / de un rug pagan/ iar ura e sabia cu care/ ma strapung dusmancele/ in insomniile lor/ ***/ ps.<<tineretea mea a sunat a cantec ,/ iar eu am trecut cu dragostea de mana  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Viata nu glumeste cu darurile
de thebrightside la: 04/07/2006 15:51:00
nu stiu cine era. nu l-am intrebat pentru ca nu eram deloc curioasa. m-am obisnuit sa zic merci cand viata imi daruieste cate un supliment la desert. merci si atat. nu se poate inca un pic?. nu. zici merci, te bucuri de capatuiala si pleci repede. ca viata nu glumeste cu darurile si nici nu-i place daca stai pe capul ei prea mult. iara daca vrea sa-ti mai dea un pic, te cauta ea, n-ai grija. / punea aceeasi intrebare tuturor. ca un om ratacit. o citise si el undeva, cred. intr-un test de personalitate dintr-o revista veche sau poate intr-o carte. il amuza teribil sa-i vada cum casca ochii mari la el si raspund repede ceva, asa, de dragul de-a raspunde. si atunci le zambea si l  ...continuare .
334 comentarii
modifica
TAXI MORGANA
de esteu la: 04/07/2006 09:50:00
taxi morgana/ ce mi-e miliţie, ce mi-e poliţie... păi dom’le, mă duc la ei cu unu’ care m-a atacat, era doi de fapt, da’ ăllalt a fugit între timp... p-ăsta nu l-am lăsat... l-am dus la secţie şi poliţistu’ îmi zice: n-am ce să-ţi fac, nu-s fapte! pe ce să mă bazez?... cum dom’le nu-s fapte? uite cuţitu’, cu ăsta m-a atacat... şi ştii ce zice poliţistu’, îi dă sfatuzri lu’ ăla să se ducă la medico-legal, să i-a certificat ca să ceară despăgubiri... de la mine... că, ştii, ei au vrut să mă uşureze da’ a ratat... a ratat foarte mult... ăllalt noroc că s-a pus repede pă picioare, era în spate, da’ p-ăsta din faţă nu l-am lăsat, i-a  ...continuare .
3 comentarii
modifica
informatii grecia
de mitza1 la: 04/07/2006 06:07:00
am vazut un mesaj pus de cineva aici ca daca as vrea la plaja umbrela de soare trebuie sa platesc 4 e....dar daca am eu umbrela mea e vreo prb?!
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...