arhiva: 06/07/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Muntele Athos
de petale.albe la: 06/07/2006 22:02:00
http://www.sfaturiortodoxe.ro/muntele-athos// a fost cineva acolo de pe forumul asta?
1 comentariu
modifica
despre norocul intunecat, o poveste ciudata
de petale.albe la: 06/07/2006 21:59:00
idolul noroc/ am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul noroc, zicand : " pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei ". ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? voi stiti cine a fost noroc ? cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete. voi vedeti ca pana la venirea lui iisus hristos, china care se inchina la idoli, india si japonia si insula java si atatea state care se inchina inca la diavoli, lui brahma, lui buda, lui krishna, lui zoroastru si la toti dracii ? voi stiti ca pana la venirea domnului, oamenii salbatici si nebuni pentru fiecare pacat aveau un zeu ? / marte, zeul razboiului. cand aduceau statuia lui, indata treb  ...continuare .
2 comentarii
modifica
din sfaturile ortodoxe
de petale.albe la: 06/07/2006 21:54:00
viata armonioasĂ“ sau tehnica ÎnselĂrii/ una din liniile directoare ale prozelitismului hindus în spatiul crestin este producerea si cultivarea confuziei în mintile oamenilor. se atentează astfel la însăsi capacitatea de gândire critică a individului, pentru a-1 face infinit mai usor de cucerit. in instrumentarul acestei strategii misionare se înscrie si practica substituirii continutului cuvintelor. să recurgem la un exemplu sugestiv: cuvântul „hristos“. sensul pe care îl are acest cuvânt pentru civilizatia crestină este: persoană istorică concretă care a activat în regiunea palestinei (actualul israel) în urmă cu aproximativ 2000 de ani; ca fiu al lui dumnezeu,  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Sa ma invete
de aiyana la: 06/07/2006 21:03:00
cine-a despartit umbra de soare/ sa ma invete sa despart viata de iubire,/ sa ma despart de viata si sa iubesc.../ cine-a despartit clipa de timp,/ secunda de ora,/ sa ma invete sa vad, sa simt,/ distanta de pamant.../ cine-a vazut luna si n-a uitat de soare,/ cine-a zburat o data / si s-a intors la pasi fara regrete,/ sa ma invete!/ cine-a visat in noapte/ si s-a trezit in zi visand,/ cine-a purtat in gand o lume,/ sa ma priveasca surazand.../ cine-a crezut ca-n lacrimi/ e un apus de soare/ si le-a secat apoi cu-n rasarit pe mare,/ sa se arate!
comenteaza!
modifica
Sarutand o floare
de aiyana la: 06/07/2006 19:53:00
mi-a spus ca-i doar o floare.../ o floare cu petale si miros,/ iar eu i-am spus ca are si culoare/ si buze moi si gust carnos./ m-a privit curios si plin de-ntelepciune,/ mi-a spus din nou ca este doar o floare./ i-am spus ca si in floare se-ascunde o minune/ ce-o sa traiasca vesnic chiar daca floarea moare./ nu m-a-nteles, sau n-a vrut, mi se pare./ am tacut si-am ascultat in noapte/ cum iar sopteste ca e doar o floare.../ am inteles atunci ca astepta sa i-o arat prin fapte./ stiam ca a facut-o la randul lui si el,/ dar tot am smuls-o sperand ca nu o doare./ simtind-o cum isi stinge trupsorul mititel,/ abia plangand, am sarutat o floare./
comenteaza!
modifica
Esentele iubirii
de aiyana la: 06/07/2006 19:45:00
in picuri de apa, vibratii sonore / ma fac sa te-aud, mi te-aduc mai aproape./ aud soapte, chemari, aud hore/ de glasuri ce-ofteaza atingandu-se in noapte. / ploua si-acum, dar ploaia m-atinge/ in locul buzelor ce m-atingeau odata./ asemeni unui foc, incearca a ma stinge./ iar eu, absorb prin pielea mea uscata/ raceala ei, si umedul privirii./ in timp ce-si face loc s-ajunga la vapaie,/ te vad din nou. expresia uimirii / din ochii tai m-ataca si imi taie/ sunet dupa sunet, rostitul ‘te iubesc’./ si pleci, asemeni cum te duci/ de fiecare data cand pleci ca sa te-ntorci./ ca si atunci, ma pierd in ce-i firesc./ incep sa plang si lacrimi se arata/ in ochii mei, ce ploaia, adora sa ii bata./  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ultima ora... de romana
de Neoueau la: 06/07/2006 19:20:00
decat sa stam sa contemplam greseli gramaticale, ale noastre sau ale altora, mai bine sa ne suflecam mainile si sa ne luam la tranta cu ele. incep eu, cu cele care imi apar acum in minte:/ / - gresit: sa aibe; corect: sa aiba;/ / - gresit: oualele; oualelor; corect: ouale; oualor;/ - gresit: se merita; corect: merita;/ - gresit: papuse, tigare; use; corect -papusa, tigara, usa ; / / - gresit: traznet; traznit, traznaie …; corect -trasnet, trasnit, / trasnaie …/ - gresit: presedentie; corect - presedintie;/ - gresit: ostatec corect - ostatic;/ - gresit: pr  ...continuare .
1 comentariu
modifica
te aştept
de alex andra la: 06/07/2006 19:17:00
m-am pârguit piersica/ mi-am pus mătase în piele/ şi miere în glas/ m-am spălat cu rouă/ şi petale de flori/ m-am uns cu toate alifiile/ doar pentru tine/ m-am culcat prin fâneţe/ la margine de drum/ să prind mireasmă de trifoi/ mi-am pus păpădii în păr/ muşcate la ferestre / şi rugăciuni în gând/ doar pentru tine/ am răsturnat cerul/ am răscolit pământul/ am rânduit toate lucrurile/ am întrebat toate întrebările/ sunt gata/ te aştept/
10 comentarii
modifica
SA MAI RAMAN ?
de angyal la: 06/07/2006 18:23:00
bine v-am gasit ,ma intreb ce m-a apucat sa scriu./ din cite am vazut cu totii sinteti intelectuali eu mai putin ,ce caut / aici?/ adevarul e ca i-mi place sa citesc ,sa cunosc mai multe,sa cunosc oameni de la care pot invata ,mai am multe de invatat./ aici se pun in discutie multe teme,imi place sa le citesc,mai am o parere care ,poate nu intereseaza pe nimeni,dar nici o problema in cel mai rau caz raman doar o cititoare,care-i problema?/ viata merge mai departe,incerc pur si simplu sa mai schimb ceva ,sa mai cunosc oameni interesanti./ am gresit cind am crezut ca oamenii se imprietenesc usor,poate cu mine e problema ca prea repede ma pot apropia de oameni,e chiar asa de rau?/ dar e  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Strivit pe 4 Iulie...
de sarsilovici la: 06/07/2006 13:53:00
am fost strivit pe 4 iulie dar nu in vreun razboi, nu de vreun glont ratacit, ci de un simplu cuvant...adio... cred ca e cel mai greu dintre toate si are doar 4 litere dar ce semnifica el e groaznic..../ m-am simtit strivit..sau mai bine zis nu pot descrie exact,,zic ca am fost strivit..l-am citit am ramas interzis cateva secunde si apoi am inceput sa transpir sa ma uit bezmetic in toate partile sa vad de unde a venit..am iesit pe balcon sa vad daca nu cumva a picat de sus..dar sus era doar albastriul cerului..sa fi venit de acolo? de la albastru..? si candva iubeam culoarea asta si inima imi tresarea cand il vedea si acum el sa ma striveasca ..? de ce..? a avut sigur un motiv.../ am intrat i  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Gadjo Dilo
de LaPlusJolie la: 06/07/2006 11:33:00
a vazut cineva filmul "gadjo dilo", in regia lui tony gatliff, aparut in 1998? titlul in franceza "l'etranger fou". traducerea aproximativa in "româna" este "gagiu dilau"./ ce parere aveti despre el?/ eu sunt fascinata si de filmele cu tigani ale lui kusturica./ cred ca ambele filme redau pasiunea si trairea specifica tiganilor, atunci cand nu sunt claustrati in niste reguli care nu le apartin. cand sunt civilizati cu forta, dau ceea ce intalnim acum in romania...nici români, nici tigani.../ nici o cultura nu este superioara alteia, ele sunt doar diferite
1 comentariu
modifica
căutare
de paparuz adrian la: 06/07/2006 07:52:00
/ / căutam cuvintele pe sub pat;/ le-avusesem pe toate în gură,/ te visam şi-am ţipat,/ Şi cuvintele fugiseră-n lună…../ căutam cuvintele pe sub pat, erau tocmai acele cuvinte,/ o oglindă în tâmplă mi-am spart,/ te doream şi-am ţipat…./ căutam cuvintele disperat/ cu gura deschisă sub pat,/ Şi erau tocmai acele cuvinte/ neinventate şi sfinte…/ /
1 comentariu
modifica
Condusi de prejudecati - Propuneri indecente..
de marianna la: 06/07/2006 01:15:00
aproape pentru fiecare dintre noi a exista un moment in care am fost tentatzi de a face o "propunere indecenta", care din varii motive nu a reusit sa ia nastere pe buzele noastre... complexe, teama de a fi refuzat sau luat in ras, neincredrea in propria persoana.../ toate acestea sunt mici fantasme ce ne bantuie subconstientul dintotdeauna ghidate de o formula magica "oare ce va spune lumea despre mine??!!!"/ nu v-ati gandit niciodata ca intr-o zi o sa va para de tot ceea ce nu ati reusit sa faceti??... timpul este singurul care nu te iarta... imaginati-va ca sunteti batrani, nerealizati si ca v-ati intors in timp pentru a va schimba destinul.../ va invit acum sa destainuiti cel put  ...continuare .
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...