arhiva: 16/08/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Răsună superb în difuzoare
de Ovidiu Ivancu la: 16/08/2006 21:42:00
răsună superb în difuzoare/ acorduri drăceşti, balcanice,/ sunete mistice ale unor instrumente niciodată inventate./ iar eu mă gândesc la moş crăciun ca la un impostor,/ îl simt fals până-n măduva oaselor (lui),/ cu râsul lipit cu bandă adezivă/ pe faţa veşnic recioplită în funcţie de priorităţile vremii,/ cu tolba lui plină de lucruri atât de materiale/ încât se roşesc (de ruşine) literele acestui poem.../ mă gândesc la moş crăciun ca la un kitsch/ care nu poate fi înjurat, care nu poate fi/ tras la răspundere,/ care nu poate nici măcar să-şi joace până la capăt rolul lui/ de personaj pozitiv./ Îmi curg prin vene în momentul acesta/ acordurile ce r  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Şi toamna
de Ovidiu Ivancu la: 16/08/2006 21:41:00
Şi toamna,/ cel de-al patrulea anotimp al anului,/ coboară într-un dans feeric/ peste crestele argintate ale munţilor./ păsările călătoare/ se răsfiră peste seninul cerului,/ ca nişte petale de garoafă./ ale sufletului umbre/ cad fermecate/ peste lacul albastru deasupra căruia,/ ca o regină detronată,/ luna – astru galben şi palid,/ trimite mesajul ei/ şi podoaba de lumină a cerului./ eu…/ eu însumi/ m-am săturat de-atâtea clişee şi militez activ/ pentru abolirea poeziei ca stare melancolică./ melancolia nu poate genera poezie,/ poate doar umple paturile vacante/ în spitalele de psihiatrie…/ mai sunt şi melancolici fără vocaţie,/ care-şi asumă sentimente l  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Rănită iremediabil
de Ovidiu Ivancu la: 16/08/2006 21:38:00
rănită iremediabil,/ victimă inocentă a unei voluptuoase/ poveşti de dragoste,/ femeia hotărî să se sinucidă./ aşteptă până ce soţul ei/ plecă în oraş pentru a-i face amantei sale/ necesara vizită zilnică,/ legă frânghia de grinda casei,/ punându-şi alături săpunul cu miros de levănţică./ Îşi aranjă rochia scurtă, îndoind manşetele bluzei/ în aşa fel încât să se poată vedea/ braţele puternic bronzate,/ îşi compuse un zâmbet de eroină/ sfâşiată de dileme,/ exact aşa cum văzuse ea în filmele de oscar,/ răvăşindu-şi părul/ în amintire atâtor bărbaţi care,/ trezindu-se dimineaţa alături de ea,/ îi spuseseră că era frumoasă aşa, cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Mi-e greu
de muselk la: 16/08/2006 18:30:00
cand te mangaiam,/ tresareai profund,/ a copil./ erai a mea atunci./ acum, te-ai reintors/ in vesnica valtoare./ ruptura de-acel copil sublim,/ ma face sa-nebunesc,/ ...si doare!/ te vad si acum.../ pe-acel peron,/ in acea gara./ si inca sper sa ma astepti/ pentru a doua oara./ astept si-acum sa ma trezesti,/ in miez de noapte./ sa tremur,/ si sa vibrez / in ale tale soapte./ insa, timpul "zboara"./ si uneori,/ nu mai putem fi/ noi,/ cei de odinioara./ oricine poate face rime,/ poate scrie versuri,/ poate iubi chiar./ oricine./
1 comentariu
modifica
Ras cu Plans
de Warlic la: 16/08/2006 18:30:00
de-ar trebui sa plang,/ as...rade n-as mai plange,/ de-ar trebui sa rad,/ as...plange n-as mai rade./ viata o iau in ras,/ si totusi plang in viata,/ eu rad cand plang,/ sunt o paiata./ si totusi am un rost pe-acest pamant,/ eu sunt actor scena e-o lume,/ ca rad, ca plang fac tot aceea,/ fac lumea sa se-amuze./
comenteaza!
modifica
Liniste, aici se tace !
de piku la: 16/08/2006 16:09:00
se observa cum de multe ori lipsa “vorbitului” degradeaza relatiile cu ceilalti. cum suna…. dar nu am cum s-o spun altfel. in schimb, o observ des, dureros de des, in orice imprejurare. uitati-va in jur: nu multi se grabesc sa spuna mai mult decat un “buna” iar cand te afli in mijlocul unui grup, observi ca nimeni nu se grabeste sa socializeze, fiind toti imbibati in individualitatea lor intima la care numai cei privilegiati au acces. priviti mai atent….suntem atrasi de frumusetea exterioara, ne e mai usor sa vorbim cu cei care arata bine sau dimpotriva, suntem intimidati de circumstante. / sunt si cazuri mai dureroase, in care suntem parasiti sau uitati fara motive, fara explicat  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Te vreau in adancul fiintei mele...
de vioricus la: 16/08/2006 15:30:00
draga speranta, pictata-n verde, mirosind a viorele... nu te pot cumpara, caci pretul tau e mult mai mare decat mi-as putea permite. imi ceri sa renunt la frica, la introvertire, la ranchiuna, la suparare, la pesimism... as vrea sa le pot arunca in galaxie, sa le arda soarele, sa se transforme in pulbere si sa se imprastie pe marte... hrana pentru martieni! iar tu sa patrunzi in fiecare celula a mea, sa zambesc cum nimeni nu o face, cu o puritate mai alba decat zapada neintinata... sa-mi respir sufletul in fiecare flux al sangelui cargundu-mi prin venele-mi purpurii! / gata! m-am hotarat! te vreau in fiinta mea! arunc tot ce este rau, primesc tot ce-mi dai! te simt... imi alergi prin vene.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dilema veche, dilema noua...
de vioricus la: 16/08/2006 15:20:00
dupa revolutie, tot romanu` care-a simtit ca-i fierbe sangele in vene si-a luat traista pe umar, pasaportul in buzunar, vreo trei lei de-un cico si-a plecat in lume. s-au dus si ei sa vada ce au vecinii lor de se trezesc cu zambetul pe buze. mai intai au dorit sa invete contabilitate de la germani. cica astia sunt mai reci, mai calculati, iar pe vremurile acelea cu economia stateau foarte bine. si au invatat ce-au invatat, dupa care s-au hotarat ca e momentul sa se intoarca pe meleagurile mioritice sa predea stafeta celorlalti invatacei. zis si facut. odata ajunsi in rumanien, dupa ce au invatat contabilitate, si-au administrat bugetul, au inceput sa faca analize swot. si-au luat la rand: ita  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Distanta e problema mea! Scoala sau dragoste?
de cristinaH la: 16/08/2006 13:05:00
m-am tot gandit daca sa scriu sau nu....vroaim doar sa mai vad niste pareri...sa vad cum arata in perspectiva altora.ce inseamna distanta?rezista o relatie la 3500 de km in timp?se chinuie sa ajunga lunar in tara,eu incerc sa merg cat de des posibil...dar sa fim realisti...nu va merge asa mereu....si atunci am 2 variante....sa renunt la facultate.....sau sa raman...nu ma lasa inima sa iau o decizie.......desi trebuie....ce parere aveti...ce primeaza? :(
6 comentarii
modifica
Arta si noi
de jackthepink la: 16/08/2006 00:22:00
am vizionat recent un concert david gilmour (ex-pink floyd), om cu o imensă cultură muzicală (vorbesc în calitate de muzician), cu o sensibilitate aparte, în fine, posedând toate calităţile ce îl fac pe un om artist adevărat şi, respectiv, muzician. totuşi mă tot sâcâie o întrebare. artistul ne comunică prin artă sau arta prin artist? În cazul de faţă muzica vorbeşte prin om sau omul prin muzică?
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...