arhiva: 17/08/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu te supăra, frate!
de Gheorghe Florescu la: 17/08/2006 23:48:00
dragă editorule,/ Şi prim-cetitorule…/ io-ţ trimit îndată,/ spre a fi postată,/ Înc-o rimă-crimă/ dintru a mea stimă…/ nu mă ierta, frate,/ trece-mă la spate,/ vadă lumea toată/ cât e de netoată/ buchea ăstui tâmp/ dus demult pe câmp,/ dus pe arătură/ orb şi mură-n gură./ vadă cetitorii/ cum îs editorii/ juzi cu stelişoare,/ nivele la soare./ vad-a noastră trupă/ cu ce se ocupă/ acest mocofan/ ce-ncearcă în van/ să ne enerveze,/ să ne concureze,/ să ia prăjitura/ crema, băutura./ -lasă-ne, mă frate,/ du-te, te abate,/ spre a ta mocirlă,/ colo-n râu, la gârlă!/ lasă-ne, mă frate…/ (pentru editorul din agonia)
8 comentarii
modifica
Carpe diem sau nu?
de flavie la: 17/08/2006 23:03:00
..stiti..un prieten imi reprosa,mai demult,ca nu stiu sa ma bucur de fiecare clipa..atunci i-am zambit si,in gandul meu,i-am dat dreptate.../ intrebarea mea este:stim oare sa traim fiecare clipa?sa o valorificam la maxim,sa ii simtim esenta?sau,intr-o lume atat de grabita,nu ne mai putem opri sa savuram un moment de liniste?/ putem sa iubim atat de mult viata,incat sa ne bucuram de fiecare clipa?/ ...cliseistic sau nu,intr-o zi am uitat de indatoriri si de tot...si am iesit pur si simplu din casa,fara sa am o tinta..am ratacit pe strazi,m-am plimbat prin parc,..am trait clipa..:) si stiti ce?nu a fost bine,a fost grozav..:) ./ din cand in cand,faceti-va timp ca sa "carpe diem"(ca sa  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Licheaua si musca
de nane la: 17/08/2006 21:22:00
dl. gabriel licheleanu a reusit intr-un timp foarte scurt ( ca urmare a unei comotii , se pare) sa inlocuiasca o expresie consacrata " e prost de n-are aer" cu o exprimare mult mai sugestiva : " e prost de se sufoca"./ a se vede argumentatia domniei sale in scrisoarea deschisa adresata d-nei mona musca.
132 comentarii
modifica
Respira neincetat
de anaa la: 17/08/2006 16:17:00
pleoapele se-ncolăcesc miloase/ pe ochii fericiţi că au fost daţi uitării…/ pentru incă o noapte./ Şi respiraţia se încăpăţânează/ să câştige dreptul de a se mai osteni o dată./ repetată, sacadată, pe ploaie şi pe arşiţă,/ Îngrămădită, ghemuită pe fondul uitării,/ parcă foşneşte… / de ce nu respiră doar joile impare/ când eu nu am timp să- i aud?!/ sunt una de- a lor…/ visul deschide nările, le frământă, le dospeşte…/ Şi respiraţia năvăleşte furioasă/ Încoace şi încolo…/ doar, doar s- o plictisi./ cât aş vrea acum să adorm şi eu./
comenteaza!
modifica
Iubitul meu vorbeste
de anaa la: 17/08/2006 16:15:00
“ de ce nu m- ai aşteptat/ la pod? “/ mi-e teamă…/ cum am putut sa nu ma duc?!/ Încep să caut./ simt cum nisipul ascuţit/ mi se pietruieşte sub tălpile/ care de încordare/ se crapă, se descompun, se cern./ demenţa mă face să simt / aripile, zborul, dorul de ducă, / să simt lumea…/ cum n- am mai mirosit-o niciodata,/ s- o gust/ cum cred ca n- am mai văzut- o vreodata./ Înfulec nesătulă din drumul/ care parcă în ciuda mea/ nu se mai sfârşeşte./ mâinele uitate de circulaţia clocotitoare/ se încleştează în părul încă frumos… coafat./ -care pod?/ care uneşte ciorna de anticariat, înmugurirea de mormânt/ Şi care mă toarnă pe mine la tine?/ o altă în  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Vama Veche - o oaza de libertate
de floreral la: 17/08/2006 14:41:00
cu inima un pic stransa de ce voi gasi acolo, contrariata de sute de pareri despre ce a fost pe vremuri, ce a devenit intre timp, am decis sa merg in vama veche. nu am vrut bulgaria, nu ca as fi nationalista, ci poate ca ma enerveaza la culme tertipurile si efectul de turma, sa fac ce fac sau zic altii. in plus, mi se parea o provocare…nu tu fitze de mamaia sau neptun, nu tu harababura de costinesti, hmmm, vama veche !!!/ si am ajuns ! de cum am ajuns pe ulitele vamei, am hotarat : mai mult de doua zile nu stau aici !!! ca in orice statiune, exista o „ulita“ principala: stanga terase, pravalii, chioscuri, dreapta chioscuri, pravalii, terase. nici urma de asfalt pe mijloc, doar pietre si  ...continuare .
22 comentarii
modifica
absurd absurdissimo
de lord kanne la: 17/08/2006 12:19:00
clipe cenuşii se preling / lăsând urme pe faţa nevăzută/ în scurgerea timpului... strig/ cu o tăcere zgomotoasă şi mută./ mă simt încojurat de absurd/ şi lumina ochiului orb mă doare,/ fredonez un cântec prea surd/ trăind... în narcisa ce moare./ e un coşmar în plină veghere;/ când somnul real ne cuprinde/ trăim masochist amintiri de durere,/ zâmbind prin memorii frânturi de cuvinte./ ideile mor nenăscute în gânduri,/ neexprimarea lor e sfântă menire;/ senzaţii răsculate de statice vânturi/ se sting şi răsar în flori de iubire./ mă ridic prăbuşind speranţe spre tine/ agăţând privirea spre concepţia ta/ mi-i gândul, speranţa mi-s mii de cuv  ...continuare .
comenteaza!
modifica
anxias
de lord kanne la: 17/08/2006 12:18:00
momente tandre şi clipe dureroase/ îşi scutură copacul anonim,/ îşi scutură speranţa/ în lacrimă de rouă;/ râzând cu frigu-n oase/ şi dragostea-n venin./ mă sparg în mii de schije/ şi-n mii de flăcări ard.../ petale parfumate în lacrimi de gheişe/ mi-acoperă din răni, din minte şi din iad./ mă sparg absurd, în urma clipei tale/ şi sângerez, albind raţional,/ ca umbra mea, străpunsă ... de raza ta de soare/ ... mă sting lăsând o urmă de cântec funerar./ /
1 comentariu
modifica
Povestiri dintr-un viitor incert, spuse intr-un trecut zbuciumat
de lord kanne la: 17/08/2006 12:16:00
nimic nu se pierde, nimic nu se caştiga, totul se transforma. acesta este o lege implacabila a sistemelor inchise, de multe ori inchise in sine. suntem oare conştienţi ca omenirea nu devine in timp nici mai fericitã nici mai nefericitã, nu se imbogaţeste dar nici nu saraceşte, nu traieşte nici mai sanatos nici mai nesanatos? tot ce se schimba este numarul oamenilor care se bucura şi a celor ce sunt trişti, a celor ce au ce mânca si celor ce nu au. ni s-a dat la început o cantitate imensa de fericire, mai bine zis i s-a dat lui adam, cel cu care ne identificam tot mai des, care acum se distribuie şi ea cum poate. problema nu este daca exista fericire, problema este cã nu ajunge p  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...