arhiva: 22/08/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
prea dureros sa ii pun titlu
de anaa la: 22/08/2006 23:22:00
cum mergi mai departe cand iesi in bucati(la propriu si figurat) dintr-o relatie?de unde sa incepi cand nu ai nici un punct de sprijin?
15 comentarii
modifica
Sa nu mai plangi!
de uka la: 22/08/2006 21:38:00
" sa nu mai plagi" il aud si acum...de ce l-am ascultat? cuvintele au cazut greu...imi aduc aminte ca am plans...atunci puteam. am plecat, atunci vroiam sa-l las in urma, vroiam sa pot sa il las in urma. dupa ce am plecat mi-a dat beep...beep...detaliu stupid. oare ii paruse rau, nu l-am intrebat niciodata. / de ce sa nu mai pang? nu mi-a explicat, m-a invatat atatea dar nu mi-a spus de ce ar trebui sa nu mai plang in fata lui. "sa nu plangi niciodata in fata unui baiat" dar de ce? si nu am crezut vreodata ca am sa il ascult, dar timpul a trecut, am crescut si acum...acum nu mai pot sa plang... acum zambesc si cand ma doare, oare lumea nu vede ca zambetul meu s-a schimbat? dar cine se mai uit  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Se luptă fraţii…
de Gheorghe Florescu la: 22/08/2006 21:24:00
se luptă fraţii între ei,/ au pus cultura armă de bătaie,/ cuvintele, schimbate–n sens, se taie/ Şi-au straiele pe post de foc de paie./ au pus suratele de pocinog/ Şi verii frâng amarnic pumnii,/ se gudură demonic luciferii/ că fraţii luptă iar pe soclul crucii./ marşează cuscrii pe golgote,/ se plâng uncheşii printre bâte,/ cumetrii-aruncă cu noroi în ţară/ iar mintea lor e foc şi pară./ acolo sus mereu e dumnezeu/ Şi e, de-a pururi, crezul meu.
comenteaza!
modifica
LUMEA LUI DANTE. VAZUTA PRIN OCHII LUI H-R PATAPIEVICI
de ana maria botnaru la: 22/08/2006 19:25:00
lumea lui dante./ vĂzutĂ prin ochii lui h.-r. patapievici/ ana-maria botnaru/ / precizare i. titlul pe care am ales să-l dau acestei prezentări nu vrea deloc să spună că lumea lui dante ar arăta altfel decât o descrie h.-r. patapievici în cartea sa, ori că el ar fi singurul care o vede astfel. / dificultăţi. problema noastră, a modernilor, este că, spre deosebire de medievali, am pierdut, odată cu slăbirea credinţei, şi capacitatea de a ne reprezenta universul-aşa-cum-este. Şi am mai pierdut ceva: bunul simţ (sau smerenia) de a citi cu seriozitate textele autorilor mari. modernii au trufia să creadă că scriitorii din vechime băteau câmpii; şi cu asta îşi înc  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Timpul
de Shtefy la: 22/08/2006 16:34:00
ai spus asta seara de filmul "undeva! candva". rememorand, mi-am dat seama ca , daca ti-a placut filmul, indirect esti de acord cu parerea mea despre timp. daca imi aduc bine aminte, tipul din film se intoarce in timp, invingandu-i ireversibilitatea si demonstrand astfel ca secundele nu mor ci sunt "stocate" undeva asteptand sa fie reactualizate candva. asa e? daca ne referim la acelasi film, cred ca asa e! chiar daca nu esti de acord cu asta, eu sunt si voi fi mereu! de ce? pentru ca undeva am si eu stocate niste amintiri pe care nu vreau sa le dau uitarii. mai stii! poate candva aceste amintiri ale mele vor cere sa cearna din nou secundele prezentului, vor refuza sa moara! si atunci am sa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Te-am pierdut
de Shtefy la: 22/08/2006 16:27:00
te-am pierdut acum cand in sfarsit am invatat sa te iubesc. te-am avut in palma si ti-am dat drumul iar acum te caut acolo unde nu stiu de ce dar credeam ca te voi gasi mereu. m-am inselat. ai plecat de mult si chiar daca te vad pe aceesi banca, langa acelasi gard te simt mult prea departe. te-am pierdut si nu am facut nimic ca sa impiedic acest lucru. poate ca am renuntat prea usor la momentele in care am fost fericita sau am plans alaturi de tine si am ajuns sa plang din nou pentru tine. as vrea poate sa ma intorc in trecut dar cum sa fac asta cand tu ai inchis toate usile. daca as fi stiut toate astea in urma cu cativa ani sau macar anul trecut acum ar fi stat altfel lucrurile. te iubesc..  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Ninge de 30 de ani
de Ovidiu Ivancu la: 22/08/2006 13:46:00
ninge de 30 de ani.../ mă şi mir că mai pot gândi/ aşa, cum stau solitar între nămeţi./ noaptea/ (evident, din când în când trebuie să fie şi noapte)/ număr fulgii de zăpadă,/ ca un insomniac ce sunt/ şi mă întreb de ce mă obsedează ideea aceasta/ a lumii peste care ninge de 30 de ani./ Înaintez prudent prin zăpada/ (să fie clar, totul e rodul imaginaţiei mele)/ în speranţa că voi ajunge la biblioteca din centrul oraşului/ pentru a-mi descifra obsesiile./ Îmi port cu mine, într-o mapă gri,/ poezia/ şi, dintr-o comoditate regretabilă,/ strig cu voce tare cărţile pe care vreau să le citesc/ (titlu, autor, editură, anul apariţiei - totul după tipic),/ dar  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Când voi avea 170 de ani
de Ovidiu Ivancu la: 22/08/2006 13:45:00
când voi avea 170 de ani/ voi fi mereu/ cu un pas în urma morţii/ şi asta pentru că/ voi ţine minte ce bocanci poartă moartea/ în fiecare zi a anului./ căutându-mă, nu se va gândi/ să se uite peste umăr./ voi fi umbra morţii/ până în ziua în care/ ea va fi cu un pas în urma mea,/ ţinând minte ce bocanci port/ în fiecare zi a anului./ morala:/ moartea e o chestiune de memorie.
comenteaza!
modifica
Aceasta este o poezie de dragoste
de Ovidiu Ivancu la: 22/08/2006 13:28:00
aceasta este o poezie de dragoste/ Şi va debuta cu fixarea cadrului natural:/ este, [deci] o vară târzie şi incertă ca o metaforă./ poezia continuă cu plasarea fiinţei iubite în textul liric:/ graţioasă ca o lebădă/ desprinsă de pe coperta unei cărţi de colorat,/ femeia venea, cu un pas uşor/ ca al unei haite de lupi./ urmează, firesc, emoţia întâlnirii celor doi îndrăgostiţi:/ o strâng în braţe, fericit ca un septuagenar/ în urma unui reuşit transplant de cord/ şi, în momentul acela,/ nimic nu mai există pentru mine/ în afara respiraţiei ei sacadate/ cu accente de gâfâială./ poemul se încheie rotund,/ cu o mărturisire:/ din păcate, iubito,/ n-am putut  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Sunt o sferă vulgară
de Ovidiu Ivancu la: 22/08/2006 13:25:00
sunt o sferă vulgară/ zburând fără bun - simţ şi decenţă/ prin lumea aceasta/ şi prin alte lumi/ despre care mi-e interzis să vorbesc.../ mă învârt inutil/ înjurându-mi contururile/ care mă fac atât de ridicol perfectă./ aştept ciocnirea violentă/ cu stâlpii de telegraf sau antenele parabolice,/ sperând ca în urma unei asemenea ciocniri/ să mă deformez dracului o dată/ depăşindu-mi condiţia neghioabă de sferă./ sunt o sferă vulgară,/ acumulând atâtea energii cosmice/ încât într-o bună zi/ voi face atac de cord./ mă rostogolesc, rotundă cum sunt/ prin spaţiu, printre galaxii, ca o aventurieră/ care nu mai are nimic de pierdut./ mâine mă voi sinucid  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ploaia
de Raluca Enescu la: 22/08/2006 13:09:00
lasa ploaia despletita/ sa cada peste cantecele de iubire,/ peste lumea prea mare. prea mica/ pe care-o strangi in ganduri si-n priviri adanci./ si daca mai cautam inca lumina/ pe care nimeni nu mai crede ca o s-o gasim,/ tu si eu,/ noi doi mai credem/ si mai iubim/ lumea pe care am imbratisat-o strans./ atat de diferiti, atat de-asemenea/ in acelasi vis. /
comenteaza!
modifica
Reusita integrarii la emigranti
de Pasagerul la: 22/08/2006 12:47:00
au fost multe discutii legate de romanii plecati in strainatate, de reusita integrarii. as vrea sa deschid discutia din alt unghi./ unul din aspectele integrarii este si integrarea in societate. cit de bine sinteti integrati in societate, in sensul ca aveti relatii sociale cu autohtonii?/ si cind ma refer la relatii sociale, nu ma refer la mers la o bere cu baietii dupa servici./ citi colegi de servici va suna si in timpul liber? aveti prieteni buni printre autohtoni? va vizitati reciproc cu ei? / intrebarea este adresata mai ales celor care au emigrat cu perechea, pt ca cei care si-au facut familia acolo, cu cineva autohton, povestea e diferita.la fel este diferit la cei care au emigrat copi  ...continuare .
17 comentarii
modifica
calendar neortodox
de alex andra la: 22/08/2006 12:19:00
lunea/ e prea devreme/ să cern lumina din cearcănul zilei / marţea/ umbrele se-ntorc suliţi / în trei ceasuri rele/ zi de post miercurea/ şi de-ntristare/ mă mut pe strada toamnei/ joia zi de vorbitor/ dumnezeu se aşază tacticos/ la taclale cu lumea/ sâmbăta omenirea se laie/ numai eu bălaie/ mă tot duc pe apa ei/ duminica / netulburată/ îmi văd de nemurire/ dar vinerea / sunt eu/ născuta sub semnul venerei/
5 comentarii
modifica
MASTER SUA
de laura bes la: 22/08/2006 10:54:00
buna/ sunt noua la cafenea si vreau sa va intreb daca poate cineva sa ma ajute./ vreau sa fac un master in sua si nu stiu cum sa procedez.ma poate ajuta cineva cu detalii legate de modul de inscriere, documente necesare, formulare, taxe, etc.?/ va multumesc.
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...