arhiva: 23/08/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cum sunt tratati romanii in strainatate??
de Ssnake la: 23/08/2006 22:08:00
cum va trateaza strainii si cum va simtiti in alta tara?/ care este tratamentul de care aveti parte ?/ care credeti ca este imaginea romanului in europa?/ sa auzim adevarul si nu povesti adevarate!!
4 comentarii
modifica
Un joc.
de tatiku la: 23/08/2006 18:21:00
va propun un joc. e de fapt un fel de autosondare. mi s-a facut si mie demult si mi-a fost imposibil sa-l uit./ sa zicem asa. esti in vacanta. e o vreme minunata. nu ai nimic de facut, te simti excelent. ai intrat deja in parcul tau preferat si ochesti banca preferata. nu e absolut nimeni in jur. nu e frig si nici cald. e bine, e excelent, soare, pasarele, racoare, nu ai nici un stress, cat de mic.../ dar deodata spre tine apare o silueta. se apropie. e imbracata la fel! da, esti chiar tu insuti (insati). vine mirarea, uluiala, etc./ apoi te asezi cu tine insuti/insati pe banca./ vine prima intrebare, firesc. eh, care ar fi aia?/ / jocul are 3 pasi. astept sa se stranga macar cateva  ...continuare .
95 comentarii
modifica
2 a.m.
de clandestine la: 23/08/2006 16:51:00
mintea mea se faramiteaza in mii de cioburi/ mici mici mici ca niste fire colorate de nisip/ pulsul neregulat si respiratia care fuge/ departe departe departe mi-e frig/ nu, mi-e cald, mi-e bine si rau/ maine e o noua zi in care o sa imi doresc/ acelasi lucru pe care nu pot sa-l am/ dar stiai deja asta atunci de ce mai intrebi/ stii de fapt tot pentru ca m-am incapatanat/ sa nu iti zic nimic de fapt nu stiu nici eu nimic/ doar ca e tarziu si mie mi-e frica de timp/ sunt la o secunda departare de intuneric/ si ma privesc de pe partea cealalta a oglinzii/ ma pliez in jurul meu si uit sa vorbesc/ te aud prin somn prin vis prin perete/ astept ca timpul sa se dilate/ si sa revin la inceputul meu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Minunea de pe strada Augustin Pacha
de Realdo la: 23/08/2006 15:39:00
minunea din strada augustin pacha/ / / eşti locuit de casa în care stai. apoi de omul care îşi plimbă câinele când ieşi cu ochii roşii de somn şi trupul jerpelit de blugi să-ţi cumperi tigări. apoi de vânzătoarea plictisită. apoi de cafeaua aburindă şi de ţigara fumegândă. apoi de televizorul în care se întâmplă mereu chestii de care te simţi departe şi sătul, oricât de flămând ai fi în aşteptarea ta./ strada augustin pacha. o casă veche, cu etaj, în inima supraetajată a oraşului. nu şi-ar fi permis nici în ruptul capului să locuiască  ...continuare .
5 comentarii
modifica
APOCRIFA,testamentul lui Iov
de Motzoc la: 23/08/2006 15:22:00
/ --------------------------------------------------------------------------------/ / introducere – / / va aducem aminte ca aceasta este doar o carte apocrifa. va recomandam sa o priviti cu ochii critici, chiar daca este un exemplu complet de darnicie . nu este nimeni care sa confirme in mod sigur ca lucrurile scrise in aceasta carte sunt adevarate, chiar daca da un indiciu asupra numelui sau si neamul de unde se trage iov. numele este de fapt “iob” si nu iov, la fel ca si “abraam” si nu avraam. aceasta se intampla deoarece la inceputul primelor traducerilor in limba romana traducatori au ales ca litera b – beta sa fie tradusa cu litera v , in romana, de acee  ...continuare .
1 comentariu
modifica
APOCRIFA,evanghelia lui Petru
de Motzoc la: 23/08/2006 15:19:00
--------------------------------------------------------------------------------/ i/ 1. si pentru ca nici unul dintre iudei n-a vrut sa-si spele mâinile ­nici irod, nici judecatorii - pilat s-a ridicat în picioare./ 2. atunci regele irod a poruncit sa-l ia pe domnul zicându-le: "faceti totul precum v-am zis!"./ ii/ 3. acolo se afla si iosif din arimateea, prietenul lui pilat si al domnului. stiind el ca au de gând sa-l rastigneasca, s-a dus la pilat si a cerut trupul domnului, ca sa-l îngroape./ 4. pilat a trimis la irod sa-i ceara trupul./ 5. si irod i-a zis: "frate pilat, daca nu l-ar fi cerut nimeni, noi însine l-am fi îngropat, caci se apropie ziua sabatului si î  ...continuare .
9 comentarii
modifica
APOCRIFA,cartea lui Adam si a Evei
de Motzoc la: 23/08/2006 15:16:00
introducere/ in aceasta carte putem vedea felul cum a suportat adam si eva izgonirea lor din eden. de asemeni se mai poate vedea si viclenia si ura cu care ii urmareste satan. el cauta sa ii dezinformeze cu privire la dumnezeu, cu privire la el si la situatia lor. satan cauta sa ii induca in eroare spunand omului ca din cauza lui a ajuns el, satan, asa pe motiv ca ar fi refuzat sa se inchine omului, chemat fiind la aceasta de chiar mihail din ordinul lui dumnezeu. o carte apocrifa din traditia ebraica. despre ea se spune ca ar fi fost scrisa de moise si domnul i-a descoperit aceste lucruri atunci cand se afla pe munte 40 de zile inaintea domnului, dupa cum se afirma in cartea j  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Caietele Radei (continuare)
de rolia la: 23/08/2006 13:17:00
mama isi revenise ,m-a chemat :/ -rada , sa fi cuminte ,sa asculti de tata ,sa ai grija de maria si baieti . esti mare acum , sa fi cuminte ! / am simtit in glasul mamei atata amaraciune cat poate cuprinde o viata de om . era ca o imbarbatare , ca o vina pentru faptul ca ne parasea .in clipele care au urmat , clipe cat o vesnicie , s-a asternut iar linistea . liniste care ne-a cuprins pe toti , un soi de impacare amestecata cu speranta ca raul a trecut , ca a fost doar un duh rau , care ne-a bantuit falfaindu-si aripile deasupra casei noastre ./ nu stiu cat a trecut pana mama a spus :/ - ma simt bine . sa intram in casa ,sunt doar obosita ,dooar obosita , atat obosita ./ tata , a sprijinit-o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
intrebare pt Lascar Barca
de cara_rafa la: 23/08/2006 12:40:00
sunt noua.as dori sa pot vorbi pe mess cu lascar barca,daca se poate,binenteles!am intrat si am vazut ca nu are adresa de mail,sau mess trecuta la date.../ recunosc ,ca inca nu ma descurc.e pentru prima oara cand intru pe site,si asta am facut-o prin accesarea altui site...ciudat....dar timp de 4 ore am stat si am citit ...sunt chestii de viata,chestii interesante.../ am sa incerc sa ma familiarizez mai bine cu site-ul...
11 comentarii
modifica
Asistenţă tehnică (sugestie)
de Paianjenul la: 23/08/2006 12:34:00
un lucru pe care-l au toţi cafegiii în comun: toţi au nevoie de un calculator (şi evident, conecţie la internet) pt. a "accesa" cafeneaua./ diferenţa dintre ei: unii sînt mai avansaţi în ce priveşte cunoştinţele legate de folosirea calculatorului/internetului... alţii sînt mai "pufi".../ ideea: cei (care vă consideraţi) avansaţi în acest domeniu, aţi fi dispuşi să-i ajutaţi pe cei mai puţin avansaţi, în cazul în care cei din urmă (întimpinînd dificultăţi în folosirea calculatorului/internetului) v-ar solicita ajutorul?.../ dacă da, vă invit să vă abordaţi aici (în cadrul acestui subiect) pt. dialog în acest sens.../ baftă!
24 comentarii
modifica
Povestea Creionului
de Shtevia la: 23/08/2006 12:27:00
copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. la un moment dat, intreba:/ - scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? sau poate e o poveste despre mine?/ bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:/ - e adevarat, scriu despre tine. dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare./ copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el./ - dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!/ - totul depinde de felul cum privesti lucrurile. exista cinci calitati la creion, pe care daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna un om care traieste in buna pace cu lumea. / prima calitate: poti s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
trec tăcându-mi tinereţea
de L0r3 la: 23/08/2006 07:19:00
se tace ca-ntr-o carte de citire/ pe-o bancă goală, ca un crin uscat/ căzut din psalmul desprimăvărării/ din care căpriorul a plecat/ se tace ca-ntr-o carte de istorie/ de unde domnitorii-au emigrat/ în jarul negru de pe monumente/ care la rându-i fi-va contestat/ se tace ca-ntr-o carte de latină/ cu romulus şi remus învrăjbiţi/ de-orânduiri făcute-n băşcălie/ de scribi perverşi la zece mâini corciţi/ se tace ca-ntr-o carte fără nume/ pe care-o scriu nemernicii sadea/ eu nu votez decât cu mine însumi/ şi trec tăcându-mi tinereţea mea /
3 comentarii
modifica
adresa mea
de L0r3 la: 23/08/2006 07:17:00
adresa mea nu-i din această viaţă/ aici sunt chiriaş pe bani mărunţi/ sau rezident între semeţe piscuri/ cu viză de şedere între munţi/ aici îmi cresc pe creste oase lungi/ nimic nu se sfârşeşte sau începe/ în somnul meu rotund şi înierbit/ străbat doar herghelii de cai şi iepe/ şi tot aici la cumpene de râu/ încearcă glezna mersul să-l înveţe/ prin dimineţi cu rouă de cărbuni/ să pipăie cărările citeţe /
7 comentarii
modifica
Cine sunt eu ?
de XenonIsis la: 23/08/2006 05:39:00
cine sunt eu ?/ eu sunt prima zână bună, sunt suflarea ce uşor adie/ eu sunt soarele ce se trezeşte, eu sunt apa ce învie/ cine sunt eu ?/ eu sunt a doua zână bună, înveşmântată în lumină/ eu sunt căldura cea divină, şi grădina cea de roade plină/ cine sunt eu ?/ eu sunt a treia doamnă bună, şi sunt cea mai minunată/ eu sunt strugurii cei mari şi negri, şi-a lor licoare fermecată/ cine sunt eu ?/ eu sunt ultima crăiasă, învelită toată-n nea/ eu sunt dragostea eternă, şi-al ei foc arzând în ea/ cine sunt eu ?/ sunt furtuna vijelioasă, izbucnită din senin/ sunt natura îngrozită, de-al ei chinuit destin  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Păpuşa
de XenonIsis la: 23/08/2006 00:38:00
elicopterul zbura ca o gigantică libelulă în lumina soarelui de amiază. prin uşa deschisă puteam vedea uriaşa umbră reflectată în apa de sub noi. arăta ca şi cum un peşte uriaş ne urmărea din adâncuri.../ - cred că femeile sunt dulci pentru o joacă de o singură noapte... henderson spuse uitându-se la omul din faţa lui./ - da, sunt nişte figurine plăcute... de neînlocuit aceste păpuşi vii... te joci cu ele toată noaptea, apoi le schimbi dacă vrei... le înnoieşti, le părăseşti, încerci toate modelele existente pe piaţă... blackberry răspunse rânjind la henderson.../ stăteam pe scaunul din spate al vehicolului aerian şi ascultam dialogul soldaţil  ...continuare .
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: