arhiva: 11/09/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Corint
de Guinevere la: 11/09/2006 19:13:00
dincolo de coline mă cern brumărie/ cu alămuri roşcate / pe forturi în spic/ lăute înalte din trestii volute/ pe tonuri acute/ mă frâng obosit/ dincolo de tine sunt ceaţă nocturnă/ cu ogive solare/ pe alei de corint/ nisipul mă şterge pe tălpi de spirale/ cu amfore goale/ ţi-am fost răsărit/
11 comentarii
modifica
dement
de Yussuff Khalid la: 11/09/2006 19:06:00
sa iesi la plimbare de mana,sa-ti intri in mana cu clovnul,/ sa ma cauti prin toate gurile de metrou si/ in toate gurile femeilor pe care m-au iubit,/ sa ma traiesti jucandu-ma,/ sa nu ma lasi sa-ti fiu viu in spatele coastei,/ ca in spatele blocului,/ ca in spatele textului,/ ca in toate numerele alfabetului./ ca-n slava foarte veche cand nostie se face intotdeauna noapte,desi/ n-o stie sa mearga./ toate timpurile,toate timpanele au invatat-o la scoala sa stea jos,cu mainile la spatele altcuiva,/ sau mai bine fara maini,doar cu degete.../ ca intr-o zi i-a zis ma-sa, numara-ti falangele in ordine inversa, pornind de la absolut spre ceasca, si vei vedea ca iti ramane una in plus.ce faci cu ea?  ...continuare .
1 comentariu
modifica
cu sireturile deschise
de Yussuff Khalid la: 11/09/2006 19:04:00
l-a văzut, cu toate ca/ îl tot pre-vedea de la o vreme spre alta./ şi i-a zis cuvintele. / îmi e martoră/ toata pre-fata./ i-a zis:/ băiete le cam ai pe sentimente!/ de data asta nu l-a avut pe răspuns.../ era sub influenţa/ lui pavlov./ ştia ca murise cîinele dar nu ştia mai nimic în rest/ despre pavlov./ despre pavlov şi despre nimeni altcumva/ i-a răspuns./ dar asta la sfîrşit./ plecase ea./ pavlov era poate mort/ poate prieten cu mendeleev sau cu mengele./ nu ştia!/ nici pînă azi nu ştia.../ eram şi eu p-acolo/ am tăcut./ ce era sa fac!?/ nu era povestea mea./ mi-am amintit de poezia cu poantă/ şi ce dacă mi-am zis./ înainte de orice facere e o pre-facere./ e  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Lapsus
de Valeriu Cercel la: 11/09/2006 18:48:00
/ În timp ce aşteptam ca să plătesc/ la rând civilizat, cu coşul plin,/ aiurea cu privirea ce zăresc (!?)…/ o blondă că-mi zâmbeşte-n magazin ;/ m-a măsurat discret de sus în jos,/ apoi şi ea la rând s-a aşezat,/ Întorc eu capu-n spate, cam sfios,/ ea mâna radicând m-a salutat,/ o-ntreb jenat “mă ştiţi de undeva ?”/ (În ochii mari i-ardeau mii de făclii)/ “sunteţi doar tatăl”, galeş zise ea,/ “al unuia dintre ai mei copii !” ;/ un aisberg îl simţeam spre cerebel,/ iar mintea-mi alerga cătând de zor/ singura dată ce-am fost infidel,/ ‘nainte cu o zi ca să mă-nsor :/ “tu eşti aceea (?), câţiva ani să fie,/ când cu amicii rău m-am  ...continuare .
1 comentariu
modifica
universuri paralele
de Emma Brad la: 11/09/2006 18:47:00
de data asta/ templul iubirii mele se află la un clic distanţă/ mai aproape / de omul de zăpadă şi marginea mării/ la mai puţin de un metru de foşnetul genelor/ şi mult mai departe de bârfe încolăcite/ în jurul cuvintelor uzate/ mai sălbatic / decât gura de aer rătăcită/ într-o pungă de nailon/ unde niciodată nu e linişte/ unde simfonia oraşului se pierde / în clipa de imbecialitate/ şi încă îşi mai ţine respiraţia/ mai caută explicaţii, semnificaţii/ şi chiar sensuri giratorii/ de parcă ar trăi / într-un alt univers/ / la noi/ până şi copacul îşi lasă frunzele să cadă/ fiecare pe unde apucă/ cele fără umbră mor de atâta efort/ celela  ...continuare .
comenteaza!
modifica
tu hirsut hieratică eu
de alex andra la: 11/09/2006 17:33:00
ne-am blocat în răstimpul tău/ nu mai respirăm decât gură la gură/ gândul aleargă mânz fără căpăstru/ în întâmpinare ne vine întunericul/ ori lumina totuna/ oglinzile ne întorc un singur chip/ mâna mea în prelungirea braţului tău/ se joacă în părul inelat al stelelor/ arse pe rugul ereziilor noastre/
10 comentarii
modifica
Nu gasesc nici un titlu...sunt doar ganduri
de Lexis la: 11/09/2006 14:12:00
n-am cine stie ce experienta in domeniu insa...ba nene , las-o dracu' de treaba ,prostia asta e din ce in se mai mare.de ce scri poezii , sau proza? ca sa zica lumea ca "vai...esti scriitor , impresionant" , ca sa te simti bine ca ai creat ceva? ca sa te dai mare? sau pur simplu ca iti place?/ de ce traim?adik...stai asa...nu traiesti...existi? de ce existi? asta e intrebarea ce necesita gandire.voi traiti?eu una am impresia ca nu traiesc , sau poate e doar o iluzie optica...incerc sa traiesc? nu stiu...poate ca nu ,poate ca da , poate ca sunt prea comoda ca sa traiesc , poate nu merit sa traiesc....sa mah sinucid? ce rost? e un act de egoism si lasitate...aaaa ce faci? te lasi? nu indraznes  ...continuare .
12 comentarii
modifica
a 9-a minune
de dan carlea la: 11/09/2006 12:26:00
nimeni nu ştie că mă trezesc noaptea, / când luceafărul alunecă scrâşnind pe geamuri/ şi admir cum arzi cu flacără albastră şi răcoroasă,/ ca o comoară,/ a 8-a minune a lumii, / pâinea mea de carne/ şi atunci numai expiraţia lui dumnezeu/ foşneşte dulce şi blond prin mine, / cernându-şi cerurile în plus, / a 9-a minune / şi ultima/
11 comentarii
modifica
Pictori şi picturi
de alex andra la: 11/09/2006 07:13:00
muzica, literatura, filmul preocupă pe mulţi useri ai cafenelei. observ, oarecum intrigată, că pictura nu pare a interesa în aceeaşi măsură. sau mă înşel ? rămâne de văzut./ v-aş propune, lăsându-vă în acelaşi timp toată libertatea, să vorbim despre tablourile care ne plac, pe care le-am văzut în original sau în reproduceri, în cuvinte simple, fără pretenţii, ca nişte diletanţi ce suntem majoritatea dintre noi. iar dacă s-or găsi şi nişte specialişti în domeniu, cu atât mai bine. Îi aşteptăm.
58 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: