arhiva: 12/09/2006


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Liliană…
de Gheorghe Florescu la: 12/09/2006 22:33:00
liliană, surioară,/ gândurile te-mpresoară,/ grijile iar te doboară,/ sufletu-ţi a prins să moară./ te-au omorât relele,/ te-au ajuns belelele,/ te-au slăbit hoţiile,/ te-au răpus stihiile./ nedreptatea ţi-a cuprins/ sufletul aproape stins./ nu lăsa ruga de noapte,/ nu lăsa gândul cu şoapte./ roagă-te la tatăl sfânt/ să-ţi vezi rostul pe pământ,/ să fii binecuvântare./ liliană, ai răbdare!/ 2006-septembrie-11
comenteaza!
modifica
de Catalunya
de Guinevere la: 12/09/2006 21:41:00
placa de catalunya, la ramblas, passeig de colon. fantani arteziene si palmieri nemaivazuti, flori de primavara, soare limpede purtat de vant. ai plecat intr-o dimineata la ora cinci si am ramas singura intr-o piata de granit, in care obisnuitii cativa homeless dormeau inveliti in ziare, cu stirile de ieri pe piept. mi-am imbratisat umerii cu amandoua mainile si m-am intors zgribulita in hostalul stil maur - cu mozaic in loc de covoare si bai comune mirosind a clor – ca sa ma ghemuiesc in pat si sa-mi tai linistit venele vreo doua ore, pana la ora micului dejun. abia cand incepea foiala in sala de mese isi strangea si soarele lamele inapoi si redevenea rotund, odata cu prima aroma de vanili  ...continuare .
30 comentarii
modifica
TVR 50 de ani
de Andre29 la: 12/09/2006 20:16:00
31 decembrie 1956 in studioul din moliere, nr. 2 se transmitea prima emisiune de televiziune din romania. timp de 50 de ani tvr a fost prezenta la toate transformarile prin care lumea a trecut. astazi este parte a vietii de zi cu zi prin cele patru canale: tvr 1, tvr 2, tvr international si tvr cultural. / in toti acesti ani s-au intamplat multe. as putea sa va aduc aminte de primului pas al omului pe luna, aparitiile pe scena ale maurice bejart, zubin mehta, roberto benzi, connie francis, josephine baker, sau despre interviurile cu eugen ionescu, cu nichita stanescu, despre vizitele in atelierul lui brancusi, despre concertul dat in 1970 de ion voicu si yehudi menuhin, sergiu celib  ...continuare .
17 comentarii
modifica
aşa nu
de dan carlea la: 12/09/2006 19:58:00
în urma ta au rămas fragmentele aerului înfrânt/ şi eu, ca un emoticon mutilat de singurătate, / într-o fereastră zidită cu piele şi carne, / prin care nu se uită nimeni/ adorm pe-o tarabă din piaţă, taraba miroase / a fructe şi flori, / a pământ care miroase a sânge, / a umbletul tău pământean / mâine mă internez pentru operaţie, / am încă prea multe cheaguri de lumină prin plămâni / şi aşa nu se poate trăi pe aici/ şi-un ghem cică de viaţă/ între noi, / la mijloc, / unde pulsează lumile / în ritmul unor paşi înnodaţi/
12 comentarii
modifica
NU E CORECT
de susu_piu la: 12/09/2006 19:53:00
de multe ori am avut bucurii, de multe ori am avut necazuri dar tot in picioare am cazut pentru ca acum stiu ce vreau de la viata. va intreb pe voi... oare de ce cand crezi ca ai incredere in cineva aceasta te tradeaza? oare de ce cand crezi ca esti uibit aceasta te tradeaza? oare de ce cand iubesti si esti tradat nu poti trece la fel de usor ca persoana care te-a tradat?
4 comentarii
modifica
silabe de ganduri
de natalia_ian la: 12/09/2006 17:43:00
privesc lung in necunoscut.o ploaie de ganduri ma strapunge,ca niste cutite sangerande de neputinta in care traiesc.incercsa ma opresc din visul in care colind ca o furtuna dar este atat de puternica forta care ma impinge in visare incat cad in apele neatului si intr o clipa vad toata viata mea asa cum a decurs ea.cu copilaria i tragica,cu adolescenta pierduta si cu visele mele ramase pentru totdeauna undeva in minte sperand ca intr o zi se vor realiza;fiecare figura imi joaca feste,fiecare persoana ma dojeneste si fiecare secunda imi pare o vesnicie.nimic din tot ce mi a ramas n a devenit decat reverie.amintirea visului din copilarie,unde ma inchideam in mine si tindeam a crede ca intr o zi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Rugăminte către El
de Valeriu Cercel la: 12/09/2006 15:01:00
/ o doamne, creator divin,/ cum ai putut să faci tu oare/ (mă ierţi şi iată că mă-nchin)/ aşa o mare eroare ?!/ le-ai pus pe toate pe pământ,/ Însă ceva nu-mi place mie,/ să port mi-ai dat, părinte sfânt,/ tot restul vieţii…pălărie/ Şi-apoi nevesti-mi, pios,/ ca un blestem nescris în carte,/ oriunde-ar merge ea pe jos,/ În pantaloni să mi se poarte ;/ cum numai tu le-ndrepţi pe toate,/ (noi neavând atâta minte)/ acuma că nu se mai poate/ la tine vin cu-o rugăminte :/ pune te rog a mea chelie,/ pe-ale nevesti-mi picioare,/ să scap şi eu de pălărie/ Şi ea la fel…de depilare !/ valeriu cercel/
4 comentarii
modifica
Ha perduto il treno.
de ra koroviev la: 12/09/2006 11:58:00
sau/ - arrivo alla stazione, e me lo vedo scappare davanti -/ / / singur./ bocancii langa pat, murdari./ gheata stanga la cativa pasi ma strange / oarecum empatic./ ultima ta aparitie./ uda.cafea.tigari.la o masa de aeroport din amsterdam,/ cu ponchoul portocaliu, subtire, ud lipit de pezónul erect/ excitata de mers pe jos desculta de balti si beton ud/ de vant si ploaie de plimbare de dimineata de iarna precoce, / uda, pe schiphol boulevard./ sub nivelul marii./ zeita a apei.regina, pasind prin lume printre soareci/ imi lasi, anatema nenorocita, sunetul apei in urechi./ un sunet mut precum un strigat impresionist pe pod de lemn,/ sunetul o  ...continuare .
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...