arhiva: 15/09/2006


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Emigratii romani-stiu ei sa isi cheltuiasca banii?
de ANNIBAL la: 15/09/2006 23:32:00
din ce in ce mai multi romani se inghesuie la punctele de trecere a frontierei / tot mai multi dintre noi in incercarea de a devenii ceea ce nu ne permite potentialui , ne terfelim demnitatea ,patriotismul...si abandonam insoritele plaiuri mioritice identificandu-ne cu pricipiul "eu sunt -ceea ce detin".emigram fiecare impinsi din motive proprii..o casa...o masina...o piscina...(eu insumi fiind un emigrat cu "ajutorul" lui d-zeu. undeva in nord-estul italiei...desii se spune ca cel de sus nu face decat lucruri bune..:))./ la urma urmei faptul ca unul sau altul emigreaza nu e o atitudine lamentabila(nu toata lumea se complace cu statulul de salariat mediu cu salariul sub salariul mediu  ...continuare .
6 comentarii
modifica
De ce retrocedam Pelesul????
de bendis106 la: 15/09/2006 12:58:00
ma poate lamuri si pe mine cineva in virtutea carei legi se retrocedeaza pelesul unei persoane fizice????? ce merite i-au justificat acestui ultim rege al romaniei revendicarea unui bun national? chiar daca solda urmasilor unui fost ofiter din armata prusaca (devenit un mare rege pentru romani, ce-i drept!) a contribuit la ridicarea edificiului in discutie, tot nu inteleg de ce il revendica mihai???!!!! poate ca alianta cu un actor de mana a doua, i-a dat familiei regale aroganta de a revendica ceva ce nu-i apartine. poate fericirea trece prin stomac si pentru cei cu sange albastru... de inteles! / ce nu inteleg eu este de ce din toata gloata aia de birocrati nu s-a gasit macar unul care sa a  ...continuare .
3 comentarii
modifica
faustă
de alex andra la: 15/09/2006 12:39:00
m-aş da dusă în altă lume/ răstălmăcită/ răstignită/ pentru o lumină în privirea lui/ pentru o sulfină sub perna mea/ m-aş da legată cu funii/ amânată în ieri/ îngropată în mâine/ de-aş fi o zi delfină în larg de mare/ ori regină la capătul aşteptărilor sale/
6 comentarii
modifica
BALADA CĂPRIOAREI MODERNE
de carapiscum la: 15/09/2006 08:50:00
balada cĂprioarei moderne/ melbourne: 30.01-01.02.06/ ce căprioară mândră zăresc în poieniţă/ printre copaci de sticlă cu rame de oţel,/ de unde se ivi prin fauna pestriţă/ că-mi vine să o latru cu glasul de căţel?/ mă uit năuc la dânsa adulmecându-i urma/ ca un berbec de munte cu coarnele de bou/ Şi fără să îmi pese ce s-o-ntâmpla cu turma/ Îmi etalez toţi muşchii ca pozele-n panou./ m-aşez pe-o buturugă crescută din bordură/ Şi cu copita bleagă o chem pe gheonoaie/ să-mi pună dinainte o troacă cu friptură/ de proaspătă otavă şi-n urmă nişte paie./ cu gâtul tot lungit spre arătarea asta/ sughit nervos de parcă deja aş fi băut/ că  ...continuare .
4 comentarii
modifica
IORDANUL ROMÂNILOR
de carapiscum la: 15/09/2006 08:44:00
iordanul romÂnilor/ sau/ umilirea prutului/ melbourne: 09.01.06/ „- ce-ţi este ţie, o, râu nemuritor/ că-ţi torci vârtejul iute în chip ameţitor/ Şi brazda ta de ape ţi-o tulburi deodată/ În crăpătura gliei amar trasă pe roată?/ de ce în calea-ţi lungă şi dureros de strâmtă/ Îţi murmuri întristarea cu lăcrimare sfântă?/ au oare nu te saturi de-mbelşugarea ploii?/ ori matca ţi-e-nfundată de bubele nevoii?/ priveşte cu mândrie în laturile tale/ la fiii tăi de suflet înmănuşaţi de zale,/ Încremeniţi pe veci sub sceptrul datoriei/ faţă de crucea veche şi stema româniei;/ Şi vezi-i cum tresar la glasul cel de clopot,/ cum umbrele lor salt  ...continuare .
comenteaza!
modifica
noroc bun
de ra koroviev la: 15/09/2006 00:57:00
...azi cand a plouat cu omizi / exact la cinci dimineata si asfaltul se facea carbune,/ tu dormeai - peronul pustiu - sefu' de gara,/ marfarul in fum - vant in hartii./ parfum de mort de urs polar/ intra pe fereastra dupa ploaie / si din cenusa tigarii mele / oua mici, verzi, de smarald - tyrannosaurus rex./ / apa.sunet mut. / un strigat, mut si el - pe un pod expresionist german. / nas de clovn de plastic ieftin, / si multe prea multe omizi pe trotuarul / de carbune din vale  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: