arhiva: 16/01/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Bed of roses"
de SleepingSun la: 16/01/2007 19:25:00
gandesti in tumbe pe morminte / si cand alergi prin oseminte / ma-ngropi in brate. / de ce nu esti cuminte?! / haide sa te-asez in groapa, / nu rade, nu am timp de joaca! / lopata e fierbinte... / uite! arunc pamant pe tine / la mine in mormant. / /
3 comentarii
modifica
TU...inger,
de SleepingSun la: 16/01/2007 19:18:00
fa-mi cer si fulgera-mi pamantul, / traieste-mi, fiara lina, gandul! / de ce-i ilogica privirea / si te-nsotesti cu amagirea / si cu vantul? / da-mi zori si imi alunga visul, / zmulge-mi, crai de negru, tristul! / pe aripi de munte tu m-ai purtat, / pe stanci de palat / si jos e abisul... / lasa-mi noapte si imi culca dorul, / umple-mi, strop de ploaie, golul / cat esti de straniu, ma-nfiori / ma nasti din piatra / si ma zbori, / tu, inger...
3 comentarii
modifica
Monolog
de Omerta la: 16/01/2007 16:50:00
daca lumea ar fi o picatura de apa, as cuprinde-o intr-o lacrima./ daca durerea ar fi aer, as expira-o intr-un suspin./ daca amintirea ar fi o bataie de inima, nu mi-ar ajunge o viata ca sa o masor./ daca iubirea ar fi o marturie, as scrie-o intr-o propozitie./ daca rabdarea ar fi o haina, mi-as coase-o de piele./ am trait un veac ca sa ajung la intrebarea “daca…”. ma intreb oare cate veacuri mi-ar trebui ca sa conturez un raspuns./ sunt doar un om. traiesc doar o viata./ cate veacuri sunt cuprinse intr-o viata?/ cate intrebari sunt cuprinse intr-un veac? si cate batai de inima imi trebuiesc pana sa pun o intrebare?/ cat de mult pretuieste intrebarea mea, si cat pret pun eu pe  ...continuare .
comenteaza!
modifica
povestea unui nebun
de robert.b la: 16/01/2007 15:29:00
vreau să uit, să nu mai plâng vreau să trăiesc/ aş vrea să mor să mor cât îmi doresc./ de aş fi mort poate aş putea trăi/ cred că mort nu aş mai suferi./ mă gândesc la mine? cât m-am gândit la voi/ Şi voi mă răsplătiţi cu palme de noroi/ nu am vrut să mor căci voi veţi suferi/ mort de al meu nume vă veţi aminti/ veţi spune ce păcat cred că a fost nebun/ vreau pe voi pe toţi vreau să mă răzbun/ să v-arăt că am ştiut fără să cer / o rază de căldură o haină când e ger./ nu am ştiut să plâng? n-am plans faţă de voi/ Şi lacrimile-n mine se adunau în ploi./ le-am dat voie să curgă şi-afară a fost furtună/ Şi se rugau de voi pentru o viaţ  ...continuare .
1 comentariu
modifica
frica de aseaman
de robert.b la: 16/01/2007 14:45:00
cât de fericit mă simt că pot să scap de-această lume/ mă cufund în lumea mea speranţă, vis şi fantezie./ iar privind din colţul meu oamenii par nişte glume/ ce nu ştiu că există o lume cufundată-n poezie./ Şi când dulcea ceaţă vine şi m-afund adânc în ea/ uit de lumea materială uit că pot iar suferi/ Şi prin versurile mele vă invit în lumea mea/ lume-n care fără bani noi speranţe poţi primi./ pot iubi prin poezie pot iubi un ideal/ iar când vine dulcea ceaţă orice lacrimă-i un vers/ Şi atunci cum să-mi mai pese depărtarea de real/ când cu nişte simple versuri toate lacrimile-am şters./ Şi aşa că scriu tot timpul scriu căci nu vreau să mai  ...continuare .
7 comentarii
modifica
ultimul vers
de robert.b la: 16/01/2007 14:12:00
cât să mă mai zbat in viaţă, când voi şti ce e iubirea?/ când se duce norul negru ce-mi întunecă gândirea./ nu mă pot gândi la nimeni omenirea-i o persoană/ ce-n clepsidra minţii mele nebunia-ncet şi-o toarnă./ sunt răpus de mine însumi de-o gândire neumană./ nu odată m-am gândit să îmi sec izvorul vieţii,/ stau în pragul nebuniei şi în floarea tinereţii/ cel mai ciudat însă îmi pare că nimeni nu pare sa ştie/ că în capul meu de-o viaţă cântă doar o melodie/ Ştiu că n-o puteţi simţi dar îi ştiţi titlul : nebunie./ nu cred că îmi pare rău că gândesc prea mult la mâine/ ce m-aş face fără gânduri ce m-ar deosebi de-un “câine”?/ t  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Nu va feriti de incaperea neagra
de robert.b la: 16/01/2007 13:44:00
am fost atâta de aproape ca minţile să-mi pierd/ Şi tu mă-ntrbi acum de pot eu să te iert?/ m-ai părăsit odată să nu crezi c-am uitat/ ce ai distrus în mine nu poate fi iertat./ aveam un suflet bun şi-o inimă curată/ acum e doar venin şi-o inimă de piatră./ Ştiam ce-s clipe bune şi eram fericit/ acum de ai mur n-aş şti cine-a murit./ după atâţia ani când te credeam stafie/ vi şi-mi spui că-n tine dragostea e vie?/ te-ai văndut la toţi pentru nimica toată/ doar să-ncerci s-areţi că nu ai altă soartă./ m-ai distrus odată mulţi sunt că sunt distrus/ când m-ai părăsit fericirea a apus./ eclipsa fericirii în al meu suflet bate/ eclipsa nu va trece de atunc  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Poveste
de blue_one la: 16/01/2007 13:40:00
de la geamul ingust/ respir zarile lila in care esti ratacind./ de dinaintea mea / doi plopi isi mangaie crengile./ frunzele lor fac dragoste:/ se aude fosnind nu vantul,/ ci cantecul lor de iubire./ in adancuri / radacinile miros a trupuri intrepatrunse./ ai ochii verzi?!/ eu am incheieturile noduroase./ ai sa zambesti a departe,/ iar eu am sa ma simt in ochii tai/ ca acasa./ ne vom re- cunoaste,/ cu siguranta.
16 comentarii
modifica
Zborul liber...
de baftosul la: 16/01/2007 12:55:00
cand m-am trezit de dimineata, am vazut ca traiesc intr-o lume plina de viata, dar si de moarte... invatam sa traim, dar si sa murim. paradoxal, cata dorinta de viata au unii oameni in contradictie cu altii, care cauta moartea lor si a altora cu lumanarea, ziua in amiaza mare. eu, unul, de cand ma stiu, iubescviata si tot ce cuprinde ea, incepand cu cele mai mici forme din regnul vegetal, animal dar si mineral. ma bucur ca un copil de cate ori privesc un boboc de floare, care parca zambeste la aparitia razelui soarelui si isi etaleaza maiestos toaleta multicolora. in acelasi timp, ma uimesc observand formele de viata primare a unor familii de insecte precum furnicile, albinele, paianjenii, ca  ...continuare .
4 comentarii
modifica
a noastra soarta
de robert.b la: 16/01/2007 11:59:00
au murit atâţia oameni/ cu speranţa la mai bine/ cu speranţa că urmasii/ vor trăi cum se cuvine./ Şi acum trecut-au anii/ tot ce s-a schimbat sunt nume/ tot aceleaşi feţe-amare/ tot aceleaşi timpuri dure./ să cădem puţin pe gânduri/ pentru ce noi am luptat/ nu s-ăntoarcem spatele/ ca şi cum am fi uitat./ vor veni copii noştri/ Întrebînd : voi cea-ţi făcut?/ v-aţi jertfit pentru o viaţă/ ce noi nu am cunoscut/ putem schimba istoria,/ clădim palate pe ruine/ nu să spunem asta-i soarta./ va veni odată bine./ am distrus ce am avut/ Şi căpeteniile sunt moarte/ dar doi oameni n-au putut/ să conducă-n ţară toate./ Şi acei care acum / dau din gură ca-nai  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Versuri la comanda
de alex andra la: 16/01/2007 07:09:00
va provoc, poeti si nepoeti, la un joc in versuri. veti scrie cel putin doua, pornind de la un cuvant-tema, lansat de fiecare data de ultimul participant. ele trebuie sa fie musai ale voastre. / se admit si comentarii referitoare la versurile proprii sau ale celorlalti, in caz ca nu puteti sa va abtineti. si dupa cate va cunosc, nu puteti:)))/ succes !/ incep io, cuvantul-tema pe care mi-l aleg (dreptul apropitarului de joc) este "tulipa":/ cand sa aminos tulipa,/ iute si tu, lipa, lipa !/ propunere: branza/
912 comentarii
modifica
Ora de compunere (3)- "Pedagog de cafenea"
de Intruder la: 16/01/2007 02:22:00
o noua "ora de compunere", o noua tema: "pedagog de cafenea". / dupa cum stiti deja, va invit sa compuneti sub forma de comentarii scurte, texte in proza sau poezie. / cei care compun, sunt rugati sa propuna un user de pe cafenea care sa acorde premiile. / cel ce intruneste cele mai multe propuneri, va fi moderatorul editiei a iii-a. / daca se va ajunge la paritate, vom gasi o solutie pe parcurs. / multumesc.
103 comentarii
modifica
usuca-ti coapsele, incheie-ti nasturii si hai!
de Intruder la: 16/01/2007 02:00:00
ai parul ud.../ ai stat prea mult in unde / marea ti-a trimis cateva alge; / s-au strans peste falange.../ ne sarutam ca la sfarsitul lumii/ desi, e timpul sa plecam./ te doresc...si chiar mai mult / dar fugi prin valuri. / eu, de maluri ma rezem / sa-ti scriu pe diguri un poem; / ma simt erou, / argonaut, / un leu cu coama si cu zgarda, / cand ma apuci de umeri si de gat / cu palme-lipitori/ sa-mi torni cuvintele/ ca vinul gros si dulce/ in timpanele-amortite / ca varfurile de cutite / izbite-n uitatura. / in gura-ti aud glasul / ca ma iubesti pana la moarte / si ma gandesc e-heeee departe, / la omu-acela / care vinde mere / prin piete, in bucuresti. / stiu ca si lui i-ai zis asa, / c-ai p  ...continuare .
18 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...