arhiva: 24/10/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Despre schimbarea ideilor...
de Astoniu la: 24/10/2007 23:01:15
/ am întâlnit uneori replici de genul : "n-ai să mă faci tu să-mi schimb părerea despre viaţă..." sau "nu poţi să-mi schimbi tu concepţiile ! ". Şi am rămas de multe ori surprins de modul cum sunt privite discuţiile despre lucrurile fundamentale ale conştiinţei , inclusiv pe cafenea. mi se pare a fi o problemă de deschidere a spiritului către ceva nou./ este adevărat că nu un om trebuie să ne schimbe concepţiile, dar la fel de adevărat este că ideile sunt cele care ne pot schimba. dezacordul vine din modul cum percepem şi cum învăţăm./ unii învaţă mecanic ceea ce au spus alţii, dar majoritatea după ce iau cunoştinţă despre anumite lucruri  ...continuare .
97 comentarii
modifica
LALA
de u incercare la: 24/10/2007 18:36:04
► locotenentul murmură : lala, şi-apoi: ”am vãzut animalele venind pe ape, ca zgomotele. aşchii de ger se-aştern cînd lala calcã pe dig. ” notã în caietul sãu fiecare constatare; mai mult din plictisealã. soldatul care se zãrea la trei sute de metri distanţã de pichet scria cu urinã pe zãpadã numele iubitei, fredonînd: aşchii de ger se-aştern... cînd lala calcã pe dig animalele se-ntorc. e nevoie de-un boţ de ger sã-ngheţe numele iubitei, acolo, noteazã locotenentul urmãrindu-şi soldatul. acesta pleacã mai departe, spre reperul zero. / de ce este nevoit sã repete melodia asta la nesfîrşit ? Şi pe el îl exaspereazã cãlcatul digului ; apoi lala ; aşc  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Alunec
de rexy la: 24/10/2007 16:29:02
odata cu meciul care abia s-a terminat la tv,/ odata cu balul de absolvire,/ odata cu moartea bunicului,/ odata cu primul sarut care mi-a adormit buzele,/ odata cu imbratisarea ta,/ odata cu zambetul din ochii tatalui,/ odata cu lacrima din ochii mamei,/ imi trec anii!/ o data macar de s-ar opri timpul,/ sa te iubesc vesnic!
11 comentarii
modifica
ce faceti atunci cand va simtiti deprimati?
de ramona_20mai la: 24/10/2007 15:05:58
buna tuturor,/ am si eu o intrebare: ce faceti cand va simtiti deprimati?/ sa incep o scurta compunere (desi lumea e prea grabita si nu mai are timp de compuneri) o compunere a gandurilor mele de azi, rasfirate ca niste fire de par electrizat, o compunere din dorinta disperata de a comunica cu o alta fiinta care cunoaste sentimentul respectiv..........depresia./ stiu ca veti zice pai depresia cronica e un caz de spitalizare, sau depresia usoara in romania e ignorata (sunt lucruri mult mai importante si grave care n-au leac), dar totusi ce faceti atunci cand sunteti deprimati si aparent nu aveti motive si daca "sapati" dupa motiv va dati seama ca ati trecut prin incercari mai grele decat  ...continuare .
62 comentarii
modifica
Bezmetism
de Giordano Bruno la: 24/10/2007 12:33:56
o tipa ... defapt a doua "in viata" imi zice :/ - id de mesenger : fu....-ai cafeneaua !/ :))))))
51 comentarii
modifica
Recomandari - muzica
de Giordano Bruno la: 24/10/2007 12:30:26
dj rynno feat. sylvia - save me/ as categorisi melodia ca fiind un clubbing cu tente timide de clasicism/ se aseamana cu adrian eftimie dar cum ziceam mai sus... are ingredientul magic./ un bas (parca lipit de restul instrumentatiei) combinat cu medi electronice, incet facandu-si aparitia pliscaitul unei corzi de chitara invaluite la un moment de viorile andaluziene ce intregesc ritmul. exista si un repaos (ca la beethoven) ce te face sa plutesti printre astri ca mai apoi sa te readuca in cotidian datorita viorilor pamantene si evident refrenului "save me from myself". vocea sylviei pasionala, (ca la cristiana raduta - amor ) iti imbie simturile la pofte senzuale incarcerate de buze moi s  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Tata, du-te acasa!
de Intruder la: 24/10/2007 10:43:00
stia ca ar fi trebuit sa insiste sa mai ramana si sa plece cu un tren, a doua zi. putea sa transforme fotoliul in pat, gasea el un cearceaf si o perna, erau toate in sifonierul acela mare, undeva jos. cand scosese din geanta de panza pachetul cu "prajituri facute de maica-ta...de care-ti plac tie" vazuse un alt pachet invelit intr-un ziar rupt, de unde se itea o pereche de papuci si-ntr-o punga transparenta mai vazuse halatul lui de casa si pijamalele de noapte. taica-sau avusese de gand sa doarma la el dar renuntase si fiu-sau stia. cuvintele le erau straine unul altuia, nu aveau ce sa-si spuna si tacerile se-ntindeau parsive, ca serpii la soare. cand intra in camera lui cu chirie, cercetase  ...continuare .
76 comentarii
modifica
din alta vreme_idila.Un basm (II)
de tuxedo la: 24/10/2007 10:16:14
ii./ a apărut la şandramaua unde stăteau şatrele într-o seară prăfoasă de august, când puştimea alerga de colo –colo printre puii golaşi de găină, trăgând cu praştia în vrăbiile de pe firele întinse între stâlpi./ babele fierbeau cazanul cu cepe şi cartofi şi ea a intrat pur şi simplu pe poarta mare cu şipci lipsă, târând prin pietriş o geantă de două ori cât ea, cu pantofii cu tocuri agăţaţi de gât cu şiretul rochiei, cu poalele rupte şi transpiraţia atârnându-i de cereceii lungi. nimeni nu se uitase prea mult la ea, că albi sătui de vieţile lor mai văzuseră şi nici unul dintre ce  ...continuare .
28 comentarii
modifica
rotirile miinii
de Maria Podari la: 24/10/2007 10:01:35
... se-ntorc trairile ierbii/ se rumenesc la focul mocnit/ si-adorm in poala uitarii/ si viseaza ca dorm/ si se trezesc/ cind rizind/ cind vuind/ tu masoara aromitele ginduri/ de cind pina cind/ tulburare/ de cind pina unde/ indemn/ cum urca treptele cerului / dorul/ zilei de azi si de miine/ de suflet/ asa drumuri rele si bune/ in ploile albe ramin/ tu masoara prundisul/ cu pasul/ de cind pina cind/ fara seaman/ de cind pina unde/ zidirea de viu/ cresc rotirile miinii in valuri/ si luna mijeste a taina/ cum iarba/ cineva macina/ tacerile si chemaril  ...continuare .
5 comentarii
modifica
e timp destul
de Maria Podari la: 24/10/2007 09:39:56
... incit / mai dati-i o ploaie/ cu galeata gurilor voastre/ pentru pamintul ei / inca nestins/ uite acum incepe/ spectacolul tulburator al padurii/ din sufletul lumii/ s-aleaga/ farmecul de tristete/ exaltarea de chin/ durerea de rana/ s-aleaga/ adunarea pamintului/ si s-a ales/ e timp destul/ impotriva.../ /
3 comentarii
modifica
in asteptarea ploii
de Maria Podari la: 24/10/2007 09:35:21
... pe cheiurile fruntii marea/ a tras la mal in asteptarea ploii/ nisip de vise in candela amurgului/ adorm la picioare/ daca treci pe aici/ vislind / in stinga si in dreapta/ pamintului/ cu sentimentele/ impingindu-l inainte/ vei da de sensuri/ si nu mai stia/ cele nouazeci si noua/ de cuvinte/ cu care sa intimpine/ linistea interioara/ impingindo-nainte-mi/ si nu mai stia...
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: