arhiva: 28/10/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
pamintul se apleaca
de Maria Podari la: 28/10/2007 20:49:15
... pamintul se apleaca de nori/ devenind un cos urias in care/ gunoierii arunca taceri/ luna isi face de lucru prin poduri/ nici umbra pasarii nu se infatiseaza/ si miroase a jiu/ riu de culoare si caldura/ ce curge dintr-un clopot/ si nu stia zi de la soare/ sa nu-i aduca cineva in ulcioare/ apa de la fintina cucului/ si miroase a jiu/ jiu de la noi/ unde/ mila ochilor mei pe ulita/ podariului/ sunt cerbii ducind cerul in coarne/ la riu.../
2 comentarii
modifica
Femeia
de Maria Podari la: 28/10/2007 20:39:07
... femeia/ cardinala boare de descint/ in poala lunii/ a cuprins arena clipei/ fruntea florilor in pintec/ pe altita albei nopti/ fraged gind ducind naiade/ despletite de petale /
2 comentarii
modifica
Ruga
de Maria Podari la: 28/10/2007 20:33:58
... seara de seara la picioarele / timpului / sufletul nostru hohotitor cum sarutul/ timplele noastre plecate la vinatoare / de cerbi/ / da-ne noua harul de-a zidi cuvinte/ la rasarit de nopti/ seamana alesilor nostri/ cei de toate zilele/ pe cei de sarbatoare/ iveste-ne focul pe marginea clipei/ in preajma aseaza si rupe felii/ cinte lautele serii pe vatra/ pe dira de fum/ clopotele cuvintelor bata/ da-ne timpul nostru/ asa cum noi/ incolonati pe magistrala frunzei/ marsaluim anotimpuri/ si-n ruperea de sine/ ce cald si blind / e timpul pe la tine/ sufletul meu/ / /
1 comentariu
modifica
Cu viza sau fara ?
de Informatorul la: 28/10/2007 17:19:31
orice politician din romania, mai ales acum, in campania electorala pentru europene nu uita sa promita ca va face tot ce tine de el pentru desfintarea vizei cetatenilor romani pentru sua. ca nu are nici o legatura cu subiectul alegerilor pentru parlamentul europei, asta nu inseamna nimic pentru ca subiectul este popular deci produce o reactie de imagine pozitiva./ parerea mea este ca renuntarea la viza nu este in interesul romano-americanilor si in special al celor care sunt in procesul lung si costisitor de obtinere a cetateniei americane. nu, nu acum, (vezi scandalurile din italia si spania) peste vreo citiva ani cand lumea se va mai disciplina si civiliza cred ca se pot deschide portile ma  ...continuare .
6 comentarii
modifica
anticoruptie romano-nipona
de proletaru la: 28/10/2007 16:14:51
guvernul romaniei a aprobat formarea unei echipe guvernamentale mixte cu guvernul nipon pentru lupta anticoruptie./ dupa indelungi tratative si vizite reciproce, s-a ajuns la infiintarea departamentului romano-nipon anticoruptie/ membrii fondatori sunt urmatorii cetateni romano-niponi:/ 1. nimika nuymoka/ 2. yaspaga shidute / 3. wreypostu daybanu/ 4. undeypliku katesparg/ 5. skimbaley inparay/ 6. winoakuma kosuma/ 7. furatzara kutotu/ 8. bagabany labayatu/ 9. totkumita madeskurk / 10. nufurytu furyo/ 11.latrukasa wikushpaga/ acestei echipe i se vor alatura in curand si alti membrii numai ca nu sunt suficienti cetateni japonezi cu origine romana. daca auziti de vreunul, puneti-l pe lista.  ...continuare .
12 comentarii
modifica
suras
de Roman Haduch la: 28/10/2007 15:23:44
cantitatea de inteligenta pe pamint este constanta. populatia este in crestere.../ / daca adam si eva ar fi fost chinezi, am fi inca in paradis, deoarece ei ar fi ignorat marul si ar fi mincat sarpele. / / inaintea unei operatii, chirurgul isi intreaba pacientul:/ -ce virsta aveti?/ -peste o luna voi implini 40 de ani. / -bravo, bravo, spune chirurgul, imi place tare mult optimismul dumneavoastra/ cu drag roman haduch
12 comentarii
modifica
unghi de adevar
de rita david la: 28/10/2007 13:49:24
iarasi pleci vanatorule de iubire?/ nu-mi lasi nimic?/ nici lumina casei de fum pe care am ascuns-o printre secundele de zbor?/ nici,macar, singurul unghi de adevar pierdut printre atatea iluzii?/ nici cenusa mangaierilor ce mi-au ars coapsele in noaptea fluturilor adormiti in cocon?/ nici duelul acela spiralat dintre noapte si zi/ in care/ mi-ai deschis inima fara anestezie?/ macar... ai gasit ce cautai?/ un colt de piatra stanesciana/ unde intamplator au crescut flori?/ un dans de ritual de imperechere/ al caprelor negre?/ curbe de ninsori-urme de pervertire la durere,/ pamant arid care naste izvoare,/ alama clopotelor de duminica/ din care mirii isi fac inele / incredintandu-se in alpha  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Proaspat intors
de Roman Haduch la: 28/10/2007 13:38:49
sfarsitul timpului poate insemna pentru tine : inceputul vesniciei./ dupa saltul in "nimic" amplasat pe trambulina de la finele vietii prezente, undeva, in colb, raman, numele, familia,iubitul sau iubita, poetii si poeziile , calculatorul, internetul, banii, conturile , cunostintele, etc. / prin momentul mortii, pe care biblia o numeste "atipire, adormire sau chiar moarte " ajungem in vesnicie. nu este alta cale pentru a ajunge acolo./ stiu din biblie ca vesnicia cuprinde doua locatii: raiul si iadul. alege pe hristhos (ai aceast har, aceasta gratie sa poti tu alege.) traieste in dragoste , respecta pe mama ta si pe tatal tau, respectati fratii, surorile si prietenii si ajungi in  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Premiu literar 2007
de Cristache Gheorghiu la: 28/10/2007 10:29:43
/ uluitor! să vezi şi să nu crezi./ filiala braşov a uniunii scriitorilor din românia a acordat în 2007 premiul pentru întreaga activitate lui ion lupu. nu-l cunoaşteţi pe ion lupu? Înseamnă că sunteti încă tânăr! a fost membru al comitetului judeţean de partid, a predat „marxism-leninism”, „socialism ştiinţific”, „economie politică” şi, eventual, alte cursuri cu titluri diferite, dar cu acelaşi conţinut, dar – mai ales – a dirijat cultura braşoveană până în 1989, din umbră sau direct, ca redactor şef la ziarul local „drum nou” şi la revista „astra - lunar politic-social-cultural”, pe unde publica şi ceva poezii. da, pentru ca să-şi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Jurnal de bord (15)
de alex andra la: 28/10/2007 06:35:37
sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ „nu ştiu alţii cum sunt...” / „În câmpia dunării... se pare că timpul era foarte răbdător cu oamenii”/ „now is the winter of our discontent”/ „longtemps je me suis couché de bonne heure”/ incipituri. uşi deschise spre lumi noi. există invitaţii cărora nu le rezişti. / Îmi place la casa s. e a doua oară că ma duc două zile la rând, la interval de nici două săptămâni. Şi, întâmplător, în aceeaşi aceeaşi formulă. cu m. la prânz, cu c. la cină. ultima dată c. a comandat melci. am reuşit să-mi înving repulsia şi am gustat şi eu unul. nu mi s-a părut cine ştie ce./ miroase a dovlea  ...continuare .
331 comentarii
modifica
Marturisire
de Ander la: 28/10/2007 02:41:40
mă gaseseam, iar, învârtindu-mă în acel loc prăfuit, plictisit de sine şi de prezenţa mea. străzile au fost lăsate în urmă de toată lumea - ca în fiecare alt an în perioada asta. trăisem în oraşul acela peste douăzeci de ani-o viaţă tanără-, şi l-am părăsit rar şi pentru scurtă vreme. de fiecare dată am fost extrem de fericit s-o fac. În tot acest timp nu am reuşit să strâng în jurul meu ceva despre care să spun că nu pot sa pierd. nu am mare lucru de pierdut, dar sunt câteva de care aş vrea să mă curăţ, şi daca s-ar putea, cred că aş începe cu cataracta./ apartamentul urma să mă primească indiferent şi gol, aşa că nu aveam poftă să mă  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Un inger de mituit?
de diana vlase la: 28/10/2007 00:46:01
l-am visat asa cum era el demult. zambea, cu capul sprijinit de tocul usii, privind cum ma intind pisiceste in patul lui. s-a apropiat de mine si a spus ca i-a fost dor, ca nu am mai trecut pe la el de secole. chiar asa e. nu am mai trecut pe la el de secole. dar o sa merg astazi. l-am sunat si am convenit sa ne vedem astazi, in patul lui, goi, fara sa vorbim. nu o sa facem nimic. noi stiam sa facem nimic atat de bine. asta faceam noi cel mai bine. nimic. zile trecute ma gandeam la cat de plina era viata mea cand nu faceam nimic cu el, si cat de goala este acum, cand fac nenumarate nimicuri, fara el.../ am pus postul asta pe draft pana urma sa scriu partea a doua./ ne-am intalnit. ne-am d  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: