arhiva: 29/10/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cu artistul la psihanaliza
de Ander la: 29/10/2007 21:55:41
stim cu totii ca artistii au dobandit faima de nonconformisti, de fapturi solitare,instabile,excentrice,bantuite de crize de melancolie...etc,etc. dupa freud,exista un raport intre arta si nevroza, in sensul ca daca viata reala devine satisfacatoare, viata imaginara saraceste. / intrebarea ar fi urmatoarea: credeti ca "mizeria psihica" isi gaseste in creatia artistica o solutie?
22 comentarii
modifica
scara
de cosmacpan la: 29/10/2007 21:16:16
fierul rece arde in mana mea. urc. drum fara de inceput si fara de sfarsit. drum de pulbere de lumina. scoaba dupa scoaba. urc. inaintez ca un robot. creierul lasa in urma totul: durere, senzatii, stimuli. ratiunea pura si rece. urc. pana unde? pana cand? cat mai am? de ce? unde trebuie sa ajung? cine ma asteapta? ma asteapta cineva? sunt chemat? sunt dorit? incerc sa ma desprind. mai vreau sa gust dulceata si nesinguranta plutirii. as vrea sa redevin cadere dar mainile-s lipite si fac corp comun. urc scoaba dupa scoaba din fier crescut din mine. sfarsit imprevizibil, scara naste din mine, fuge de intuneric si zboara spre lumina. las dare de intuneric, sudoare lipicioasa, ce scara o inghite t  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Eufemistic
de Sancho Panza la: 29/10/2007 18:21:43
...şi nu e nimeni vinovat după cum bine ştii/ nici albul nici roşul nici buza ta pe care o muşti până ţipi/ nici tu nici ceilalţi nici cerul unde ziua de mâine se ţese din scame / nu / este/ nimeni/ vinovat/ îţi spui/ timpul se târăşte-n genunchi şi în coate prin puţinul ce eşti/ cu raniţa plină de fructe necoapte/ dar/ se va face noapte vei / a/ d/ o/ r/ m/ i / somnul/ e vatra unde târziul dospeşte cum pâinea bunicii./ / / copyright adriana lisandru /
30 comentarii
modifica
Petitie pentru tolerarea consumului de canabis
de SpunCeSimt la: 29/10/2007 16:01:52
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_privind_tolerarea_consumului_de_canabis-p14010036.html/ ce parere aveti? autoritatile romane procedeaza corect? ar trebui facut ceva? e un subiect pueril?/ ps: scuze de mesajul anterior... nu stiu ce s-a intamplat... il formulasem cum trebuie...
25 comentarii
modifica
Generaţia cu cheia de gât
de Intruder la: 29/10/2007 14:41:27
adusi de barza. / "n-am trait mai bine sau mai rau decat copiii de azi. am trait. pe noi ne-a adus barza si ne-a asezat, ca pe niste coconi, in vatra cuminteniei si a asteptarii. am crescut infasati ca sarmalutele, printre gamelele de tabla si olitele de care eram legati la cresa. eram frumosi, aveam pampoane rosii prinse-n crestete, sub barbie, de carucioare. am supravietuit deochiului si timpului blestemat in care ne-a fost dat sa ne nastem. visele noastre, pazite de ochiul pestelui de sticla de pe televizor, erau bantuite de miros de portocala si de baloane de guma “tipi-tip”. citeam pe ascuns “elevul dima dintr-a saptea” si “boccaccio”, iar la vedere “ciresarii” si jules  ...continuare .
69 comentarii
modifica
in mine vor urla cainii
de Lady Allia la: 29/10/2007 13:38:51
vi-a sarutat tampla alba femeia aceea/ si ati lasat-o/ plecand/ casa batrana si calda din pamant batut/ vi-a ramas/ rece/ mai fac inca foc in soba si cozonaci/ in sarbatori/ mari,/ dar mie mi-s mainile tot reci si planse/ desi am carbuni aprinsi/ in suflet/ de cand ati plecat fara sa inchideti usa,/ si totusi cheia/ nu se mai potriveste niciunde/ decat golului/ colindele se vor auzi curand,/ cosurile vor fumega incet siroaie de lacrimi/ cenusii catre cer,/ iar in mine vor urla cainii
37 comentarii
modifica
cantece din copilarie
de mihr la: 29/10/2007 12:13:17
imi aduc aminte franturi de cantece din copilarie, care uneori ma obsedeaza. nu au legatura cu nimic, aparent, dar nu-mi dau pace./ nu vi s-a intamplat?/ de exemplu, este unul:/ cand m-am nascut in pat erau butoaie/ si popa-n tuica fiarta m-a scaldat/ iar dumnezeu cu rom a dat o loaie/ de toti golanii rau s-au imbatat/ r: o, gimy, gimy, adu' tirbusonul/ sa ne udam maselele cu romul/ bis/ / voi ce va aduce-ti aminte?
19 comentarii
modifica
Marea contradictie
de jeniffer la: 29/10/2007 10:55:51
unii gindesc ca religia crestina este cea pe care ar trebui sa o adoptam, fiind la baza dezvoltarii pozitive, altii o considera cauza unui parcurs nefiresc, optind pentru realitatea naturii. ideea vietii dupa moarte, fiind la baza acestei credinte, a dus la imaginarea spiritelor supranaturale, pina la cel creator al totului, pe cind firescul natural face sa acceptam evolutia de la molecule simple, aparute prin reactii chimice, deci inexistenta lui dumnezeu.
124 comentarii
modifica
Scara
de cosmacpan la: 29/10/2007 09:16:05
totul incepe sau poate ca se termina cu acest vis. e bine spus?/ realitatea isi bate joc de mine sau poate ca nu face decat sa-si adauge o noua masca necunoscuta./ realul dispare aruncandu-ma dincolo de limitele cunoscute. disperarea ma invaluie ca frontiera chitinoasa a crisalidei. plutirea se agata cu disperarea spotului luminos ce se prelinge prin reteaua cristalina a opticului. urletul se disipeaza ca unda de soc, ce revine in punctul de plecare sleita si golita de orice putere. golul se strange, valatucindu-si nemiscarea in jur, ca una din acele suprafete aberante fara de inceput si fara de sfarsit. caderea continua tradeaza nesansa realului de a se ascunde definitiv. / daca exista cader  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...